002_OP_Kortit_lifestyle_final_hires

4 x luottokortilla maksat turvallisesti verkossa

Luottokortilla maksaminen on turvallista ja järkevää, myös netissä. Lue 4 perustelua, miksi luottokortti on turvallisempi maksuväline verkossa.

1. Luottokortilla maksaessa rahasi ovat turvassa

Kun maksat luottokortilla, luottokorttiyhtiö toimii ikään kuin puskurina omien rahojesi ja verkkokaupan välissä. Luottokortilla maksaessasi ostosten summa veloitetaan korttiin liitetyltä luottotililtä, ei suoraan pankkitililtä, kuten pankkikortilla maksettaessa.

Saat creditillä tehdyistä maksuista laskun kuukausittain ja voit päättää maksatko koko summan kerralla vai osissa. Jos maksat laskun kokonaan, siitä ei kerry lainkaan kuluja. Saat jopa 35 päivää korotonta maksuaikaa.

 

2. Kuluttajansuojalain mukainen ostoturva auttaa ongelmatilanteissa

Joskus käy niin harmillisesti, että netistä tilattu tuote on virheellinen tai katoaa kuljetuksen aikana. Kuluttajansuojalain mukaan voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä kortin credit- eli luotto-ostoksista myyjäyrityksen sopimusrikkomustilanteissa.

Sopimusrikkomuksesta on kyse esimerkiksi silloin, kun credit-ominaisuudella ostamasi tuote tai palvelu on virheellinen, katoaa kuljetuksen aikana tai myyjäyritys menee konkurssiin ennen kuin ehdit saada tuotteen.

Voit hakea rahojasi takaisin myös lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän konkurssissa tai jos lentoyhtiö tai matkanjärjestäjä peruuttaa matkan eikä korvaa sitä.

3. Verkossa maksaminen on turvallista vahvan tunnistautumisen ansiosta

Voit syöttää korttitietosi verkkokauppaan turvallisin mielin. Maksupalveludirektiivi, eli PSD2, vaatii pääsääntöisesti aina asiakkaan vahvaa tunnistautumista tilitietoja tai maksupalveluita käytettäessä. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että syötettyäsi korttisi tiedot verkkokauppaan siirryt automaattisesti OP:n tunnistautumispalveluun, jossa tunnistaudut mobiiliavaimella tai verkkopankkitunnuksillasi. Tunnistautumisen jälkeen voit hyväksyä maksun ja jäädä odottelemaan ostoksesi saapumista hyvillä mielin. 

Lue lisää tunnistautumisesta

4. Korttisi tapahtumat näet aina helposti verkossa tai mobiilissa

Korttimaksujen seuranta ja tarkastaminen luottotilin tapahtumista tai luottolaskulta on helppoa, kun tapahtumat eivät sekoitu muihin päivittäisiin menoihin. Siksi esimerkiksi toistuvaismaksut, kuten Spotify ja Netflix, kannattaa ohjata veloitettavaksi luotolta.

Jos huomaat luotollasi korttitapahtumia, joita et tunnista, sulje kortti heti soittamalla OP:n Sulkupalveluun 0100 0555 (24/7). Tämän jälkeen voit tehdä korttitapahtumista oikaisupyynnön eli reklamaation.

Tee reklamaatio

+ Turvarajat suojaavat väärinkäytöksiltä

Huolellisuudesta huolimatta joskus kortti saattaa esimerkiksi kadota tai se voidaan varastaa. Silloin turvarajat suojaavat korttia.

Kortille kannattaa asettaa turvarajat niin, että ne vastaavat omaa päivittäistä käyttöäsi. Voit asettaa vuorokausikohtaiset turvarajat käteisnostoille, maksupäätteellä tehtäville maksuille ja ostoksille verkossa ja sovelluksissa.

Erityisesti verkko- ja etäostosten turvarajat kannattaa pitää alhaisina, jos teet ostoksia verkossa harvemmin. Turvarajoja pystyt muuttamaan aina tarvittaessa helposti OP-mobiilissa tai op.fi:ssä ja uudet rajat tulevat voimaan heti.

Tarkista korttisi turvarajat

Lue lisää kortin turvarajojen muuttamisesta

Mikä on luottokortti eli credit card?
Otatko hyödyt irti luottokortistasi ja käytätkö sitä fiksusti? Lue miten credit-kortti toimii.
Henkilö muuttaa maksukortin turvarajoja puhelimella OP-mobiilissa.
Aseta kortillesi käyttöösi sopivat turvarajat
Voit muuttaa maksu- tai luottokorttisi turvarajoja helposti ja nopeasti op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa.