Autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivat yrittäjän vakuutukset.

Yrittäjän vakuutukset

Yrittäjän vakuutukset ovat turvanasi, jos esimerkiksi sairaus tai tapaturma yllättää. Osa yrittäjän vakuutuksista on pakollisia. Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, on vakuuttamisvelvollisuus laajempi. Yhdistelemällä vakuutuksia saat sinulle ja työntekijöillesi sopivan vakuutusturvan.

Mitä ovat yrittäjän pakolliset vakuutukset?

Yrittäjän tulee huolehtia sekä itsensä että työntekijöidensä vakuuttamisesta. Tärkein yrittäjän vakuutus on lähes kaikille yrittäjille pakollinen yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus, jonka avulla turvaat toimeentulosi eri elämäntilanteissa. Pidä oman YEL-vakuutuksesi työtulo ajan tasalla, sillä sen perusteella lasketaan esimerkiksi sairastuessasi saamasi päivärahan suuruus. 

Miten yrittäjän eläke muodostuu? Lue lisää

Jos yritykselläsi on työntekijöitä, yrittäjän pakollisiin vakuutuksiin kuuluvat työntekijöille otettavat työntekijän eläkevakuutus TyEL, lakisääteinen työtapaturma- ja ammattitautivakuutus sekä työntekijäin ryhmähenkivakuutus. Työnantaja maksaa myös työntekijöiden työttömyysvakuutusmaksuja. 

Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää, mitkä vakuutukset yrittäjälle ovat pakollisia ja mitä yrittäjän vakuutukset kattaa. Jätä meille yrityksesi yhteystiedot sivun oikeassa laidassa olevan painikkeen kautta.

Varaudu työ- ja vapaa-ajan tapaturmiin

Ennaltaehkäisy on paras tapa vähentää tapaturmia, mutta työssä ja vapaa-ajalla voi siitä huolimatta sattua ja tapahtua. Yrittäjän tapaturmavakuutus kattaa työssä sattuvat tapaturmat sekä ammattitaudit. Vakuutus korvaa sairaanhoitokulusi ja turvaa toimeentuloasi niin, että voit keskittyä rauhassa paranemiseen. Yrittäjän tapaturmavakuutus ja siitä maksettavat korvaukset perustuvat työtapaturma- ja ammattitautilakiin.

Työntekijöidesi turvana taas on työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, joka sekin perustuu työtapaturma-ja ammattitautilakiin. Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen yhteydessä peritään myös työntekijöiden ryhmähenkivakuutusmaksut. Voit laajentaa vakuutukset yrittäjälle sekä työntekijälle kattamaan myös vapaa-ajalla sattuvia vahinkoja.

Täydennä vakuutusturvaa muilla yrittäjän vakuutuksilla

Muilla yrittäjän vakuutuksilla voit varautua esimerkiksi sairauksiin tai työkyvyttömyyteen. Varautuminen on erityisen tärkeää, sillä sairastuminen tai tapaturma vaikuttaa aina yrityksen toimintaan. Yrittäjävakuutukset mahdollistavat muun muassa nopean hoitoon pääsyn, joka tukee nopeaa toipumista ja töihin paluuta.

Yrittäjän sairausvakuutuksella varmistat nopean hoitoon pääsyn

Terveysturva on yrittäjän sairausvakuutus, jonka avulla voit varautua sairauksien ja tapaturmien hoidon aiheuttamiin yllättäviin kustannuksiin. Vakuutuksella varmistat, että saat nopeasti apua sairauden tai tapaturman yllättäessä. Vakuutus myös helpottaa arkeasi, sillä lääkärikumppanimme voivat laskuttaa vakuutuksesta korvattavat kulut suoraan meiltä.

Terveysturva korvaa sairauksien ja tapaturmien tutkimus- ja hoitokuluja sekä täydentää samalla yrittäjän tapaturmavakuutuksen antamaa turvaa. Lääkärikumppanimme ovat sitoutuneet nopeaan hoitoon, jotta toipuisit työkykyiseksi mahdollisimman pian.

Yrittäjän sairastuminen tai tapaturma vaikuttaa aina yrityksen toimintaan. Varsinkin, jos yrittäjä on samalla yrityksensä ainut työntekijä. Nopea hoito mahdollistaa silloin nopean toipumisen ja töihin paluun.

  • Yrityksen Matkaturva on tarpeellinen yrittäjän vakuutus, jos teet työmatkoja Suomessa tai ulkomailla. Vakuutus on muokattavissa tarpeidesi mukaan ja korvaa hoitokulujen esimerkiksi peruuntumisen aiheuttamia kuluja.
  • Työkyvyttömyysvakuutuksesta saat korvauksen, mikäli jäät sairauden tai tapaturman vuoksi pysyvästi työkyvyttömäksi. Vakuutuksesta voidaan maksaa myös päivärahaa ohimenevän työkyvyttömyyden ajan. Tämä yrittäjän vakuutus tuo taloudellista turvaa muuttuneessa tilanteessa.
  • Vakavan sairauden turva turvaa toimeentuloasi, jos sairastut tai vammaudut vakavasti. Vakuutuksesta maksetaan valitsemasi veroton jopa 100 000 euron kertakorvaus heti, kun diagnoosi on tehty. Vakavan sairauden turva kattaa 11 Suomessa yleistä vakavaa sairautta, tapaturman aiheuttaman vakavan vamman tai menehtymisen korvattavaan sairauteen tai tapaturmaan.
  • Henkivakuutus täydentää lakisääteistä turvaa ja auttaa omaisia ja yritystä selviytymään kriisitilanteessa. Henkivakuutus voi toimia myös yrityslainojen lisävakuutena.

Lisäturvaa eläkepäiville

Yrittäjän yksilöllinen eläkevakuutus sopii erityisesti yksinyrittäjille ja yrityksille, kun halutaan täydentää yrittäjän lakisääteistä YEL-vakuutusta. Se on järkevä ja joustava tapa kerätä lisätuloa eläkeajalle. Eläkevakuutus on sijoitus, jonka maksut joustavat ja käytössäsi on laaja sijoituskohteiden valikoima. Kun hankit yrittäjän eläkevakuutuksen meiltä, autamme sinua tekemään suunnitelman vakuutukseen maksettavista maksuista ja säästöjen sijoittamisesta. Vakuutus räätälöidään aina jokaisen va­kuutetun tarpeeseen sopivaksi.

Käymme mielellämme vakuutustarpeesi läpi ja autamme valitsemaan sinulle sopivimmat yrittäjävakuutukset. Jätä yhteystietosi tarjouspyynnön kautta ja kerromme lisää. Saat kaikki tarvittavat vakuutukset yrittäjälle Pohjola Vakuutuksesta!

Yrittäjä tarvitsee usein myös yritysvakuutuksia

Jos yrityksesi omistaa esimerkiksi ajoneuvoja, kiinteistöjä tai muuta omaisuutta, tarvitset yrittäjän vakuutusten lisäksi myös muita yritysvakuutuksia.

Vastuuvakuutuksella turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta. Vastuuvakuutukset antavat yrityksellesi taloudellista turvaa silloin, kun yrityksen toiminta tai esimerkiksi viallinen tuote on aiheuttanut vahinkoja. Kun pohdit, mikä vastuuvakuutuksista on yrityksellesi sopivin, kannattaa huomioida esimerkiksi tarjoamiisi tuotteisiin tai palveluihin sekä toimialaasi liittyviä riskejä. Vastuuvakuutus on yleisin yrittäjävakuutus, sillä se on tarpeellinen lähes kaikille yrityksille.

Yrityksen irtaimen omaisuuden ja toiminnan turvaamiseen voit yksittäisten vakuutusten sijaan ottaa helpon ja kattavan vakuutuspaketin eli Yritysykkösen. Yritysykkönen sopii loistavasti myös uudelle yrittäjälle!