Maksa verkossa turvallisesti luottokortilla, tietokone, ihminen

Luottokortilla maksat turvallisesti verkossa

Luottokortilla maksaminen on turvallista ja järkevää, myös netissä. Tarkista, hyödynnätkö jo nämä luottokortilla maksamisen edut!

Luottokortilla maksaessa rahasi ovat turvassa

Joskus käy niin harmillisesti, että netistä tilattu tuote on virheellinen tai katoaa kuljetuksen aikana. Ensisijaisesti myyjä on vastuussa virheellisestä tai kadonneesta tuotteesta. Jos et pääse sopuun myyjän kanssa, voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä. Luottokorttiyhtiö toimii puskurina omien rahojesi ja verkkokaupan välillä.

Sama käytäntö pätee myös matkoihin. Mikäli olet maksanut matkasi luottokorttisi luotto-ominaisuudella, saat suojaa myös lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän konkurssitilanteessa. Silloin voit hakea korvausta matkasta luottokorttiyhtiöltä.

Lisäksi paljon matkustavalle luottokortti avaa monia ovia, konkreettisesti. Esimerkiksi hotellivarauksen tekeminen verkossa tai auton vuokraus onnistuu vaivattomimmin luottokortilla.

Saat ostoksillesi Tuoteturvan

Aina välillä sattuu ja tapahtuu - uuden puhelimen näyttö hajoaa tai juoma kaatuu läppärille. Tiesitkö, että osuuspankin omistaja-asiakkaana luottokorttiisi kuuluu maksuton Tuoteturva-vakuutus? Luottokortilla maksamasi tuotteet turvataan puoleksi vuodeksi ostohetkestä rikkoutumisen tai varkauden varalta aina 2 000 euroon saakka. 

Lue lisää Tuoteturvasta

Verkossa maksaminen on turvallista vahvan tunnistautumisen ansiosta

Voit syöttää korttitietosi verkkokauppaan turvallisin mielin. Maksupalveludirektiivi, eli PSD2, vaatii pääsääntöisesti aina asiakkaan vahvaa tunnistautumista tilitietoja tai maksupalveluita käytettäessä. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että syötettyäsi korttisi tiedot verkkokauppaan siirryt automaattisesti OP:n tunnistautumispalveluun, jossa tunnistaudut mobiiliavaimella tai verkkopankkitunnuksillasi. Tunnistautumisen jälkeen voit hyväksyä maksun ja jäädä odottelemaan ostoksesi saapumista hyvillä mielin. 

Lue lisää tunnistautumisesta

Turvarajat suojaavat väärinkäytöksiltä

Huolellisuudesta huolimatta joskus kortti saattaa esimerkiksi kadota tai se voidaan varastaa. Tämän vuoksi kortille kannattaa asettaa turvarajat. Voit asettaa vuorokausikohtaiset turvarajat käteisnostoille, varmennettaville korttiostoille ja verkkomaksamiselle sekä muille etäostoille. 

Erityisesti verkko- ja etäostosten turvarajat kannattaa pitää alhaisina, sillä pystyt nostamaan niitä aina tarvittaessa. Voit tehdä muutoksia turvarajoihin niin usein kuin haluat OP-mobiilissa tai op.fi:ssä. Uudet rajat tulevat voimaan heti. 

Huomaathan, että yleisin syy, miksi kortilla maksaminen netissä ei onnistu, ovat liian alhaiset turvarajat.

Tarkista korttisi turvarajat

Saat korotonta maksuaikaa ostoksillesi

Luottokortilla maksaessasi saat luottolaskulle keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa. Summa veloitetaan korttiin liitetyltä luottotililtä, ei suoraan pankkitililtä, kuten pankkikortilla maksettaessa. Korkoa luotolle alkaa kertyä vasta sen jälkeen, jos et maksa koko laskua kerralla ensimmäisen luottolaskun eräpäivään mennessä.

Tarvittaessa saat jaksotettua suurempien hankintojen maksuja pidemmälle ajanjaksolle. Voit lyhentää luottoa kuukausittain vähintään minimierän verran, mutta halutessasi vaikka koko summan kerralla. Saadaksesi luottokortista parhaimman hyödyn, tarkista, että luottorajasi on talouteesi nähden riittävän korkea.

Nosta luottorajaa op.fi:ssä

OP:n luottokorttien lisäpalveluilla saat lisäturvaa arkeesi

OP:n monipuolisimmissa luottokorteissa on rahanarvoisia lisäpalveluita. Esimerkiksi OP-Visa Goldiin kuuluu monipuolinen matkavakuutus sekä ID-turva, joka auttaa sinua tekemään toimenpiteitä identiteettivarkauden ennaltaehkäisemiseksi, sekä petoksen sattuessa selvittämään tilanteen ja rajoittamaan seurauksia. ID-Turva poistaa tarvittaessa perusteettomat maksut, peruuttaa nimissäsi tehdyt tilaukset ja poistaa identiteettivarkauksiin liittyvät maksuhuomautukset.

Tutustu OP:n luottokortteihin

Korttisi tapahtumat näet aina helposti verkossa tai mobiilissa

Jos huomaat luotollasi korttitapahtumia, joita et tunnista, sulje kortti heti soittamalla OP:n Sulkupalveluun 0100 0555 (24/7). Tämän jälkeen voit tehdä korttitapahtumista selvityspyynnön eli reklamaation. 

Tee reklamaatio

Näin löydät luottokorttisi numeron verkkomaksuja varten

OP:n maksukorteissa luottokortin numero (credit) on kortin etupuolella. Kortin turvakoodi eli kolminumeroinen CVC on kortin kääntöpuolella allekirjoituskentän vieressä. 

Kortin kääntöpuolella alareunassa on myös pankkikortin (debit) numero ja heti sen perässä pankkikortin kolminumeroinen turvakoodi eli CVC.