Kaksi rakennusmiestä keskustelevat työmaalla, jossa rakennusvirhevakuutus on kunnossa.

Rakennusvirhevakuutus

Turva rakennusvirheiden varalle perustajaosakkaan ollessa suorituskyvytön.

Turvaa osakkaan ja asunto-osakeyhtiön asemaa

Kun rakennuksessa todetaan rakennusvirhe ja perustajaosakas on suorituskyvytön, vakuutus kattaa perustajaosakkaan velvollisuuksia.

Asuntokauppalain edellyttämä vakuutus

Uusien asuntojen sekä uusiksi asunnoiksi saneerattujen asuntojen myynnin edellytys on voimassa oleva rakennusvirhevakuutus.

Vakuutustarjouksen pyytäminen on helppoa

Rakennuslupasi saadessa lainvoimaisuuden täytä ja lähetä tarjouspyyntö Pohjola Vakuutukselle. Olemme sinuun yhteydessä muutaman arkipäivän sisällä, kun laatimamme vakuutustarjous on valmis.

Turvaa perustajaosakasta suorituskyvyttömyyden varalta

Rakennusvirhevakuutus eli suorituskyvyttömyysvakuus tuo turvaa perustajaosakkaan mahdollisen suorituskyvyttömyyden sattuessa. Vakuutus täyttää asuntokauppalain asettamat vaatimukset, joiden mukaan rakennushankkeeseen ryhtyvän on otettava rakennuskohteelle vakuutus tai muu takaus.

Suorituskyvyttömyysvakuutuksella suojataan ostajia uusissa ja uusina myytävissä peruskorjatuissa kohteissa perustajaosakkaan suorituskyvyttömyyttä vastaan. Se kattaa rakennusvirheet 10 vuoden ajalle, kun perustajaosakas on suorituskyvytön.

Suorituskyvyttömyysvakuus korvaa asunto-osakeyhtiölle ja ostajille perustajaosakkaan rakennuttajan tai rakennusliikkeen suorituskyvyttömyydestä aiheutuneita rakennusvirhevahinkoja.

Pohjola Vakuutuksen vastuu rakennusvirheistä alkaa rakennuksen vuositarkastuksesta ja päättyy 10 vuoden kuluttua rakennusvalvontaviranomaisen hyväksymästä käyttöönottotarkastuksesta.

Kenelle rakennusvirhevakuutus on tarkoitettu?

Rakennusvirhevakuutuksen tarvitset toimiessasi rakennushankkeen perustajaosakkaana, kun myyt uusia tai peruskorjattuja asuntoja kuluttajille. Rakennusvirhevakuutus on perustajaosakkaana toimivan rakennuttajan tai rakennusliikkeen vastuulle kuuluva pakollinen vakuutus. Perustajaosakas on se, joka merkitsee tai muuten omistaa osakkeet rakennusvaiheen aikana.

Suosittelemme tekemään tarjouspyynnön heti, kun yrityksesi on saanut rakennusluvan ja päättänyt aloittaa rakennushankkeen.

Pohjola Vakuutuksen Rakennusvirhevakuutus täyttää asuntokauppalain vaatimukset

Rakennushankkeeseen ryhtyvän on asuntokauppalain mukaan otettava kohteelle suorituskyvyttömyysvakuus. Asuntokauppalain RS-järjestelmän mukainen vakuus voi olla vakuutus, pankkitakaus tai Kilpailu- ja kuluttajaviraston vahvistamat ehdot täyttävä takaus. Yleensä vakuus tulee olla hankittuna jo rakennusvaiheessa.

Pohjola Vakuutuksen Rakennusvirhevakuutus täyttää asuntokauppalain asettamat vaatimukset ja turvaa taustasi rakennusyrittäjänä mahdollisen suorituskyvyttömyyden sattuessa.

Rakennuttajan vastuu rakennusvirheistä

Uuden asunto-osakeyhtiön rakennuttajan ja perustajaosakkaan vastuu ei pääty vuositarkastukseen. Rakennuttaja vastaa rakennuttamansa talon vioista ja puutteista jopa kymmenen vuoden ajan. Tällaisia ovat viat ja puutteet, joiden näytetään johtuvan hyvän rakennustavan laiminlyönneistä, ja jotka ilmenevät kymmenen vuoden kuluessa asunto-osakeyhtiön hallinnon luovuttamisesta osakkeenomistajille. Rakennusvirhevakuutus osana RS-järjestelmää tuo turvaa sekä osakkaalle että yhtiölle.

Mitä rakennusvirhevakuutus korvaa?

Rakennusvirhevakuutuksesta korvataan perustajaosakkaan ollessa suorituskyvytön

  • vuositarkastuksen jälkeen ilmenneiden rakennusvirheiden aiheuttamia vahinkoja asunto-osakeyhtiölle ja ostajille
  • rakennusvirheen selvittämis- ja korjauskustannukset
  • osakkeenostajan ja hänen perheenjäsentensä ylimääräiset asumiskulut siltä ajalta, kun asuntoa ei voida käyttää.

Yhteistyössä asiantuntijamme kanssa varmistat, että kaikki liiketoimintaasi liittyvät riskit sekä rakennusvirhe vastuu on huomioitu riittävästi. Selvitämme yhdessä yrityksesi tarpeet ja räätälöimme niihin sopivan vakuutusturvan. Jätä meille tarjouspyyntö rakennusvirhevakuutuksesta yrityksellesi ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Nainen ja mies juovat kahvia ulkona ja keskustelevat kiinteistövakuutuksesta, joka toimii yrityksen ja taloyhtiön omaisuuden turvana.
Kiinteistövakuutus
Kaikenlaisille rakennuksille sopiva vakuutus.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.