Kuva: Terveystyöntekijä opettaa käsienpesua lapselle osana koronantorjuntaa Gujaratin osavaltiossa Intiassa. ©UNICEF/UNI340993/Panjwan

OP Ryhmä tukee koronakriisin hoitamista Intiassa

OP Ryhmä tukee UNICEFin työtä Intian nopeasti vaikeutuneen koronatilanteen helpottamiseksi. Kampanjassa kerättävät varat ohjataan sairaalatyön tukemiseen sekä testauskapasiteetin kasvattamiseen Intiassa.

Intian koronatilanne on heikentynyt nopeasti, ja se kuormittaa maan terveydenhuoltoa laajasti: maassa on äärimmäinen pula sairaalapaikoista, lääkkeistä, lisähapesta ja suojavarusteista. Toukokuun puoliväliin mennessä Intiassa on todettu yli 20 miljoonaa koronavirustapausta, ja luvun arvioidaan kasvavan päivittäin yli 400 000 sairastuneella. Korona on uhka myös lasten terveydelle ja tulevaisuudelle. OP Ryhmän tuella käynnistetyn yrityskeräyksen avulla halutaan tukea yhteisöjä ja terveystyöntekijöitä sekä tuoda turvaa lapsille kriisin keskellä.

- Mikään maa ei vapaudu pandemian terveys- ja talousvaikutuksista ennen kuin koronaviruksen leviäminen on hallinnassa kaikkialla maailmassa, muistuttaa UNICEFin yritysyhteistyön johtaja Outi Mikkonen.

- Globaalin pandemian koetellessa Intiaa haluamme kantaa yhteiskuntavastuuta ja tukea humanitäärisessä kriisissä olevia intialaisia. Inhimillisen hädän lisäksi pandemian globaali pitkittyminen olisi huomattava takaisku maailmantalouden suhdanteita myötäilevälle Suomen taloudelle ja ulkomaankaupasta riippuvaisille suomalaisyrityksille, sanoo OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

OP Ryhmän tukeman keräyksen avulla UNICEF toimittaa esimerkiksi lisähappea sairaaloihin, jotta vakavimmin sairastuneita voidaan hoitaa ja pikatestejä koronan toteamiseksi taudin pahiten vaivaamilla alueilla. Akuutin hätäavun lisäksi UNICEF partnereineen varmistaa, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat lapset ja perheet saavat korona-aallon keskelläkin edelleen heille kuuluvat elintärkeät palvelut. OP Ryhmän lahjoitus keräykseen on 15 000 euroa.

UNICEF tukee Intian terveydenhoitojärjestelmää yhteistyössä Intian hallituksen kanssa. Tähän mennessä UNICEF on toimittanut Intiaan kaksi miljoonaa kasvosuojainta, 200 000 kirurgisen tason hengityssuojainta, tuhansia happihoitolaitteita, lääkkeitä, testausvälineitä ja muita hätäaputarvikkeita. Yhdessä maan opetusviranomaisten kanssa UNICEF on auttanut 12,3 miljoonaa lasta etäopetuksen piiriin.