Satoa kevään ja kesän webinaareista – tutustu tallenteisiin

OP on järjestänyt kuluneen kevään ja alkukesän aikana useita webinaareja toimialan ajankohtaisista teemoista. Huippuasiantuntijoiden siivittämissä keskusteluissa on puhuttu muun muassa Ukrainan sodan vaikutuksista suomalaisyrityksiin, kyberturvallisuudesta, toimitusketjujen haasteista ja sijoitusnäkymistä epävarmuuden keskellä.

Jos jokin webinaareistamme on jäänyt katsomatta, löydät alla olevasta listauksesta linkit webinaaritallenteisiin.

Kyberturvallisuus nyt ja tulevaisuudessa

Finanssialan palvelut ovat yhteiskunnalle välttämättömiä ja siksi ne ovat houkutteleva kohde myös kyberhyökkäyksille. OP:lla on pitkä kokemus myös kyberuhkien torjunnasta, havainnoinnista ja niihin reagoinnista. Webinaarissamme 7.6. kuulimme OP:n kyberturvallisuusjohtaja Teemu Ylhäisin ajankohtaiskatsauksen siitä, miten finanssialalla on varauduttu tietojärjestelmiin kohdistuviin palvelunestohyökkäyksiin, tietomurtoihin ja -vuotoihin. Rahoitusjohtaja Jenni Anttilan kanssa keskustelimme yritysasiakkaitamme huolestuttavista kyberuhkista ja miten niitä voidaan yhteistyössä ratkoa.

Katsaus EU taksonomian nykytilanteeseen

OP Yrityspankin 2.6. järjestämässä webinaarissa käsiteltiin EU:n kestävän rahoituksen luokittelun nykytilannetta ja vaikutuksia rahoittajan ja sijoittajan näkökulmasta.
 

Toimitusketjujen tasapaino horjuu – kerrannaisvaikutukset voivat yllättää

Ukrainan sodan aiheuttama yleinen epävarmuus ja heikentyneet talouden näkymät heijastuvat väistämättä yritysten arkeen. Suurimpina taloudellisina vaikutuksina yritykset näkevät raaka-aineiden ja komponenttien saatavuuden sekä hintojen nousun. Vaikutukset yritysten toimitusketjuihin ovat merkittäviä, mutta kuinka suuriksi kasvavat toimitusketjujen kompuroinnin kerrannaisvaikutukset yrityksille?

Panelisteina mukana 30.5. järjestetyssä tilaisuudessa olivat Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju, Metso Outotecin CFO Eeva Sipilä sekä OP Yrityspankin toimitusjohtaja Katja Keitaanniemi. Lopuksi Etlan tutkimusjohtaja Jyrki Ali-Yrkkö avasi toimitusketjujen vaikutuksia Etlan teettämän tutkimuksen valossa. 

Miten suomalaisyritykset reagoivat kansainvälisten markkinoiden epävarmuuteen?

Ukrainan sota ja pakotteet vaikuttavat merkittävästi kansainvälisesti toimiviin suomalaisyrityksiin. Myös maksamisen maailma muuttuu vauhdilla, mikä tuo yrityksille uusia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita, jotka on hyvä tunnistaa. Webinaarissa 12.5. keskustelimme keinoista, joilla yritys voi navigoida epävarmassa markkinassa.

Mukana paneelikeskustelussa olivat Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka, OP Ryhmän maksuliikepalveluiden johtaja Antti Karhu sekä OP Yrityspankin tarjoomajohtaja Janne Antila.

Miten suunnistaa epävakaassa sijoitussäässä?

Monet tekijät ovat aiheuttaneet turbulenssia sijoitusmarkkinoilla koko alkuvuoden. Miten tästä eteenpäin? Millaisia sijoitusmahdollisuuksia markkinoiden epävarmuus luo? Syvennyimme 5.5. järjestetyssä webinaarissa osakemarkkinoiden näkymiin, vihreän energian ja vaihtoehtoisten sijoituskohteiden mahdollisuuksiin sekä muihin ajankohtaisiin sijoitusideoihin.

Tietoisku Venäjä-pakotteista

Ukrainan tilanne aiheuttaa epävarmuutta - mitä pakoterintamalla tällä hetkellä tapahtuu ja millaiset ovat mahdolliset vaikutukset yritysten toimintaan? Webinaarissa 4.3. kuulimme päivitykset Venäjä-pakotteista sekä niiden vaikutuksista. Tilannepäivityksen antoi Suomen johtava Trade Compliance -asiantuntija Aleksi Pursiainen Solid Plan Consulting Oy:sta sekä Business Lead Antti Niemelä OP:lta.

Taloyhtiön rahoitus ja korkomarkkinat

Taloyhtiöille suunnatussa webinaarissa 24.3. käsittelimme sitä, miten korkomarkkinat ja inflaatio vaikuttavat taloyhtiön talouteen sekä miten taloyhtiön kannattaa valmistautua isojen saneerausten rahoitukseen. Aiheesta olivat keskustelemassa OP:n asiantuntijat Jari Hännikäinen, Heikki Peltola ja Hannu Vehniäinen.