Valuuttakurssit korttitapahtumille

Ulkomailla tekemäsi korttiostot ja käteisnostot veloitetaan aina euroina joko pankkitililtä (debit) tai korttiluotolta (credit).

Tehdessäsi oston tai käteisnoston muussa valuutassa kuin euroissa, tapahtuman valuuttakurssina käytetään kortista riippuen joko Visa International- tai MasterCard Europe -järjestelmässä käytettävää kyseisen valuutan ns. tukkukurssia, johon lisätään valuuttalisä (hinnaston mukaisesti korkeintaan 1,95 % tapahtuman määrästä).

Tukkukurssi määräytyy sen päivän mukaan, jolloin tapahtuma välittyy Visa Internationalille tai MasterCard Europelle. Korttitapahtumassa käytetty valuuttakurssi ilmoitetaan tapahtuman tiedoissa korttiin liitetyn tilin tiliotteella tai luottokorttilaskulla. Viitteellisiä valuutanvaihtokursseja voit tarkastella alla olevilta Visan ja MasterCardin kansainvälisiltä sivuilta.

Maksaessasi euro-alueen ulkopuolella maksupääte saattaa tarjota maksun valuutaksi euroja, mutta usein maksaminen on edullisempaa kohdemaan valuutassa. Esimerkiksi Ruotsissa valuutaksi kannattaa valita Ruotsin kruunu (SEK) kauppiaan tarjoaman valuutanvaihdon sijaan.