Kuljetusalan yrittäjä iloisesena ja hymyillen työssään, tietäen että kuljetusvakuutus on kunnossa.

Kuljetusvakuutus yrityksille

Tavarankuljetusvakuutus korvaa kuljetuksen aikana rahdille ja tavaralle sattuneita vahinkoja.

Yrityksesi kuljetusriskeihin räätälöity kuljetusvakuutus

Voit valita jatkuvan vuosivakuutuksen kaikkiin kotimaan tai ulkomaan kuljetuksiin tai kertakuljetusvakuutuksen vain tietylle yksittäiselle kuljetukselle. Turvan laajuus voidaan valita Perusturvasta laajennuksineen aina Täysturvaan sekä Sota- ja Lakkoturvaan.

Parhaat asiantuntijat apunasi vahinkotilanteissa

Aloitamme kuljetusvahingon selvittelyn välittömästi, kun vahinko on ilmoitettu. Kansainvälinen vahinkotarkastajaverkostomme on apunasi kaikkialla maailmassa. Voit keskittyä ydinliiketoimintaasi, kun me hoidamme korvausasiaa puolestasi.

Kumppanuusverkostomme maailmalla

Mahdollistaa yrityksesi kansainvälisten kuljetusten vakuuttamisen maailmanlaajuisesti verkostomme asiantuntijoiden kautta. Yhteistyökumppanimme on AXA XL, joka hoitaa tarvittaessa paikalliset vakuutusratkaisut.

Vakuutustodistukset verkosta 24/7

Asiakkaanamme saat käyttöön Cargocert -verkkopalvelun veloituksetta, jolla voit tehdä ja tulostaa Insurance Policy ja -Certificate vakuutusasiakirjoja missä päin maailmaa tahansa.

Tavaroiden kuljetetukseen liittyy aina riski niiden vaurioitumisesta tai katoamisesta

Kuljetusvakuutus kattaa tavarallesi aiheutuneita vahinkoja, jotka voivat sattua kuljetuksen, lastauksen tai purkamisen aikana. Kuljetusväline voi joutua onnettomuuteen, tavara voi särkyä tai se voidaan varastaa. Myös tulipalo, luonnonilmiöt sekä lämpötila ovat yleisiä vahingon aiheuttajia. Vakuutus kattaa lisäksi kuljetukseen liittyvän lyhytaikaisen ja tilapäisen varastoinnin.

Jos esimerkiksi myytäväksi tarkoitettu tavarasi särkyy tai katoaa kuljetuksen aikana, voi se aiheuttaa yrityksellesi huomattavan taloudellisen menetyksen. Rahdinkuljettaja on vastuussa kuljettamastaan tavarasta sen vastaanottamisen ja luovuttamisen välillä, mutta vastuuta rajoitetaan lakien, sopimusten ja määräysten mukaisesti.

Tämän vuoksi vahinkotilanteissa on mahdollista, että rahdinkuljettaja ei ole lainkaan vastuussa vahingosta tai joutuu korvaamaan vain osan tavaran arvosta. Vakuuttamalla kuljetuksesi tavarankuljetusvakuutuksella turvaat liiketoimintasi kuljetusriskit.

Kuljetettavaa tavaraa käsitellään useiden ihmisten ja monien tahojen toimesta kuljetuksen aikana. Kuljetusvakuutus on omaisuusvakuutus koko tavaran toimitusketjulle. Asiantuntijamme hoitavat mahdollisten vahinkotilanteiden selvittelyt puolestasi.

Mitä kuljetuksia kuljetusvakuutus kattaa?

Vakuutettavia kuljetuksia voivat olla esimerkiksi

  • vienti- ja tuontikuljetukset
  • kotimaan myynti- ja ostokuljetukset
  • toimipisteiden väliset kuljetukset
  • alihankinta-, huolto-, takuu-, palautus-, korjaus-, muutto- tai näyttelykuljetukset

Tavarankuljetusvakuutuksen voi ottaa myyjä tai ostaja, jolla on esimerkiksi toimituslausekkeen tai kauppasopimuksen mukaan vakuuttamisvelvollisuus tai riski tavaran vahingoittumisesta tai katoamisesta.

Incoterms 2020 -toimituslausekkeet määrittelevät milloin riski siirtyy myyjältä ostajalle ja kummalla kaupan osapuolella on vakuuttamisvelvollisuus.

Lue lisää Incoterms -toimituslausekkeista

Oletko kuljetusyrittäjä?

Voit turvata sekä kotimaisten että kansainvälisten kuljetustesi vahingonkorvausvelvollisuuden ammattiliikenteen vakuutuksillamme.

Kansainvälisten kuljetusten vakuuttaminen

Kauppaa käydään yhä enemmän maailmanlaajuisesti. Kuljetusvakuutuksella voit vakuuttaa kansainväliset kuljetuksesi. 

Vahva kumppaniverkostomme turvaa kansainväliset kuljetukset. Pohjola Vakuutuksella on laaja, kokenut ja ammattitaitoinen vahinkotarkastuksen yhteistyöverkosto. Kun vahinko on sattunut, vastaamme vahingon selvittämisestä ja maksamme korvauksen vakuutusehtojen mukaisesti sekä esitämme tarvittaessa korvausvaatimuksen vahingonaiheuttaneelle osapuolelle, esimerkiksi rahdinkuljettajalle.

Mikä vaikuttaa kuljetusvakuutuksen hintaan?

Kuljetusvakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi:

  • kuljetusten kokonaisarvo
  • yrityksesi toimiala ja kuljettavat tuotteet
  • vakuutusturvan laajuus
  • valittu omavastuu sekä
  • vakuutuksen voimassaoloalue.

Sinun yrityksesi kuljetusvakuutuksen hintatiedot saat jättämällä meille tarjouspyynnön alla olevan painikkeen kautta. Olemme sinuun yhteydessä ja kartoitamme yhdessä kuljetuksiisi liittyvät riskit.

Toiminnan vastuuvakuutus
Vastuuvakuutukset
Vastuuvakuutuksilla turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta.

Kaukoidästä oli ostettu IT-laitteissa käytettäviä komponentteja FCA -toimitusehdoin (Incoterms ®2010).

Lähetyksen on määrä saapua lentoteitse Suomeen. Komponenttierän arvo oli 65 000 euroa, ja se oli pakattu yhteen kartonkiin. Lähetystä Suomessa vastaanotettaessa todettiin, että kartonkiin oli vaihdettu pakkausteipit ja koko komponenttierä oli varastettu. Komponenttierää ei löytynyt lentoyhtiön selvityksistä huolimatta. Vastaanottaja sai korvauksen kuljetusvakuutuksesta, joka oli voimassa täysturvana.

Tavarankuljetusvakuutuksiin sovelletaan ehtoja KU 05, joita voi erikseen sopimalla laajentaa erityisehdolla KU 06. Kansainvälisessä kaupassa sovelletaan ehtoja KU 07 ja KU 08.

Incoterms-toimituslausekkeet ovat Kansainvälisen kauppakamarin (ICC) kauppaehtoja, jotka määrittelevät ostajan ja myyjän vastuun toimituksesta, tavarasta sekä kustannuksista.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.