Matkalla kannattaa maksaa kortilla

Kortti on käteistä edullisempi ja turvallisempi vaihtoehto ostosten maksamiseen ulkomailla.

Miksi kortilla maksaminen ulkomailla kannattaa?

OP:n Visa ja Mastercard -kortit toimivat luotettavasti kaikkialla maailmassa. Kortin väärinkäytökset korvataan useimmissa tapauksissa, mutta varastettua käteistä on vaikea saada takaisin. Siksi maksaminen ulkomailla on turvallisinta tehdä käteisen sijaan OP:n maksukorteilla.

Euroalueella korttimaksaminen vastaa Suomessa maksamista. Euroalueen ulkopuolella kannattaa kortilla maksaessa valita maksupäätteellä paikallinen valuutta.

Matkalle on hyvä ottaa mukaan kaksi maksukorttia. Kaksi korttia turvaa matkasi, jos esimerkiksi ensisijainen korttisi vioittuu tai katoaa.

Miten maksan kortilla turvallisesti matkalla?

 • Säilytä korttiasi ja lompakkoasi huolellisesti, ettei korttia varasteta. Taskuvarkaat käyttävät hyödyksi esimerkiksi väentungoksia.
 • Pidä turvarajasi sellaisina, että ne vastaavat normaalia käyttötarvettasi. Voit muuttaa turvarajoja näppärästi OP-mobiilissa niin usein kuin haluat. Rajojen muuttaminen onnistuu myös op.fi-palvelussa.
 • Kun maksat maksupäätteellä, suojaa näppäimistö kädelläsi, kun näppäilet tunnusluvun. Muista tunnusluvun suojaaminen myös nostoautomaatilla.
 • Älä säilytä tunnuslukuasi korttisi lähellä. Voit tarvittaessa tarkistaa korttisi tunnusluvun OP-mobiilista tai op.fi-palvelusta.
 • Älä päästä korttia pois silmistäsi maksamisen yhteydessä.

Mitä kortilla maksaminen maksaa - eurot vai paikallinen valuutta?

 • Kun maksat kortillasi euroalueella on se sama kuin maksaisit Suomessa.
 • Euroalueen ulkopuolella voit useimmiten valita maksupäätteellä paikallisen valuutan tai eurot. 
  • Kun valitset paikallisen valuutan, käytetään vaihtokurssina aina Visan tai Mastercardin tukkukurssia ja OP:n valuuttalisää. Kauppias ei veloita erikseen korvausta valuutanvaihdosta. 
  • Jos valitset maksupäätteellä valuutaksi eurot voi kauppias veloittaa valuutanvaihdosta huomattavasti korkeamman hinnan verrattuna paikallisen valuutan valintaan.

Miten voin seurata korttini maksutapahtumia?

OP-mobiilista seuraat raha-asioitasi näppärästi myös ulkomailla. Paikallisella valuutalla maksamasi ostokset näkyvät lähes reaaliaikaisesti euroissa oman kortin tapahtumissa OP-mobiilissa. 

Kannattaako käteistä ottaa mukaan?

Maailmalla matkatessa voi olla tilanteita, ettei kortilla maksaminen ole mahdollista kaikkialla. Käteinen voi tulla tarpeeseen esimerkiksi torikojuilla ja syrjäisemmillä seuduilla, joissa ei ole maksupäätteen vaatimaa verkkoyhteyttä.
 
 • Rahan nostaminen ulkomailla automaatista onnistuu kaikilla OP:n korteilla. 
 • Kun matkakohteesi on maa, jossa ei käytetä euroja, saat käteistä useimmiten edullisimmin nostamalla rahaa automaatilta vasta kohdemaassa.
  • Myös automaatilla kannattaa valita nosto kohdemaan valuutassa, jolloin käytät OP:n valuutanvaihtopalvelua. Automaattinoston vaihtokurssi on usein edullisempi, kuin esimerkiksi valuutanvaihtopisteiden käyttämä kurssi. 
Valuuttakurssit korttitapahtumille
Henkilö muuttaa maksukortin turvarajoja puhelimella OP-mobiilissa.
Aseta kortillesi käyttöösi sopivat turvarajat
Mikä on luottokortti eli credit card?