Luottoraja – näin muutat luottokortin luottorajaa itse maksutta

Tarpeitasi vastaavan luottokortin luottorajan avulla varmistat, että saat kortistasi aina parhaan hyödyn irti. OP:n luottokortteihin voit saada kortista riippuen 2 000–20 000 euron luottorajan oman tarpeesi ja taloudellisen tilanteesi mukaan.

Luottorajan nostaminen onnistuu kätevästi ja ilmaiseksi op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Luottorajan korotus ei nosta korttisi hintaa.

Nosta luottokortin luottorajaa

Mikä on sopiva luottoraja?

Kun valitset sinulle sopivaa luottorajaa, mieti kuinka suuria maksuja tai menoeriä taloudellesi voi äkillisesti tulla, jos esimerkiksi kodinkone hajoaa. Karkea nyrkkisääntö sopivalle kortin luottorajalle on, että voit kattaa korttisi luotolla kahden kuukauden menosi. 

Riittävän korkean luottokortin luottorajan ansiosta pystyt toimimaan nopeasti yllättävissä tilanteissa ja sinulla on aina taskussasi talouden käyttövaraa.

Visa – luottorajan nosto

OP-Visa, OP-Visa Gold ja OP-Visa Platinum luotollisiin maksukortteihin voit hakea 2 000–20 000 euron luottorajaa oman tarpeesi ja taloudellisen tilanteesi mukaan.

Korota Visan luottorajaa

Mastercard – luottorajan korotus

OP-Mastercard ja K-Plussa Mastercard luottokortit sopivat hyvin toiseksi kortiksi maksukortin rinnalle yllättäviä tilanteita ja suurempia ostoksia varten. 

OP-Mastercardiin voit hakea 2 000–6 000 euron luottorajaa.

Nosta OP-Mastercardin luottorajaa

K-Plussa Mastercardiin voit saada 2 000–4 000 euron luottorajan. K-Plussa Mastercardin luottorajan nostaminen tapahtuu K-Plussan verkkosivuilla.

Nosta K-Plussa Mastercardin luottorajaa

Tee luottorajan korotus kätevästi itse verkossa tai OP-mobiilissa

Voit hakea luottorajan korotusta, kun sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, selviydyt menoistasi tulojesi avulla sekä olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti. 

Luottorajan korotus on maksutonta eikä se nosta korttisi hintaa.

Voit tehdä luottorajan korotuksen op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa valitsemalla haluamasi luottokortin ja ”Korota luottorajaa”.

  1. Vastaa lomakkeella kysymyksiin tämänhetkisestä taloudellisesta tilanteestasi. Varaudu ilmoittamaan esimerkiksi bruttotulosi sekä nykyiset velanhoitokulusi.
  2. Valitse uusi luottoraja ja sopiva kuukausierän määrä.
  3. Tarkista yhteenveto ja lähetä hakemus.
  4. Saat luottopäätöksen uudesta luottorajasta muutamassa minuutissa. 
  5. Vahvista lopuksi luottorajan nosto.

Käytämme luoton myöntämiseen asiakastietojasi ja henkilöluottotietojasi. Luottotiedot saamme Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Korota luottorajaa

Sopivaa luottorajaa voit pohtia näiden kysymysten kautta:

Kuinka suuri luottoraja on minulle sopiva?

Luottokortilla voit varmistaa oman taloutesi käyttövaran yllättävien tilanteiden, kuten kodinkoneen rikkoutumisen varalta. Riittävän korkea luottoraja antaa liikkumavaraa arkeen silloin kun sitä tarvitset. Jos luottokorttisi luottoraja tulee usein vastaan, kannattaa luottorajan nostamista harkita arjen jouston lisäämiseksi.

Sopivalla luottorajalla voit karkeasti ottaen kattaa noin kahden kuukauden menosi. Luottokorttia kannattaa käyttää arjen hankintoihin, sillä OP:n luottokortilla saat ostoksillesi muun muassa 35 päivää korotonta maksuaikaa ja Tuoteturvan. Lue lisää Tuoteturvasta

Voit käyttää luottokorttia sinulle tarpeellisissa tilanteissa ja maksaa luottoa pois itsellesi sopivissa erissä, kuitenkin vähintään minimikuukausierän verran.

Mikäli arjen menoista selviytyminen omilla tuloilla tuntuu haastavalta, ei luottorajan korottaminen ole aina paras tai ainoa vaihtoehto. Lue lisää vaihtoehdoista arjen joustoon

Kuinka suuren luottorajan voin saada?

Sinulle myönnettävän luottorajan suuruuteen vaikuttavat tulosi, nykyiset velkasi ja taloutesi tasapaino. Jos selviydyt tämänhetkisistä menoistasi hyvin, ja luottotietosi ovat moitteettomat, voit hakea luottorajan korottamista. Järjestelmämme laskee luottopäätöksen sinulle tietojesi pohjalta muutamassa minuutissa.

Maksaako luottorajan korottaminen? Entä vaikuttaako korkeampi luottoraja korttini hintaan?

Luottorajan korottaminen on maksutonta. Luottorajan nosto ei vaikuta korttisi hintaan. 

Käyttämääsi luottoa täytyy lyhentää kuukausittain vähintään minimilyhennyksen verran. Minimilyhennys määräytyy korttisi luottorajan mukaan.

Mitä hakuprosessissa tapahtuu?

Hakulomakkeella kysymme luotonmyöntämisen kannalta oleellisia tietoja taloudestasi. Varaudu kertomaan esimerkiksi tämänhetkiset bruttotulosi ja mahdolliset velkasi.

Luottorajan korotushakemuksen yhteydessä tarkistamme myös luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

Mitä jos luottorajapyyntöni on liian korkea?

Mikäli hakemaasi luottorajaa ei pystytä myöntämään sinulle täysimääräisenä, sinulle ehdotetaan saamassasi luottopäätöksessä korkeinta mahdollista luottorajaa, jonka voit saada. Voit hyväksyä ehdotetun luottorajan, jolloin siitä tulee korttisi uusi luottoraja.

Korota luottokorttisi luottorajaa verkossa

Huomaathan, että luottoraja on eri asia kuin kortin käytön turvarajat. Turvarajoja voit säätää milloin tahansa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.

Lue lisää kortin turvarajoista