Nainen istuu kahvilassa ja tutkii koneellaan netistä yritysvakuutusten hinnat.

Yritysvakuutusten hinnat

Yrityksen vakuutusten hintoihin vaikuttaa moni tekijä, kuten eri toimialojen riskit. Kun pohdit yrityksellesi sopivinta vakuutusturvaa, vertaa muutakin kuin vakuutusten hintoja.

Vakuutuksen omavastuu

Omavastuun määrällä voi vaikuttaa vakuutusten hintaan, mutta sen suuruus tulee suhteuttaa yrityksen riskinkantokykyyn.

Yrityksen toimiala vaikuttaa vakuutusten hintoihin

Vakuutuksen hinta voi olla kalliimpi rakennusyritykselle, kuin vaikkapa toimistotyöhön keskittyneelle yritykselle. 

Mikä vaikuttaa yritysvakuutuksien hintaan?

  • Yrityksen toimiala vaikuttaa yrityksen vakuutusten hintoihin, sillä joillain aloilla on enemmän esimerkiksi fyysisiä vaaroja kuin toisilla. Vakuutuksen hinta voi olla kalliimpi rakennusyritykselle, kuin vaikkapa toimistotyöhön keskittyneelle yritykselle.
  • Myös yrityksen koko voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Yrityksen ollessa suurempi, tarvitaan laajempaa vakuutusturvaa niin omaisuuden ja toiminnan riskien, kuin myös henkilöriskien suojaamiseksi.
  • Omavastuun määrällä voi vaikuttaa vakuutusten hintaan, mutta sen suuruus tulee suhteuttaa yrityksen riskinkantokykyyn. Yrittäjän taloudellinen tilanne voi huonontua pidemmäksikin aikaa liian korkeaksi määritetyn omavastuun vuoksi.
  • Kaikki turvallisuustason parantaminen yrityksessäsi eli yleinen riskienhallintakulttuuri voidaan huomioida vakuutuksiesi hinnoittelussa. Panostukset ennakoivaan vahingontorjuntaan ja työturvallisuuteen ovat hyödyksi.
  • Jos yritykselläsi on palkattuja työntekijöitä, pakollisia vakuutuksia ovat työtapaturmavakuutus sekä ryhmähenki- ja työeläkevakuutus. YEL-vakuutus on ainoa pakollinen vakuutus yrittäjälle. Yrittäjän vakuutusten hintaan sekä työntekijöiden henkilövakuutusten hintoihin vaikuttavat usein kuukausittaiset tulot. Ilmarisen sivuilla olevalla YEL-laskurilla näet, miten työtulo vaikuttaa YEL-vakuutuksen hintaan.

Tutustu laskuriin Ilmarisen sivuilla

Mistä lakisääteisen työtapaturmavakuutuksen hinta koostuu?

Lakisääteisen työtapaturma- ja ammattitautivakuutuksen hinta muodostuu pääasiassa palkkasumman ja työntekijöiden ammattinimikkeiden perusteella. Palkkasummaa käytetään mittaamaan työn määrää ja ammattinimikkeet kuvaavat tehtävän työn tapaturma- ja ammattitautiriskiä.

Jokaisen työtapaturmavakuutuksen hinta määritellään yksilöllisesti vakuutuksenottajan tietojen perusteella. Pienellä yrityksellä vakuutuksenottajan omat vahingot eivät vaikuta suoraan vakuutusmaksuun vaan ammattiriski perustuu valtakunnallisiin vahinkotilastoihin. Muilla yrityksillä omat vahinkotilastot huomioidaan vakuutusmaksun määrittelyssä.

Tutustu lakisääteiseen työtapaturmavakuutukseen

Paljonko maksaa yrityksen vastuuvakuutus?

Yrityksen vastuuvakuutuksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi yrityksesi toimiala, maksettujen palkkojen määrä sekä valittu vakuutusmäärä ja omavastuu. Vastuuvakuutukseen hintaan vaikuttaa myös yrityksesi liikevaihto. Yksittäisissä tapauksissa yrittäjän vastuuvakuutuksen hinta määräytyy muidenkin tekijöiden, kuten käytössä oleva laatujärjestelmän mukaan.

Hinnoitteluperusteena huomioimme toimialakohtaiset riskit, joten muistathan ottaa vastuuvakuutuksen kaikille niille toimialoille, joilla yrityksesi toimii. Jätä yhteystietosi alla olevan tarjouspyynnön kautta, niin kerromme, paljonko vastuuvakuutus maksaa yrityksellesi.

Lue lisää yrityksen vastuuvakuutuksista

Pyydä tarjous

 

Hyvä vakuutuskokonaisuus on riskienhallinnan kulmakivi


Vakuutuksien voimassa olosta kannattaa pitää huolta, sillä ne tuovat ainutlaatuista turvaa vahingon tai muun yllättävän tilanteen sattuessa kohdalle. Oikea vakuutuskokonaisuus yrityksesi tarpeisiin räätälöitynä, on riskienhallinnan kulmakivi. 

Yritysvakuutusten hintoja vertaillessa kannattaa miettiä myös kustannuksia, joita mahdollisista vahingoista syntyisi. Vakuutusmaksut ovat varsin pieniä suhteessa siihen, mitä esimerkiksi tulipalon tai putkirikon aiheuttaman vahingon korjaaminen maksaa yrityksellesi.

Pakollisten vakuutusten lisäksi saat turvaa vapaaehtoisista vakuutuksista. Erilaiset yrittäjän vakuutukset turvaavat yrittäjää ja hänen perheensä toimeentuloa sekä yritystoimintaa, jos se jostain syystä joudutaan keskeyttämään. Vapaaehtoisilla vakuutuksilla suojaat itseäsi ja lähimmäisiäsi yllättävissä tilanteissa. Edistät myös henkilöstösi työhyvinvointia ja työtyytyväisyyttä. Sitoutuminen yritykseen vahvistuu, kun työntekijät saavat henkilöstöetuina lisäturvaa vapaaehtoisista vakuutuksista.

Lue lisää Pohjola Vakuutuksen henkilövakuutuksista

Pyydä tarjous yritysvakuutuksista

Pohjola Vakuutuksen asiantuntijoilla on kattava toimialatuntemus ja heiltä saat lisätietoa yrityksesi tarpeisiin sopivista vakuutuksista. Valitse alhaalta sinua kiinnostavat vakuutuskategoriat ja jätä yhteystietosi, niin olemme pian yhteydessä!

Nainen selaa kannettavalla tietokoneellaan tietoja tilanteista, joissa vastuuvakuutus on hyödyksi.
Vastuuvakuutukset
Vastuuvakuutuksilla turvaat yrityksesi korvausvelvollisuuden varalta.
Mies on palaverissa ja hymyilee tietäen, että hänellä on turvanaan uuden yrittäjän vakuutuspaketti eli Yritysykkönen.
Yritysykkönen
Vakuutuspaketti yrityksen irtaimen omaisuuden, rikkoontumisvahinkojen ja toiminnan turvaksi.
Mies ja nainen keskustelevat aiheesta yritysvakuutus.
Yrityksen vakuutukset
Vakuutukset mahdollistavat yrityksen toiminnan jatkumisen silloin, kun jotain yllättävää tapahtuu.

Op.fi-palvelussa hoidat helposti ja turvallisesti yrityksesi vakuutusasiat. Palvelussa voit esimerkiksi

  • ilmoittaa vahingosta ja seurata vahinkoilmoituksesi käsittelyä
  • tulostaa vakuutustodistuksen
  • tilata yritysajoneuvollesi Green Cardin

Näin saat verkkopalvelun käyttöösi:

  • Tee digitaalisen asioinnin sopimus ja nimeä pääkäyttäjät.
  • Pääkäyttäjät lisäävät muut käyttäjät ja käyttöoikeudet verkkopalvelussa.