Vahinkoilmoittaminen Vahinkopalvelussa

Vahinkopalvelusta löydät useimpien vahinkolajien vahinkoilmoitukset. Vahinkopalvelun vahinkoilmoitukset löytyvät op.fi-palvelusta niille yrityksen käyttäjille, joilla on oikeudet yrityksen vakuutuksiin verkkopalvelussa.

Ne yrityksen työntekijät, joilla ei ole oikeuksia yrityksen vakuutuksin op.fi-palvelussa voivat ilmoittaa vahingosta ja hakea korvauksia Vahinkopalvelussa osoitteessa hae-korvausta.op.fi. 

Vahinkoilmoittaminen Vahinkopalvelussa suoralinkkien avulla

Tarjoamme yrityksesi käyttöön palvelun, jonka avulla yrityksesi työntekijät voivat ilmoittaa vahingoista uudessa Vahinkopalvelussa. Voit tarjota työntekijöillesi suoran linkin tapaturmailmoitukseen.

Miten otan palvelun käyttöön?

1) Työtapaturmailmoitukset:

Valitse vaihtoehdoista yrityksellesi sopivin. Jos haluat, että yrityksessäsi tehdyt työtapaturmia koskevat vahinkoilmoitukset menevät yrityksesi esimiesten tai henkilöstö-, työturvallisuus- ja/tai vakuutusasioita hoitavien henkilöiden tekeminä vakuutusyhtiön korvauskäsittelyyn ilman hyväksyntää, valitse A-vaihtoehto.

Vaihtoehdon B. vahinkoilmoitukset tulevat yrityksesi henkilöstö-, työturvallisuus- ja/tai vakuutusasioita hoitavalle henkilölle hyväksyttäväksi ennen kuin ne etenevät vakuutusyhtiöön korvauskäsittelyyn. Tämän vaihtoehdon avulla yrityksen työntekijä voi tehdä omasta vahingosta tapaturmailmoituksen, mutta yrityksen edustajan tulee erikseen hyväksyä ilmoitus op.fi-palvelussa. Lain mukaan työnantaja tekee aina ilmoituksen työtapaturmasta.

 • Jos yrityksessäsi on aiemmin ollut käytössä Linkkipalvelu, voit suoraan aloittaa korvaavan palvelun käytön jakamalla linkit yrityksesi intranetissä. Vahinkoilmoitusten hyväksyjät päivitetään edelleen linkkipalvelun asetuksissa ja siirrämme sinne aiemmin ilmoitetut hyväksyjien tiedot uuteen palveluun. Jos yrityksesi organisaatiossa on tapahtunut muutoksia, muista päivittää tiedot.
 • Jos yrityksesi on uusi palvelun käyttäjä lähetä meille sähköposti ota palvelu käyttöön- painikkeen avulla ja aktivoimme palvelun asetukset. Kerro sähköpostissa mikä linkki otetaan käyttöön, yrityksen nimi, y-tunnus ja yrityksen yhteyshenkilön tiedot. Lähetämme hänelle ilmoituksen, kun linkkipalvelun asetukset on aktivoitu sekä toimintaohjeet vahinkoilmoituksen hyväksyjän asettamiseksi. Lisäksi ota verkkopalvelu käyttöön tekemällä yrityksen verkkopalvelusopimus.

Katso vahinkoilmoituslinkit sivun alaosasta.

Ryhmätapaturmailmoitukset:

Jos haluat, että yrityksessäsi tehdyt vahinkoilmoitukset menevät korvauskäsittelyyn ilman hyväksyntää, valitse A-vaihtoehto. 

Vaihtoehdon B. vahinkoilmoitukset tulevat yrityksesi henkilöstö-, työturvallisuus- ja/tai vakuutusasioita hoitavalle henkilölle hyväksyttäväksi ennen kuin ne etenevät vakuutusyhtiöön korvauskäsittelyyn.

 • Jos yrityksessäsi on aiemmin ollut käytössä Linkkipalvelu, voit suoraan aloittaa korvaavan palvelun käytön jakamalla linkit yrityksesi intranetissä. Vahinkoilmoitusten hyväksyjät päivitetään edelleen linkkipalvelun asetuksissa ja siirrämme sinne aiemmin ilmoitetut hyväksyjien tiedot uuteen palveluun. Jos yrityksesi organisaatiossa on tapahtunut muutoksia, muista päivittää tiedot.
 • Jos yrityksesi on uusi palvelun käyttäjä lähetä meille sähköposti ota palvelu käyttöön- painikkeen avulla ja aktivoimme palvelun asetukset. Kerro sähköpostissa mikä linkki otetaan käyttöön, yrityksen nimi, y-tunnus ja yrityksen yhteyshenkilön tiedot. Lähetämme hänelle ilmoituksen, kun linkkipalvelun asetukset on aktivoitu sekä toimintaohjeet vahinkoilmoituksen hyväksyjän asettamiseksi. Lisäksi ota verkkopalvelu käyttöön tekemällä yrityksen verkkopalvelusopimus.

Katso vahinkoilmoituslinkit sivun alaosasta. 

Vahinkoilmoituslinkit sekä vahinkoilmoituspalvelut ovat saatavilla suomen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi. 

2) Lisää valitsemasi vahinkoilmoituslinkki yrityksesi intranetiin. Lisää linkin yhteyteen tiedot yrityksen vakuutusnumerosta ja Y-tunnuksesta. Vahinkoilmoituksen tekijä tarvitsee nämä tiedot ilmoittaessaan vahingosta. Jos mahdollista intranetin linkin tulisi avautua erilliselle välilehdelle, jotta vakuutusnumeron ja Y-tunnuksen kopioiminen on helpompaa.

Tarkemmat ohjeet vahinkoilmoitusten tekemiseen löydät alta.

Näin ilmoitat vahingosta

1) Avaa vahinkoilmoitus intranetissä olevasta linkistä. Pidä vakuutusnumero ja työnantajan eli vakuutuksenottajan Y-tunnus saatavilla, tarvitset niitä vahinkoilmoitukseen. Ota verkkopankkitunnukset esiin tunnistautumista varten. Jos mahdollista intranetin linkin tulisi avautua erilliselle välilehdelle, jotta vakuutusnumeron ja Y-tunnuksen kopioiminen on helpompaa.  

2) Linkki ohjaa sinut Vahinkopalvelun etusivulle valitsemasi vahinkotyypin vahinkoilmoitukseen esimerkiksi työntekijän työtapaturmailmoitukseen. 

3) Vahinkopalvelun etusivulla täytä yrityksen vakuutusnumero ja Y-tunnus. Tämän jälkeen tunnistaudu Vahinkopalveluun verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. 

4) Vahinkoilmoituksen kysymyspolku mukautuu antamiesi tietojen perusteella. Lopuksi tarkasta ja lähetä ilmoitus.  

5) Saat tiedon, kun korvauspäätös on tehty. Jos tarvitsemme lisätietoja, olemme sinuun yhteydessä.

Katso videolta, miltä vahinkoilmoittaminen suoralinkkien avulla näyttää.

Jos vahinkoilmoitus vaatii hyväksyntää esimerkiksi yrityksesi vakuutusasioita hoitavalta henkilöltä:

6) Ilmoitus tallentuu lähettämisen jälkeen op.fi-palvelun Vakuutukset ja vahingot -osion Luonnokset-sivulle.  

7) Lähetämme sähköpostilla tiedon tallennetusta vahinkoluonnoksesta yrityksesi henkilöstö-, työturvallisuus- ja/tai vakuutusasioita hoitavalle henkilölle.

8) Sähköpostiviestin saanut henkilö kirjautuu op.fi-palveluun. Ilmoitus löytyy Vakuutukset ja vahingot -osion Luonnokset-sivulta. Hyväksyjä tarkastaa ja lähettää ilmoituksen edelleen käsittelyyn Pohjola Vakuutukselle.

9) Ilmoitus tallentuu lähettämisen jälkeen op.fi-palveluun ja etenee korvauskäsittelyyn. Saat tiedon, kun korvauspäätös on tehty. Jos tarvitsemme lisätietoja, olemme yhteydessä.

Katso videolta, miltä vahinkoilmoituksen hyväksyntä näyttää. 

Työtapaturma

Ilman hyväksyntää (A):

 • hae-korvausta.op.fi/#ilman-hyvaksyntaa/tyontekijan-tapaturma

Vaatii hyväksynnän (B): 

 • hae-korvausta.op.fi/#hyvaksyttavaksi/tyontekijan-tapaturma

Ryhmätapaturma

Ilman hyväksyntää (A):

 • hae-korvausta.op.fi/#ilman-hyvaksyntaa/vapaa-ajan-tapaturma

Vaatii hyväksynnän (B):

 • hae-korvausta.op.fi/#hyvaksyttavaksi/vapaa-ajan-tapaturma

Opiskelijan tapaturma 

Ilman hyväksyntää (A):

 • hae-korvausta.op.fi/#ilman-hyvaksyntaa/opiskelijan-tapaturma 

Vaatii hyväksynnän (B): 

 • hae-korvausta.op.fi/#hyvaksyttavaksi/opiskelijan-tapaturma

Ammattitauti

Ilman hyväksyntää (A):

 • hae-korvausta.op.fi/#ilman-hyvaksyntaa/ammattitauti

Vaatii hyväksynnän (B):

 • hae-korvausta.op.fi/#hyvaksyttavaksi/ammattitauti

Muut vahinkolajit (ilman hyväksyntää)

 • hae-korvausta.op.fi