Kaikkien aikojen tekoja -vastuullisuuskyselyyn lähes 49 000 vastausta

Toteutimme Omistaja-asiakkaitamme osallistavan Kaikkien aikojen tekoja -kyselyn tänä syksynä kolmatta kertaa. Saimme lähes 49 000 vastausta, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Digi- ja taloustaidot nostivat suosiotaan aiempiin vuosiin verrattuna.

- Valtakunnallisten tulosten mukaan omistaja-asiakkaillemme tärkein teema oli lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen, joka oli viime vuonnakin yksi tärkeimmistä teemoista.  Sen sijaan senioreiden digitaitojen sekä lasten ja nuorten taloustaitojen vahvistaminen nousivat toiseksi ja kolmanneksi suosituimmaksi vastuullisuusteoksi ja olivat vuotta aiempaan verrattuna selkeästi puhuttelevampia vastaajille. Iloitsemme suuresta vastausmäärästä ja kiitämme omistaja-asiakkaitamme aktiivisuudesta, sanoo omistaja-asiakkuudesta vastaava johtaja Karoliina Pentti

Hyödynnämme kyselyä arjen vastuullisuustyössä

Osuuspankit hyödyntävät kyselyn vastauksia, kun ne suunnittelevat, miten voisivat tukea ihmisten ja ympäristön hyvinvointia omalla alueellaan ensi vuonna. Omistaja-asiakkaat saivat valita mielestään tärkeimmän vastuullisuusteon näistä vaihtoehdoista:

  • Hillitsemme ilmastonmuutosta paikallisilla toimilla
  • Mahdollistamme kesätöitä nuorille OP:n piikkiin
  • Opastamme senioreita turvallisessa digiasioinnissa
  • Opetamme lapsille ja nuorille fiksua rahankäyttöä
  • Teemme tekoja lähiluonnon hyväksi
  • Tuemme lasten ja nuorten harrastustoimintaa

Lisäksi omistaja-asiakkaamme ovat voineet ehdottaa uusia vastuullisuustekoja avoimena palautteena. Hyödynnämme kyselyä myös osana sidosryhmien kuuntelemista vastuullisuustyön kehittämisessä ja olennaisten teemojen tunnistamisessa.

Tutustu osuuspankkien vastuullisuustekoihin täältä