Mies ja nainen keskustelevat aiheesta yritysvakuutus.

Yritysvakuutus

Yritysvakuutus mahdollistaa yrityksen toiminnan jatkumisen silloin, kun jotain yllättävää tapahtuu. Autamme sinua varautumaan toimialasi riskeihin ja valitsemaan yrityksesi tarpeisiin sopivat yritysvakuutukset.

Kaikki yritysvakuutukset helposti kuntoon

Saat kauttamme sujuvasti kaikki tarvittavat pakolliset ja vapaaehtoiset uuden yrittäjän vakuutukset.

Henkilökohtainen asiakaspalvelu

Yhteistyössä asiantuntijamme kanssa varmistat, että kaikki liiketoimintaasi liittyvät riskit on huomioitu riittävästi. Tarvittaessa saat meihin vaivattomasti yhteyden.

Digitaaliset palvelut 24/7

Näet milloin tahansa, mitä vakuutusturvasi kattaa. Vahingon sattuessa saat heti avun Pohjola Vahinkoavusta ja pystyt hakemaan yrityksellesi korvausta nopeasti.

Yritysvakuutus auttaa varautumaan riskeihin

Vakuutukset tuovat turvaa sekä yrittäjälle että yritykselle. Yrityksen vakuutukset ovat olemassa sitä varten, että yrityksen toiminta voisi vahingoista huolimatta jatkua mahdollisimman normaalisti. Oli yritys iso tai pieni, toimintaan sisältyy monenlaisia riskejä. Toimintaa voivat uhata esimerkiksi vahingonkorvausasiat, lakimiesapua vaativat riitatilanteet tai vahingot, jotka keskeyttävät yrityksen toiminnan pitkäksi ajaksi.

Yrityksesi toiminnan kasvaessa tai muuttuessa on hyvä pitää vakuutukset ajan tasalla, jotta ne vastaavat muuttuneen toiminnan riskeihin. Oli kyse sitten työntekijöiden palkkaamisesta, toimialan muutoksesta, omaisuuden kasvattamisesta tai muusta muutoksesta, laita meille viestiä. Me huolehdimme, että yrityksesi vakuutukset ovat oikeanlaiset.

Mikä yritysvakuutus on sitten pakollinen?

Usein yrityksen ainoa pakollinen vakuutus on yrittäjän eläkevakuutus YEL. Lisäksi toimialasta riippuen voi olla muita pakollisia vakuutuksia yrityksille, kuten potilasvakuutus ja ympäristövahinkovakuutus.

Yrityksen omaisuusvakuutukset ja toiminnan vakuutukset

Omaisuusvakuutuksella voit vakuuttaa yrityksen irtaimen omaisuuden, vaihto-omaisuuden, koneet ja laitteet esimerkiksi murtovahinkojen tai äkillisten rikkoontumisvahinkojen varalta. Jos yrityksesi omistaa kiinteistöjä, muista myös kiinteistövakuutus, joka korvaa esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon kiinteistölle aiheuttamia vahinkoja.

Omaisuutta turvaavien yritysvakuutusten lisäksi on tärkeää vakuuttaa myös yrityksen toiminta.

  • Keskeytysvakuutus on yrityksen turvana, jos vaikkapa tulipalo tai työkyvyttömyys keskeyttää yrityksen toiminnan pitkäksi aikaa. Keskeytysvakuutus on vakuutus, josta korvaamme esimerkiksi toiminnan keskeytymisen aiheuttamia katemenetyksiä.
  • Vastuuvakuutus auttaa, jos yritys aiheuttaa toiminnallaan vahinkoa, josta se on vahingonkorvausvastuussa. Vakuutuksen turvin voit keskittyä yrityksesi ydintoimintaan, sillä me hoidamme vahingonkorvausasian puolestasi.
  • Oikeusturvavakuutus on tärkeä yritysvakuutus, joka kannattaa ottaa heti yritystoiminnan alkaessa. Vakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja riita- tai rikosasioissa. Pienenkin riidan kulut voivat olla huomattavia, ja yritys voi joutua riidan osapuoleksi myös tahtomattaan.

Meiltä saat näiden yritysvakuutusten lisäksi myös lakisääteisen liikennevakuutuksen sekä räätälöidyt kaskovakuutukset yrityksesi autoille ja muille ajoneuvoille.

Ota myös yrityksen henkilöriskit haltuun yritysvakuutusten avulla

Paras tapa vähentää tapaturmia ja sairauksia on niiden ennaltaehkäisy. Ennakointi myös tuo yritykselle parhaat säästöt. Yrittäjän onkin tärkeää pitää oman YEL-vakuutuksensa työtulo ajan tasalla ja huolehtia, että työntekijöiden työeläkevakuutus TyEL on kunnossa.

Työtapaturmiin ja ammattitauteihin voit varautua parhaiten yrittäjän tapaturmavakuutuksella ja ottamalla työntekijöillesi työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen. Laaja vapaa-ajan tapaturmavakuutus yrityksille taas laajentaa turvan myös vapaa-ajalle.

Pääosa sairauspoissaoloista aiheutuu kuitenkin sairauksista, joten niiden nopea ja tehokas hoito kannattaa varmistaa vakuutusten avulla. Terveysturva on sairauskuluvakuutus, joka täydentää henkilöstön työterveyshuoltoa ja mahdollistaa työntekijöiden nopean toipumisen ja töihin paluun. Talouden ja toimeentulon turvaamisesta taas voit huolehtia esimerkiksi henkivakuutuksen avulla.

Lue lisää yrityksen henkilövakuutuksista

Yritysvakuutukset yhdessä paketissa

Vakuutuspaketin avulla voit varautua helposti yhdellä kertaa yrityksen irtaimen omaisuuden ja toiminnan riskeihin. Olemme luoneet vakuutuspakettimme Yritysykkösen erityisesti kaupan, palvelualan ja tuotannollista toimintaa harjoittavien yritysten tarpeisiin. 

Yritysykkönen sisältää vastuu-, oikeusturva- ja keskeytysvakuutuksen sekä irtaimen omaisuuden kattavan omaisuusvakuutuksen. Yritysykkösen omaisuusvakuutus korvaa myös äkillisiä rikkoontumisvahinkoja.

Muistathan huolehtia tarvittaessa myös yrityksen ajoneuvojen ja kiinteistöjen vakuuttamisesta sekä yrittäjän ja työntekijöiden vakuutuksista, sillä ne eivät vakuutuspaketteihin sisälly.

Nainen hymyilee sillä yrittäjän vakuutukset ovat kunnossa.
Yrittäjän vakuutukset
Yrittäjänä tarvitset tietyt pakolliset vakuutukset ja vapaaehtoisia vakuutuksia. Tutustu!
Kuvassa yrittäjä ja asiakas keskustelevat aiheesta yrityksen pakolliset vakuutukset
Yrittäjän ja yrityksen pakolliset vakuutukset
Mitkä vakuutukset ovat pakollisia yritystoiminnassa? Lue lisää!
Nainen hymyilee, koska yel-vakuutus turvaa eläkkeen.
YEL-vakuutus
YEL-vakuutus on toimeentulosi perusta, kun siirryt eläkkeelle tai tarvitset sosiaaliturvaa.

Op.fi-palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti yrityksesi vakuutusasiat. Palvelussa voit esimerkiksi

  • ilmoittaa vahingosta ja seurata vahinkoilmoituksesi käsittelyä
  • tulostaa vakuutustodistuksen
  • tilata yritysajoneuvollesi Green Cardin

Näin saat verkkopalvelun käyttöösi:

  • Tee digitaalisen asioinnin sopimus ja nimeä pääkäyttäjät.
  • Pääkäyttäjät lisäävät muut käyttäjät ja käyttöoikeudet verkkopalvelussa.

Yrityksen vakuutukset myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Vahingot korvataan lakien ja vakuutusehtojen mukaan.