Pankkikortti lapselle tai nuorelle

Kun lapsella on jo omia menoja ja harrastuksia, helpottaa lapsen oma pankkikortti arkea.

Omat menot omalta kortilta

Lapsen oma pankkikortti helpottaa niin lapsen kuin vanhempienkin arkea. Lapsen tai nuoren omalle tilille voi tallettaa kesätyö- ja viikkorahat ja kortilla maksaa kätevästi välipalat, leffaherkut sekä harrastusmenot. 

Kortin tili voidaan liittää huoltajien OP-mobiiliin tai verkkopankkiin, jolloin esimerkiksi rahan siirtäminen lapsen tilille on helppoa. Vanhemmat voivat myös seurata ja opastaa lasta rahankäytössä.

Alle 26-vuotiaille yksi kortti ja päivittäiset pankkipalvelut ovat maksuttomia.

OP-Visa Basic – ensimmäinen pankkikortti lapselle ja nuorelle

OP-Visa Basic -kortilla voi tehdä ostoksia kotimaassa, ulkomailla ja verkossa. Se sopii hyvin lapsen ensimmäiseksi pankkikortiksi. Ostokset veloitetaan tililtä heti, eikä kortissa ole luotto-ominaisuutta.

OP-Visa Basic -kortin voi saada jo 7-vuotiaana. 

Tutustu OP-Visa Basic -korttiin

OP-Visa Debit – aikuisuutta lähestyvälle nuorelle

Yli 15-vuotias nuori voi halutessaan hakea myös OP-Visa Debit -korttia. Myös Visa Debitillä maksaessa ostokset veloitetaan tililtä heti eikä kortissa ole luotto-ominaisuutta. Visa Debitillä voi maksaa myös paikoissa, joissa maksupääte ei ole yhteydessä verkkoon, kuten lentokoneessa.

Tutustu OP-Visa Debit -korttiin

Hae pankkikortti lapselle

Kun haluat tilata kortin alaikäiselle, varaa aika OP:n konttoriin. Kortin hakemiseen tarvitaan molempien huoltajien suostumus. Tarvittaessa toinen huoltajista voi tehdä tätä varten valtakirjan etukäteen verkossa. Tapaamisessa käymme läpi kortin käyttöön liittyviä asioita huoltajien ja lapsen kanssa. Lapsella tulee myös olla mukana henkilöllisyystodistus, kuten passi tai mopokortti, henkilöllisyyden todentamista varten.

Varaa aika konttoriin

Tee valtakirja lapsen pankkiasioiden hoitoon

Lue lisää hyväksyttävistä henkilöllisyystodistuksista