Kaksi yrittäjää tekee töitä pyödän ääressä huolettomasti, tietäen että yrityksen vakuutukset ovat kunnossa.

Oikeusturvavakuutus

Yrityksen oikeusturvavakuutus tuo turvaa yllättäviin oikeudenkäynti- ja asianajokuluihin.

Oikeusturvavakuutus on tärkeä etenkin uudelle yrittäjälle

Oikeusturvavakuutus kannattaa ottaa heti, kun yrityksesi on perustettu, jotta saat kaikista tehdyistä sopimuksista mahdollisesti syntyvät riidat vakuutuksen piiriin.

Oikeusturvavakuutuksella vältät kalliit oikeudenkäyntikulut

Yrityksesi omia etuja voidaan valvoa oikeusteitse ilman, että kuluja tarvitsee maksaa liiketoiminnan katteesta.

Yrityksen oikeusturvavakuutuksella turvaat myös työsuhde-erimielisyyksiä

Työsopimusriidat ovat yksi yleisimmistä riidoista, joihin yrittäjä voi tarvita oikeudellista apua.

Miksi yrityksen oikeusturvavakuutus kannattaa ottaa?

Yritystoiminnassa on riski joutua osapuoleksi monenlaisiin riitatilanteisiin, joissa on välttämätöntä käyttää lakimiehen apua. Oikeudenkäynti- ja asianajokulut voivat olla suuria, joten yllättäviin menoihin kannattaa varautua pk-yrityksen oikeusturvavakuutuksella. Oikeusturvavakuutus antaa taloudellista turvaa ja on tärkeä osa yrityksesi toiminnan vakuutuksia.

Oikeusturvavakuutuksen avulla varaudut edullisesti riidan tai rikoksen ratkaisemisesta aiheutuviin asianajokuluihin ja oikeudenkäyntikuluihin. Yrityksesi etuja voidaan valvoa oikeusteitse ilman, että siitä aiheutuvia asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja tarvitsee maksaa liiketoiminnan katteesta. Voit käyttää vakuutusta asioissa, joita käsitellään Suomessa käräjäoikeudessa tai välimiesmenettelyssä.

Oikeusturva vakuutus on yrittäjälle hyödyllinen, sillä keskimääräinen vahinkomeno yrityksen oikeusturvavahingossa on 6000-8000 euroa.

Oikeusturvavakuutus on erityisen tärkeä uudelle yrittäjälle ja yritystoiminnan alkaessa

Jos olet vasta aloittamassa yritystoimintaasi, kannattaa huolehtia, yrityksesi oikeusturvavakuutuksen voimassaolosta heti alussa, ennen kuin teet sopimuksia.

Tavallisia yritystoimintaan liittyviä sopimuksia ovat esimerkiksi työntekijöiden työsopimukset sekä tiloihin ja laitteistoon liittyvät vuokrasopimukset. Näissäkin riitatilanteet ovat mahdollisia ja silloin yrityksesi voi tarvita lakimiehen apua. 

Yrittäjänä sinun on hyvä muistaa, että oikeusturvavakuutus ei kata sellaisia sopimuksia, jotka on tehty ennen vakuutuksen ottamista. Siksi on tärkeää, että oikeusturvavakuutus otetaan heti yritystoiminnan alkaessa, eikä vakuutuksen voimassaoloa päästetä välillä katkeamaan.

Yrityksen oikeusturvavakuutus soveltuu useille eri toimialoille ja lähes kaikille suomalaisille pienille ja keskisuurille yrityksille. Oikeusturvavakuutuksen hinta muodostuu pääasiallisesti yrityksen toimialasta sekä kokonaispalkkasummasta.

Pienenkin yksittäisen riidan kulut voivat olla tuhoisia. Oikeusturvavakuutuksella budjetoit yrityksellesi asianajokuluja.

Heidi Haavisto Underwriter, Pohjola Vakuutus

Mitä yrityksen oikeusturvavakuutus korvaa?

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan lakimiesavun käyttämisestä aiheutuvia asianajokuluja ja oikeudenkäyntikuluja yrityksesi toimintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Yrityksen oikeusturvavakuutuksesta korvataan tyypillisesti työsuhteen päättämiseen ja yrityksen laskuihin liittyvien riitojen aiheuttamia kuluja.

Esimerkkejä riitatilanteista, joista on korvattu asianajokuluja ja oikeudenkäyntikuluja:

  • Yritys on lähettänyt sovitusta maansiirtourakasta eritellyn laskun, jota laskun saanut asiakas pitää osin perusteettomana ja liian suurena. Asiakas reklamoi kirjallisesti osasta laskua eikä suostu maksamaan koko laskua. Yritys palkkaa avukseen lakimiehen, joka neuvottelee asiakkaan kanssa ja asia saadaan sovittua ilman oikeudenkäyntiä.
  • Yhtiön työntekijä on kavaltanut yrityksen kassasta rahaa ja kavalluksesta nostetaan syyte yhtiön työntekijää eli syytettyä vastaan. Tässä tapauksessa yritys voi asianomistajana vaatia syytetyltä korvauksia oikeudessa.

Lisätietoa löydät Oikeusturvavakuutuksen tuoteoppaasta ja vakuutusehdoista.

Muistathan huolehtia myös yrityksen kiinteistöjen ja ajoneuvojen vakuuttamisesta, vastuuvakuutuksesta sekä lakisääteisistä vakuutuksista, kuten työtapaturmavakuutuksesta henkilöstöllesi. Kätevä vakuutuspaketti Yritysykkönen sisältää monta tärkeää turvaa: omaisuusvakuutuksen, vastuuvakuutuksen ja oikeusturvan sekä keskeytysvakuutuksen.

Käymme mielellämme kaikki vakuutustarpeesi läpi ja autamme valitsemaan sopivan vakuutusratkaisun. Jätä yhteystietosi alla olevan tarjouspyynnön kautta.

Nainen selaa kannettavalla tietokoneellaan tietoja yrityksensä vastuuvakuutuksesta.
Vastuuvakuutukset
Vastuuvakuutuksilla turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta.
Kaksi miestä puhuvat aiheesta keskeytysvakuutus.
Keskeytysvakuutus
Turvaa yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus ja varaudu ylimääräisiin kuluihin myös poikkeustilanteissa.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.