Omistaja-asiakkaan edut vakuutuksista

Osuuspankin omistaja-asiakkuus kannattaa: saat elämääsi turvaavat vakuutukset edullisemmin sinulle kuuluvien alennusten ja OP-bonusten ansiosta.

 1. Pienemmät vakuutusmaksut OP-bonusten ansiosta
 2. Jopa 250 euron omavastuuetu kotivakuutukseen
 3. Veloituksetta 50 %:n korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään

 

Pienemmät vakuutusmaksut OP-bonusten ansiosta

Kun olet omistaja-asiakas, sinulle kertyneitä OP-bonuksia käytetään muun muassa vakuutusmaksuihisi. Bonuksia kertyy esimerkiksi osuuspankin asuntolainasta, rahastoista ja säästämisen tileillä olevista varoista.

Omistaja-asiakkaana saat OP-bonuksia 40 % normaalia enemmän vuonna 2024.

Jopa 250 euron omavastuuetu kotivakuutukseen

Omistaja-asiakkaana saat Pohjola Kotivakuutukseen jopa 250 euron omavastuuedun.

Et maksa omavastuuta ollenkaan tai se on normaalia pienempi, jos omaisuudellesi sattuu Pohjola Kotivakuutuksesta korvattava palo-, luonnonilmiö- tai rikosvahinko ja maksettava korvaus ylittää valitsemasi omavastuun.

Myös samassa taloudessa asuvat perheenjäsenesi ovat oikeutettuja etuun, jos olet osuuspankin omistaja-asiakas.

Veloituksetta 50 %:n korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään

Omistaja-asiakkaana saat henkivakuutuksen vakuutusmäärään 50 %:n korotuksen automaattisesti.

Henkivakuutus auttaa läheisiäsi taloudellisesti, jos kuolet sairauden tai vamman seurauksena. Korvaustilanteessa maksamme edunsaajillesi vakuutuskorvauksen 50 prosentilla korotettuna.

Lisäetu koskee uusia henkivakuutuksia. Korotusprosentti vahvistetaan vuosittain ja se on voimassa vuoden kerrallaan.

Omistaja-asiakkaana saat myös seuraavat edut

 1. 2,5 %:n maksutapaetu, kun maksat vakuutuslaskusi yhdessä erässä
 2. Maksuton NewLife-vakuutus alle 1-vuotiaiden lasten vanhemmille
 3. Pysyvä 5 %:n alennus verkkokaupasta ostettavasta henkivakuutuksesta
 4. Erikseen ostettava jatkuva matkavakuutus voimassa 100-vuotiaaksi asti

Kaikki omistaja-asiakkaan edut ovat käytössäsi heti liittymishetkestä lähtien. Voit tarkastaa helposti, oletko jo omistaja-asiakas.

Saat lisää etuja käyttöösi, kun ryhdyt myös Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaaksi

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 7 %:n alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista. Jos olet 18–27-vuotias, saat edellä mainituista vakuutuksista 21 % alennusta. 

Kun olet sekä osuuspankin omistaja-asiakas että Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat vakuutuksista 3 %:n lisäalennuksen. Alennuksesi kodin ja perheen vakuutuksista voi iästäsi riippuen olla 10 % tai jopa 24 %.

Olet etuasiakas, kun sinulla on vakuutuksia kolmesta eri kategoriasta. Etuasiakkaaksi pääset esimerkiksi jatkuvalla matkavakuutuksella sekä koti- autovakuutuksella.

Vakuutusalennukset määrittyvät asiakkuutesi ja vakuutustesi määrän perusteella. Kun sinulla on vakuutuksia kolmesta eri kategoriasta, olet etuasiakas ja saat 7 % alennuksen

 • koti- ja muista omaisuusvakuutuksista
 • henkilövakuutuksista (ei koske henkivakuutuksia) 
 • jatkuvista matkavakuutuksista sekä
 • vapaaehtoisista ajoneuvovakuutuksista eli kaskoista.

Omistaja-asiakkaanamme saat vielä 3 %:n lisäalennuksen useimmista vakuutuksista, jolloin alennus on yhteensä n. 10 %.

Vakuutuskategoriat ovat:

 1. Liikennevakuutukset: lakisääteiset ajoneuvon liikennevakuutukset
 2. Kaskovakuutukset: vapaaehtoiset ajoneuvovakuutukset, eli kaskot
 3. Henkilövakuutukset: aikuisen, lapsen ja syntyvän lapsen terveysvakuutus sekä työkyvyttömyys- ja toimeentulovakuutukset (alennus ei koske henkivakuutuksia)
 4. Jatkuvat matkavakuutukset: jatkuva matkustaja- ja matkatavaravakuutus
 5. Omaisuusvakuutukset: koti-, arvotavara-, eläin-, vene- ja metsävakuutus


18-27-vuotiaana vakuutuksen etuasiakkaana saat 21 %:n alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista. Jos olet myös omistaja-asiakas, saat 3 %:n lisäalennuksen useimmista vakuutuksista.

Vähintään 70-vuotiaana omistaja-asiakkaana saat alennuksia vakuutuksistasi jo kahdella vakuutuksella, esimerkiksi koti- ja terveysvakuutuksella.

NewLife on alle 1-vuotiaiden lasten vanhemmille myönnettävä henkivakuutus, jossa henkivakuutusturva on 20 000 €/vanhempi. Vakuutus antaa lapsen vanhemman menehtyessä turvaa arjen pyörittämiseen sekä esimerkiksi lapsen koulutuksen varalle.

Tarjoamme NewLife-vakuutuksen molemmille vanhemmille erikseen ensimmäiseksi vuodeksi ilmaiseksi. Tämän jälkeen vakuutus jatkuu automaattisesti maksullisena.

Vakuutuksen voi ottaa heti lapsen syntymän jälkeen aina siihen asti, kun lapsi täyttää 1 vuotta. Vakuutus ei edellytä terveysselvityksen täyttämistä. Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat henkivakuutuksen vakuutusmäärään 50 % korotuksen veloituksetta. Korotusprosentti vahvistetaan vuosittain ja se on voimassa vuoden kerrallaan.

Henkivakuutus auttaa läheisiäsi taloudellisesti, jos kuolet sairauden tai vamman seurauksena. Korvaustilanteessa maksamme edunsaajillesi vakuutuskorvauksen 50 prosentilla korotettuna. Henkivakuutuksen korvausmäärän ollessa esimerkiksi 20 000 euroa, maksamme korvaustilanteessa edunsaajillesi 30 000 euroa. Voit ottaa henkivakuutuksen joko yksin tai läheisesi kanssa pariturvana. Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy.

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat Omakoti-vakuutukseen jopa 250 euron omavastuuedun.

Et maksa omavastuuta tai se on normaalia pienempi, kun omaisuudellesi sattuu Omakoti-vakuutuksesta korvattava palo-, luonnonilmiö- tai rikosvahinko ja maksettava korvaus ylittää valitsemasi omavastuun.

Jos esimerkiksi 600 euron polkupyöräsi varastetaan ja omavastuusi on 250 euroa, et omavastuuedun ansiosta maksa omavastuuta lainkaan. Jos omavastuusi olisi samassa tilanteessa 500 euroa, jäisi sinulle omavastuuedun hyödyntämisen jälkeen maksettavaksi vain 250 (eli 500–250) euron omavastuu.

Tuoteturva suojaa luottokortilla tekemäsi credit- tai debit-ostoksesi puoleksi vuodeksi. Maksuton Tuoteturva kuuluu automaattisesti kaikkiin omistaja-asiakkaiden OP Classic, OP Gold, OP Platinum tai OP Duo -kortteihin. Vakuutus on voimassa myös rinnakkaiskortilla, kun pääkortin omistaja on omistaja-asiakas.

Henkivakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, Omakoti-vakuutuksen ja Tuoteturvan myöntää Pohjola Vakuutus Oy.

Kortit myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.