Yhdistelmäkortti on fiksu valinta

Teetkö ostoksia verkossa tai maksatko kortilla silloin tällöin kalliita hankintoja? Lue, miksi yhdistelmäkortti on parempi valinta kuin pankkikortti.

Mikä on yhdistelmäkortti? – Pankkikortti ja luottokortti yhdessä

Yhdistelmäkortti on maksukortti, jossa on sekä pankki- että luotto-ominaisuus yhdessä kortissa. Maksaessasi siis valitset, maksatko pankkikortilla eli tililtä vai luottokortilla eli luotolta.

OP:n yhdistelmäkortteja ovat OP-Visa Credit/Debit, OP-Visa Gold ja OP-Visa Platinum.

Miksi yhdistelmäkortti on parempi vaihtoehto kuin pelkkä pankkikortti?

Yhdistelmäkortilla saat enemmän turvaa ostoksillesi ja maksamiseen. Sinulla on myös aina halutessasi mahdollisuus hyödyntää luottokortin maksuaikaa. Kortti kulkee aina taskussasi, joten sinun ei tarvitse tarpeen tullessa turvautua muihin osamaksuluottoihin.

Alla voit vertailla pankkikorttia ja yhdistelmäkorttia.

Pankkikortti

Yhdistelmäkortti

Pankkikortilla maksat suoraan tililtä.

Maksa tililtä tai luotolla. Voit aina maksaessasi valita käytätkö kortin debit- vai credit-ominaisuutta.

Maksu veloitetaan suoraan tililtä.

Halutessasi saat joustoa maksamiseen: luotolla maksaessasi saat keskimäärin 35 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

 

Omistaja-asiakkaan korttiin kuuluva Tuoteturva vakuuttaa kortilla maksamasi ostokset puoleksi vuodeksi.

 

Aina kun maksat ostokset tai palvelut luotolla, saat suojaa ostoksillesi, jos myyjä ei täytä velvoitteitaan. Voit hakea rahojasi takaisin luottokorttiyhtiöltä, jos et esimerkiksi saa tilaamaasi tuotetta.

 

Luotolla kannattaa maksaa esimerkiksi nettiostokset, suoratoistopalvelut ja suuremmat hankinnat. Maksujen seuraaminen luottotililtä on helppoa, kun ne eivät sekoitu muihin päivittäisiin menoihin.

Kuukausimaksu 3,95 € osana omistaja-asiakkaan päivittäispalveluita.

*Kuukausimaksu alk. 3,95 € osana omistaja-asiakkaan päivittäispalveluita.

Kuukausimaksu ilman päivittäispalveluita 2,75 €/kk.

**Kuukausimaksu ilman päivittäispalveluita alk. 2,95 €/kk.

Tutustu OP-Visa Debit -korttiin

Tutustu OP-Visa Credit/Debit -korttiin

 

Tuoteturva vakuuttaa kortilla tekemäsi ostokset

Kaikkiin OP:n yhdistelmäkortteihin kuuluu maksuton Tuoteturva-vakuutus omistaja-asiakkaille. Vakuutus on voimassa puoli vuotta ostoksille, jotka on tehty kortin debit- tai credit-puolelta. Vakuutus korvaa esimerkiksi, kun upouudet silmälasit särkyvät tai tuliterä polkupyörä varastetaan.

 

Saat maksuaikaa ilman kuluja

Yhdistelmäkortin luotto-ominaisuuden käyttäminen antaa joustoa maksamiseen. Jos maksat luoton pois ensimmäisellä laskulla, et myöskään maksa luottokortin käytöstä mitään kuluja eli korkoa tai tilinhoitomaksua. Sinulla on keskimäärin 35 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa.

Halutessasi voit maksaa luoton pois pienemmissä erissä, vähintään minimikuukausierissä, jolloin ensimmäisen erän jälkeen luoton lyhennyksen lisäksi maksat korkoa ja tilinhoitomaksua.

 

Miksi luotolla kannattaa maksaa?

Luotolla maksaessasi saat ostoksillesi luottokorttiyhtiön turvan. Se tarkoittaa, että saat suojaa ostoksillesi, jos myyjä ei täytä velvoitteitaan eli esimerkiksi toimita tilaamaasi tavaraa. Turva kattaa esimerkiksi verkko-ostokset ja matkavaraukset. Jos jokin menee ostoksessa pieleen tai myyjä tekee konkurssin, voit hakea rahojasi takaisin luottokorttiyhtiöltä.

Toinen yhdistelmäkortin ehdoton etu verrattuna pankkikorttiin on sen tarjoama jousto. Kortin luotto-ominaisuudella voit lykätä ostoksen maksupäivää kuluttomasti yli kuukaudella. Jos sinulla ei esimerkiksi tässä kuussa ole enää tarpeeksi rahaa yllättävään menoon, mutta ensi kuussa pystyt maksamaan sen, voit hoitaa maksun luotto-ominaisuudella ja maksaa laskun ensi kuussa.

Myös ulkomailla on järkevää maksaa luottokortilla sen tarjoaman turvan ja maksuajan ansiosta. Matkalla tehdyt ostokset on helppo tarkistaa luottolaskulta matkan päätteksi. Lisäksi ulkomailla vaaditaan usein luottokortti esimerkiksi hotellivarauksen tekemiseen tai auton vuokraamiseen. 

 

Saat yhdistelmäkortin samalla hinnalla kuin pankkikortin

*Osana omistaja-asiakkaan päivittäispalveluita saat OP-Visa Credit/Debit -kortin samalla kuukausimaksulla kuin pankkikortin eli OP-Visa Basic-, Electron- tai Debit-kortin. Saat omistaja-asiakkaana päivittäispalvelut eli käyttötilin, OP-verkkopalvelun ja OP-Visa kortin yhteensä 3,95 eurolla kuukaudessa. Omistaja-asiakkailla pankin palvelumaksut veloitetaan ensisijaisesti OP-bonuksista.

**OP-Visa Credit/Debit -kortin kuukausimaksu ilman omistaja-asiakkaan päivittäispalveluita on 2,95 €/kk.

Jos yhdistelmäkortin luotolla on korollista velkaa, on luoton korko 3 kuukauden euribor + 8,95 % ja tilinhoitomaksu 3,50 euroa kuukaudessa.

Yhdistelmäkortit

Tutustu OP-Visa Credit/Debitiin

Yhdistelmäkortteja on erilaisia. Jos haluat yhdistelmäkortiltasi enemmän lisäpalveluita, kuten kattavan matkavakuutuksen, tutustu myös OP-Visa Gold- ja OP-Visa Platinum -kortteihin. Niiden kuukausimaksu on hieman suurempi kuin Visa Credit/Debitin.

 

Tutustu OP-Visa Goldiin

Tutustu OP-Visa Platinumiin

Etsitkö sittenkin toisenlaista maksukorttia?

Tutustu kaikkiin OP:n kortteihin

Tuoteturva-vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Kortit myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.