Miksi kannattaa maksaa luottokortilla?

Saat luottokortilla maksaessasi monia hyötyjä, lue vinkit maksamiseen ja kortin käyttöön.

Luottokortti tuo joustoa maksamiseen

Saat credit- eli luotto-ominaisuudella tehdyistä maksuista laskun kuukausittain ja voit päättää maksatko koko summan kerralla vai osissa.

  • Jos maksat laskun kokonaan, siitä ei kerry lainkaan lisäkuluja. Saat laskulle keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.
  • Voit maksaa laskun myös pienemmissä kuukausierissä. Silloin laskuun lisätään korttiehtojen mukainen korko ja tilinhoitomaksu.

Saat ostoksillesi lisäturvaa

Kun maksat luottokortilla, luottokorttiyhtiö toimii puskurina omien rahojesi ja verkkokaupan välissä. Ostosten summa veloitetaan korttiin liitetyltä luottotililtä, eli ei suoraan pankkitililtäsi, kuten pankkikortilla maksettaessa.  
 
Kuluttajansuojalain mukaisesti saat luottokortilla maksamillesi hankinnoille ostoturvan, joka tuo turvaa ongelmatilanteissa. Jos et esimerkiksi saa nettikaupasta tilaamaasi tavaraa tai matkanjärjestäjä menee konkurssiin ennen matkaa, voit hakea korvausta luottokorttiyhtiöltä. 
 
Lue lisää korttireklamaatiosta

Omistaja-asiakkaanamme OP:n luottokorttiisi kuuluu myös Tuoteturva, joka vakuuttaa sekä credit- että debit-ominaisuudella maksamasi ostokset rikkoutumisen, katoamisen ja varkauden varalta vähintään puoleksi vuodeksi. 
 
Lue lisää Tuoteturvasta

 

Vahva tunnistautuminen suojaa maksamista 

EU:n alueella maksupalveludirektiivi vaatii asiakkaan vahvaa tunnistautumista tilitietoja tai maksupalveluita käytettäessä. Vahva tunnistautuminen koskee debit- ja credit-ominaisuudella tehtyjä ostoja.
 
Syötettyäsi korttisi tiedot siirryt automaattisesti OP:n tunnistautumispalveluun, jossa tunnistaudut Mobiiliavaimella tai OP Tunnuksellasi. Tunnistautumisen jälkeen voit hyväksyä maksun ja jäädä odottelemaan ostoksesi saapumista.

Lue lisää tunnistautumisesta

Muistathan käyttää korttitietojasi vain maksaessasi itse luotettavassa verkkokaupassa. Älä koskaan hyväksy Mobiiliavaimella tai avainluvulla tapahtumaa, josta et ole varma tai jota et tunnista. Pankki tai viranomaiset eivät koskaan pyydä sinulta verkkopankin käyttäjätunnusta ja salasanaa, kokonaista korttinumeroa tai kortin tunnuslukua.

Näin käytät maksukorttiasi turvallisesti

 

Korttisi tapahtumat ovat helposti tarkistettavissa  

Korttimaksujen seuranta ja tarkastaminen luottokortin tapahtumista tai laskulta on helppoa niin op.fi-palvelussa kuin OP-mobiilissa. Toistuvat maksut kannattaa tehdä luottokortilla, jolloin ne eivät sekoitu muihin päivittäisiin menoihin. 

Ota käyttöön myös OP-mobiilin ilmoitukset ja vältyt yllätyksiltä. Ilmoitusten avulla saat välittömästi tiedon, kun kortiltasi lähtee veloitus tai jos esimerkiksi korttimaksusi epäonnistuu. Reaaliaikaiset ilmoitukset parantavat turvallisuutta ja tuovat mielenrauhaa.

Jos huomaat luottokortillasi tapahtumia, joita et tunnista, sulje kortti heti soittamalla OP Sulkupalveluun 0100 0555 (avoinna vuorokauden ympäri). Huomioi, että kaupan nimi, jossa teit ostoksen, on usein eri kuin tapahtumaerittelyssä näkyvä nimi. Tutki siis myös maksettuja summia ja päivämääriä. 

Tutustu OP-mobiilin ilmoituksiin

Lue lisää OP Sulkupalvelusta

Katso ohjeet reklamaation tekoon

 

Muista myös asettaa kortille turvarajat  

Kortti voi joskus kadota tai tulla varastetuksi, vaikka olisit ollut kuinka huolellinen. Silloin turvarajat suojaavat korttia väärinkäytöksiltä. 
 
Kortille kannattaa asettaa turvarajat niin, että ne vastaavat omaa päivittäistä käyttöäsi. Voit asettaa vuorokausikohtaiset turvarajat käteisnostoille, maksupäätteellä tehtäville maksuille sekä ostoksille verkossa ja sovelluksissa. Jos teet ostoksia verkossa harvemmin, kannattaa asettaa ostoille alhaiset turvarajat. Kun laitat turvarajaksi 0 euroa, korttiasi ei voi käyttää lainkaan verkko-ostoihin. 
 
Turvarajoja pystyy muuttamaan helposti aina tarvittaessa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Uudet turvarajat tulevat voimaan heti.

Tarkista korttisi turvarajat

Lue lisää kortin turvarajojen muuttamisesta

Mikä on luottokortti eli credit card?
Ota kaikki hyödyt irti luottokortistasi. Tutustu credit-kortin käyttöön!
Henkilö muuttaa maksukortin turvarajoja puhelimella OP-mobiilissa.
Aseta kortillesi käyttöösi sopivat turvarajat
Voit muuttaa maksu- tai luottokorttisi turvarajoja helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.