Mies ja nainen keskustelevat siitä, miten oikeusturvavakuutus toimii yrittäjän turvana.

Oikeusturvavakuutus

Yrityksen oikeusturvavakuutus tuo turvaa yllättäviin oikeudenkäynti- ja asianajokuluihin.

Oikeusturvavakuutus on tärkeä etenkin uudelle yrittäjälle

Oikeusturvavakuutus kannattaa ottaa heti, kun yrityksesi on perustettu, jotta saat kaikista tehdyistä sopimuksista mahdollisesti syntyvät riidat vakuutuksen piiriin.

Oikeusturvavakuutuksella vältät kalliit oikeudenkäyntikulut

Yrityksesi omia etuja voidaan valvoa oikeusteitse ilman, että kuluja tarvitsee maksaa liiketoiminnan katteesta.

Yrityksen oikeusturvavakuutuksella turvaat myös työsuhde-erimielisyyksiä

Työsopimusriidat ovat yksi yleisimmistä riidoista, joihin yrittäjä voi tarvita oikeudellista apua.

Miksi yrityksen oikeusturvavakuutus kannattaa ottaa?

Yritystoiminnassa on riski joutua osapuoleksi monenlaisiin riitatilanteisiin, joissa on välttämätöntä käyttää lakimiehen apua. Oikeudenkäynti- ja asianajokulut voivat olla suuria, joten yllättäviin menoihin kannattaa varautua pk-yrityksen oikeusturvavakuutuksella. Oikeusturvavakuutus antaa taloudellista turvaa ja on tärkeä osa yrityksesi toiminnan vakuutuksia.

Oikeusturvavakuutuksen avulla varaudut edullisesti riidan tai rikoksen ratkaisemisesta aiheutuviin asianajokuluihin ja oikeudenkäyntikuluihin. Yrityksesi etuja voidaan valvoa oikeusteitse ilman, että siitä aiheutuvia asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja tarvitsee maksaa liiketoiminnan katteesta. Voit käyttää vakuutusta asioissa, joita käsitellään Suomessa käräjäoikeudessa tai välimiesmenettelyssä.

Yrityksen oikeusturvavakuutus soveltuu useille eri toimialoille ja lähes kaikille suomalaisille pienille ja keskisuurille yrityksille. Oikeusturvavakuutuksen hinta muodostuu pääasiallisesti yrityksen toimialasta sekä kokonaispalkkasummasta.

Oikeusturvavakuutus on tärkeä olla voimassa heti toiminnan alkaessa

Yrittäjänä sinun on hyvä muistaa, että oikeusturvavakuutus ei kata sellaisia sopimuksia, jotka on tehty ennen vakuutuksen ottamista. Siksi on tärkeää, että oikeusturvavakuutus otetaan heti yritystoiminnan alkaessa, eikä vakuutuksen voimassaoloa päästetä välillä katkeamaan.

Tavallisia yritystoimintaan liittyviä sopimuksia ovat esimerkiksi työntekijöiden työsopimukset sekä tiloihin ja laitteistoon liittyvät vuokrasopimukset. Näissäkin riitatilanteet ovat mahdollisia ja silloin yrityksesi voi tarvita lakimiehen apua. 

Tutustu erilaisiin sopimusriskeihin ja niihin varautumiseen artikkelistamme 

Mitä yrityksen oikeusturvavakuutus korvaa?

Oikeusturvavakuutuksesta korvataan lakimiesavun käyttämisestä aiheutuvia asianajokuluja ja oikeudenkäyntikuluja yrityksesi toimintaan liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Yrityksen oikeusturvavakuutuksesta korvataan tyypillisesti työsuhteen päättämiseen ja yrityksen laskuihin liittyvien riitojen aiheuttamia kuluja.

Lisätietoa löydät Oikeusturvavakuutuksen tuoteoppaasta ja vakuutusehdoista.

Muistathan huolehtia myös yrityksen kiinteistöjen ja ajoneuvojen vakuuttamisesta, vastuuvakuutuksesta sekä lakisääteisistä vakuutuksista, kuten työtapaturmavakuutuksesta henkilöstöllesi. Kätevä vakuutuspaketti Yritysykkönen sisältää monta tärkeää turvaa: omaisuusvakuutuksen, vastuuvakuutuksen ja oikeusturvan sekä keskeytysvakuutuksen.

Käymme mielellämme kaikki vakuutustarpeesi läpi ja autamme valitsemaan sopivan vakuutusratkaisun. Jätä yhteystietosi alla olevan tarjouspyynnön kautta.

Nainen selaa kannettavalla tietokoneellaan tietoja tilanteista, joissa vastuuvakuutus on hyödyksi.
Vastuuvakuutukset
Vastuuvakuutuksilla turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta.
Kaksi miestä puhuvat aiheesta keskeytysvakuutus.
Keskeytysvakuutus
Turvaa yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus ja varaudu ylimääräisiin kuluihin myös poikkeustilanteissa.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.