Luottokortilla maksat turvallisesti verkossa

Luottokortilla maksaminen on turvallista ja järkevää, myös netissä. Tarkista, hyödynnätkö jo nämä luottokortilla maksamisen edut!

Luottokortilla maksaessa rahasi ovat turvassa

Kun maksat luottokortilla, luottokorttiyhtiö toimii ikään kuin puskurina omien rahojesi ja verkkokaupan välissä.

Joskus käy niin harmillisesti, että netistä tilattu tuote on virheellinen tai katoaa kuljetuksen aikana. Voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä, jos myyjä on tehnyt sopimusrikkomuksen. Sopimusrikkomuksesta on kyse esimerkiksi silloin, jos et saa maksamaasi tuotetta tai tuote ei ole sopimuksen mukainen.

Sama pätee myös matkoihin. Mikäli olet maksanut matkan luottokortilla, saat suojaa myös lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän konkurssitilanteessa. Voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä myös silloin, jos lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä peruuttaa matkan eikä korvaa sitä.

Saat ostoksillesi Tuoteturvan

Aina välillä sattuu ja tapahtuu - uuden puhelimen näyttö hajoaa tai juoma kaatuu läppärille. Tiesitkö, että osuuspankin omistaja-asiakkaana luottokorttiisi kuuluu maksuton Tuoteturva-vakuutus? Luottokortilla maksamasi tuotteet turvataan puoleksi vuodeksi ostohetkestä rikkoutumisen tai varkauden varalta aina 2 000 euroon saakka. 

Lue lisää Tuoteturvasta

Verkossa maksaminen on turvallista vahvan tunnistautumisen ansiosta

Voit syöttää korttitietosi verkkokauppaan turvallisin mielin. Maksupalveludirektiivi, eli PSD2, vaatii pääsääntöisesti aina asiakkaan vahvaa tunnistautumista tilitietoja tai maksupalveluita käytettäessä. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että syötettyäsi korttisi tiedot verkkokauppaan siirryt automaattisesti OP:n tunnistautumispalveluun, jossa tunnistaudut mobiiliavaimella tai verkkopankkitunnuksillasi. Tunnistautumisen jälkeen voit hyväksyä maksun ja jäädä odottelemaan ostoksesi saapumista hyvillä mielin. 

Lue lisää tunnistautumisesta

Turvarajat suojaavat väärinkäytöksiltä

Huolellisuudesta huolimatta joskus kortti saattaa esimerkiksi kadota tai se voidaan varastaa. Tämän vuoksi kortille kannattaa asettaa turvarajat. Voit asettaa vuorokausikohtaiset turvarajat käteisnostoille, varmennettaville korttiostoille ja verkkomaksamiselle sekä muille etäostoille. 

Erityisesti verkko- ja etäostosten turvarajat kannattaa pitää alhaisina, sillä pystyt nostamaan niitä aina tarvittaessa. Voit tehdä muutoksia turvarajoihin niin usein kuin haluat OP-mobiilissa tai op.fi:ssä. Uudet rajat tulevat voimaan heti. 

Tarkista korttisi turvarajat

Lue lisää kortin turvarajojen muuttamisesta

Saat korotonta maksuaikaa ostoksillesi

Luottokortilla maksaessasi ostosten summa veloitetaan korttiin liitetyltä luottotililtä, ei suoraan pankkitililtä, kuten pankkikortilla maksettaessa. Luottokortilla maksaessasi saat ostoksillesi keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa. Korkoa luotolle alkaa kertyä vasta sen jälkeen, jos et maksa koko laskua kerralla ensimmäisen luottolaskun eräpäivään mennessä.

Tarvittaessa saat jaksotettua suurempien hankintojen maksuja pidemmälle ajanjaksolle. Voit lyhentää luottoa kuukausittain vähintään minimierän verran, mutta halutessasi vaikka koko summan kerralla. Saadaksesi luottokortista parhaimman hyödyn, tarkista, että luottorajasi on talouteesi nähden riittävän korkea.

Nosta luottorajaa op.fi:ssä

OP:n luottokorttien lisäpalveluilla saat lisäturvaa arkeesi

OP:n monipuolisimmissa luottokorteissa on rahanarvoisia lisäpalveluita. Esimerkiksi OP-Visa Goldiin kuuluu monipuolinen matkavakuutus sekä ID-turva, jonka asiantuntijat auttavat sinua tekemään toimenpiteitä identiteettivarkauden ennaltaehkäisemiseksi, sekä petoksen sattuessa selvittämään tilanteen ja rajoittamaan seurauksia. ID-Turvan asiantuntijat auttavat tarvittaessa poistamaan perusteettomat maksut, peruuttamaan nimissäsi tehdyt tilaukset ja poistamaan identiteettivarkauksiin liittyvät maksuhuomautukset.

Tutustu OP:n luottokortteihin

Korttisi tapahtumat näet aina helposti verkossa tai mobiilissa

Tapahtumien seuranta ja tarkastaminen luottotilin tapahtumista tai luottolaskulta on helppoa. Siksi esimerkiksi toistuvaismaksut, kuten Spotify ja Netflix, kannattaa ohjata veloitettavaksi luotolta.

Jos huomaat luotollasi korttitapahtumia, joita et tunnista, sulje kortti heti soittamalla OP:n Sulkupalveluun 0100 0555 (24/7). Tämän jälkeen voit tehdä korttitapahtumista oikaisupyynnön eli reklamaation.

Tee reklamaatio

Näin löydät luottokorttisi numeron verkkomaksuja varten

OP:n maksukorteissa luottokortin numero (credit) on kortin etupuolella. Luottokortin turvakoodi eli kolminumeroinen CVC on kortin kääntöpuolella allekirjoituskentän vieressä.

Yhdistelmäkorteissa kortin kääntöpuolella vasemmassa alareunassa on myös pankkikortin (debit) numero ja heti sen perässä pankkikortin kolminumeroinen turvakoodi eli CVC.

 

Mikä on luottokortti eli credit card?
Otatko hyödyt irti luottokortistasi ja käytätkö sitä fiksusti? Lue miten credit-kortti toimii.
Henkilö muuttaa maksukortin turvarajoja puhelimella OP-mobiilissa.
Aseta kortillesi käyttöösi sopivat turvarajat
Voit muuttaa maksu- tai luottokorttisi turvarajoja helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.