Kuvassa kaksi henkilöä juo kahvia ja pohtii aihetta kasvuyrittäjän vakuutukset

Kasvavan yrityksen vakuutukset

Hyvä suunnittelu on kannattavan kasvun edellytys. Asiantuntijamme auttavat sinua huomioimaan kasvavan yrityksen riskit ennalta ja toteuttamaan unelmasi.

Autamme sinua onnistumaan

Asiantuntijamme auttavat sinua toteuttamaan unelmasi. Tuemme sinua ja yritystäsi kannattavan kasvun tiellä.

Kaikki vakuutukset helposti

Kauttamme saat omaan ja yrityksesi tilanteeseen sopivat pakolliset ja vapaaehtoiset vakuutukset. Oikeanlaiset vakuutukset antavat turvaa kasvavalle yritykselle.

Digitaaliset palvelut 24/7

Näet helposti, mitä vakuutusturvasi kattaa. Vahinkotilanteissa saat avun Pohjola Vahinkoavusta ja voit hakea korvausta nopeasti. 

Tutustu kasvavan yrityksen pakollisiin ja vapaaehtoisiin vakuutuksiin

Kannattavasti kasvava yritys huolehtii siitä, että vakuutusturva on ajan tasalla. Jos vakuutukset eivät seuraa toiminnan laajenemista, riskit voivat kasvaa suuriksi ja vaarantaa yritystoiminnan vahingon sattuessa. Yrityksesi kasvaessa riskien tunnistaminen ja niihin varautuminen varmistavat, että kasvu jatkuu kaikissa käänteissä ja sinä voit elää kasvuyrittäjän unelmaa. 

Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa voit rakentaa yrityksellesi sopivan vakuutusturvan. Autamme sinua riskien tunnistamisessa ja niihin varautumisessa, jotta sinä saat keskittyä rauhassa yritystoimintasi laajentamiseen. 

Kun suunnittelet yritystoimintasi laajentamista tai yrityksesi kasvaa jo, sinun on hyvä olla yhteydessä vakuutusyhtiöön. Vakuutukset kannattaa budjetoida, sovittaa yritystoiminnan laajuuteen ja selvittää, mitkä vakuutukset voi vähentää yrityksen verotuksessa.

Kokosimme listan pakollisista ja vapaaehtoisista vakuutuksista, joihin erityisesti kasvuyrittäjän on hyvä kiinnittää huomiota.

Pakolliset vakuutukset ovat pakollisia myös yrityksen kasvaessa

Työtapaturmavakuutus ja työeläkevakuutus ovat lakisääteisiä vakuutuksia. Työtapaturman ja ammattitaudin aiheuttamia vahinkoja korvaava työtapaturmavakuutus on otettava, kun yrityksesi palkkaa ensimmäisen työntekijän. 

Yrittäjänä sinun on hyvä huolehtia siitä, että oma työtapaturmavakuutuksesi on ajan tasalla. Jos esimerkiksi joudut tapaturmaan, työtapaturmavakuutus varmistaa sen, että saat sujuvaa hoitoa ja kuntoudut töihin nopeasti.

Lisäksi kasvavan yrityksen on huolehdittava siitä, että uusienkin työntekijöiden lakisääteinen työeläkevakuutus eli TyEL-vakuutus on kunnossa.

Yrittäjänä sinun on hyvä tarkistaa yrittäjän sosiaaliturvan perustaan eli YEL-vakuutukseen liittyvä YEL-työtulo. YEL-vakuutus on suurimmalle osalle yrittäjistä pakollinen. 

Kasvavan yrittäjän kannattaa käydä pakolliset vakuutukset läpi vakuutusasiantuntijan kanssa, jotta vakuutusturva on yrityksesi tarpeisiin riittävä. 

Tutustu, miten kumppanimme Ilmarinen palvelee työnantajia.

Muista vakuuttaa uudet ajoneuvot

Liikennevakuutus on pakollinen, jos yritys omistaa ajoneuvoja. Huolehdi yrityksesi kasvaessa, että kaikki ajoneuvot, myös erikoisajoneuvot, on vakuutettu. 

Varmista, ettet jää yksin riitatilanteissa 

Yrityksen kasvaessa vastuut lisääntyvät. Vahingonkorvaukset voivat lamaannuttaa kasvavan yrityksen toiminnan ja hidastaa hyvin alkanutta kasvua. Kannattavaa kasvua hakevan yrityksen kannattaa huolehtia siitä, että vastuisiin liittyvät riskit on huomioitu kattavasti. 

Vastuu- ja oikeusturvavakuutukset auttavat yllätyksissä ja riitatilanteissa. Vastuuvakuutusten tarve vaihtelee toimialoittain ja yrityksittäin. Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan yrityksellesi sopivat toiminnan ja tuotteiden vastuuvakuutukset.  

Osa sopimusriidoista tai työhön liittyvistä riidoista päätyy oikeuteen asti. Oikeusturvavakuutus auttaa kasvuyrittäjää korvaamalla asianajo- ja oikeudenkäyntiprosessin kuluja. 

Älä anna keskeytyksen hidastaa kasvua

Omaisuusvahingot voivat pysäyttää hyvin alkaneen kasvun. Yrityksesi omaisuus on hyvä vakuuttaa kattavasti siten, että vahingon mahdollisiin seurauksiin on varauduttu etukäteen. Huolehdi myös siitä, että kiinteistövakuutus on kunnossa. Omaisuuden vakuuttamiseen on useita tapoja. Yrityksellesi sopivan turvan saat jättämällä yhteydenottopyynnön. Asiantuntijamme auttaa sinua kartoittamaan yrityksesi omaisuuden ja rakentamaan sille sopivan vakuutusturvan. 

Omaisuuden rikkoutuminen tai yrityksen tilojen vahingoittuminen voi aiheuttaa toiminnan keskeytymisen.

Keskeytymisiä voi sattua monista muistakin syistä. Toimialalle ja yritykselle räätälöity keskeytysvakuutus on hyvä tapa minimoida keskeytymisestä aiheutuvat riskit.

Turvaa yrityksesi data ja järjestelmät

Liiketoiminnan kasvuun liittyy lähes aina tietojärjestelmien laajentaminen ja asiakastietojen määrän kasvaminen. Kasvavasta yrityksestä saattaa tulla kiinnostavampi verkkorikollisten silmissä.

Palvelunestohyökkäys voi jäädyttää yrityksesi toiminnan. Kiristyshaittaohjelmat puolestaan aiheuttavat monenlaista huolta tulevaisuudesta. Varmista siis, että yrityksesi tietoturvan taso vastaa kasvavan yrityksesi tarpeita ja se, että saat asiantuntija-apua hyökkäyksen sattuessa.

Huolehdi matkustajien ja etätyöntekijöiden turvasta

Kasvavassa yrityksessä työmatkat lisääntyvät, minkä vuoksi matkavakuutukset on hyvä pitää ajan tasalla. Työelämän muuttuessa neuvotteluja käydään yhä useammin verkossa ja muutenkin etätyö lisääntyy. Tällöin kannattaa varmistaa, että etätyövakuutus on kunnossa.

Pidä avainhenkilöistä kiinni yrityksesi laajentuessa

Kasvavalla yritykselle on usein avainhenkilöitä, joita ilman kasvu ei olisi mahdollista. Avainhenkilön korvaajan löytäminen on vaikeaa ja joskus jopa mahdotonta. Avainhenkilöiden palkkaaminen, sitouttaminen ja hyvinvointi ovatkin kasvavan yrityksen sydämessä.

Avainhenkilöiden sitouttamiseen on useita keinoja. Vakuutukset tarjoavat yhden monipuolisimmista ja verotuksen kannalta tehokkaimmista sitouttamiskeinoista.

Kattavalla sairauskuluvakuutuksella avainhenkilölle tarjotaan laadukas hoito ja sujuva töihin paluu. Vapaaehtoinen ryhmäeläkevakuutus sitouttaa ja palkitsee työntekijöitä. Samalla yritys voi osoittaa rekrytointien yhteydessä huolehtivansa työntekijöistään.

Kun yritys kasvaa vauhdilla, on monia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon työkykyjohtamisessa. Miten työkykyhaasteita voi ennaltaehkäistä parhaiten?

Lue yhteistyökumppanimme Ilmarisen vinkit kasvuyrityksen työkykyjohtamiseen.

Nainen istuu kahvilan terassilla huolettomasti Terveysturva turvanaan.
Terveysturva
Yrityksen sairauskuluvakuutuksella varmistat henkilöstöllesi laadukkaan hoidon ja lyhennät sairauspoissaoloja.
Kaksi naista tutkii pöydällä olevia materiaaleja ja keskustelee TyEListä, lakisääteisestä työeläkevakuutuksesta työntekijälle.
TyEL eli lakisääteinen työeläkevakuutus työntekijälle
TyEL-vakuutus on yksi yrittäjän pakollisista vakuutuksista.
Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan. YEL- ja TyEL-vakuutuksen myöntää Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.