hattara

OP Basic

OP Basic on sopiva pankkikortti yli 7-vuotiaalle lapselle.

-

 • Tili pysyy aina ajan tasalla

  Tilin saldo tarkistetaan aina, kun kortilla maksetaan ja ostokset veloitetaan suoraan tililtä. Kortissa ei ole luotto-ominaisuutta. 

 • Turvallinen pankkikortti lapselle ja nuorelle

  OP Basicilla voi harjoitella oman rahan ja kortin käyttöä turvallisesti. Kortille kannattaa määrittää turvarajat.

Maksaminen OP Basicilla

 • Pankkikortilla on vain debit-ominaisuus eli ostokset veloitetaan tililtä heti.  
 • Kun kortilla tehdään osto tai nostetaan rahaa, tilin saldo tarkistetaan. Saldon tarkistaminen vaatii maksupäätteeltä yhteyden pankkiin. Siksi kortilla ei aina voi maksaa junassa, laivassa tai lentokoneessa. 
 • Voit maksaa lähimaksulla korttiostokset summasta riippumatta. Yli 50 euron ostoksissa korttia ei tarvitse syöttää maksupäätteeseen, mutta vahvistat maksun näppäilemällä tunnusluvun maksupäätteeseen.
 • Korttiin voi liittää K-ryhmän Plussa-ominaisuuden. 
 • Jos kortilla halutaan tehdä myös maksuja verkossa tai sovelluksissa, tarvitaan OP:n tunnukset. 

Turvallisuus

 • Kortille voi asettaa yksilölliset turvarajat käteisnostoille sekä maksupäätteellä, verkossa ja sovelluksissa tehtäville maksuille. 
 • Kun vanhemmalla on käyttöoikeus lapsen tiliin, se näkyy vanhemman OP-mobiilissa sekä verkkopankissa ja hän voi siirtää rahaa kätevästi lapsen tilille.  
 • Parhaiten tili ja rahankäyttö pysyvät hallinnassa, kun tilillä pidetään vain sopivasti rahaa. Lisäksi tilille sekä kortille kannattaa määrittää sopivat turvarajat.  

OP Basicin hinta

Alle 26-vuotiaalle päivittäiset pankkipalvelut eli käyttötili, yksi pankkikortti, op.fi-palvelu sekä OP-mobiili ovat maksuttomia.  

Muille asiakkaille OP Basic maksaa 2,75 euroa kuukaudessa. Omistaja-asiakkailla pankin palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista. 

 

Tietoa kortista ja sen käytöstä

 

Voit tilata lapsen pankkikortin asiakaspalvelun kautta, mutta tilauksen viimeistely vaatii aina käynnin konttorissa.

Varaa aika konttoriin

Jos molemmat vanhemmat eivät pääse asioimaan konttorissa yhtä aikaa, voi toinen heistä tehdä etukäteen valtakirjan, jolla hän valtuuttaa lapsen kortin tilauksen. OP:n asiakas voi tehdä valtakirjan op.fi-palvelussa kirjautumisen jälkeen kohdassa ”Oma profiili”. Valtakirjalla kannattaa valtuuttaa kerralla kaikki halutut lapsen pankkiasiat. Jos toisella vanhemmalla ei ole OP:n tunnuksia, ole yhteydessä OP:n asiakaspalveluun. 

Korttia tilattaessa lapsen tulee olla itse paikalla konttorissa, jotta hänen kanssaan voidaan käydä läpi kortin käyttöön liittyviä asioita. Lapsi tarvitsee mukaan henkilöllisyystodistuksen, kuten passin, henkilökortin tai mopokortin. Aikuiselle riittää myös ajokortti.

Lue lisää hyväksyttävistä henkilöllisyystodistuksista

Jos lapsi haluaa käyttää korttia verkko-ostoihin tai liittää sen maksutavaksi sovelluksiin tai palveluihin, hän tarvitsee siihen oman OP:n tunnuksen. 

Lue lisää nuoren OP Tunnuksesta

 • OP Basic on turvallinen pankkikortti, jossa ei ole luotto-ominaisuutta. Kortti liitetään kortinomistajan omaan tiliin. Lapsen pankkikorttiin tarvitaan vanhempien suostumus. 
 • OP Basic -kortilla maksettaessa tarkistetaan samalla aina, että tilillä on rahaa. Jos maksupääte ei saa yhteyttä pankkiin, tarkistus ei onnistu ja kortilla ei voi maksaa. Siksi kortti ei aina toimi junassa, laivassa tai lentokoneessa. 
 • Voit maksaa lähimaksulla korttiostokset summasta riippumatta. Yli 50 euron ostoksissa korttia ei tarvitse syöttää maksupäätteeseen, mutta vahvistat maksun näppäilemällä tunnusluvun maksupäätteeseen.
 • Korttiin voi liittää K-Plussa-ominaisuuden. 
 • Kortilla voi nostaa käteistä ostosten yhteydessä usean myymälän kassalta, esimerkiksi K-ruokakaupoista ja Tokmannilta. 
 • Lapsi tai nuori voi seurata rahankäyttöään omilla OP:n tunnuksillaan OP-mobiilissa.  
 • Alle 26-vuotiaalle yksi kortti on maksuton.
 • Muille asiakkaille OP Basic maksaa 2,75 euroa kuukaudessa.
 • Yksittäisen osuuspankin hinta voi poiketa suositushinnasta.
 • Omistaja-asiakkailla pankin palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista.

Tutustu palveluhinnastoomme

Alle 26-vuotiaalle päivittäiset pankkipalvelut eli käyttötili, yksi pankkikortti, op.fi-palvelu sekä OP-mobiili ovat maksuttomia.

Kortille on hyvä asettaa turvarajat katoamisen tai väärinkäytöksen varalta. Vuorokausikohtaiset turvarajat voi asettaa käteisnostoille, maksut maksupäätteillä ja maksut verkoissa ja sovelluksissa. 

Yli 15-vuotias voi muuttaa korttinsa turvarajoja OP-mobiilissa ja op.fi-palvelussa, jos hänellä on OP:n tunnukset. Jos hänellä ei ole tunnuksia, voi turvarajoja muuttaa OP:n asiakaspalvelussa 0100 0500 (ma–pe klo 8–16) tai konttorissa. 

Vanhemmat voivat muuttaa lapsen kortin turvarajoja lähettämällä meille samanlaiset viestit OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa. Huomaathan, että kortin turvarajan lisäksi tilillä voi olla käyttöraja, joka rajoittaa korttimaksuja. 

Lue lisää kortin turvarajoista

Maksa turvallisesti verkossa Visa Secure (aiemmin Verified by Visa)

Visa Secure (aiemmin Verified by Visa) lisää verkossa maksamisen turvallisuutta. Ostot vahvistetaan OP:n tunnuksilla, jolloin voidaan varmistaa kortin omistajan henkilöllisyys. Vahva tunnistaminen estää tehokkaasti väärinkäytöksiä. 

Näin maksat kortillasi verkko-ostoksia

Ota käyttöön mobiilimaksaminen Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay ja Garmin Pay

Yhdistä korttisi Apple Payhin, Google Payhin, Samsung Payhin tai Garmin Payhin. Ne ovat maksusovelluksia, joilla voit maksaa kaupassa, verkossa ja sovelluksissa käyttäen vain omaa älylaitettasi. Et tarvitse maksaessasi korttia tai kortin tietoja. 

Apple Payllä, Google Payllä, Samsung Payllä ja Garmin Payllä voit maksaa lähimaksuna myös yli 50 euron ostokset. 

Voit ottaa Apple Payn, Google Payn, Samsung Payn tai Garmin Payn käyttöösi, kun sinulla on OP:n henkilöasiakkaan tunnukset. Otathan huomioon, että sinun tulee olla vähintään 13-vuotias käyttääksesi Apple Paytä ja vähintään 16-vuotias käyttääksesi Google Paytä, Samsung Paytä tai Garmin Paytä.

Lue lisää mobiilimaksamisesta

 • Korttiostoksen yhteydessä kortilla voi nostaa käteistä enimmillään 200 euroa.
 • OP Basic -kortilla tehdyistä nostoista ei peritä kuluja.
 • Käteisnostosta tehdään katevarmennus eli varmistetaan, että tilillä on rahaa. Rahan nostaminen toimii samalla periaatteella kuin automaateillakin. Tiliotteellasi näkyy eriteltynä sekä ostos että käteisnosto. 

   

 

Kortin myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.