Säästäjän rahastot

Helppo tapa kokeilla sijoittamista
ETU

Rahastoetu omistaja-asiakkaille

Osuuspankin omistaja-asiakkaana ostat, myyt ja vaihdat kaikkia säästäjän rahastoja kuluitta. Hyödynnä etu ja säästä sinulle tärkeitä asioita varten!

Tutustu etuun

Lue lisää Sulje
1

Helppo tapa säästää maailmanlaajuisille osake- ja korkomarkkinoille

Säästäjän rahastoilla pääset vaivattomasti mukaan osake- ja korkomarkkinoille parempia tuottoja tavoittelemaan. Voit kokeilla sijoittamista pienelläkin summalla ja oppia, miten se toimii.

2

Rahaston hoitaminen on salkunhoitajan käsissä

Säästäjän rahastoissa salkunhoitaja huolehtii puolestasi markkinoiden seuraamisesta ja sijoituskohteiden valinnasta, joten sinä voit keskittyä rauhassa johonkin muuhun.

3

Säästäjän rahastoista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiselle säästäjälle

Sopivan rahaston valinta on helppoa. Voit valita rahaston esimerkiksi säästöajan tai riskinsietokyvyn mukaan.

4

Rahastosäästäminen joustaa elämäntilanteesi mukaan

Rahasto-osuuksien myyminen ja rahojen käyttöönotto onnistuu koska tahansa. Voit myös muuttaa säästösummaa tai laittaa säästämisen hetkeksi tauolle, jos haluat.

Rahastosäästäminen on helppoa ja vaivatonta

Säästäminen arjessa on oiva tapa hallita omaa taloutta ja kerryttää varallisuutta pidemmällä aikavälillä. Myös yllättäviin menoihin on hyvä varautua etukäteen, ne kun harvemmin kysyvät sopivaa aikaa tai rahatilannetta. Ylimääräistä ei kuitenkaan kannata makuuttaa tilillä, vaan laittaa raha töihin. Helppo tapa saada raha poikimaan, on siirtää säännöllisesti tietty summa rahastoon. Pienelläkin summalla pääsee alkuun ja kun tililtä menee palkkapäivänä automaattisesti sopiva summa rahastoon, ei säästämisestä tarvitse sen kummemmin huolehtia. Mitä pidempään säästät, sitä parempaa tuottoa voit säästöillesi odottaa. Ajan kuluessa varallisuutesi kasvaa ja esimerkiksi lomamatkan hinta on huomaamatta kasassa.

Säästäjän rahastot ovat helppo tapa kokeilla sijoittamista

Säästäjän rahastot ovat valmiita ratkaisuja, joissa rahaston varat hajautetaan osake- ja korkomarkkinoille maailmanlaajuisesti. Sinun ei tarvitse seurata aktiivisesti markkinoita tai huolehtia sijoituskohteiden valinnasta, vaan rahaston salkunhoitaja tekee työn puolestasi. Voit seurata rahastojen kehitystä kätevästi op.fi:ssä ja OP-mobiilissa ja samalla oppia, miten sijoittaminen toimii.

Säästän rahastoihin, koska silloin ei tarvitse itse miettiä, mihin osakkeeseen sijoittaisin. Saan valmiin sijoituskokonaisuuden, jota joku hoitaa aktiivisesti!

Katri Espoo

Valitse säästäjän rahastoistamme sinulle sopivin

Rahaston valinta on helppoa, sillä säästäjän rahastoista löytyy jokaiselle sopiva ratkaisu. Mieti, onko sinulla jokin tavoite säästämiselle, minkälaista tuottoa tavoittelet, minkälaista riskiä olet valmis ottamaan ja kuinka kauan haluat säästää? Jos tarvitset rahasi käyttöösi muutaman vuoden päästä, valitse rahasto, joka sijoittaa pienemmän osan varoistaan osakemarkkinoille. Pidempiaikaiseen säästämiseen voit valita rahaston, jossa on suurempi osakepaino.

Tutustu helppoihin säästäjän rahastoihimme: 

Säästäjälle soveltuvat rahastot

Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy.