Vahinkoilmoittaminen Vahinkopalvelussa

Vahinkopalvelusta löydät useimpien vahinkolajien vahinkoilmoitukset. Jos sinulla on oikeudet yrityksen vakuutuksiin verkkopalvelussa, löydät Vahinkopalvelun vahinkoilmoitukset myös op.fi-palvelusta. Jos sinulla ei ole oikeuksia yrityksen vakuutuksiin op.fi-palvelussa voit ilmoittaa vahingosta ja hakea korvauksia osoitteessa hae-korvausta.op.fi.

Vahinkoilmoittaminen Vahinkopalvelussa linkkien avulla

Tarjoamme yrityksesi käyttöön vahinkoilmoituslinkit, joiden avulla yrityksesi työntekijät voivat helposti ilmoittaa vahingoista Vahinkopalvelussa. Lain mukaan työnantaja tekee aina ilmoituksen työtapaturmasta. Voit jakaa linkit eri vakuutuslajien vahinkoilmoituksiin esimerkiksi yrityksesi intrassa. Vahinkoilmoituslinkit sekä vahinkoilmoituspalvelut ovat saatavilla suomen lisäksi myös ruotsiksi ja englanniksi. Lue alta ohjeet, miten voit ottaa linkit yrityksesi käyttöön.  

Löydät eri vakuutuksien vahinkoilmoituslinkit sivun alaosan haitarista.

Miten otan palvelun käyttöön?

1) Palvelun käyttö edellyttää voimassa olevaa digitaalisen asioinnin sopimusta. Tee yrityksen digitaalisen asioinnin sopimus op.fi-palvelun käyttöä varten. Jos yrityksellesi on aiemmin tehty verkkopalvelusopimus vakuutusasiointia varten, päivitä se digitaalisen asioinnin sopimukseksi.

2) Tarjoamme yrityksesi käyttöön yhtä vahinkolajia kohden kaksi eri linkkivaihtoehtoa. Valitse yrityksellesi sopivin vaihtoehto:

 • Ilman hyväksyntää (A-vaihtoehto).

Valitse tämä linkki, jos haluat, että yrityksessäsi tehdyt vahinkoilmoitukset menevät yrityksesi esimiesten tai henkilöstö-, työturvallisuus- ja/tai vakuutusasioita hoitavien henkilöiden tekeminä vakuutusyhtiön korvauskäsittelyyn ilman erillistä hyväksyntää.

 • Vaatii hyväksynnän (B-vaihtoehto)

Valitse tämä linkki, jos haluat, että vahinkoilmoitukset tulevat yrityksesi henkilöstö-, työturvallisuus- ja/tai vakuutusasioita hoitavalle henkilölle hyväksyttäväksi ennen kuin ne etenevät vakuutusyhtiöön korvauskäsittelyyn. Tämän vaihtoehdon avulla yrityksesi työntekijä voi ilmoittaa omasta vahingostaan, mutta yrityksen edustajan tulee erikseen hyväksyä ilmoitus op.fi-palvelussa. Käy lisäämässä vahinkoilmoituksen hyväksyjän sähköpostiosoite op.fi-palvelun Asiakkuus-osioon, jotta tehdystä vahinkoilmoituksesta lähtee tieto oikealle henkilölle.

Miten lisäät ilmoitusviestin vastaanottajan vahinkolinkillä tehdylle vahinkoilmoitukselle?

 1. Valitse op.fi-palvelun Asiakkuus osiosta Vakuutuksen organisaatiorakenne ja sen alta Näytä tiedot.
 2. Lisää ensin vakuutustunnus kohdassa Yksikölle valitut vakuutukset.
 3. Lisää Lisätiedot ja osoitteet -kohdassa ilmoitusviestien vastaanottajat ja sähköpostiosoitteet. Voit lisätä yhden vastaanottajan työtapaturmailmoituksille ja yhden ryhmätapaturma- ja ajoneuvovahinkoilmoituksille.

Lisää yleisen tiedon vastaanottajaksi henkilö, joka hyväksyy ryhmätapaturma- ja ajoneuvovahinkoilmoitukset ja vakuutuskohtaisen tiedon vastaanottajaksi henkilö, joka hyväksyy työtapaturmailmoitukset.

3) Lisää valitsemasi vahinkoilmoituslinkki yrityksesi intranetiin. Lisää linkin yhteyteen tiedot yrityksen vakuutusnumerosta ja Y-tunnuksesta. Vahinkoilmoituksen tekijä tarvitsee nämä tiedot ilmoittaessaan vahingosta. Jos mahdollista intranetin linkin tulisi avautua erilliselle välilehdelle, jotta vakuutusnumeron ja Y-tunnuksen kopioiminen on helpompaa.

Jos sinulla on kysymyksiä linkkien käyttöön liittyen, ota yhteyttä verkkotukeemme.

 

Tarkemmat ohjeet vahinkoilmoitusten tekemiseen löydät alta.

Näin ilmoitat vahingosta

1) Avaa yrityksen vahinkoilmoitus intranetissä olevasta linkistä. Pidä vakuutusnumero ja työnantajan eli vakuutuksenottajan Y-tunnus saatavilla, tarvitset niitä vahinkoilmoitukseen. Ota verkkopankkitunnukset esiin tunnistautumista varten. Jos mahdollista intranetin linkin tulisi avautua erilliselle välilehdelle, jotta vakuutusnumeron ja Y-tunnuksen kopioiminen on helpompaa. 

2) Linkki ohjaa sinut Vahinkopalvelun etusivulle valitsemasi vahinkotyypin vahinkoilmoitukseen esimerkiksi työntekijän työtapaturmailmoitukseen.

3) Vahinkopalvelun etusivulla täytä yrityksen vakuutusnumero ja Y-tunnus. Tämän jälkeen tunnistaudu Vahinkopalveluun verkkopankkitunnuksillasi, pankin antamalla mobiilitunnuksella tai teleoperaattorin antamalla mobiilivarmenteella.

3) Vahinkopalvelun etusivulla täytä yrityksen vakuutusnumero ja Y-tunnus. Tämän jälkeen tunnistaudu Vahinkopalveluun verkkopankkitunnuksillasi, pankin antamalla mobiilitunnuksella tai teleoperaattorin antamalla mobiilivarmenteella.

4) Vahinkoilmoituksen kysymyspolku mukautuu antamiesi tietojen perusteella. Lopuksi tarkasta esikatselussa ilmoitus ja lähetä ilmoitus.  

5) Saat tiedon, kun korvauspäätös on tehty. Jos tarvitsemme lisätietoja, olemme sinuun yhteydessä.

Katso videolta, miltä yrityksen vahinkoilmoittaminen suoralinkkien avulla näyttää.

Jos vahinkoilmoitus vaatii hyväksyntää esimerkiksi yrityksesi vakuutusasioita hoitavalta henkilöltä:

6) Ilmoitus tallentuu lähettämisen jälkeen op.fi-palvelun Vakuutukset ja vahingot -osion Luonnokset-sivulle.  

7) Lähetämme sähköpostilla tiedon tallennetusta vahinkoluonnoksesta yrityksesi henkilöstö-, työturvallisuus- ja/tai vakuutusasioita hoitavalle henkilölle, jonka yhteystiedot on kirjattu op.fi -palvelussa vahinkoilmoituksen hyväksyjäksi.

8) Sähköpostiviestin saanut henkilö kirjautuu op.fi-palveluun. Ilmoitus löytyy Vakuutukset ja vahingot -osion Luonnokset-sivulta. Hyväksyjä tarkastaa ja lähettää ilmoituksen edelleen käsittelyyn Pohjola Vakuutukselle.

9) Ilmoitus tallentuu lähettämisen jälkeen op.fi-palveluun ja etenee korvauskäsittelyyn. Saat tiedon, kun korvauspäätös on tehty. Jos tarvitsemme lisätietoja, olemme yhteydessä.

Katso videolta, miltä yrityksen vahinkoilmoituksen hyväksyntä näyttää. 

Työtapaturma

Käytä tätä linkkiä, jos kyseessä on työntekijän työtapaturma tai yrityksen työtapaturmavakuutuksessa on mukana työntekijän vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

Ilman hyväksyntää (A):

 • hae-korvausta.op.fi/#ilman-hyvaksyntaa/tyontekijan-tapaturma

Vaatii hyväksynnän (B): 

 • hae-korvausta.op.fi/#hyvaksyttavaksi/tyontekijan-tapaturma

Ryhmätapaturma

Käytä tätä linkkiä, jos yrityksesi vakuutustunnus on 16-alkuinen

Ilman hyväksyntää (A):

 • hae-korvausta.op.fi/#ilman-hyvaksyntaa/vapaa-ajan-tapaturma

Vaatii hyväksynnän (B):

 • hae-korvausta.op.fi/#hyvaksyttavaksi/vapaa-ajan-tapaturma

Opiskelijan tapaturma 

Ilman hyväksyntää (A):

 • hae-korvausta.op.fi/#ilman-hyvaksyntaa/opiskelijan-tapaturma 

Vaatii hyväksynnän (B): 

 • hae-korvausta.op.fi/#hyvaksyttavaksi/opiskelijan-tapaturma

Ammattitauti

Ilman hyväksyntää (A):

 • hae-korvausta.op.fi/#ilman-hyvaksyntaa/ammattitauti

Vaatii hyväksynnän (B):

 • hae-korvausta.op.fi/#hyvaksyttavaksi/ammattitauti

Ajoneuvovahinko

Ilman hyväksyntää (A):

 • hae-korvausta.op.fi/#ilman-hyvaksyntaa/ajoneuvovahinko

Vaatii hyväksynnän (B:)

 • hae-korvausta.op.fi/#hyvaksyttavaksi/ajoneuvovahinko

Muut vahinkolajit (ilman hyväksyntää)

 • hae-korvausta.op.fi