Sijoittajaprofiili

Selvitä millainen sijoittaja olet
1

Selvitä sijoittajaprofiilisi helposti verkossa

Sijoittajaprofiilitestin tekeminen on nopeaa ja vie vain 10 minuuttia. Saat tietää, paljonko tuottoa haluat sekä millä riskitasolla olet valmis sijoittamaan.

2

Laita sijoitussalkkusi kuntoon

Sijoittajaprofiilista saat tietoa, miten sinun kannattaisi jakaa sijoituksesi eri omaisuusluokkien välillä.

3

Valmistaudu sijoitusneuvontaan etukäteen

Tee sijoittajaprofiili ennen tapaamista, jotta voimme kartoittaa kokonaiskuvan sinusta sijoittajana. Tapaamisessa käymme läpi sinulle parhaita sijoituskohteita.

Selvitä sijoittajaprofiilisi jo tänään

Harkitsetko säännöllisen säästämisen aloittamista? Oletko kiinnostunut sijoittamisesta tai olet jo kokenut sijoittaja? Selvitä oma sijoittajaprofiilisi ja opit, millainen sijoittaja sinä olet. Sijoittajaprofiili auttaa sinua hahmottamaan oman taloudellisen tilanteesi sekä tavoitteesi säästäjänä tai sijoittajana. Sijoittajaprofiilitestin tekeminen on maksuton eikä sisällä mitään ostovelvoitteita.

Sijoittajaprofiilin tekeminen on helppoa ja vie aikaa vain 10 minuuttia. Kysymme tietojasi taloudestasi, sijoitustavoitteistasi ja sijoituskokemuksestasi. Kysymme myös suhtautumisestasi riskiin ja sijoitustietämyksestäsi.

On tärkeää, että annat meille ajantasaiset tiedot, jotta voimme suositella sinulle sopivia sijoituskohteita. Voit myös halutessasi kertoa, haluatko huomioida ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyviä asioita sinulle annettavassa sijoitusneuvonnassa.

Lopputuloksena piirtyy kuva sinusta sijoittajana. Saat tietää, paljonko tuottoa haluat sekä millä riskitasolla olet valmis sijoittamaan. Annamme sinulle arvion siitä, oletko erittäin varovainen, varovainen, maltillinen, tuottohakuinen vai erittäin tuottohakuinen sijoittaja.

 

Tee sijoittajaprofiili ennen sijoitustapaamista

Sijoittajaprofiili kannattaa tehdä ennen sijoitustapaamista. Näin meille jää tapaamisessa enemmän aikaa käydä läpi sinulle parhaimpia sijoituskohteita. Ilman sijoittajaprofiilia emme voi antaa sinulle sijoitusneuvontaa. Voit milloin tahansa päivittää profiilisi, jos esimerkiksi taloudellinen tilanteesi tai sijoitustavoitteesi muuttuvat.

Sijoittajaprofiilin voit tehdä sekä henkilö- että yritysasiakkaana. Yritysasiakkaana tarvitset riittävät käyttöoikeudet sijoittajaprofiilin tekemiseen.

Sijoittajaprofiilin tekemisen jälkeen saat suosituksen, miten sijoituksesi tulisi jakautua eri omaisuusluokkiin. Eri omaisuusluokkia ovat:

  • Matalariskiset korkosijoitukset
  • Riskillisiä korkosijoituksia
  • Osake- ja muut korkeariskiset sijoitukset
  • Vaihtoehtoiset sijoitukset

Vaihtoehtoisia sijoituksia ovat kaikki muut sijoitukset paitsi perinteiset osake- ja korkosijoitukset. Kolmanneksi omaisuusluokaksikin kutsuttavia vaihtoehtoisia sijoituskohteita löytyy laidasta laitaan. Niitä ovat esimerkiksi kiinteistöt, velkarahastot, infrastruktuuriin liittyvät sijoitukset, listaamattomat osakkeet, metsä tai maatalousmaa. 

Sijoitusneuvonta
Maksuttomasta sijoitusneuvonnasta saat asiantuntevaa apua säästämiseen ja sijoittamiseen.
Näin aloitat rahastosäästämisen
Aloittaminen on helppoa ja alkuun pääset jo 10 €/kk.
Sijoituskumppani
Digitaalinen sijoitusneuvoja
OP Sijoituskumppani on digitaalinen sijoitusneuvojasi OP-mobiilissa.
Uusi hintaetu
Näin aloitat osakesijoittamisen
Aloittaminen on helppoa ja aloittaa voit vaikka 100 €/kk.

Sijoittamiseen liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo voi nousta ja laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman osittain tai kokonaan. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. OP-rahastoja hallinnoi OP-Rahastoyhtiö Oy. Sijoittamisen palvelut tarjoaa osuuspankki.