Usein kysyttyä luottokorttilaskusta

Yleistä laskutuksesta ja laskun maksamisesta

Debit-maksut maksetaan pankkikortilla tai yhdistelmäkortin debit-ominaisuudella ja veloitetaan pankkitililtä. Credit-maksut maksetaan luottokortilla tai yhdistelmäkortin credit-ominaisuudella.

Credit-maksuista saat laskun kerran kuukaudessa ja saat maksuille keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa. Laskun saatuasi voit päättää, maksatko laskun sovituissa kuukausierissä, kerralla kokonaan vai jotain siltä väliltä.

OP:n luottokorttilaskut voidaan laskuttaa e-laskuna, suoramaksuna tai paperilaskuna. E-laskua varten tarvitset suomalaisen pankkisi verkkopankkitunnukset. Suoramaksu ja paperilasku toimivat myös ilman verkkopankkitunnuksia. E-lasku ja suoramaksu ovat maksuttomia laskutustapoja, paperilaskusta veloitetaan 3 euroa/lasku.

Jos sinulla on OP:n tunnukset, voit tarkistaa luottokorttisi laskutustavan seuraavasti:

 • OP-mobiili: Tilit ja kortit - Valitse kortti - Laskutus - Laskutustapa
 • Op.fi-palvelu: Rahat (tai Kortit) - Omat kortit - Valitse kortti - Laskutus – Laskutustapa

Jos sinulla ei ole OP:n tunnuksia, voit tarkistaa laskutustapasi chatilla tai soittamalla meille.

E-laskut ja niitä koskevat maksuehdotukset näet OP-mobiilissa ja op.fi:ssä vähintään kaksi viikkoa ennen laskun eräpäivää. Jos e-laskulla ei ole mitään maksettavaa, lasku menee suoraan saapuneihin e-laskuihin.

Laskutustavasta riippumatta laskujen arkistointiversiot ovat omassa arkistossa. Oma arkisto on helpoin tapa nähdä saapuneet luottokorttilaskut.

Omaan arkistoon pääset seuraavasti:

 • OP-mobiili: Muut > Oma profiili > Oma arkisto  
 • op.fi -palvelu: oma nimesi > Oma arkisto

Laskutustavasta riippuen voit maksaa saapuneen luottokorttilaskun e-laskuna, laskun viivakoodin avulla tai kirjoittamalla tai kopioimalla laskun maksutiedot.

E-laskuille on mahdollista valita automaattinen maksaminen, jolloin luottokorttilaskua lyhennetään valitsemaltasi tililtä automaattisesti laskun eräpäivänä. Automaattisessa maksussa luottokorttilaskusta veloitetaan se summa, jonka olet määritellyt luottokortin kuukausieräksi. Voit aina muokata laskun summaa ennen eräpäivää. Voit myös määritellä summan, jonka alittavat maksut hyväksytään automaattisesti. Enimmäissumman ylittävät laskut hyväksyt jatkossakin erikseen op.fi:ssä, OPn mobiilisovelluksessa. E-laskun automaattisen maksamisen asetukset ja rajat koskevat aina kaikkia OP:n luottokorttilaskuja.

Saaja: OP Vähittäisasiakkaat Oyj
Tilinumero: FI10 5000 0120 3374 71
Viite: Tarkista korttikohtainen viitteesi OP-mobiilista, op.fi-palvelusta tai paperilaskulta.

OP-mobiilista: Tilit ja kortit - Valitse kortti - Laskutus - Viitenumero
Op.fi-palvelusta: Rahat (tai Kortit) - Omat kortit - Valitse kortti - Laskutus - Laskun viitenumero tai paperilaskulta.

Maksun saaja ja saajan tilinumero ovat kaikilla OP:n luottokorteilla aina samat. Viite on korttikohtainen eli se ei vaihdu kuukausittain.

Jos korttisi vaihtuu eli se esimerkiksi uusitaan sen vuoksi, että edellinen korttisi on kadonnut, sen voimassaoloaika on vanhentunut tai kortti on rikkoutunut, maksutiedot pysyvät ennallaan.

Voit lyhentää luottoa haluamallasi summalla tai maksaa luoton kokonaisuudessaan pois. Lyhennyksen tekeminen onnistuu helpoiten OP-mobiilissa. Mene Rahat-kohtaan, valitse kortti ja sen jälkeen Lasku-välilehdeltä Lyhennä luottoa.

Jos lyhennät luottoa op.fi:ssä, löydät luoton maksuun tarvittavan viitenumeron ja tilinumeron kortin tiedoista tai edellisestä laskusta. Koska tilinumero ja viite ovat luottokorttilaskullasi aina samat, voit myös kopioida aiemman maksun.

Ylimääräiset lyhennykset ovat sinulle maksuttomia ja voit lyhentää kertynyttä luottoa niin usein kuin haluat. Huomaathan, että luoton lyhennys näkyy kortin saldossa muutaman päivän viiveellä. Jos haluat nostaa kortin saldoa heti, voit nostaa luottorajaa.

Kun maksat luottokorttisi laskun, se kirjautuu maksusuoritukseksi 1–2 vuorokauden viiveellä riippuen siitä, mihin aikaan päivästä teet maksun. Viive johtuu siitä, että maksu kirjataan koontitilille, josta se kohdistetaan käyttämäsi viitenumeron perusteella oikealle korttiluotolle kerran päivässä.

Käyttötarpeeseen kannattaakin varautua maksamalla luottokorttilasku riittävästi etukäteen. Jos tarvitset lisää käyttövaraa nopeasti, suosittelemme hakemaan luottorajan korotusta.  

 

Laskun sisältö ja tapahtumat

Lasku sisältää kaikki laskutuskautena luotolle tulleet tapahtumat ja maksut. Laskutuskauden vaihtuessa on mahdollista, että juuri sitä ennen tekemäsi ostot tulevat vasta seuraavalle laskulle. Tämä johtuu siitä, että ostot eivät kirjaudu luotolle heti, vaan muutaman päivän viiveellä, myyjän maksuaineiston lähetysaikataulusta riippuen. Ostohetkellä tehdään luoton saldosta ostoa varten katevaraus eli annetaan myyntilupa myyjälle, mutta katevaraukset eivät vielä näy tapahtumina laskulla.

Tapahtumat näytetään alkuperäisen osto- tai tapahtumapäivämäärän mukaisesti. Laskulla näkyy maksun saajan virallinen nimi, joka voi poiketa paljonkin nimestä, jolla yritys yleisesti tunnetaan tai joka lukee kuitissa.

Laskulla ja e-laskun tai suoramaksun maksuehdotuksessa oleva vähintään maksettava määrä sisältää sovitun kuukausierän, mahdolliset erääntyneet kuukausierät sekä mahdollisen luottorajan ylityksen.

K-Plussa Maksuaika -kortilla kuukausierä voi sisältää myös erillisen kampanjaoston kuukausierän.

Jos korttiisi liittyy rinnakkaiskortti, tai korttisi on uusittu uudella numerolla, laskulla näkyvät kaikkien korttien tapahtumat korttinumeroilla eriteltynä.

Jos laskulla ei ole maksettavaa, laskun summa on 0 euroa. Jos laskulla on maksettavaa ja laskutustapana on paperilasku, laskulle lisätään hinnaston mukainen paperilaskulisä. E-lasku ja suoramaksu ovat maksuttomia.

Lasku muodostuu aina kun luottokortilla on tapahtumia tai maksuja. Kyseessä voi olla siis pelkkä tiliote luotolle tekemästäsi suorituksesta.

Laskulla näkyy maksun saajan virallinen nimi, joka voi poiketa paljonkin nimestä, jolla yritys yleisesti tunnetaan tai joka lukee kuitissa. Myös yrityksen kotipaikka voi erota kuitissa näkyvästä paikasta. Voit etsiä internetistä esimerkiksi Google-haulla maksun saajan nimeä virallisen nimen perusteella.

Laskulla näkyy myös, minä päivänä ostos on tehty. Tapahtumasta ei kuitenkaan näe suoraan, onko ostos tehty verkossa vai myymälässä. Mieti, oletko saattanut asioida jossain kyseisenä päivänä.

Jos et tunnista laskulla olevia tapahtumia, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelun ollessa suljettu ota yhteyttä OP Sulkupalveluun numerossa 0100 0555 (pvm/mpm, auki ympäri vuorokauden) ja sulje korttisi viipymättä. Kortin sulkemisen jälkeen saat uuden kortin ja tunnusluvun valitsemallasi toimitustavalla 1-2 viikon kuluttua.

Yhdellä laskulla on aina noin neljän viikon tapahtumat. Laskutuskausi alkaa edellisen laskutuspäivän jälkeisenä päivänä ja päättyy seuraavana laskutuspäivänä.

Lasku sisältää kaikki laskutuskautena luotolle kirjatut tapahtumat ja maksut. Laskutuskauden vaihtuessa on mahdollista, että juuri sitä ennen tekemäsi ostot kirjautuvat vasta seuraavalle laskulle. Tapahtumat näkyvät luotolla yleensä muutaman päivän kuluttua itse tapahtumasta ja sitä koskevasta katevarauksesta.

Taulukossa kerrotaan luottokorttilaskun mahdolliset eräpäivät, laskutuspäivä sekä laskutuskausi eli minkä ajan tapahtumat laskulla ovat.

Eräpäivä (veloitus) Laskutuspäivä Laskutuskausi (tapahtumat ajalta)
7. päivä edellisen kk:n 17. päivä 18.-17.
15. päivä edellisen kk:n 24. päivä 25.-24.
23. päivä kuluvan kk:n 1. päivä 2.-1.
Kuukauden viimeinen päivä kuluvan kk:n 9. päivä 10.-9.

Jos haluat laskulle yhden kalenterikuukauden tapahtumat, kannattaa eräpäiväksi valita kuukauden 23. päivä. Tällöin lasku muodostetaan saman kuukauden 1. päivä ja laskulla ovat tapahtumat edellisen kuukauden 2. päivästä kuluvan kuukauden 1. päivään.

Luoton käytöstä veloitetaan kuukausittainen tilinhoitomaksu silloin, kun luotolla on korollista velkaa. Luottokortin ensimmäinen lasku ei koskaan sisällä korkoa eikä näin ollen tilinhoitomaksuakaan. Jos luoton kokonaisvelkaa ei makseta laskun eräpäivänä, luotolle lasketaan eräpäivän jälkeen sekä korko että tilinhoitomaksu, joka lisätään seuraavaan laskuun.

 

E-lasku ja suoramaksu

E-lasku on sähköisessä muodossa op.fi-palveluun ja OP-mobiiliin saapuva lasku. Maksaminen käy kätevästi tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. E-laskun käyttö on helppoa, joustavaa ja turvallista ja sen hiilijalanjälki on vain kolmannes paperilaskusta.

Lasku saapuu sinulle vähintään kaksi viikkoa ennen sen eräpäivää. Voit itse valita, milloin maksat laskun, miltä tililtä maksat laskun ja minkä summan maksat.

 • Jos sinulla on OP:n tunnukset, voit tilata luottokorttilaskusi e-laskuna OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.
 • Jos sinulla ei ole OP:n tunnuksia, tutustu oman pankkisi e-laskun käyttöönottoon liittyviin ohjeisiin.
OP-mobiilissa e-laskun tilaaminen on erittäin helppoa:
 
 1. Siirry kortin tietoihin Laskutus-välilehdelle. 
 2. Valitse sieltä kohdasta Laskutustapa Tilaa e-lasku. Et tarvitse tilausta varten mitään tietoja, sillä laskuttajan tiedot ja luoton viite tuodaan e-laskutilaukselle automaattisesti.
 3. Valitse halutessasi maksutili.
 4. Voit myös valita, että lasku hyväksytään ja maksetaan automaattisesti eräpäivänä. Kun valitset automaattisen maksamisen, muista tarkistaa laskun tapahtumat ennen laskun eräpäivää. Valitsemasi maksamisen asetukset koskevat kaikkia OP:n luottokorttien e-laskuja.
 5. Nyt olet tilannut e-laskun. Saat ilmoituksen saapuneesta e-laskusta ottamalla sovelluksen asetuksista ilmoitukset käyttöön.

 

Op.fi-palvelussa tilaat e-laskun näin:
 
 1. Tarkista ensin luottosi viite. Valitse Korttien alta Omat kortit ja se kortti, jonka luottokorttilaskun viitteen haluat nähdä. Valitse sitten Laskutus-välilehti ja näet laskun viitenumeron. Viitenumero näkyy myös paperilaskulla.
 2. Valitse seuraavaksi Laskutusasetuksista kohta Vaihda e-laskuun.
 3. Kirjoita hakuun OP Vähittäisasiakkaat Oyj. Valitse laskuttaja OP Vähittäisasiakkaat Oyj laskutusaiheella Visa/Mastercard-lasku ja paina Jatka.
 4. Kirjoita luottosi viitenumero.
 5. Valitse maksutili.
 6. Voit myös valita, että lasku hyväksytään ja maksetaan automaattisesti eräpäivänä. Kun valitset automaattisen maksamisen, muista tarkistaa laskun tapahtumat ennen laskun eräpäivää. Valitsemasi maksamisen asetukset koskevat kaikkia OP:n luottokorttien e-laskuja.
 7. Valitse Tilaa e-lasku. Voit tilata e-laskun tilauksen yhteydessä myös ilmoituksen saapuneesta e-laskusta.

Voit poistaa saapuneen e-laskun, jos olet jo maksanut sen. E-lasku löytyy edelleen saapuneista e-laskuista ja omasta arkistosta. E-lasku säilyy laskutustapana ja seuraava lasku saapuu e-laskuna.

Op.fi:ssä voit poistaa saapuneen e-laskun valitsemalla laskun kohdalta Muokkaa (kynäikoni) – Poista maksu.

OP-mobiilissa valitse maksu joko hyväksytyistä tai hyväksymättömistä maksuista - Poista maksu.

Vaihda eräpäiväksi haluamasi päivä, esimerkiksi tänään, ja hyväksy lasku.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää OP-mobiilia tai op.fi-palvelua, helpoin ja turvallisin tapa laskujen maksuun on suoramaksu. Suoramaksussa pankki hoitaa laskusi puolestasi eräpäivänä. Saat kirjeenä suoramaksuilmoituksen, josta näet veloitettavan summan ja kortilla tehdyt tapahtumat.

Jos haluat ottaa suoramaksun käyttöön, soita oman pankkisi asiakaspalveluun ja sovi asiasta. Varaa viimeisin lasku lähellesi, jotta voit tarkistaa maksua varten tarvittavat tiedot.

Jos olet asettanut e-laskusi automaattiseen maksuun tai sinulla on suoramaksu, laskua yritetään maksaa eräpäivänä ja kahtena sitä seuraavana arkipäivänä aamulla ja illalla. Jos tilillä ei ole tarpeeksi rahaa laskun maksamiseen, maksu jää katteettomaksi. Maksu näkyy katteettomana kaksi viikkoa eräpäivän jälkeen. Et voi muokata katteettomaksi jääneen maksun tietoja, vaan sinun täytyy tehdä uusi maksu samoilla maksutiedoilla.

 

Paperilasku

Jos olet tehnyt e-laskutilauksen laskutuspäivän jälkeen, saat vasta seuraavan laskun e-laskuna. Laskutuspäivä on kolme viikkoa ennen laskun eräpäivää.

Jos saat seuraavankin laskun paperilaskuna, tarkista, että sinulla on e-laskutilauksissasi tilaus laskuttajalle OP Vähittäisasiakkaat Oyj, laskutusaiheena Visa-/Mastercard-lasku ja tilauksen viitteenä näkyy korttisi laskutustiedoissa näkyvä viite:

OP-mobiili: Viite: Tilit ja kortit - Valitse kortti - Laskutus - Lyhennä luottoa – Viite
Op.fi-palvelu: Viite: Rahat (tai Kortit) - Omat kortit - Valitse kortti - Laskutus - Laskun viitenumero

Voit myös poistaa e-laskutilauksen, tehdä sen seuraavana päivänä uudestaan ja katsoa, muuttuuko luottokorttisi laskutustapa. Tarvittaessa ota meihin yhteyttä chatilla, soittamalla tai viestillä OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.

Visa- ja Mastercard-luottojen ehtojen ja palveluhinnaston muutokset tulivat voimaan 1.12.2021. Yksi muutoksista oli se, että OP:n Visa ja OP-Mastercard -luoton paperilasku maksaa 3 euroa / lasku, kun luotolla on laskutettavaa.

Paperilaskulisä on maksu lisäpalvelusta toimittaa luottokortin lasku paperisena. Maksuttomia vaihtoehtoja laskun toimittamiseen ovat e-lasku ja suoramaksu. Paperilaskulisä peritään aina kun luotosta lähetetään lasku, jossa on laskutettavaa eli vähintään maksettava summa on suurempi kuin 0 euroa. Jos kyseessä on niin sanottu tiliote, jossa tuodaan vain tiedoksi laskutusjakson tapahtumat ilman, että laskulla on mitään maksettavaa, ei maksua veloiteta. Paperilaskulisä veloitetaan heti ensimmäisestä laskusta lähtien.

Ota käyttöösi e-lasku tai suoramaksu. Ne ovat maksuttomia laskutustapoja.

 • Jos käytössäsi on OP:n tai jonkin muun pankin tunnukset, ota käyttösi e-lasku.
 • Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää OP-mobiilia tai op.fi-palvelua, ota käyttöösi suoramaksu.

Näin otat e-laskun käyttöön - katso ohjeet kohdasta: Miten tilaan e-laskun?
Näin otat suoramaksun käyttöön – katso ohjeet kohdasta: Mikä on suoramaksu ja miten saan sen käyttöön?

Suosittelemme tilaamaan laskun e-laskuna, jolloin lasku pysyy aina tallessa.

Laskutustavasta riippumatta löydät kopion laskusta omasta arkistosta.

Omaan arkistoon pääset seuraavasti:

OP-mobiili: Muut - Oma profiili - Oma arkisto tai
op.fi -palvelu: oma nimesi - Oma arkisto

 

Eräpäivä ja kuukausierät

Luoton viitekorkona käytetään 3 kk:n euriboria, joka tarkistetaan neljä kertaa vuodessa eli tammikuun, huhtikuun, heinäkuun ja lokakuun ensimmäisenä päivänä. Tarkistuksen yhteydessä myös veloitettava korkoprosentti päivitetään viitekorkoa vastaavaksi. Yleisen korkotilanteen mukaisesti myös euribor on noussut, mikä nostaa jatkossa korttiluottosi korkoa.

Taulukossa kerrotaan luottokorttilaskun mahdolliset eräpäivät, laskutuspäivä sekä laskutuskausi eli minkä ajan tapahtumat laskulla ovat.

Eräpäivä (veloitus) Laskutuspäivä Laskutuskausi (tapahtumat ajalta)
7. päivä edellisen kk:n 17. päivä 18.-17.
15. päivä edellisen kk:n 24. päivä 25.-24.
23. päivä kuluvan kk:n 1. päivä 2.-1.
Kuukauden viimeinen päivä kuluvan kk:n 9. päivä 10.-9.

Jos haluat laskulle yhden kalenterikuukauden tapahtumat, kannattaa eräpäiväksi valita kuukauden 23. päivä. Tällöin lasku muodostetaan saman kuukauden 1. päivä ja laskulla ovat tapahtumat edellisen kuukauden 2. päivästä kuluvan kuukauden 1. päivään.

Voit muuttaa eräpäivän op.fi:ssä. Voit tehdä muutoksia luottokorttisi eräpäivään kerran 6 kuukaudessa.

 • op.fi: Omat kortit - Valitse kortti - Kortin ja luoton tiedot - Laskutus - Laskun eräpäivä - Muokkaa

Voit valita luottokorttilaskun eräpäivän neljästä eri vaihtoehdosta: kuukauden 7., 15., 24. tai viimeinen päivä. Jos muutat eräpäivää, muutos tulee voimaan seuraavasta muodostuvasta laskusta lähtien. Huomaathan, että kuluva laskutuskausi voi olla normaalia pidempi tai lyhyempi eräpäivämuutoksen takia. Jos eräpäivä osuu pyhäpäivälle tai viikonlopulle, se siirtyy seuraavaan arkipäivään.

Jos sinulla ei ole OP:n tunnuksia, voit muuttaa eräpäivää chatilla tai soittamalla meille.

Kuukausierä lasketaan prosenttiosuutena laskutuspäivän velkasaldosta. Kun saldo pienenee, myös kuukausierä pienenee. Se on kuitenkin aina vähintään 30,00 euroa, paitsi jos saldo on tätä pienempi.

Laskun saatuasi voit päättää, maksatko sovitun kuukausierän, koko velkasaldon vai jotain siltä väliltä. Jos maksat laskulta vähemmän kuin koko velkasaldon, jäljelle jäävälle osuudelle lasketaan eräpäivän jälkeen korko sekä tilinhoitomaksu.

Voit muuttaa kuukausierää op.fi:ssä. Voit tehdä muutoksia luottokorttisi kuukausierään kuuden kuukauden välein.

 • op.fi: Omat kortit - Valitse kortti - Kortin ja luoton tiedot - Laskutus - Luoton kuukausierä - Muokkaa

Voit valita luottokortin kuukausittaiseksi vähimmäiseräksi 3/ 5 / 10 / 20 tai 100 % laskutuspäivän velkasaldosta. Muutos tulee voimaan seuraavasta muodostettavasta laskusta lähtien.

Vähimmäiserä on se summa, joka sinun on vähintään maksettava valitsemanasi eräpäivänä. Jos valitset vähimmäiseräksi 100 % velkasaldosta, sinulta veloitetaan eräpäivänä kaikki luotolla tekemäsi maksut. Tällöin et voi maksaa pienempää summaa, vaan lasku on maksettava kokonaisuudessaan.

Jos sinulla ei ole OP:n tunnuksia, voit muuttaa kuukausierää chatilla tai soittamalla meille.

 

Korko

Luottokortilla tai yhdistelmäkortin credit-ominaisuudella tehdyt ostot ovat korottomia aina ensimmäiseen eräpäivään asti. Jos siis maksat laskun kokonaan sen eräpäivänä, et maksa korkoa tai tilinhoitomaksua lainkaan. Koroton aika on keskimäärin 35 päivää. Jos teet ostoksen juuri ennen laskutuspäivää, koroton jakso on vähintään 21 päivää ja pisimmillään lähes 50 päivää.

Jos luotolla on eräpäivän jälkeen velkasaldoa, laskutetaan summalle korko ja tilinhoitomaksu seuraavalla laskulla.

Koron määrä riippuu korollisen velan määrästä ja siitä, kuinka monta päivää korollinen velka on ehtinyt luotolla olla.

Jos luotolla on korollista velkaa, on luoton korko 3 kuukauden euribor + 8,95 % ja tilinhoitomaksu 3,50 euroa kuukaudessa.

Korko peritään aina jälkikäteen. Kun korollinen velka on maksettu loppuun, seuraavassa laskussa veloitetaan korot velan maksupäivään asti. Jos laskulla laskutetaan pelkkää korkoa, ei laskulla ole tilinhoitomaksua. 

Esimerkki 1: Jos maksat luottokorttisi credit-ominaisuudella 599 € ostoksen ja maksat sitä takaisin 50 € /kk, maksettavia eriä tulee yhteensä 14 kpl. Tänä aikana maksat kuluja yhteensä 85,75 €, josta korkoja on 40,25 € ja tilinhoitomaksuja 45,50 €.

Esimerkki 2: Jos maksat luottokorttisi credit-ominaisuudella 599 € ostoksen ja maksat sen takaisin kuudessa samansuuruisessa erässä, maksettava määrä on 105,30 €/kk. Tänä aikana maksat kuluja yhteensä 33,16 €, josta korkoja on 15,66 € ja tilinhoitomaksuja 17,50 €.

Luottokortilla tehdyt ostot ovat korottomia seuraavan laskun eräpäivään saakka. Jos päätät maksaa laskusta vain osan, loppusummasta veloitetaan seuraavalla laskulla korko ja tilinhoitomaksu.

Laskutuspäivän ja eräpäivän väliseltä ajalta kertyvä korko ei sisälly velkasaldoon. Jos siis olet lyhentänyt luottoa osissa ja maksat nyt velkasaldon loppuun, maksupäivään asti kertynyt korko veloitetaan seuraavalla laskulla. Jos laskulla on pelkkää korkoa, tilinhoitomaksua ei veloiteta.

Todellinen vuosikorko on väline luottokustannusten vertaamiseen luottoa haettaessa. Se ei kuvasta suoraan todellisia sinulle muodostuvia kuluja, joita ovat mahdollinen kortin kuukausimaksu, tilinhoitomaksu ja luoton korko, joita peritään vain silloin kun luotolla on korollista velkasaldoa. Luottokortti on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön ja luottoa voi lyhentää vapaavalintaisesti, mitä todellisen vuosikoron laskelma ei huomioi.

Todellinen vuosikorko esitetään sinulle luottoa hakiessasi. Todellinen vuosikorko huomioi koron lisäksi luoton kaikki muut kustannukset.

Todellinen vuosikorko lasketaan olettaen, että koko luotto nostetaan kerralla käyttöön, kortin kuukausimaksu on 2,95 euroa, tilinhoitomaksu on 3,50 euroa kuukaudessa, käytössä on maksuton e-lasku ja luotto maksetaan takaisin 12 samansuuruisena eränä kuukauden välein.

Esimerkiksi kortin kuukausimaksu on omistaja-asiakkaalla edullisempi kuin todellisen vuosikoron laskelmassa, kun kuukausimaksu sisältyy omistaja-asiakkaan päivittäispalvelupakettiin. Lisäksi kuukausimaksu maksetaan ensisijaisesti OP-bonuksilla.

Alla esimerkki todellisesta vuosikorosta OP Classic -kortille laskettuna:

Todellinen vuosikorko laskettuna 2 000 euron käytössä olevalle luotolle on 19,38 % (07/23), jos käytössä ei ole päivittäispalvelupakettia tai muita alennuksia. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 2 190,26 euroa.

Voimassa olevan hinnaston löydät osoitteesta op.fi/hinnasto.

 

Muuta

Kortilla ei voi suoraan maksaa laskuja, mutta voit halutessasi siirtää luottoa pankkitilillesi ja maksaa laskun sen jälkeen tililtä. Huomioithan, että ostoturvan ja omistaja-asiakkaan tuoteturvan kaltaiset palvelut eivät ole voimassa, kun maksat tililtä. Ne edellyttävät maksamista suoraan kortilla.

Siirrä luottoa näin:

 • OP-mobiili – Valitse kortti - Lasku – Siirrä luottoa tilille tai Oma siirto –toiminnolla
 • op.fi – Omat kortit – Valitse kortti – Siirrä luottoa tilille tai Siirto omalle tilille -toiminnolla

Siirrosta peritään hinnaston mukainen kulu. Voimassa olevan hinnaston löydät osoitteesta op.fi/hinnasto.

OP Vähittäisasiakkaat Oyj myöntää ja hoitaa OP:n maksu- ja luottokortit.

OP Vähittäisasiakkaat Oyj toimi ennen 1.6.2020 nimellä OP-Korttiyhtiö Oyj. Muut tiedot kuten tilinumero säilyivät muutoksen yhteydessä samoina. Asiakkaita tiedotettiin ehtomuutoksesta kaksi kuukautta ennen muutosta viestinä OP:n digipalveluissa tai kirjeenä.