Roskat

OP:n keskusyhteisö hiilineutraaliin jätehuoltoon

OP siirtyy keskusyhteisön toimipisteiden osalta hiilineutraaliin jätehuoltoon. OP kompensoi keskusyhteisönsä toimitilojen jätehuollosta aiheutuvat päästöt vuodelta 2020, ja samalla siirrymme hiilineutraaliin jätehuollon palveluun myös jatkossa. Jätehuollosta syntyvä hiilijalanjälki mitataan ja päästöt kompensoidaan sertifioitujen metsityshankkeiden kautta.

OP:n keskusyhteisöllä on toimitiloja Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa, Oulussa, Joensuussa, Turussa, Vaasassa ja Porissa. Päästöt muodostuvat pääasiassa jätteiden käsittelystä ja kuljetuksesta. Kaikkia jätehuollon päästöjä ei pystytä täysin poistamaan, joten loput päästöt kompensoidaan.

- Olemme ottaneet mittavia askeleita toimitilojemme päästöjen vähentämiseksi. Jätehuollon kompensointi on luonnollinen seuraava askel. Olemme tehneet paljon työtä yhteistyökumppanimme L&T:n kanssa vähentämällä jätteitä sekä parantamalla lajittelua ja kierrätystä, kertoo OP:n Toimitilapalveluiden vetäjä Anne Koskela.

Toteutamme ympäristöystävällistä toimistotyöskentelyä WWF:n Green Office -järjestelmän avulla. Green Officea sovelletaan Vallilan toimipisteen lisäksi useissa osuuspankeissa. Green Officen tavoitteena on vähentää toimitilojen ja tätä kautta OP:n oman toiminnan hiilidioksidipäästöjä, lisätä henkilöstön ympäristötietoisuutta ja kannustaa arjen ekotekoihin.