Luottokortin käyttö – miten luotto- eli credit-kortti toimii?

Otatko hyödyt irti luottokortistasi ja käytätkö sitä fiksusti? Lue miten credit-kortti toimii.

Mikä on credit-kortti?

Luottokortti eli credit card on maksukortti, jolla kortin omistaja voi tehdä ostoksia luottokorttiyhtiön myöntämää luottoa vastaan. Luottokortti ei ole vain maksuväline, vaan nykyisin monet kortit suojaavat ostamiasi tuotteita ja matkoja tai vakuuttavat sinut ja perheesi reissussa. Luottokortti tarjoaa joustoa ja apua yllättävissäkin tilanteissa.

Luottokortti on usein yhdistetty pankkikorttiin eli yhdellä kortilla voit maksaa pankkitililtä tai luotolla. Kortin luotto- eli credit-ominaisuus eroaa pankkikortista siinä, että maksu veloitetaan vasta jälkikäteen laskulla. Pankkikorttimaksussa suoritus veloitetaan heti pankkitililtä. Luottoa voit maksaa takaisin sinulle sopivissa kuukausierissä.

Luottokortilla saat keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa. Jos siis maksat luoton takaisin ennen eräpäivää yhdessä erässä, ei laskulle kerry korkoa.

Tutustu OP:n luottokortteihin

Credit-kortilla maksaminen

Luotto- eli credit-kortilla voit maksaa ostoksia samaan tapaan kuin pankkikortilla – niin myymälässä kuin verkossa – aina luottorajasi puitteissa.

Maksaessasi yhdistelmäkortilla, eli kortilla, jossa on pankki- ja luottokortti samassa, sinun tulee valita kaupan maksupäätteellä kortin credit-puoli. Näin maksu veloitetaan pankkitilisi sijaan luotolta. Kun teet verkko-ostoksia, varmista, että syötät kortin credit-puolen tiedot oikein. Yhdistelmäkorteista löytyy sekä credit- että debit-kortin numero.

OP:n maksukorteissa luotto- eli credit-kortin numero on kortin etupuolella. Kortin turvakoodi eli kolminumeroinen CVC on kortin kääntöpuolella allekirjoituskentän vieressä.

Kortin kääntöpuolella alareunassa on pankki- eli debit-kortin numero ja heti sen perässä pankkikortin kolminumeroinen turvakoodi eli CVC.

Lue ohjeet turvalliseen verkkomaksamiseen

Miksi luotolla eli creditillä kannattaa maksaa?

Maksuton vakuutus ostoksillesi

Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat maksuttoman vakuutuksen OP:n luottokortilla tehdyille credit- tai debit-ostoksille. Tuoteturva-vakuutus vakuuttaa ostoksesi puoleksi vuodeksi ostohetkestä rikkoutumisen tai varkauden varalta aina 2 000 euroon saakka. Tuoteturvan omavastuu on 75 euroa.

Lue lisää Tuoteturvasta

Turvaa verkko-ostoksiin

Luottokortilla maksat turvallisesti myös netissä. Jos et esimerkiksi koskaan saa nettikaupasta tilaamaasi tavaraa tai se on virheellinen voit saada korvauksen luottokorttiyhtiöltä. Samaa pätee matkojen maksamiseen: jos maksat luottokortilla netissä lentolippusi ja lentoyhtiö menee konkurssiin ennen matkaa, korvaa luottokorttiyhtiö lentolippujesi hinnan.

Joustoa eri elämäntilanteisiin

Luottokortti tarjoaa joustoa arkeen. Luotolla voit maksaa esimerkiksi isot hankinnat sinulle sopivissa osissa. Luottokortilla saat myös keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa ostoksillesi.

Luoton eli creditin siirto tilille

Luottokortilta voi siirtää rahaa pankkitilille. Voit siirtää OP-Visa tai OP-Mastercard luottokorttisi luottoa pankkitilillesi Op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa.

Siirrä kortin luottoa op.fi-palvelussa

  1. Kirjaudu Op.fi-palveluun
  2. Valitse Omat kortit
  3. Valitse kortti, jonka luottoa haluat siirtää
  4. Rullaa sivulla kohtaan Luottotili
  5. Valitse Siirrä luottoa tilille

Kirjaudu op.fi-palveluun ja siirrä luottoa

Siirrä kortin luottoa OP-mobiilissa

  1. Kirjaudu OP-mobiiliin
  2. Siirry kohtaan Tilit ja kortit
  3. Valitse kortti, jonka luottoa haluat siirtää
  4. Valitse Lasku-sivu, josta löydät luoton siirron
  5. Valitse Siirrä luottoa tilille

Laskun maksaminen creditillä

Laskun maksaminen luottokortilla onnistuu siirtämällä luottoa pankkitilillesi op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa luottorajasi puitteissa.

Luottokortin kuukausierä

Maksaessasi luottokortilla sinä päätät, miten maksat luottoa takaisin. Voit maksaa koko luoton kerralla takaisin korottomasti tai lyhentää luottoa sinulle sopivissa kuukausierissä. Kuukausierää maksaessasi lyhennät luottoa sekä maksat korkoa ja mahdollisia palkkioita.

Luotto- eli credit-korttia hakiessasi määritetään luottosopimuksessa euromäärä, jonka verran maksat vähintään luottoa takaisin kuukaudessa. Jäljelle jäävälle luottokorttivelalle kertyy korkoa sopimuksen mukaan. Luottoa voi maksaa takaisin ylimääräisellä lyhennyksellä tai kuitata koko luoton kerralla pois, milloin tahansa. 

Tuoteturva-vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Kortit myöntää OP-Korttiyhtiö Oyj.