Naiset tarkastelevat OP-mobiilista säästöjen ja sijoitusten kertymistä

Säästäjän rahastot

Helppo tapa kokeilla sijoittamista.

Säästäjälle soveltuvat rahastot

Rahastosäästäminen on helppoa ja vaivatonta

Säästäminen arjessa on oiva tapa hallita omaa taloutta ja kerryttää varallisuutta pidemmällä aikavälillä. Myös yllättäviin menoihin on hyvä varautua etukäteen, ne kun harvemmin kysyvät sopivaa aikaa tai rahatilannetta. Ylimääräistä ei kuitenkaan kannata makuuttaa tilillä, vaan laittaa raha töihin. Helppo tapa saada raha poikimaan, on siirtää säännöllisesti tietty summa rahastoon. Pienelläkin summalla pääsee alkuun ja kun tililtä menee palkkapäivänä automaattisesti sopiva summa rahastoon, ei säästämisestä tarvitse sen kummemmin huolehtia. Mitä pidempään säästät, sitä parempaa tuottoa voit säästöillesi odottaa. Ajan kuluessa varallisuutesi kasvaa ja esimerkiksi lomamatkan hinta on huomaamatta kasassa.

Säästäjän rahastot ovat helppo tapa kokeilla sijoittamista

Säästäjän rahastot ovat valmiita ratkaisuja, joissa rahaston varat hajautetaan osake- ja korkomarkkinoille maailmanlaajuisesti. Sinun ei tarvitse seurata aktiivisesti markkinoita tai huolehtia sijoituskohteiden valinnasta, vaan rahaston salkunhoitaja tekee työn puolestasi. Voit seurata rahastojen kehitystä kätevästi op.fi:ssä ja OP-mobiilissa ja samalla oppia, miten sijoittaminen toimii.

Valitse säästäjän rahastoistamme sinulle sopivin

Rahaston valinta on helppoa, sillä säästäjän rahastoista löytyy jokaiselle sopiva ratkaisu. Mieti, onko sinulla jokin tavoite säästämiselle, minkälaista tuottoa tavoittelet, minkälaista riskiä olet valmis ottamaan ja kuinka kauan haluat säästää? Jos tarvitset rahasi käyttöösi muutaman vuoden päästä, valitse rahasto, joka sijoittaa pienemmän osan varoistaan osakemarkkinoille. Pidempiaikaiseen säästämiseen voit valita rahaston, jossa on suurempi osakepaino.

Tutustu helppoihin säästäjän rahastoihimme:

Tämä on mainos. Rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy ja salkunhoidosta vastaa OP:n rahastojen rahastoesitteessä yksilöity salkunhoitoyhteisö. Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. Historiallinen kehitys ei ole tae mahdollisesta tuotosta tulevaisuudessa. Mitä suuremmat rahaston kulut ovat sitä suurempi vaikutus niillä on sijoituksen odotettuun tuottoon. Lisäksi mahdollinen tuotto riippuu verotuksesta, joka puolestaan riippuu kunkin sijoittajan henkilökohtaisesta tilanteesta ja voi muuttua jatkossa. Jos rahastoa markkinoidaan ulkomailla, voi OP-Rahastoyhtiö Oy päättää lopettaa tällaisen markkinoinnin. Tällä sivulla esitetyt tiedot eivät anna täydellistä kuvaa rahaston ominaisuuksista.

Sijoittamista koskevassa päätöksessä on otettava huomioon kaikki rahaston ominaisuudet tai tavoitteet, jotka kuvataan OP:n rahastojen rahastoesitteessä ja muissa rahastoa koskevissa asiakirjoissa. Tutustu ennen lopullisen sijoituspäätöksen tekemistä rahastojen rahastoesitteeseen ja kunkin rahaston rahastokohtaisilta sivuilta löytyvään avaintietoasiakirjaan ja rahaston sääntöihin. Rahastoesite sekä sijoitusrahastoja koskeva tiivistelmä sijoittajien oikeuksista ovat saatavilla op.fi-palvelusta. Materiaalit ovat saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.