Mies laiturilla

Helpot säästäjän rahastot

Säästäjän rahastolla pääset vaivattomasti mukaan osakemarkkinoille parempia tuottoja tavoittelemaan. Säästäjän rahastoissa ja yhdistelmärahastoissa sijoittamisen ammattilainen huolehtii puolestasi sijoituskohteiden valinnasta.

Säästäjän rahastot on helppo tapa kokeilla sijoittamista

Säästäjän rahastoissa sijoitamme valitsemasi summan osake- ja korkomarkkinoille. Voit kokeilla sijoittamista pienelläkin summalla ja oppia, miten se toimii. Sijoittamisessa riskit ja tuotot kulkevat käsi kädessä: mitä suurempi riski, sitä suurempi tuotto-odotus. Rahasto-osuuden arvo vaihtelee markkinoiden mukaan.

Hyvä tietää säästäjän rahastoista

  • Rahastoissa ei ole merkintäpalkkiota.
  • Rahasto-osuuksien myyminen ja rahojen käyttöönotto onnistuu koska tahansa.
  • Rahasto-osuuksien seuraaminen ja lisäsijoitusten tekeminen onnistuu helposti verkossa.
  • Rahasto-osuudet kerryttävät OP-bonuksia.

Mikä on yhdistelmärahasto?

Yhdistelmärahastot sijoittavat varansa sekä korko- että osakemarkkinoille, jolloin salkunhoitaja voi markkinatilanteen mukaan muuttaa sijoitusten painopistettä osake- ja korkosijoitusten välillä rahaston sääntöjen puitteissa.

OP-Varovainen

OP-Varovainen sopii varovaisen säästäjän tarpeisiin ja lyhyen aikavälin säästämiseen. OP-Varovainen koostuu enimmäkseen korkosijoituksista, joten arvonmuutokset jäävät maltillisiksi, vaikka osakemarkkinoilla myrskyäisi rajumminkin. Rahasto sopii esimerkiksi lomamatkaa tai huonekaluhankintoja suunnittelevalle.

1 kk
-10,32 %
3 kk
-10,16 %
vuosi
-5,80 %

OP-Maltillinen

OP-Maltillinen sopii säästäjälle, joka tavoittelee varoilleen talletuksia parempaa tuottoa. Rahastossa on aina jonkin verran osakkeita, joten osakemarkkinoiden kehityksellä on keskeinen vaikutus rahaston arvon kehitykseen. Rahasto sopii esimerkiksi uuden auton hankintaa tai keittiöremonttia suunnittelevalle säästäjälle.

1 kk
-13,43 %
3 kk
-14,24 %
vuosi
-7,76 %

OP-Rohkea

OP-Rohkea sopii säästäjälle, joka tavoittelee hyvää tuottoa ja ymmärtää korkeaan osakepainoon liittyvät riskit. Rahaston sijoitukset koostuvat enimmäkseen osakesijoituksista ja osakemarkkinoiden kehityksellä onkin suora ja välitön vaikutus rahaston arvoon. OP-Rohkea sopii esimerkiksi eläkepäiviin varautumiseen tai suurempia hankintoja suunnittelevalle.

1 kk
-16,61 %
3 kk
-18,43 %
vuosi
-10,23 %

 

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.