Uuden kortin käyttöönotto – näin otat uuden korttisi käyttöön

Kun otat korttisi käyttöön oikein, sen käyttö on turvallista ja saat kortistasi parhaan hyödyn irti.

Neljä helppoa askelta uuden kortin käyttöönottoon

 1. Allekirjoita kortti

  Allekirjoita kortti heti kun saat sen. Tee allekirjoitus sille varattuun kenttään kortin kääntöpuolella. Kirjoita näkyvällä kynällä, joka ei leviä – esimerkiksi kuulakärkikynällä tai kapeakärkisellä permanenttitussilla.

 2. Opettele tunnusluku

  Opettele kortin tunnusluku ulkoa. Hävitä sen jälkeen tunnuslukutuloste.

  Jos olet saanut uuden kortin, jossa on sama korttinumero, kuin vanhassa kortissasi, vanha tunnusluku säilyy ennallaan. Tällaisiä tilanteita ovat esimerkiksi kortin vuosiuusinta tai rikkinäisen kortin tilalle tilattu uusi kortti.
   
 3. Käytä korttia ensimmäisen kerran

  Aktivoi korttisi maksamalla sillä ensimmäisen kerran vaikkapa lähikaupassa. Ensimmäinen korttimaksu täytyy tehdä syöttämällä kortti maksupäätteeseen ja hyväksymällä maksu tunnusluvulla. Kun kortti on aktivoitu voit käyttää myös kortin lähimaksua.

  Jos kortissasi on sekä debit- että credit-ominaisuus, aktivoi lähimaksu maksamalla maksupäätteessä kortin debit-puolella ja hyväksy maksu tunnusluvulla.
   
 4. Muokkaa kortin turvarajoja OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa

  Muokkaa tai päivitä korttisi turvarajoja itse OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa. Voit asettaa turvarajat erikseen käteisnostoille, varmennetuille korttimaksuille ja verkko-ostoille. Turvarajat suojaavat korttiasi häviämisen tai väärinkäytön varalta.

  Voit muokata turvarajoja tarvittaessa vaikka päivittäin. Uudet rajat tulevat voimaan heti.
  Lue lisää kortin turvarajoista


Kun olet todennut, että uusi korttisi toimii, lopeta vanha maksukorttisi, niin et maksa turhasta eikä se joudu vahingossa vääriin käsiin.

Vanha tarpeeton maksukortti on aina syytä tuhota. Leikkaa kortti huolellisesti useaan osaan niin, että siru ja magneettijuova tuhoutuvat.

Tee kortin käytöstä vieläkin vaivattomampaa

 • Vältä ylimääräinen näpyttely ja tilaa luottokorttisi lasku suoraan OP:n digipalveluihin. Tilaa luotollesi e-lasku syöttämällä seuraavat tiedot OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa: 

Laskuttaja: OP Vähittäisasiakkaat Oyj.
Laskutusaihe: OP-Visa/Mastercard-lasku. 

Tilauksessa tarvittavan viitteen löydät kortin tiedoista.
Lue lisää e-laskun tilaamisesta

 • Luotollisissa maksukorteissa luoton kuukausierä on automaattisesti asetettu minimiin, jotta voit itse päättää millä summalla haluat luottoasi lyhentää. Laskun saatuasi voit päättää maksatko laskulla olevan summan, suuremman erän tai koko luoton kerralla pois.
 • Pidä korttisi luottoraja elämäntilanteesi tasalla. Voit korottaa luottokortin luottorajaa itse OP-mobiilissa tai op.fi-palvelussa.
 • Kerää Plussa-rahaa kätevästi OP:n kortillasi. Voit liittää K-Plussan veloituksetta maksu- tai luottokorttiisi. Liitä korttiisi Plussa-ominaisuus
Mikä on luottokortti eli credit card?