Yrittäjän vakuutukset yleinen

Yrittäjän vakuutukset

Yrittäjänä tarvitset tietyt lakisääteiset vakuutukset ja vapaaehtoisia vakuutuksia toimintasi luonteesta riippuen. Turvaa oma ja perheesi toimeentulo sekä yrityksesi jatkuvuus.
1

Kaikki helposti kuntoon

Saat kauttamme sujuvasti kaikki tarvittavat pakolliset ja vapaaehtoiset vakuutukset.

2

Henkilökohtainen asiakaspalvelu

Yhteistyössä asiantuntijamme kanssa varmistat, että kaikki liiketoimintaasi liittyvät riskit on huomioitu riittävästi. Tarvittaessa saat meihin vaivattomasti yhteyden.

3

Digitaaliset palvelut 24/7

Näet milloin tahansa, mitä vakuutusturvasi kattaa. Vahingon sattuessa saat heti avun Pohjola Vahinkoavusta ja pystyt hakemaan korvausta nopeasti.

Mitkä ovat tärkeimmät yrittäjän vakuutukset?

Yrittäjän vakuutukset ovat sinun ja perheesi turvana, jos esimerkiksi sairaus tai tapaturma yllättää tai jos pahin tapahtuu ja menehdyt. Osa yrittäjän vakuutuksista on lakisääteisiä. Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, on vakuuttamisvelvollisuus laajempi.

Tärkein yrittäjän vakuutus on lähes kaikille yrittäjille pakollinen yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus, jonka avulla turvaat toimeentulosi eri elämäntilanteissa. Pidä oman YEL-vakuutuksesi työtulo ajan tasalla, sillä sen perusteella lasketaan esimerkiksi sairastuessasi saamasi päivärahan suuruus. 

Jos yritykselläsi on työntekijöitä, yrittäjän pakollisiin vakuutuksiin kuuluvat työntekijöille otettavat työntekijän eläkevakuutus TyEL, lakisääteinen työtapaturma- ja ammattitautivakuutus sekä työntekijäin ryhmähenkivakuutus. Työnantaja maksaa myös työntekijöiden työttömyysvakuutusmaksuja. 

Asiantuntijamme kertovat mielellään, mitkä vakuutukset yrittäjälle ovat olennaisimpia ja mitä yrittäjän vakuutukset korvaavat. Yritysten pakollisista vakuutuksista löydät lisätietoa alla olevista linkeistä. 

Varaudu työ- ja vapaa-ajan tapaturmiin

Ennaltaehkäisy on paras tapa vähentää tapaturmia, mutta työssä ja vapaa-ajalla voi siitä huolimatta sattua ja tapahtua. Yrittäjän tapaturmavakuutus kattaa työssä sattuvat tapaturmat sekä ammattitaudit. Vakuutus korvaa sairaanhoitokulusi ja turvaa toimeentuloasi niin, että voit keskittyä rauhassa paranemiseen. Yrittäjän tapaturmavakuutus ja siitä maksettavat korvaukset perustuvat työtapaturma- ja ammattitautilakiin.

Työntekijöidesi turvana taas on työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, joka sekin perustuu työtapaturma-ja ammattitautilakiin. Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen yhteydessä peritään myös työntekijöiden ryhmähenkivakuutusmaksut. Voit laajentaa vakuutukset yrittäjälle sekä työntekijälle kattamaan myös vapaa-ajalla sattuvia vahinkoja.

Täydennä vakuutusturvaa muilla yrittäjän vakuutuksilla

Muilla yrittäjän vakuutuksilla voit varautua esimerkiksi sairauksiin, työkyvyttömyyteen tai kuolemantapaukseen. Varautuminen on erityisen tärkeää, sillä sairastuminen tai tapaturma vaikuttaa aina yrityksen toimintaan. Yrittäjävakuutukset mahdollistavat muun muassa nopean hoitoon pääsyn, joka tukee nopeaa toipumista ja töihin paluuta.

Yrittäjän sairausvakuutuksella pääset nopeasti hoitoon

Terveysturva on yrittäjän sairausvakuutus, jonka avulla voit varautua sairauksien ja tapaturmien hoidon aiheuttamiin yllättäviin kustannuksiin. Vakuutuksella varmistat, että saat nopeasti apua sairauden tai tapaturman yllättäessä ja toivut työkykyiseksi mahdollisimman pian. Vakuutus myös helpottaa arkeasi, sillä lääkärikumppanimme voivat laskuttaa vakuutuksesta korvattavat kulut suoraan meiltä. 

Yrittäjän sairastuminen tai tapaturma vaikuttaa aina yrityksen toimintaan. Varsinkin, jos yrittäjä on samalla yrityksensä ainut työntekijä. Nopea hoito mahdollistaa silloin nopean toipumisen ja töihin paluun.

Yrityksen Matkavakuutus on tarpeellinen yrittäjän vakuutus, jos teet työmatkoja Suomessa tai ulkomailla. Vakuutus on muokattavissa tarpeidesi mukaan ja korvaa hoitokulujen esimerkiksi peruuntumisen aiheuttamia kuluja.

Työkyvyttömyysvakuutuksesta saat korvauksen, jos jäät sairauden tai tapaturman vuoksi pysyvästi työkyvyttömäksi. Vakuutuksesta voidaan maksaa myös päivärahaa ohimenevän työkyvyttömyyden ajan. 

Henkivakuutus antaa turvaa vakuutetun yrittäjän tai työntekijän läheisille ja auttaa taloudellisesti pahimman yli. Henkivakuutuskorvauksen voi käyttää esimerkiksi lainojen lyhentämiseen tai muiden talouden menojen kattamiseen. OP:n yrittäjäasiakkaana voit nyt ostaa henkivakuutuksen vain muutamalla klikkauksella op.fi:ssä > 

Lisäturvaa eläkepäiville

Yrittäjän yksilöllinen eläkevakuutus sopii erityisesti yksinyrittäjille, kun halutaan täydentää yrittäjän lakisääteistä YEL-vakuutusta. Se on joustava tapa kerätä lisätuloa eläkeajalle. Kun hankit yrittäjän eläkevakuutuksen meiltä, autamme sinua tekemään suunnitelman vakuutukseen maksettavista maksuista ja säästöjen sijoittamisesta. Vakuutus räätälöidään aina jokaisen va­kuutetun tarpeeseen sopivaksi.

Yrittäjä tarvitsee usein myös yritysvakuutuksia

Jos yrityksesi omistaa esimerkiksi ajoneuvoja, kiinteistöjä tai muuta omaisuutta, tarvitset yrittäjän vakuutusten lisäksi myös muita yritysvakuutuksia.

Vastuuvakuutuksella turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta. Se on yleisin yrittäjävakuutus ja tarpeellinen lähes kaikille yrityksille. Vastuuvakuutukset antavat taloudellista turvaa, kun yrityksesi toiminta tai vaikkapa viallinen tuottesi on aiheuttanut vahinkoja. Kun pohdit, mikä vastuuvakuutuksista on yrityksellesi sopivin, kannattaa huomioida tarjoamiisi tuotteisiin tai palveluihin sekä toimialaasi liittyviä riskejä. Vastuuvakuutus on yleisin yrittäjävakuutus, sillä se on tarpeellinen lähes kaikille yrityksille.

Yrityksen irtaimen omaisuuden ja toiminnan turvaamiseen voit yksittäisten vakuutusten sijaan ottaa helpon ja kattavan vakuutuspaketin eli Yritysykkösen. Yritysykkönen sopii loistavasti myös uudelle yrittäjälle! 

Käymme mielellämme kaikki vakuutustarpeesi läpi ja autamme valitsemaan sinulle sopivimmat yrittäjävakuutukset. Jätä yhteystietosi tarjouspyynnön kautta ja kerromme lisää. Saat kaikki tarvittavat vakuutukset yrittäjälle Pohjola Vakuutuksesta. Henkivakuutuksen ja eläkevakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy. 

Oletko vasta aloittamassa yritystoimintaasi?

Toiminimen vakuutukset tuotekorttikuva1
Toiminimen vakuutukset
Toiminimiyrittäjän vakuutuksilla turvaat toimintasi vahinkojen varalta.
Aloittavan yrityksen vakuutukset kuva
Aloittavan yrityksen vakuutukset
Mitkä ovat aloittavan yrityksen tärkeimmät vakuutukset? Tutustu ja jätä yhteydenottopyyntö!

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.