Osuuspankin omistaja-asiakkuus

Osuuspankin omistaja-asiakkaana omistat osan pankkiasi. Sen ansiosta saat ainutlaatuisia etuja ja rahanarvoisia OP-bonuksia, jotka pehmentävät taloutesi töyssyjä. Omistaja-asiakkaana maksat vähemmän päivittäisasioinnista, vakuutuksista sekä säästämisen ja sijoittamisen palveluista  ja sinulla jää enemmän muuhun elämiseen.

Saat konkreettisia hyötyjä sitä enemmän, mitä laajemmin asioit.

Liity omistaja-asiakkaaksi

Voit liittyä omistaja-asiakkaaksi, kun maksat jäsenosuusmaksun, joka useimmissa pankeissa on 100 euroa. Muita liittymismaksuja ei ole.

Jos olet osuuspankin asiakas ja sinulla on OP:n tunnukset, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi kirjautumalla op.fi-palveluun.

Jos et vielä ole osuuspankin asiakas ja sinulla on toisen pankin tunnukset, voit tulla asiakkaaksi ja liittyä samalla omistaja-asiakkaaksi helposti verkossa.

Omistaja-asiakkaan edut tuovat tasapainoa talouteesi

Osuuspankin omistaja-asiakkuus kannattaa: saat kattavasti etuja ja alennuksia palveluistamme, ja sinulla säästyy enemmän muuhun elämiseen. Lisäksi voit vaikuttaa siihen, miten pankkisi tukee ihmisten ja ympäristön hyvinvointia alueellanne ja kuinka omistaja-asiakkaiden ääni tuodaan kuuluviin pankkisi hallinnossa.

  1. Saat tuntuvia alennuksia päivittäisistä pankkipalveluista, vakuutuksista sekä säästämisestä ja sijoittamisesta
  2. Sinulle kertyy rahanarvoisia OP-bonuksia, jotka pienentävät asiointisi kuluja
  3. Nautit yhteistyökumppaneidemme palveluista ja tapahtumista muita edullisemmin
  4. Voit vaikuttaa oman pankkisi vastuullisuustekoihin
  5. Sinulla on oikeus äänestää osuuspankkisi edustajiston vaaleissa

Omistaja-asiakkaaksi liittyminen ja jäsenosuusmaksu

Omistaja-asiakkaaksi liittymiseen vaikuttaa nykyinen asiakkuutesi ja mahdolliset käytössäsi olevat tunnukset.

• Jos olet osuuspankin asiakas ja sinulla on OP:n tunnukset voit liittyä omistaja-asiakkaaksi kirjautumalla op.fi-palveluun. Liity omistaja-asiakkaaksi

• Jos olet osuuspankin asiakas, mutta sinulla ei ole OP:n tunnuksia, aloita varaamalla aika neuvotteluun. Varaa aika

• Jos et ole osuuspankin asiakas, mutta sinulla on toisen pankin tunnukset ja osuuspankin asiakkuus kiinnostaa, tule asiakkaaksemme verkossa. Tule asiakkaaksi helposti verkossa

Jäsenosuusmaksu

Liittymisen yhteydessä maksat kertasijoituksena jäsenosuusmaksun, muita maksuja ei ole. Useimmissa pankeissa jäsenosuusmaksu on suuruudeltaan 100 euroa. Löydät jäsenosuusmaksun määrän omistaja-asiakashakemukselta ja omasta osuuspankistasi.

Jos joskus päätät luopua omistaja-asiakkuudestasi, saat jäsenosuusmaksun kokonaan takaisin. Jäsenosuusmaksu palautetaan vuoden kuluttua sen tilikauden päättymisestä, jolloin omistaja-asiakkuus päättyi.

Osuuspankilla on kuitenkin sääntöjen mukaisesti oikeus kieltäytyä jäsenosuusmaksun palauttamisesta. Osuuspankin säännöt ovat nähtävillä pankin op.fi-verkkosivustolla sekä pääkonttorissa.

Kuka voi liittyä omistaja-asiakkaaksi?

Omistaja-asiakkaaksi voi liittyä OP Ryhmän palveluja käyttävä henkilö, yhteisö tai säätiö kansalaisuudesta riippumatta.

Lapsi omistaja-asiakkaana

Lapsi voi liittyä omistaja-asiakkaaksi. Jos molemmat vanhemmat ovat lapsen huoltajia, vanhemmat allekirjoittavat yhdessä alaikäisen lapsensa omistaja-asiakashakemuksen. Vanhemmat antavat samalla suostumuksensa sille, että lapselle alkaa kertyä OP-bonuksia. Jos jäsenosuusmaksu maksetaan lapsen omalla työllä hankkimilla varoilla, voi lapsi itse allekirjoittaa jäsenhakemuksen ja maksaa jäsenosuusmaksun.

Omistaja-asiakas eroaa itse

Omistaja-asiakkaalla on milloin tahansa oikeus erota osuuspankin jäsenyydestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti omaan osuuspankkiinsa. Omistaja-asiakkuuden päättymispäivä on se päivä, jona osuuspankki on vastaanottanut eroilmoituksen. 

Omistaja-asiakkaan kuolema

Omistaja-asiakkuus päättyy omistaja-asiakkaan kuolemaan. Kuolinpesä voi vainajan jälkeen toimitettavassa osituksessa tai perinnönjaossa siirtää vainajan omistaja-asiakkuuden tavallisimmin joko leskelle tai perilliselle.

Osuuspankin omistaja-asiakkuus on arvokas ja erilainen lahja, joka ilahduttaa pitkään. Se sopii esimerkiksi syntymäpäivä- tai valmistujaislahjaksi.

Kysy osuuspankistasi ohjeet, jos haluat antaa omistaja-asiakkuuden lahjaksi. Jos lahjan saaja on alaikäinen ja molemmat vanhemmat ovat lapsen huoltajia, vanhemmat allekirjoittavat yhdessä alaikäisen omistaja-asiakashakemuksen.