Vastuuvakuutuksen kuva

Vastuuvakuutus

Vastuuvakuutuksella turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta. Pyydä tarjous ja saat hinnan vastuuvakuutukselle.

Yksi tärkeimmistä yrittäjän vakuutuksista

Se korvaa yrityksesi toiminnasta aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot. 

Yrityksellesi sopiva vastuuvakuutus

Meiltä saat yrityksesi toimialalle sopivan vastuuvakuutuksen. Voimme myös räätälöidä yrityksesi erityistarpeisiin sopivan vastuuvakuutuksen.

Asiantuntijat apunasi vahingon sattuessa

Sillä aikaa kun keskityt ydinliiketoimintaasi, me selvitämme yrityksesi korvausvastuun ja neuvottelemme tarvittaessa vahingon kärsineen kanssa.

Miksi yritykselle kannattaa ottaa vastuuvakuutus?

Yritystoiminnassasi voi syntyä tilanteita, joissa olet velvollinen korvaamaan toiselle osapuolelle aiheutetun vahingon. Korvausvastuusi voi liittyä esimerkiksi asennusvirheen aiheuttamaan vesivahinkoon tai vaikkapa asiakkaasi kaatumiseen rispaantuneeseen eteismattoon myymälässäsi.

Korvausvelvollisuuden myötä yrityksellesi aiheutuu ylimääräisiä ja odottamattomia kuluja. Virheiden ja riitatilanteiden ennakointi on vaikeaa, joten yrittäjän vastuuvakuutukset ovat tärkeä turva kaikille yrityksille koosta riippumatta.

Yrityksen vastuuvakuutuksen korvauspiiriin kuuluvissa vahingoissa, otamme tilanteesi kokonaisvaltaisesti hoitoomme. Selvitämme kanssasi yhteistyössä, onko yrityksesi korvausvastuussa ja neuvottelemme tarvittaessa vahingon kärsineen kanssa.  Jos yrityksesi on korvausvelvollinen, korvaamme vahingon. Jos korvausvastuuta ei ole ja vahinkotapahtumaa koskeva korvauskysymys päätyy oikeuden käsiteltäväksi, hoidamme oikeudenkäynnin. Selvitys- ja vahingonhoitopalvelu sisältyy vakuutusmaksuun.

Kuinka se toimii

  Pyydä tarjous Täytä lomakkeeseen yhteystietosi ja olemme sinuun yhteydessä.
 
  Asian­tuntijamme ratkaisuehdotus Kartoitamme yhdessä yrityksesi riskit ja räätälöimme niihin sopivan vakuutusturvan.
 
  Sinä päätät jatkosta Tarjouksemme ei sido sinua, tutustu ja tee päätöksesi rauhassa.

Toiminnan vastuuvakuutus on yrityksen ja yrittäjän perusvakuutus

Mikä vastuuvakuutus on sopivin yrityksellesi? Yrityksesi riskit ja vakuutustarpeet riippuvat siitä, millaista toimintaa yrityksesi harjoittaa. Olipa toiminta mitä tahansa, yrityksesi tarvitsee perusturvakseen toiminnan vastuuvakuutuksen. Toiminnan vastuuvakuutus onkin eräänlainen perusvastuuvakuutus, joka soveltuu lähes kaikille toimialoille ja yrittäjille. Yrityksesi toiminnan laadusta riippuen voit tarvita lisäturvia, jotka laajentavat toiminnan vastuuvakuutuksen antamaa perusturvaa.

Toiminnan vastuuvakuutus kattaa yrityksesi toiminnassa ulkopuoliselle aiheutettuja henkilö- ja esinevahinkoja. Esinevahinkoa voi olla esimerkiksi kiinteistön tai auton vaurioituminen, jolloin korvaamme esineen korjauskulut. Henkilövahinkona voidaan puolestaan korvata liukastumisesta aiheutuneen rannemurtuman hoitokuluja ja ansionmenetystä. Alla lisää esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan yrittäjän vastuuvakuutuksesta.

Esimerkki korvatusta vahinko­tapauksesta

Katolta pudonnut lumi vaurioitti auton kattoa

Teollisuushallin katolla olevat lumet olivat jääneet poistamatta eikä pääsyä hallin vieressä olevalle parkkipaikalle ollut estetty. Katolta putosi asiakkaan auton päälle lunta ja jäätä ja auton katto vaurioitui. Korvasimme asiakkaalle aiheutuneen vahingon vastuuvakuutuksesta.

Esimerkki korvatusta vahinko­tapauksesta

Asiakkaan päänahka vaurioitui kampaajan unohduksen seurauksena

Kampaaja unohti permanenttiaineen liian pitkäksi aikaa asiakkaan hiuksiin, minkä seurauksena asiakkaan päänahka vaurioitui. Korvasimme asiakkaalle aiheutuneen vahingon kampaajan vastuuvakuutuksesta.

Mitä yrityksen vastuuvakuutus korvaa?

 • Toiminnan vastuuvakuutus on yrittäjän vastuuvakuutuksista yleisin ja se korvaa henkilö- ja esinevahinkoja, joista yrityksesi on lain mukaan korvausvastuussa.
 • Tuotevastuuvakuutus suojaa yritystäsi, jos valmistamasi tai toimittamasi tuote, kuten pilaantunut elintarvike tai viallinen sähkölaite, aiheuttaa vahinkoa toiselle osapuolelle.
 • Konsulttivastuuvakuutus antaa turvaa, jos suunnittelu- ja konsulttitoimintaa harjoittava yrityksesi joutuu korvausvastuuseen suunnitteluvirheen aiheuttamasta vahingosta.
 • Varallisuusvastuuvakuutus taas tuo turvaa toisille aiheutettujen taloudellisten vahinkojen varalle ja on tarpeen esimerkiksi kirjanpito- ja lakipalveluja tarjoaville yrityksille.
 • Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus kattaa varallisuusvahinkoja, jotka vakuutettuna olevan yhtiön toimitusjohtaja tai hallituksen jäsen aiheuttaa.
 • Ympäristövahinkovakuutus on tarpeen, jos yrityksesi toimintaan liittyy olennainen ympäristövahingon vaara tai toiminta aiheuttaa haittaa ympäristölle.

Muistathan huolehtia myös yrityksen kiinteistöjen ja ajoneuvojen vakuuttamisesta sekä lakisääteisistä vakuutuksista, kuten työtapaturmavakuutuksesta  henkilöstöllesi. Jos olet vasta aloittamassa yritystoimintaasi, kannattaa myös huolehtia, että yrityksesi oikeusturvavakuutus on voimassa heti alussa, ennen kuin teet sopimuksia. Käymme mielellämme kaikki vakuutustarpeesi läpi ja autamme valitsemaan sopivan vakuutusratkaisun. Jätä yhteystietosi alla olevan tarjouspyynnön kautta, niin kerromme, paljonko vastuuvakuutus maksaa yrityksellesi.

kuva_mies_piirtää
Omaisuusriskivakuutus ja Yritysvakuutus
Turvaa yrityksesi kiinteälle ja irtaimelle omaisuudelle.
keskeytysvakuutus_tuotekortti
Keskeytysvakuutus
Turvaa yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus ja varaudu ylimääräisiin kuluihin myös poikkeustilanteissa.

Yrityksen vastuuvakuutuksen hinta muodostuu esimerkiksi näistä tekijöistä:

 • yrityksesi toimiala
 • maksettujen palkkojen määrä
 • valittu vakuutusmäärä ja omavastuu

Vastuuvakuutukseen hintaan vaikuttaa myös yrityksesi liikevaihto. Hinnoitteluperusteena huomioimme toimialakohtaiset riskit, joten muistathan ottaa vastuuvakuutuksen kaikille niille toimialoille, joilla yrityksesi toimii. 

Pohjola Vakuutuksen asiantuntijoilla on kattava toimialatuntemus ja heiltä saat lisätietoa yrittäjän vastuuvakuutuksen sisällöstä, lisäturvista sekä hinnasta. Pyydä tarjous ja saat hinnan toiminnan vastuuvakuutukselle ja muille vastuuvakuutuksille yrityksesi tarpeen mukaan. 

Lue lisää yritysvakuutuksien hintaan vaikuttavista tekijöistä

Op.fi-palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti yrityksesi vakuutusasiat. Palvelussa voit esimerkiksi

 • ilmoittaa vahingosta ja seurata vahinkoilmoituksesi käsittelyä
 • tulostaa vakuutustodistuksen
 • tilata yritysajoneuvollesi Green Cardin

Näin saat verkkopalvelun käyttöösi:

 • Tee yrityksen verkkopalvelusopimus ja nimeä pääkäyttäjät.
 • Pääkäyttäjät lisäävät muut käyttäjät ja käyttöoikeudet verkkopalvelussa.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy tai A-Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.