002_OP_Kortit_lifestyle_final_hires

Luottokortilla maksat turvallisesti verkossa

Lue, mikä tekee luottokortilla maksamisesta turvallisempaa ja miksi sitä kannattaa käyttää erityisesti verkossa maksamiseen.

Luottokortilla maksaessa rahasi ovat turvassa

Kun maksat luottokortilla, luottokorttiyhtiö toimii puskurina omien rahojesi ja verkkokaupan välissä. Luottokortilla maksaessasi ostosten summa veloitetaan korttiin liitetyltä luottotililtä, eli ei suoraan pankkitililtäsi, kuten pankkikortilla maksettaessa. 
 
Saat credit- eli luotto-ominaisuudella tehdyistä maksuista laskun kuukausittain ja voit päättää maksatko koko summan kerralla vai osissa. Jos maksat laskun kokonaan, siitä ei kerry lainkaan lisäkuluja. Saat keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa.

Saat kuluttajansuojalain mukaisen ostoturvan

Kuluttajansuojalain mukaan voit myyjän sopimusrikkomuksessa hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä, kun olet maksanut ostoksen kortin luotto-ominaisuudella. Sopimusrikkomuksesta on kyse esimerkiksi silloin, kun ostamasi tuote tai palvelu on virheellinen, katoaa kuljetuksen aikana tai myyjä menee konkurssiin ennen kuin ehdit saada tuotteen. 
 
Voit hakea rahojasi takaisin myös lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän konkurssissa tai jos nämä peruuttavat matkan, eivätkä korvaa sitä. 

Vahva tunnistautuminen suojaa maksamista 

EU:n alueella maksupalveludirektiivi vaatii asiakkaan vahvaa tunnistautumista tilitietoja tai maksupalveluita käytettäessä. Voit siis syöttää korttitietosi verkkokauppaan turvallisin mielin. 
 
Syötettyäsi korttisi tiedot siirryt automaattisesti OP:n tunnistautumispalveluun, jossa tunnistaudut Mobiiliavaimella tai verkkopankkitunnuksillasi. Tunnistautumisen jälkeen voit hyväksyä maksun ja jäädä odottelemaan ostoksesi saapumista hyvillä mielin.

Lue lisää tunnistautumisesta

Korttisi tapahtumat ovat helposti tarkistettavissa  

Korttimaksujen seuranta ja tarkastaminen luottokortin tapahtumista tai laskulta on helppoa niin op.fi-palvelussa kuin OP-mobiilissa. Toistuvat maksut, kuten vaikka Spotify tai Netflix, kannattaa tehdä luottokortilla, jolloin ne eivät sekoitu muihin päivittäisiin menoihin. 
 
Jos huomaat luottokortillasi tapahtumia, joita et tunnista, sulje kortti heti soittamalla OP Sulkupalveluun 0100 0555 (avoinna vuorokauden ympäri). Tämän jälkeen voit tehdä korttitapahtumista oikaisupyynnön eli reklamaation.

Tee reklamaatio

Muista myös asettaa kortille turvarajat  

Kortti voi joskus kadota tai tulla varastetuksi, vaikka olisit ollut kuinka huolellinen. Silloin turvarajat suojaavat korttia väärinkäytöksiltä. 
 
Kortille kannattaa asettaa turvarajat niin, että ne vastaavat omaa päivittäistä käyttöäsi. Voit asettaa vuorokausikohtaiset turvarajat käteisnostoille, maksupäätteellä tehtäville maksuille sekä ostoksille verkossa ja sovelluksissa. Jos teet ostoksia verkossa harvemmin, kannattaa asettaa ostoille alhaiset turvarajat. Kun laitat turvarajaksi 0 euroa, korttiasi ei voi käyttää lainkaan verkko-ostoihin. 
 
Turvarajoja pystyy muuttamaan helposti aina tarvittaessa op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa. Uudet turvarajat tulevat voimaan heti.

Tarkista korttisi turvarajat

Lue lisää kortin turvarajojen muuttamisesta

Mikä on luottokortti eli credit card?
Otatko hyödyt irti luottokortistasi ja käytätkö sitä fiksusti? Lue miten credit-kortti toimii.
Henkilö muuttaa maksukortin turvarajoja puhelimella OP-mobiilissa.
Aseta kortillesi käyttöösi sopivat turvarajat
Voit muuttaa maksu- tai luottokorttisi turvarajoja helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.