Mies hymyilee smoothie kädessään tuotevastuuvakuutus turvanaan.

Tuotevastuuvakuutus

Korvaa tuotteesi aiheuttamia vahinkoja.

Suoja tuotevastuuvahinkoja vastaan

Tuotevastuuvahingot ovat riski yritystoiminnallesi. Luovuttamassasi tuotteessa oleva vika voi aiheuttaa merkittäviä esine- tai henkilövahinkoja, joista yrityksesi voi joutua korvausvastuuseen.

Tuotevastuulain mukainen korvausvastuu on tuottamuksesta riippumaton

Tuotteen valmistaja tai maahantuoja on tuotevastuulain mukaan vastuussa tuotteen kuluttajalle aiheuttamasta esine- tai henkilövahingosta, mikäli tuotteessa todetaan vika tai turvallisuuspuute.

Ammattilaiset apunasi vahingon sattuessa

Selvitämme puolestasi, onko yrityksesi korvausvastuussa ja neuvottelemme korvauksen vaatijan kanssa. Korvaamme myös oikeudenkäyntikulut.

Tuotevastuuvakuutus yrityksesi tuotevastuuriskien hallintaan

Tuotevastuulla tarkoitetaan sitä, että tuotteen valmistanut, maahantuonut tai myynyt yritys on vastuussa tuotteen puutteellisen turvallisuuden aiheuttamista vahingoista. Viallisesta tuotteesta ihmiselle tai omaisuudelle sattuvien vahinkojen korvaussummat nousevat helposti kymmeniin tai jopa satoihin tuhansiin euroihin.

Jos esimerkiksi yrityksesi valmistama elintarvike on pilaantunut, se voi pahimmillaan aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja, kuten myrkytyksen tai vamman. Tapahtuneesta syntyvät vahingonkorvaussummat voivat olla merkittäviä. Tuotevastuuvakuutus on siksi usean teollisuuden ja kaupan alan yrityksen keino varautua mahdollisten korvausten varalta.

Tuotevastuuvakuutus on tärkeä vakuutus kaiken kokoisille yrityksille. Usein varsinkin pienillä yrityksillä laadun valvonta ja tuoteturvallisuudesta huolehtiminen on resurssien vuoksi vaikeampaa. Vakuutus on välttämätön toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi, jos vahinko sattuu.

Mitä tuotevastuuvakuutus korvaa?

Tuotevastuuvakuutus korvaa tuotteen aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja sekä niihin välittömästi liittyviä varallisuusvahinkoja. Vahinko voi kohdistua sekä yksityishenkilöön että toiseen yritykseen. Sivun alhaalla on esimerkein kuvattu, millaisia vahinkoja tuotevastuuvakuutus korvaa.

Vahingon sattuessa saat tueksesi Pohjola Vakuutuksen ammattilaiset, jotka selvittävät korvausperusteen olemassaoloa. Yrityksesi omia voimavaroja vapautuu harjoitettavaan liiketoimintaan ja voit keskittyä olennaiseen, kun me neuvottelemme korvauksen vaatijan kanssa. Jos korvauskysymyksestä kuitenkin syntyy oikeudenkäynti, kattaa vakuutus myös oikeudenkäynnin aiheuttamat kulut.

Tuotevastuulaki osana korvausvastuuta

Korvausvastuu maahantuojan sekä valmistajan tuotevastuuvahingosta voi perustua useaan eri lakiin. Kotimaisessa kaupassa yritysten välinen tuotevastuu perustuu lähtökohtaisesti yritysten väliseen sopimukseen. Jos tuotevastuusta ei ole sovittu mitään, noudatetaan voimassaolevaa lainsäädäntöä, kuten kauppalakia ja yleisiä vahingonkorvausoikeudellisia normeja.

Yksityishenkilön oikeus vaatia korvausta tuotevastuuvahingosta perustuu lähtökohtaisesti tuotevastuulakiin.

Laajenna tuotevastuuvakuutuksen antamaa turvaa

Voit täydentää vakuutusturvaa takaisinvetovakuutuksella sen varalta, että tuotteesi joudutaan vetämään pois markkinoilta. Takaisinvedosta aiheutuvat kulut voivat olla suuria, mutta sen lisäksi yrityksellesi voi aiheutua maineen menetystä ja tuotteiden myynnin laskua.

Takaisinvetovakuutus korvaa esimerkiksi takaisinvedosta tiedottamisen, tuotteiden purkamisen, irrottamisen ja kuljettamisen sekä niiden korjaus- ja muutoskustannuksia. Kysy meiltä lisää.

Miten otan tuotevastuuvakuutuksen yritykselleni?

Jätä yhteystietosi alla olevan painikkeen kautta, niin laskemme sinulle tarjouksella hinnan tuotevastuuvakuutukselle. Pohjola Vakuutuksen asiantuntijoilla on kattava toimialatuntemus ja heiltä saat lisätietoa tuotevastuuvakuutuksen sisällöstä sekä hinnasta.

Räätälöimme myös yrityksesi erityistarpeisiin sopivan vastuuvakuutuksen, olitpa sitten tuotteiden valmistaja, maahantuoja tai vaikkapa tukku- tai vähittäiskauppias.

Tarjouspyynnön saatuamme olemme sinuun yhteydessä ja katsomme yhdessä yrityksesi vastuu- ja muut vakuutusasiat kuntoon!

Mies on palaverissa ja hymyilee tietäen, että hänellä on turvanaan uuden yrittäjän vakuutuspaketti eli Yritysykkönen.
Yritysykkönen
Vakuutuspaketti yrityksen irtaimen omaisuuden, rikkoontumisvahinkojen ja toiminnan turvaksi.
Kaksi miestä puhuvat aiheesta keskeytysvakuutus.
Keskeytysvakuutus
Turvaa yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus ja varaudu ylimääräisiin kuluihin myös poikkeustilanteissa.
Nainen on sähkötöissä toiminnan vastuuvakuutus turvana.
Toiminnan vastuuvakuutus
Korvaa yrityksesi toiminnasta aiheutuvia vahinkoja henkilöille tai esineille.

Op.fi-palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti yrityksesi vakuutusasiat. Palvelussa voit esimerkiksi

  • ilmoittaa vahingosta ja seurata vahinkoilmoituksesi käsittelyä
  • tulostaa vakuutustodistuksen
  • tilata yritysajoneuvollesi Green Cardin

Näin saat verkkopalvelun käyttöösi:

  • Tee digitaalisen asioinnin sopimus ja nimeä pääkäyttäjät.
  • Pääkäyttäjät lisäävät muut käyttäjät ja käyttöoikeudet verkkopalvelussa.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.