Mies hymyilee iloisesti tietäen, että tapahtuman vakuutukset ovat kunnossa.

Tapahtuman vakuutukset

Turvaa tapahtumasi kattavilla vakuutuksilla ja luo upeita elämyksiä turvallisesti.

Tapahtuma-alan vakuutukset

Tapahtuman järjestäjän kannattaa aina toiminnassaan huomioida erilaiset tapaturmat ja mahdolliset vahingot. Vakuutukset ovatkin tapahtumajärjestäjän kannalta tärkeä osa tapahtumatuotantoa järjestettäessä suurta tai pienempää yleisötilaisuutta.

Tapahtumajärjestäjän velvollisuutena on huomioida vakuutuksissa niin henkilöstö kuin omaisuus. Vakuutusten on tärkeä kattaa niin työntekijät ja tapahtuman osallistujat sekä yrittäjä itse. Yleisimmät ja tärkeimmät tapahtumajärjestäjän vakuutukset ovat toiminnan vastuuvakuutus sekä työtapaturmavakuutus. Lisäksi tapahtumatuotannossa on hyvä huomioida myös työnantajan vakuutusmaksut, kuten työeläke (Tyel)- ja työttömyysvakuutusmaksu.

Tältä sivulta löydät tarvitsemasi vakuutukset yhtä tai useampaa tapahtumaa järjestettäessä. Vakuutussopimukset voidaan tehdä pidemmälle jaksolle tai vain esimerkiksi järjestämäsi tapahtuman ajaksi.

Tapahtuman vastuuvakuutukset

Tärkein tapahtuman vakuutus on toiminnan vastuuvakuutus, josta korvataan henkilö- ja esinevahinkoja yleisöä, toimihenkilöä tai muuta ulkopuolista kohtaan. Vastuuvakuutus voi korvata myös tilanteissa, joissa ilmenee puutteita esimerkiksi järjestyksenpidossa, tapahtuman valvonnassa tai toimipaikassa. Vastuuvakuutus on yrityksen perusturva ja tapahtumaa järjestettäessä on aina tärkeää huomioida järjestäjien ja tapahtumaan osallistuvien turvallisuus.

Toiminnan vastuuvakuutus voi korvata esimerkiksi tilanteessa, jossa tapahtuman osallistuja kaatuu ja loukkaa itsensä tai vuokrattuun tilaan aiheutuu vahinkoa. Vastuuvakuutus tapahtumaa tai tilaisuutta varten tarvitaan esimerkiksi, kun tilaisuuden järjestämiseksi edellytetään viranomaisen lupaa. Vastuuvakuutus voidaan myöntää yritykselle tai yhdistykselle, tapahtumatoimistolle tai esimerkiksi yksinyrittäjälle.

Tapahtumajärjestäjän henkilövakuutukset

Tapahtuman järjestämiseen osallistuvalle henkilöstölle on tärkeää hankkia tarvittavat tapaturmavakuutukset mahdollisia onnettomuuksia tai tapaturmia varten. Tapaturmavakuutuksella voidaan turvata tapahtuman työntekijöiden lisäksi tapahtuman osallistujat. Tapaturmavakuutus työntekijöille on pakollinen työnantajille, joilla on palkattuja työntekijöitä.

Työnajantajan on huolehdittava työtapaturmavakuutuksen lisäksi myös muista lakisääteisistä työntekijän vakuutuksista, jotka ovat työeläkevakuutus TyEL, työntekijäin ryhmähenkivakuutus, työttömyysvakuutusmaksu ja sairausvakuutusmaksu. Voit täydentää itsesi ja työntekijöiden vakuutusturvaa Terveysturvalla, joka varmistaa itsellesi ja työntekijöillesi laadukkaan hoidon ja sujuvan hoitoketjun. Kattavilla henkilövakuutuksilla vähennät tapahtuman järjestämisen riskejä

Vakuutukset tapahtumassa käytettäville laitteille ja omaisuudelle

Tapahtuman järjestäminen vaatii usein laitteistoa ja kalustoa, joka on tärkeää vakuuttaa omaisuus- ja laitevakuutuksilla. Omaisuusvakuutus turvaa yrityksesi kiinteän ja irtaimen omaisuuden. Omaisuusvakuutuksemme korvaavat yrityksesi kiinteälle ja irtaimelle omaisuudelle sattuvia äkillisiä ja ennalta arvaamattomia vahinkoja. Näitä voivat olla esimerkiksi palo-, vuoto-, murto-, myrsky-, sähkö- ja rikkoontumisvahingot.

Irtaimelle omaisuudelle otettu omaisuusvakuutus on yleensä voimassa sovitussa ja vakuutuskirjaan merkityssä vakuutuspaikassa, kuten yrityksesi toimitiloissa. Jos irtain omaisuus on luonteeltaan sellaista, että sitä käytetään myös vakuutuspaikan ulkopuolella, kannattaa se turvata laitevakuutuksella. Eli jos järjestät tapahtuman esimerkiksi erillisessä, tapahtumaa varten vuokratussa tilassa.

Tapahtuman järjestämiseen liittyy myös usein tavaroiden liikuttelua ja hakemista useista eri paikoista. Laitevakuutuksella saatkin kattavaa turvaa yrityksesi laitteille, joita työntekijät kuljettavat mukanaan. Parannat samalla yrityksesi omaisuuden riskienhallintaa ja varmistat toiminnan jatkuvuuden vahingon sattuessa.

Laitevakuutuksella voidaan vakuuttaa esimerkiksi:

  1. puhelimet, tietokoneet, maksupäätteet, mittaus- ja tutkimuslaitteet, audiovisuaaliset laitteet, soittimet
  2. asennus- ja rakennustoiminnassa käytettävät työkalut ja autoissa mukana kuljetettavat tarvikevarastot.

Vakuutusten ostaminen

Osaavat asiantuntijamme käyvät mielellään yrityksesi tarpeen läpi ja auttavat valitsemaan sopivan vakuutusratkaisun tapahtumallesi. Lisää yhteydenottopyyntöön tapahtuman tiedot eli arvio osallistujamäärästä, alustava ajankohta ja paikka. Ei huolta, voimme tarkistaa edellä mainitut tiedot myös myöhemmin.

Pyydä tarjous niin katsotaan yhdessä yrityksesi vakuutukset kuntoon. Saat tarjouksen ja hinnan kaikista tarvitsemistasi vakuutusturvista helposti yhdellä kertaa!

Nainen on sähkötöissä toiminnan vastuuvakuutus turvana.
Toiminnan vastuuvakuutus
Korvaa yrityksesi toiminnasta aiheutuvia vahinkoja henkilöille tai esineille.
Miehet hymyilevät, koska omaisuusvakuutus on kunnossa.
Omaisuusvakuutus
Turvaa yrityksesi kiinteälle ja irtaimelle omaisuudelle.
Nainen selaa tietokonetta hymyillen, sillä hänellä on työtapaturmavakuutus turvanaan.
Työtapaturmavakuutus
Turvaa työssä tai työmatkalla sattuvien tapaturmien ja työssä aiheutuvien ammattitautien varalle.
Mies istuu pöydän ääressä ja katsoo puhelintaan hymyillen, sillä hänellä on laitevakuutus.
Laitevakuutus
Turvaa mukana kuljetettavat laitteet
Nainen istuu kahvilan terassilla huolettomasti Terveysturva turvanaan.
Terveysturva
Yrityksen sairauskuluvakuutuksella varmistat henkilöstöllesi laadukkaan hoidon ja lyhennät sairauspoissaoloja.
Kaksi naista tutkii pöydällä olevia materiaaleja ja keskustelee TyEListä, lakisääteisestä työeläkevakuutuksesta työntekijälle.
TyEL eli lakisääteinen työeläkevakuutus työntekijälle
TyEL-vakuutus on yksi yrittäjän pakollisista vakuutuksista.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.

YEL- ja TyEL-vakuutuksen myöntää Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.