Kuvassa näkyy nainen porttikongissa

Taloyhtiön vakuutukset

Turvaa taloyhtiösi omaisuusvahinkojen ja korvausvelvollisuuden varalta.

Vakuutuspaketti taloyhtiön tarpeisiin

Saat meiltä kaikki tarvittavat vakuutukset taloyhtiösi omaisuus-, vastuu- ja oikeusturvariskien kattamiseksi. Myös vuokratulon keskeytysvakuutus sisältyy pakettiin.

Kattavaa turvaa taloyhtiöllesi

Taloyhtiön vakuutus kattaa myös LVI-järjestelmät, katokset ja ulkovarastot, kuten myös rakennuksen käyttöä palvelevat aurinkopaneelit ja sähköautojen latauspaikat.

Pohjola Vahinkoapu 24/7 ja kattava kumppaniverkosto

Vahinkoavusta löydät kätevästi toimintaohjeet vahinkotilanteisiin ja esimerkiksi kuivausliikekumppanimme, jotka auttavat sinua vahingon sattuessa.

Jokaiselle taloyhtiölle sopiva vakuutus

Pohjola Kiinteistövakuutus on suunniteltu taloyhtiön tarpeisiin ja se on räätälöitävissä joustavasti. Kun otat taloyhtiöllesi täysarvovakuutuksen, joka perustuu rakennuksesi pinta-alaan, on se aina vakuutettu täydestä jälleenhankinta-arvostaan.

Jos taloyhtiössä syttyy tulipalo tai vesijohto rikkoutuu aiheuttaen vesivahingon, taloyhtiölle otettu vakuutus korvaa rakennukselle aiheutuvia vahinkoja. Myös esimerkiksi pihavarastot ja katokset sisältyvät vakuutukseen.

Vakuutukset taloyhtiölle eivät ole pakollisia, mutta vahinkoihin kannattaa varautua. Vakuutusmaksut ovat pieniä suhteessa siihen, mitä vaikkapa tulipalon aiheuttaman vahingon korjaaminen maksaa. Kun otat taloyhtiöllesi vakuutukset meiltä, saat samassa paketissa helposti kaikki vakuutukset, joita taloyhtiössä tarvitset.

Rakennuksiin kohdistuvista riskeistä yleisimpiä ovat palo-, vuoto-, kosteus- ja murtoriskit. Kattava taloyhtiön vakuutusturva korvaa yllättävät korjauskulut nopeasti.

Taloyhtiön vakuutuksiin kuuluu vastuu- ja oikeusturvavakuutukset

Toiminnan vastuuvakuutus

Toiminnan vastuuvakuutuksesta korvaamme ulkopuolisille aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja, joista taloyhtiösi on korvausvastuussa. Tyypillinen vahinkotapaus on esimerkiksi se, että ohikulkija loukkaa taloyhtiön alueella liukastuessaan jalkansa. Jos olet laiminlyönyt jäisen pihasi hiekoituksen, voi taloyhtiösi joutua vastuuseen liukastumisen aiheuttamista vahingoista.

Hallinnon vastuuvakuutus

Taloyhtiön hallituksen riskejä katetaan hallinnon vastuuvakuutuksella. Se kattaa yhtiölle, osakkeenomistajalle tai muulle henkilölle aiheutuneita taloudellisia vahinkoja, joista maallikkoisännöitsijä tai hallituksen jäsen ovat asunto-osakeyhtiölain mukaan korvausvastuussa. Taloyhtiön hallinnon vastuuvakuutuksesta korvaamme myös mahdollisen oikeudenkäynnin, jos vahinko on aiheutunut hallituksen jäsenten laiminlyönneistä tai huolimattomuudesta.

Oikeusturvavakuutus

Taloyhtiön oikeusturvavakuutus tuo helpotusta asianajo- ja oikeudenkäyntikuluihin erilaisissa riita- ja rikosasioissa, kun ne liittyvät kiinteistön omistukseen, hoitoon, hallintaan tai käyttöön.

Vuokratulojen keskeytysvakuutus

Vuokratulojen keskeytysvakuutuksella saat turvaa vuokratulojen menetyksen varalle, jos kiinteistössäsi sattuu omaisuusvahinko. Saat vuokratulot vuokratuista kiinteistöistä tai niiden osista, jos ne tulevat vahingon seurauksena käyttökelvottomiksi.

Taloyhtiön kannattaa harkita myös kiinteistön palkattoman työn talkoovakuutusta. Se korvaa talkooväelle sattuvia tapaturmia, joita voi sattua vaikkapa pihasiivouksessa. Kysy meiltä lisää.

 Mitä taloyhtiön vakuutus korvaa?

  • Taloyhtiön kiinteistövakuutuksista suppeampi vaihtoehto korvaa ainoastaan tietyt tilanteet, kuten esimerkiksi tulipalot, vuodot, myrskyt, ilkivallan ja murrot.
  • Laajempi kiinteistövakuutus taloyhtiölle korvaa myös äkillisiä ja ennalta-arvaamattomia vahinkoja kuten vaikkapa rankkasateesta aiheutuneita vahinkoja. 
  Kiinteistövakuutus Laaja kiinteistövakuutus
Rakennus vaurioituu tulipalossa Kyllä Kyllä
Vesijohto rikkoutuu ja aiheuttaa vesivahingon Kyllä Kyllä
Rakennukseen murtaudutaan Kyllä Kyllä
Rakennukselle tehdään vahinkoa Kyllä Kyllä
Rakennusta palveleva kone rikkoutuu Kyllä Kyllä
Myrskyn kaatama puu rikkoo vesikaton, josta seuraa vuotovahinko Kyllä Kyllä
Salaman aiheuttama ylijännite rikkoo kiinteistön automatiikkaa Kyllä Kyllä
Poikkeuksellinen vesistötulva vahingoittaa rakennusta Ei Kyllä
Voimakas raekuuro vahingoittaa kattoa Ei Kyllä
Vesikatto vuotaa Ei Kyllä
Rankkasateella vesi virtaa rakennukseen Ei Kyllä
Kävelijä liukastuu taloyhtiön alueella ja loukkaa jalkansa Kyllä Kyllä
Varallisuusvahinko, josta hallituksen jäsen on korvausvastuussa Kyllä Kyllä
Asianajo- ja oikeudenkäyntikulut Kyllä Kyllä

 

Korvaako taloyhtiön vakuutus vesivahingon?

Suppeampi taloyhtiön vakuutus korvaa vesivahinkoja, jotka aiheutuvat esimerkiksi rakennusta palvelevan koneen rikkoutumisesta, mutta ei kuitenkaan tulvan tai rankkasateen aiheuttamia vesivahinkoja. Näitä vesivahinkoja taloyhtiössä korvataan laajasta taloyhtiön vakuutuksesta.

Laaja taloyhtiön vakuutus vesivahingoissa korvaa tapahtumat, jotka aiheuttaa äkillinen ja ennalta arvaamaton syy eli esimerkiksi, kun poikkeuksellinen merivesi- tai vesistötulva vahingoittaa rakennusta.

Tarkat määritelmät korvattaville vahingoille löydät sivun lopussa olevista vakuutusehdoista. Kysy lisää asiantuntijoiltamme!

Taloyhtiön ja osakkaan vastuut asunnon kiinteistövahingossa

Vakuutukset turvaavat taloyhtiötäsi vahinkojen varalta, mutta myös sen asukas voi joutua vastuuseen aiheuttamistaan vahingoista kiinteistössä. Jos asukas aiheuttaa vahinkoa kiinteistön rakenteille, taloyhtiösi voi vaatia korvauksia asukkaalta. 

Taloyhtiön vastuulle kuuluvat talon rakenteet ja perusjärjestelmät. Myös ne asunnon sisäosat, jotka ovat vahingoittuneet talon rakenteen tai järjestelmän vian tai niiden korjaamisen vuoksi kuuluvat taloyhtiön vastuulle. Taloyhtiön kiinteistövakuutuksiin sisältyvät asuntojen sisäosat vakuutusehtojen mukaisessa laajuudessa.

Taloyhtiön osakkaan vastuulle kuuluvat yleensä oman asunnon pintamateriaalivauriot. Jos esimerkiksi kylpyhuoneen seinään tulee kosteusvaurio, osakkaan vastuulla on korjata seinän pintalaatoitus. Taloyhtiön vastuu kosteusvauriossa sen sijaan on korjata seinän vedeneriste. Taloyhtiö voi hakea korvausta omasta vakuutusyhtiöstään. Pintamateriaalivauriot korvaa asukkaan oma kotivakuutus 

Taloyhtiölle otettava vakuutus menee osakkaiden omien kotivakuutusten kanssa osittain päällekkäin, mutta taloyhtiö kannattaa kuitenkin vakuuttaa. Kotivakuutus turvaa asukkaan irtaimiston ja asunnon kiinteitä sisusteita, mutta taloyhtiön vakuutus kattaa sen rakenteet.

Taloyhtiön vakuutuksiin liittyy suojeluohjeita

Kattavan vakuutusturvan lisäksi taloyhtiösi kannattaa pyrkiä riskien kartoittamiseen ja vahinkojen ennalta ehkäisyyn. 

Taloyhtiön vakuutuksiin liittyy suojeluohjeita esimerkiksi tulitöistä, sähköpalojen torjunnasta sekä päivittäisestä paloturvallisuudesta. Tutustu Pohjola Vakuutuksen suojeluohjeisiin sivun alaosassa olevien linkkien kautta!

Mikä vaikuttaa taloyhtiön vakuutuksen hintaan?

Taloyhtiön vakuutuksen hintaan vaikuttavat rakennusten tilavuus, sijainti, ikä, rakennusluokka sekä valittu omavastuu. Huomioimme vakuutuksen hinnassa myös tehdyt peruskorjaukset sekä taloyhtiön suojaus- ja turvallisuusratkaisut.

Myös vakuutuksen laajuus vaikuttaa hintaan. Voit ottaa taloyhtiölle täysarvovakuutuksen tai vakuuttaa sen sovitusta vakuutusmäärästä. Laaja taloyhtiön vakuutus, joka korvaa myös luonnonilmiöiden aiheuttamia vahinkoja, on kalliimpi. Sen huomattavasti laajempi vakuutusturva on usein järkevämpi vaihtoehto, sillä siitä korvattavien vahinkojen korvaussummat saattavat nousta hyvinkin korkeiksi.

Pyydä tarjous ja saat tarkemmat lisätiedot sekä hinnan taloyhtiösi vakuutukselle! Löydetään yhdessä asiantuntijamme kanssa taloyhtiönne tarpeisiin parhaiten sopivat vakuutukset.

Nainen ja mies juovat kahvia ulkona ja keskustelevat kiinteistövakuutuksesta, joka toimii yrityksen ja taloyhtiön omaisuuden turvana.
Kiinteistövakuutus
Kaikenlaisille rakennuksille sopiva vakuutus.
Kaksi rakennusmiestä keskustelevat työmaalla, jossa rakennusvirhevakuutus on kunnossa.
Rakennusvirhevakuutus
Turva rakennusvirheiden varalle perustajaosakkaan ollessa suorituskyvytön
Nainen haravoi lehtiä pihalla talkoovakuutus turvanaan.
Talkoovakuutus
Turvaa asunto- tai kiinteistöyhtiön tai yrityksen talkootöihin osallistuvat henkilöt.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.