Pankkikortti lapselle tai nuorelle

Kun lapsella tai nuorella on jo omia menoja ja harrastuksia, helpottaa oma pankkikortti niin hänen itsensä kuin vanhempienkin arkea.

Omat menot omalta kortilta

Lapsen tai nuoren omalle tilille voi tallettaa kesätyö- ja viikkorahat ja kortilla maksaa välipalat, leffaherkut ja harrastusmenot.  
 
Kun vanhemmalla on käyttöoikeus lapsen tai nuoren tiliin, se näkyy vanhemman OP-mobiilissa sekä verkkopankissa ja hän voi siirtää rahaa kätevästi lapsen tilille. Parhaiten tili ja rahankäyttö pysyvät hallinnassa, kun tilillä pidetään vain sopivasti rahaa. Lisäksi tilille sekä kortille kannattaa määrittää sopivat turvarajat. 
 
Voit valita alaikäisen lapsen käyttöön OP Basic- tai OP Debit -kortin.

Alle 26-vuotiaille yksi kortti ja päivittäiset pankkipalvelut ovat maksuttomia.  
 

Ensimmäinen pankkikortti lapselle ja nuorelle: OP Basic

OP Basic -pankkikortilla voi tehdä ostoksia kotimaassa, ulkomailla ja verkossa. Se sopii hyvin lapsen ensimmäiseksi pankkikortiksi. Ostokset veloitetaan tililtä heti, eikä kortissa ole luotto-ominaisuutta. OP Basic -kortin voi saada jo 7-vuotiaana.  

Tutustu OP Basic -korttiin

Aikuisuutta lähestyvälle nuorelle: OP Debit

Yli 15-vuotias nuori voi saada OP Debit -pankkikortin. Myös OP Debitillä maksaessa ostokset veloitetaan tililtä heti, eikä kortissa ole luotto-ominaisuutta. Kortilla voi maksaa myös paikoissa, joissa maksupääte ei ole yhteydessä verkkoon, kuten lentokoneessa. 

Tutustu OP Debit -korttiin

Hae pankkikortti lapselle

Voit tilata alaikäisen lapsen pankkikortin asiakaspalvelun kautta, mutta tilauksen viimeistely vaatii aina käynnin konttorissa. 

Varaa aika konttoriin

Jos molemmat vanhemmat eivät pääse asioimaan konttorissa yhtä aikaa, voi toinen heistä tehdä etukäteen valtakirjan, jolla hän valtuuttaa lapsen kortin tilauksen. OP:n asiakas voi tehdä valtakirjan op.fi-palvelussa kirjautumisen jälkeen kohdassa ”Oma profiili”. Valtakirjalla kannattaa valtuuttaa kerralla kaikki halutut lapsen pankkiasiat. 

Tee valtakirja lapsen pankkiasioiden hoitoon

Jos toisella vanhemmalla ei ole OP:n tunnuksia, ole yhteydessä OP:n asiakaspalveluun. 

Korttia tilattaessa lapsen tulee olla itse paikalla konttorissa, jotta hänen kanssaan voidaan käydä läpi kortin käyttöön liittyviä asioita. Lapsi tarvitsee mukaan henkilöllisyystodistuksen, kuten passin, henkilökortin tai mopokortin. Aikuiselle riittää myös ajokortti. 

Lue lisää hyväksyttävistä henkilöllisyystodistuksista