osakesijoittaminen mies

Osakesäästötili

OP tuo osakesäästötilin asiakkailleen loppuvuonna 2020. Tiedotamme osakesäästötilin tarkemmasta aikataulusta, ominaisuuksista ja hinnoittelusta tällä sivulla kevään 2020 aikana.

Mikä on osakesäästötili?

Osakesäästötili on tili, jonka sisällä voit ostaa ja myydä koti- ja ulkomaisia pörssilistattuja sekä esimerkiksi First North -markkinapaikan osakkeita ilman välittömiä verovaikutuksia. Myös osingot ja korot ovat osakesäästötilin sisällä verovapaita ja voit sijoittaa ne uudestaan tilin sisällä ilman, että maksat välissä veroa. Osakesäästötilin käyttäjänä hyödyt siis korkoa korolle -ilmiöstä, kun osinkojen ja myyntivoiton verotus ei syö kertyvää pääomaa. Maksat sijoitusten tuotosta veroa vasta siinä vaiheessa, kun nostat osakesäästötililtäsi varoja.

Osakesäästötili sopii pitkäaikaiseen säästämiseen

Osakesäästötili on tarkoitettu kaikille osakesäästämisestä kiinnostuneille. Se sopii etenkin pitkäjänteiselle säästäjälle, joka haluaa päivittää salkkunsa sisältöä ajoittain ja sijoittaa osakesäästötilille kertyneet mahdolliset tuotot ja osingot uudelleen. 

Osakesäästötilin voi avata henkilöasiakas, ja kullakin henkilöasiakkaalla voi olla kerrallaan vain yksi osakesäästötili. Osakesäästötiliä ei siis voi avata moneen pankkiin samanaikaisesti, mutta halutessaan tilin voi siirtää pankista toiseen ilman veroseuraamuksia. 

Yksityishenkilö voi tallettaa osakesäästötilille 50 000 euroa rahaa

Voit tallettaa osakesäästötilille rahaa haluamassasi tahdissa ja itsellesi sopivissa erissä aina 50 000 euroon asti ja sijoittaa ne haluamiisi osakkeisiin. 50 000 euron raja koskee tilille siirrettävän rahan määrää, mutta sijoitustesi arvo voi nousta tätä suuremmaksi tai laskea pienemmäksi.

Voit sijoittaa osakesäästötilin kautta ainoastaan osakkeisiin. Osakesäästötilille ei siis voi ostaa rahastoja, ETF:iä tai muita pörssilistattuja tuotteita. Tilille ei voi myöskään siirtää vanhoja osakeomistuksia. 

Veroa maksetaan vasta, kun osakesäästötililtä nostetaan varoja

Kun nostat varoja osakesäästötililtä, mahdollista tuottoa vastaavaa osuutta verotetaan pääomatuloveron mukaisesti, joka on tällä hetkellä 30 %. Tämä koskee myös osinkoja, joista osakesäästötilin ulkopuolella vain 85 % on veronalaisia. Mahdolliset tappiot voi vähentää verotuksessa ainoastaan silloin, kun osakesäästötili suljetaan eli kaikki omaisuus myydään ja varat nostetaan ulos osakesäästötililtä.

Sijoittaja-asiakkaan edut vuonna 2020

1. ETF-kaupankäynti kuluitta

Valmistaudu osakesäästötilin tuloon hajauttamalla tehokkaasti ja helposti ETF-rahastojen avulla. Panosta kansainvälisiin markkinoihin ja toimialakohtaiseen hajautukseen.

Tarjoamme asiakkaillemme ETF-kaupankäynnin kuluitta ensi vuodelle 2020.

Lue lisää ETF-kampanjasta

2. Etu osakesäästötilin avaajalle

Avaa osakesäästötili OP:ssa ja sijoita kotimaisiin osakkeisiin osakesäästötilin kautta. Kun sinulla on valmiina hyvin hajautettu salkku, voit aloittaa suoran osakesijoittamisen turvallisesti tutuista kotimaisista yhtiöistä. Osakevalintoihin saat tukea OP Analyysin arvostetusta kotimaisesta osakeanalyysista.

Tarjoamme kotimaisen osakekaupankäynnin osakesäästötilillä maksutta ensimmäisen kuukauden ajan tilin avaamisesta.