” ”

Vastuuvakuutus

Vastuuvakuutuksella turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta. Pyydä tarjous ja saat hinnan vastuuvakuutukselle.

Yksi tärkeimmistä yrittäjän vakuutuksista

Se korvaa yrityksesi toiminnasta aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot. 

Yrityksellesi sopiva vastuuvakuutus

Meiltä saat yrityksesi toimialalle sopivan vastuuvakuutuksen. Voimme myös räätälöidä yrityksesi erityistarpeisiin sopivan vastuuvakuutuksen.

Asiantuntijat apunasi vahingon sattuessa

Sillä aikaa kun keskityt ydinliiketoimintaasi, me selvitämme yrityksesi korvausvastuun ja neuvottelemme tarvittaessa vahingon kärsineen kanssa.

Miksi yritykselle kannattaa ottaa vastuuvakuutus?

Yritystoiminnassasi voi syntyä tilanteita, joissa olet velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutetun vahingon. Korvausvastuusi voi liittyä esimerkiksi asennusvirheen aiheuttamaan vesivahinkoon tai vaikkapa asiakkaasi kaatumiseen rispaantuneeseen eteismattoon myymälässäsi.

Korvausvelvollisuuden myötä vahinko aiheuttaa yrityksellesi ylimääräisiä ja odottamattomia kustannuksia. Koska virheiden ennakointi on vaikeaa, ovat yrittäjän vastuuvakuutukset tärkeä turva kaikille yrityksille koosta riippumatta. 

Yrityksen vastuuvakuutuksen korvauspiiriin kuuluvissa vahingoissa selvitämme puolestasi, onko yrityksesi korvausvastuussa ja neuvottelemme tarvittaessa vahingon kärsineen kanssa. Jos yrityksesi on korvausvelvollinen, korvaamme vahingon. Jos yritykselläsi ei ole korvausvastuuta ja vahinkotapahtumaa koskeva korvauskysymys päätyy oikeuden käsiteltäväksi, hoidamme oikeudenkäynnin. Selvitys- ja vahingonhoitopalvelu sisältyy vakuutusmaksuun.

Vastuuvakuutus on yrityksen ja yrittäjän perusvakuutus

Vastuuvakuutuksen ero tavalliseen vahinkovakuutukseen on se, että vastuuvakuutuksesta korvataan jollekin toiselle aiheutuneita vahinkoja.

Vastuuvakuutusten merkitys on jatkuvasti kasvanut, ja nykyisin yrityksen vastuuvakuutus on olennainen osa yritysten riskienhallintajärjestelmää. Olitpa sitten toiminimi tai osakeyhtiön pyörittäjä, yrittäjän vastuuvakuutuksesta saat turvaa sinun, työntekijöidesi tai tuotteidesi mahdollisesti aiheuttamien vahinkojen varalle.

Mikä vastuuvakuutus on yrityksellesi sopivin?

Yrityksesi ottama vastuuvakuutus kattaa siinä toiminnassa syntyvän vahingonkorvausvelvollisuuden, joka on määritelty vakuutuskirjaan.

Yrityksesi toimialasta riippuen, saatat tarvita useamman kuin yhden vastuuvakuutuksen. Esimerkiksi tilitoimistoissa riittävän vakuutusturvan hankkiminen edellyttää yleensä kahden eri vakuutuksen ottamista, jolloin sekä toiminnan vastuuvakuutus että varallisuusvastuuvakuutus ovat tarpeen.

Ota siis yrityksen vastuuvakuutus kaikille niille toimialoille, joilla yrityksesi toimii. Riskit ja vahingot eri toimialoilla vaihtelevat ja vaikuttavat vastuuvakuutuksen hintaan. Kysy meiltä lisää yrityksellesi sopivista vastuuvakuutuksista.

Tarvitseeko yhdistys vastuuvakuutuksen?

Vastuuvakuutus on hyödyllinen myös yhdistyksille. Yhdistystoiminnassasi voi syntyä tilanteita, joissa yhdistyksesi on velvollinen korvaamaan toiselle aiheutetun vahingon. 

Yhdistyksesi kannattaa tarkastella omaa toiminnan laajuutta ja vakuutuksen tarvetta. Jos järjestät yleisötilaisuuksia tai myyt tuotteita, saattaa vastuuvakuutus olla tarpeen. Vastuuvakuutuksesta korvataan yhdistyksesi toisille aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Kysy lisää yhdistyksen vastuuvakuutuksesta asiantuntijoiltamme!

Mitä yrityksen vastuuvakuutus korvaa?

 •   Toiminnan vastuuvakuutus

  Yrittäjän vastuuvakuutuksista yleisin. Vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahinkoja, joista yrityksesi on lain mukaan korvausvastuussa.

 •   Tuotevastuuvakuutus

  Suojaa yritystäsi, jos valmistamasi tai toimittamasi tuote, kuten pilaantunut elintarvike tai viallinen sähkölaite, aiheuttaa vahinkoa toiselle osapuolelle.

 •   Konsulttivastuuvakuutus

  Antaa turvaa, jos suunnittelu- ja konsulttitoimintaa harjoittava yrityksesi joutuu korvausvastuuseen suunnitteluvirheen aiheuttamasta vahingosta.

 •   Varallisuusvastuuvakuutus

  Tuo turvaa toisille aiheutettujen taloudellisten vahinkojen varalle ja on tarpeen esimerkiksi kirjanpito- ja lakipalveluja tarjoaville yrityksille.

 •   Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus

  Kattaa varallisuusvahinkoja, jotka vakuutettuna olevan yhtiön toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen aiheuttaa. Hallituksen vastuuvakuutus sopii esimerkiksi taloyhtiöille.

 •   Ympäristövahinkovakuutus

  Tarpeen, jos yrityksesi toimintaan liittyy olennainen ympäristövahingon vaara tai toiminta aiheuttaa haittaa ympäristölle.

Muistathan huolehtia myös kiinteistöjen ja ajoneuvojen vakuuttamisesta sekä lakisääteisistä vakuutuksista, kuten työtapaturmavakuutuksesta  henkilöstöllesi. Jos olet vasta aloittamassa yritystoimintaasi, varmista, että yrityksesi oikeusturvavakuutus on voimassa heti alussa. Myös huoleton vakuutuspakettimme Yritysykkönen on hyvä valinta aloittavalle yritykselle; se sisältää juuri ne vakuutukset, joita yrityksesi tarvitsee irtaimen omaisuuden ja toiminnan turvaksi.

Käymme mielellämme tarpeesi läpi ja autamme valitsemaan sopivan vakuutusratkaisun, joka kattaa yrityksesi toiminnan. Jätä yhteystietosi alla olevan tarjouspyynnön kautta, niin kerromme, paljonko vastuuvakuutus maksaa yrityksellesi.

” ”
Omaisuusriskivakuutus ja Yritysvakuutus
Turvaa yrityksesi kiinteälle ja irtaimelle omaisuudelle.
Keskeytysvakuutus
Turvaa yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus ja varaudu ylimääräisiin kuluihin myös poikkeustilanteissa.

Yrityksen vastuuvakuutuksen hinta muodostuu esimerkiksi näistä tekijöistä:

 • yrityksesi toimiala
 • maksettujen palkkojen määrä
 • valittu vakuutusmäärä ja omavastuu

Vastuuvakuutukseen hintaan vaikuttaa myös yrityksesi liikevaihto. Hinnoitteluperusteena huomioimme toimialakohtaiset riskit, joten muistathan ottaa vastuuvakuutuksen kaikille niille toimialoille, joilla yrityksesi toimii. 

Pohjola Vakuutuksen asiantuntijoilla on kattava toimialatuntemus. Heiltä saat lisätietoa yrittäjän vastuuvakuutuksen sisällöstä, lisäturvista sekä hinnasta, olitpa sitten toiminimiyrittäjä tai jos sinulla on osakeyhtiö. Pyydä tarjous ja saat hinnan toiminnan vastuuvakuutukselle ja muille vastuuvakuutuksille yrityksesi tarpeen mukaan.

Lue lisää yritysvakuutuksien hintaan vaikuttavista tekijöistä

Tutustu myös aloittavan yrityksen vakuutuksiin sekä toiminimen vakuutuksiin

Op.fi-palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti yrityksesi vakuutusasiat. Palvelussa voit esimerkiksi

 • ilmoittaa vahingosta ja seurata vahinkoilmoituksesi käsittelyä
 • tulostaa vakuutustodistuksen
 • tilata yritysajoneuvollesi Green Cardin

Näin saat verkkopalvelun käyttöösi:

 • Tee yrityksen verkkopalvelusopimus ja nimeä pääkäyttäjät.
 • Pääkäyttäjät lisäävät muut käyttäjät ja käyttöoikeudet verkkopalvelussa.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.