Finnairin 570 miljoonan merkintäoikeusanti

Finnair Oyj:n hallitus on päättänyt noin 570 miljoonan merkintäoikeusannista. Osakeannissa on täysimääräinen merkintätakaus. Finnair tarjoaa nykyisille osakkeenomistajille annettavien merkintäetuoikeuksien nojalla enintään 19 012 413 069 uutta osaketta merkittäväksi.

Merkintäetuoikeusannin tavoitteena on pienentää Finnairin rahoituskustannuksia, tukea kestävään kannattavaan kasvuun tähtäävän strategian toteuttamista ja varmistaa kyky toteuttaa investointeja tulevaisuudessa. Merkintäetuoikeusannilla Finnair myös pyrkii palauttamaan yhtiön varojenjakokyvyn.

Lue ehdot ja syyt merkintäoikeusantiin kokonaisuudessaan täältä

Milloin voin osallistua Finnairin merkintäoikeusantiin?

Merkintäaika alkaa 3.11.2023 kello 9.30 ja päättyy 17.11.2023 kello 16.30. Finnairin osakkeenomistajana voit hyödyntää merkintäoikeutesi ja tehdä merkinnän op.fi-palvelussa. Kaksi (2) merkintäoikeutta oikeuttaa merkitsemään kaksikymmentäseitsemän (27) osaketta merkintähintaan.  

Miten toimia Finnairin osakkeenomistajana?

Pankkina emme voi ottaa kantaa tai antaa näkemystä kannattaako merkintäoikeuksilla ostaa uusia osakkeita tai myydä merkintäoikeudet osittain tai kokonaan.

Finnairin osakkeenomistajana kannattaa huolehtia siitä, että käytät merkintäoikeutesi aikavälillä 3.-13.11.2023. Voit merkitä tarjottavia osakkeita tai myydä ne kokonaan tai osittain pörssissä. Jos et tee mitään, käyttämättömät merkintäoikeudet erääntyvät arvottomina.

Osallistu merkintäoikeusantiin täältä

Voit ostaa ja myydä merkintäoikeuksia arvo-osuustilillä. Osakesäästötilillä merkintäoikeuksien ostaminen ei ole mahdollista. Tämä johtuu siitä, että osakesäästötilille voi ostaa vain osakkeita. Voit halutessasi merkitä tai myydä osakesäästötilille tulevat merkintäoikeudet.

Mikä on merkintäoikeusanti?

Pörssiyhtiöille voi tulla tarvetta hankkia uutta pääomaa esimerkiksi toiminnan laajentuessa tai vaikean markkinatilanteen yllättäessä. Merkintäoikeusanti ("rights issue") on yksi tapa kerätä pääomaa. Se on hieman kuin listautumisanti, mutta tällä kertaa yhtiö ei listaudu pörssiin, vaan jakaa uusia osakkeita nykyisten tai uusien osakkeenomistajien suorittamia merkintämaksuja vastaan.

Lue lisää merkintäoikeusanneista