” ”

Case: Kolmannen sukupolven autokauppias henkivakuutuksesta: "Jos yrittäjästä aika jättää, niin jälkeenjäävien ei tarvitse huolehtia"

Yrittäjä Antti Herajärvi ehti työskennellä yrittäjänä pitkään ennen kuin henkivakuutus tuli mieleen. Hän kertoo henkivakuutuksen helpottavan asioita ja tuovan varmuutta.

Autokauppias Antti Herajärvi vastaa aamukahdeksalta puhelimeensa. Hän asettelee kuulokenappia korvaansa ja kertoo ajavansa töihin mökiltään. Nyt yrittäjällä on hetki aikaa. Rovaniemeläinen on kiireinen, sillä autoala muuttuu vauhdilla.

Herajärvi Car Center on toiminut Suomessa yli 20 vuotta. Pari vuotta sitten yritys alkoi käyttää nimeä Bilmax. Samalla yrityksen toiminta ylitti valtakunnan rajat. Bilmax näkyy Lapissa, pääkaupunkiseudulla ja Ruotsissa.

Miksi kokenut yrittäjä ylipäätään kiinnostui henkivakuutuksesta?

– Tämä on pääomavaltainen ala. Jos kävisi pahin, niin haluan huolehtia siitä, ettei jälkeenjäävien tarvitse kantaa taloudellista riskiä, Herajärvi sanoo. 

Hänellä on muitakin syitä henkivakuutuksen hankkimiseen. 

– Yrittäjän kuolemaan liittyy myös verottaja. Omaiset voivat joutua ongelmiin perintöveron takia. Yrittäjien pitäisi ymmärtää, että henkivakuutuksella voidaan vaikuttaa asioihin. Näin vältytään muun muassa siltä, että omaiset joutuvat realisoimaan omaisuuttaan alihintaan perintöveron maksamiseksi.

Herajärvi kertoo, että toiminnan laajetessa myös vastuut ovat kasvaneet. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lainaa on enemmän. Silloin jos koskaan on hyvä huolehtia siitä, että elämä on turvattu.

– Totta kai henkivakuutus on kuluerä, mutta ei se ole niin kallis kuin luullaan. Itsekin ehdin olla yrittäjänä 10–15 vuotta ennen kuin tiedostin vastuun. Olen huomannut, että henkivakuutus helpottaa asioita ja tuo varmuutta.

Äiti katsoo hymyillen lastaan tietäen, että hänellä on yrittäjän henkivakuutus turvanaan.
Henkivakuutus yrittäjälle ja henkilöstölle
Turvaa yritystoiminnan jatkuvuuden ja läheistesi taloudellisen tilanteen, jos pahin sattuu.
Yrityksen toimitusjohtajan ja hallinnon vastuuvakuutus
Toimitusjohtajan ja hallituksen vastuuvakuutus
Vastuuvakuutus yrityksen johdolle.
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit ja Pohjola Vakuutus toimivat.