Autamme sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivat yrittäjän vakuutukset.

Yrittäjän vakuutukset

Yrittäjän vakuutukset ovat turvanasi, jos esimerkiksi sairaus tai tapaturma yllättää. Osa yrittäjän vakuutuksista on pakollisia. Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, on vakuuttamisvelvollisuus laajempi. Yhdistelemällä vakuutuksia saat sinulle ja työntekijöillesi sopivan vakuutusturvan.

Mitä ovat yrittäjän pakolliset vakuutukset?

Yrittäjän tulee huolehtia sekä itsensä että työntekijöidensä vakuuttamisesta. Tärkein yrittäjän vakuutus on lähes kaikille yrittäjille pakollinen yrittäjän eläkevakuutus eli YEL-vakuutus, jonka avulla turvaat toimeentulosi eri elämäntilanteissa. Pidä oman YEL-vakuutuksesi työtulo ajan tasalla, sillä sen perusteella lasketaan esimerkiksi sairastuessasi saamasi päivärahan suuruus. 

Jos yritykselläsi on työntekijöitä, yrittäjän pakollisiin vakuutuksiin kuuluvat työntekijöille otettavat työntekijän eläkevakuutus TyEL, lakisääteinen työtapaturma- ja ammattitautivakuutus sekä työntekijäin ryhmähenkivakuutus. Työnantaja maksaa myös työntekijöiden työttömyysvakuutusmaksuja. 

Asiantuntijamme kertovat mielellään lisää, mitkä vakuutukset yrittäjälle ovat pakollisia ja mitä yrittäjän vakuutukset kattaa. Jätä meille yrityksesi yhteystiedot sivun oikeassa laidassa olevan painikkeen kautta.

Varaudu työ- ja vapaa-ajan tapaturmiin

Ennaltaehkäisy on paras tapa vähentää tapaturmia, mutta työssä ja vapaa-ajalla voi siitä huolimatta sattua ja tapahtua. Yrittäjän tapaturmavakuutus kattaa työssä sattuvat tapaturmat sekä ammattitaudit. Vakuutus korvaa sairaanhoitokulusi ja turvaa toimeentuloasi niin, että voit keskittyä rauhassa paranemiseen. Yrittäjän tapaturmavakuutus ja siitä maksettavat korvaukset perustuvat työtapaturma- ja ammattitautilakiin.

Työntekijöidesi turvana taas on työtapaturma- ja ammattitautivakuutus, joka sekin perustuu työtapaturma-ja ammattitautilakiin. Työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen yhteydessä peritään myös työntekijöiden ryhmähenkivakuutusmaksut. Voit laajentaa vakuutukset yrittäjälle sekä työntekijälle kattamaan myös vapaa-ajalla sattuvia vahinkoja.

Täydennä vakuutusturvaa muilla yrittäjän vakuutuksilla

Muilla yrittäjän vakuutuksilla voit varautua esimerkiksi sairauksiin tai työkyvyttömyyteen. Varautuminen on erityisen tärkeää, sillä sairastuminen tai tapaturma vaikuttaa aina yrityksen toimintaan. Yrittäjän vakuutukset mahdollistavat muun muassa nopean hoitoon pääsyn, joka tukee nopeaa toipumista ja töihin paluuta.

  • Terveysturva on sairauskuluvakuutus, joka täydentää yrittäjän tapaturmavakuutuksen antamaa turvaa ja korvaa sairauksien ja tapaturmien tutkimus- ja hoitokuluja. Sen avulla varmistat, että saat nopeasti hyvää hoitoa myös sairastuessasi. Lääkärikumppanimme laskuttavat korvattavat kulut suoraan meiltä.
  • Yrityksen Matkaturva on tarpeellinen yrittäjän vakuutus, jos teet työmatkoja Suomessa tai ulkomailla. Vakuutus on muokattavissa tarpeidesi mukaan ja korvaa hoitokulujen esimerkiksi peruuntumisen aiheuttamia kuluja.
  • Työkyvyttömyysvakuutuksesta saat korvauksen, mikäli jäät sairauden tai tapaturman vuoksi pysyvästi työkyvyttömäksi. Vakuutuksesta voidaan maksaa myös päivärahaa ohimenevän työkyvyttömyyden ajan. Tämä yrittäjän vakuutus tuo taloudellista turvaa muuttuneessa tilanteessa.
  • Vakavan sairauden turva turvaa toimeentuloasi, jos sairastut tai vammaudut vakavasti. Vakuutuksesta maksetaan valitsemasi veroton jopa 100 000 euron kertakorvaus heti, kun diagnoosi on tehty. Vakavan sairauden turva kattaa 11 Suomessa yleistä vakavaa sairautta, tapaturman aiheuttaman vakavan vamman tai menehtymisen korvattavaan sairauteen tai tapaturmaan.
  • Henkivakuutus täydentää lakisääteistä turvaa ja auttaa omaisia ja yritystä selviytymään kriisitilanteessa. Henkivakuutus voi toimia myös yrityslainojen lisävakuutena.

Käymme mielellämme vakuutustarpeesi läpi ja autamme valitsemaan sinulle sopivimmat yrittäjän vakuutukset. Jätä yhteystietosi tarjouspyynnön kautta ja kerromme lisää. Saat kaikki tarvittavat vakuutukset yrittäjälle Pohjola Vakuutuksesta!

Yrittäjä tarvitsee usein myös yritysvakuutuksia

Jos yrityksesi omistaa esimerkiksi ajoneuvoja, kiinteistöjä tai muuta omaisuutta, tarvitset yrittäjän vakuutusten lisäksi myös muita yritysvakuutuksia.

Vastuuvakuutuksella turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta. Vastuuvakuutukset antavat yrityksellesi taloudellista turvaa silloin, kun yrityksen toiminta tai esimerkiksi viallinen tuote on aiheuttanut vahinkoja. Kun pohdit, mikä vastuuvakuutuksista on yrityksellesi sopivin, kannattaa huomioida esimerkiksi tarjoamiisi tuotteisiin tai palveluihin sekä toimialaasi liittyviä riskejä. 

Yrityksen irtaimen omaisuuden ja toiminnan turvaamiseen voit yksittäisten vakuutusten sijaan ottaa helpon ja kattavan vakuutuspaketin eli Yritysykkösen. Yritysykkönen sopii loistavasti myös uudelle yrittäjälle!