Kaksi naista ja mies kahvilan pöydässä käymässä läpi toiminimen vakuutuksia.

Toiminimen vakuutukset

Toiminimiyrittäjän vakuutuksilla turvaat toimintasi vahinkojen varalta. Teemme kokemuksella juuri sinun yrityksellesi sopivan vakuutuspaketin.

Kaikki helposti kuntoon

Oletpa aloitteleva tai kokenut yrittäjä, löytyy meiltä juuri sinun tarpeisiisi sopivat vakuutukset. Saat turvaa itsellesi ja lähimmäisillesi sekä yrityksesi omaisuudelle, ajoneuvoille ja työntekijöille.

Henkilökohtainen asiakaspalvelu

Yhteistyössä asiantuntijamme kanssa varmistat, että kaikki liiketoimintaasi liittyvät riskit on huomioitu riittävästi. Tarvittaessa saat meihin vaivattomasti yhteyden. Pk-yrityksille tarjoamme lisäpalveluna oman yhteyshenkilön.

Pohjola Vahinkoapu 24/7 ja kattava kumppaniverkosto

Mitä tehdä, kun vahinko sattuu? Asiakkaanamme käytössäsi on Pohjola Vahinkoapu, josta löydät toimintaohjeet vahinkotilanteisiin. Vahinkoavusta löydät myös kumppanimme, jotka auttavat sinua vahingon sattuessa.

Mitä vakuutuksia toiminimi tarvitsee?

Kuten lähes kaikki yritykset, myös toiminimet tarvitsevat sekä pakollisia että vapaaehtoisia vakuutuksia. Yrityksesi riskit ja vakuutustarpeet riippuvat siitä, millaista toimintaa yrityksesi harjoittaa ja millaista välineistöä tai kalustoa työssäsi käytät. Tarvitset laajempaa vakuutusturvaa, jos yrityksessäsi työskentelee itsesi lisäksi myös työntekijöitä.

Toiminimen vakuutuksien voimassa olosta kannattaa pitää huolta, sillä ne tuovat ainutlaatuista turvaa vahingon tai muun yllättävän tilanteen sattuessa kohdalle. Vakuutusmaksut ovat varsin pieniä suhteessa siihen, mitä esimerkiksi tulipalon tai putkirikon aiheuttaman vahingon korjaaminen maksaa yrityksellesi.

Kun varmistat toiminimellesi tarvittavat turvat etukäteen, voit keskittyä huoletta yrityksesi liiketoimintaan. Autamme sinua riskien kartoittamisessa ja hallinnassa.

Toiminimen pakolliset vakuutukset

Jos sinulla on toiminimi, YEL-vakuutus on yleisin pakollinen vakuutus

YEL-vakuutus kannattaa hoitaa kuntoon heti, kun aloitat toimintasi yrittäjänä. Eli kun sinulla on toiminimi, YEL-vakuutus on suositeltavaa olla voimassa heti ensimmäisestä päivästä alkaen. Sen avulla turvaat toimeentulosi, jos menetät työkykysi, sairastut, jäät vanhempainvapaalle tai yrityksesi toiminta jostain syystä keskeytyy.

YEL-vakuutus on pakollinen sinulle,

  • jos olet 18-67-vuotias
  • vuotuinen työtulosi on vähintään 9010,28 euroa (2024)
  • yritystoimintasi jatkuu minimissään neljän kuukauden ajan.

Sinun tulee itse varmistaa, että toiminimen YEL on voimassa ja vakuutuksen työtulo ajan tasalla. Ota YEL-vakuutus viimeistään 6 kuukauden kuluessa toiminnan aloittamisesta. Meidän kauttamme saat Ilmarisen myöntämän YEL-vakuutuksen toiminimelle. 

Mitä muita pakollisia vakuutuksia toiminimellä on?

Yrityksesi ajoneuvot, kuten henkilö- paketti- ja kuorma-autot sekä työkoneet ja perävaunut on vakuutettava pakollisella yrityksen liikennevakuutuksella. Yrityksen liikennevakuutus korvaa henkilövahinkoja ja syyttömän osapuolen vahinkoja. Suosittelemme täydentämään ajoneuvosi vakuutusturvaa kaskovakuutuksella, joka korvaa ajoneuvollesi aiheutuneita vahinkoja.

Kun palkkaat yritykseesi työntekijöitä, olet useimmiten velvollinen ottamaan työntekijöille lakisääteisen työtapaturmavakuutuksen, työntekijän eläkevakuutuksen (TyEL) ja työntekijän ryhmähenkivakuutuksen. Meidän kauttamme saat kaikki lakisääteiset vakuutukset, jotka työnantajana sinun on otettava työntekijöillesi.

Toimialakohtaisia pakollisia vakuutuksia ovat potilasvakuutus terveyden- ja sairaanhoitoalan yrityksille sekä ympäristövahinkovakuutus. Potilasvakuutuksesta korvataan esimerkiksi hoitotoimenpiteen yhteydessä potilaalle aiheutuvia vahinkoja. Ympäristövahinkovakuutus on tarpeen, jos toimintaan liittyy riskejä ympäristövahingoista tai yrityksen toiminta voi aiheuttaa haittaa ympäristölle. 

Vapaaehtoiset vakuutukset toiminimelle

Pakollisten vakuutusten lisäksi saat turvaa vapaaehtoisista vakuutuksista. Toiminimen vapaaehtoisilla vakuutuksilla suojaat itseäsi ja lähimmäisiäsi sekä yrityksesi toimintaa ja omaisuutta yllättävissä tilanteissa.

Toiminimiyrittäjän henkilövakuutukset

Jos loukkaannut tapaturmassa tai sairastut ammattitautiin, saatat menettää työkykysi joksikin aikaa. Yrittäjän tapaturmavakuutuksen turvin pääset nopeasti hoitoon lääkärikumppanillemme. Sujuvan hoitoketjun ansiosta kuntoudut ja palaat töihin nopeammin.

Vaihtoehtoisesti voit vakuuttaa itsesi vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella, joka kattaa myös vapaa-ajalla ja etätyössä sattuvia vahinkoja. Sairauksien varalta suosittelemme ottamaan Terveysturvan, joka korvaa sairauksien aiheuttamia hoito- ja tutkimuskuluja. Myös henkilökeskeytysvakuutus on tärkeä osa riskienhallintaa. Se korvaa yrityksellesi taloudellisen vahingon, joka aiheutuu tapaturmastasi tai sairaudestasi.

Voit valita itsellesi ja työntekijöillesi sopivimman paketin eri vaihtoehdoistamme. Kysy meiltä lisää.

Toiminimen vastuuvakuuttaminen ja omaisuusvakuutukset

Toiminimen omaisuusvakuutuksilla saat turvaa esimerkiksi tulipalon, murtovahinkojen tai äkillisten rikkoontumisvahinkojen varalta. Omaisuusvakuutukset korvaavat esimerkiksi työkoneille, laitteille, myytäville tuotteille tai kiinteistöille aiheutuneita vahinkoja.

Omaisuutta turvaavien vakuutusten lisäksi on tärkeää vakuuttaa myös toiminen toiminta.

Keskeytysvakuutus on toiminimen turvana, jos vaikkapa tulipalo, työvälineen rikkoutuminen tai työkyvyttömyys keskeyttää yrityksen toiminnan pitkäksi aikaa. Toiminimen keskeytysvakuutuksesta korvaamme esimerkiksi toiminnan keskeytymisen aiheuttamia katemenetyksiä.

Toiminimen vastuuvakuutus ei ole pakollinen vakuutus, mutta suosittelemme sitä kaikille yrityksille. Se on turvanasi, jos yrityksesi toiminnasta syntyy henkilö- tai esinevahinkoja, joista olet korvausvastuussa. Korvausvastuusi voi liittyä esimerkiksi asennusvirheen aiheuttamaan vesivahinkoon. Joillain toimialoilla, kuten rakennusalalla, työn teettäjä vaatii todistuksen voimassa olevasta vastuuvakuutuksesta ennen töiden aloittamista.

Toiminimen vastuuvakuutuksen turvin voit keskittyä yrityksesi ydintoimintaan, sillä me hoidamme vahingonkorvausasian. Selvitämme puolestasi, onko yrityksesi korvausvastuussa ja neuvottelemme korvauksen vaatijan kanssa.

Toiminimen oikeusturvavakuutus on tärkeä vakuutus toiminimiyrittäjälle ja se kannattaa ottaa heti yritystoiminnan alkaessa. Vakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja riita- tai rikosasioissa. Pienenkin riidan kulut voivat olla huomattavia, ja toiminimiyrityksesi voi joutua riidan osapuoleksi myös tahtomattaan.

Etuja uudelle yrittäjälle ja apua oikeiden vakuutusten valintaan

Alkava yrittäjä saa usein alennusta vakuutuksista. Jätä meille yhteystietosi, niin saat tietää lisää sinua kiinnostavien vakuutusten hinnoista ja hintaesimerkeistä. Autamme sinua varautumaan toimialasi riskeihin ja valitsemaan tarpeisiisi sopivat toiminimen vakuutukset.

Jos olet kiinnostunut valmiista vakuutuspaketista eli Yritysykkösestä, voit pyytää tarjouksen kätevästi verkosta. Olemme valinneet Yritysykköseen juuri ne vakuutukset, joita yrityksesi tarvitsee irtaimen omaisuuden ja toiminnan turvaksi.

Nainen istuu kahvilassa hymyillen, sillä hänellä on aloittavan yrityksen vakuutukset kunnossa.
Aloittavan yrityksen vakuutukset
Mitkä ovat aloittavan yrityksen tärkeimmät vakuutukset? Tutustu ja jätä yhteydenottopyyntö!

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.