Ajoneuvovakuutus

Ajoneuvovakuutus on turva kuljettajalle ja menopelille. Jokainen liikenteessä käytettävä ajoneuvo on turvattava lakisääteisellä liikennevakuutuksella, joka korvaa vahinkotilanteessa henkilövahinkoja ja mahdollisen syyttömän osapuolen ajoneuvoon kohdistuneita vahinkoja. Lisäksi oma ajoneuvo kannattaa turvata kaskolla, joka antaa turvaa esimerkiksi ilkivallan, pysäköidessä sattuvan kolhun, moottorivian sekä tuulilasiin iskeytyvän kiven varalta. Voit räätälöidä turvat ajoneuvollesi sopivaksi. Tutustu vakuutuksiimme, laske hinta ja osta ajoneuvosi vakuutus helposti alta.

 

Suosituimmat ajoneuvovakuutukset

 

 

Muut ajoneuvovakuutukset

 

 

Paljonko ajoneuvovakuutus maksaa?

Ajoneuvovakuutuksen hinta riippuu muun muassa ajoneuvosi merkistä ja iästä, ajoneuvovakuutukseen valitsemistasi turvista sekä ajohistoriallasi kerryttämästäsi vakuutuksen bonuksesta. Helpoiten ajoneuvovakuutuksen hinta selviää, kun valitset yltä haluamasi ajoneuvovakuutuksen, kerrot ajoneuvosi perustiedot ja valitset haluamasi turvat. Näiden tietojen perusteella pystymme laskemaan räätälöimäsi vakuutuksen alustavan hinnan. Tämän jälkeen voit halutessasi vielä muokata turvia ja omavastuita ajoneuvollesi sopivaksi ennen vakuutuksen ostamista verkossa. Valitse ajoneuvosi ja siirry laskemaan ajoneuvovakuutuksesi hinta yllä olevista painikkeista.

Mikä on ajoneuvovakuutuksen bonus?

Ajoneuvovakuutuksen bonus on palkitsemisjärjestelmä, joka palkitsee kuskia turvallisesta ja vahingottomasta ajotavasta. Kun ajat vakuutuskauden, lähtökohtaisesti vuoden, ilman ajoneuvovakuutuksestasi korvattavaa vahinkoa, bonustasosi nousee seuraavalle vakuutuskaudelle. Ansaitsemalla korkeamman bonuksen alennat seuraavan vakuutuskauden vakuutusmaksua. Pakollisella liikennevakuutuksella ja vapaaehtoisella kaskolla on omat erilliset bonusjärjestelmät, joihin voit tutustua alla olevista linkeistä.

Termit tutuiksi: Autoturva-sopimus kaikille ajoneuvoille

Kun turvaat menopelisi OPn ajoneuvovakuutuksella, vakuutusturvastasi muodostuu Autoturva-sopimus. Sopimuksen nimeksi tulee Autoturva riippumatta siitä, minkälaisen ajoneuvon vakuutuksellasi turvaat tai mitä turvia vakuutukseesi valitset. On hyvä huomata, että samalle Autoturva-sopimuksellesi lisätään kaikki ajoneuvovakuutukset, joissa olet vakuutuksenottajana.

Ajoneuvovakuutusten vertailu ja kilpailutus

Ajoneuvovakuutuksien vertailu ja kilpailutus on suositeltavaa säännöllisin väliajoin. Vertailemalla ja kilpailuttamalla vakuutuksia varmistat, että löydät parhaan vaihtoehdon juuri omalle ajoneuvollesi. Vertaillessa on tärkeää kuitenkin pitää mielessä, että vakuutuksissa on muitakin eroja kuin hinta. Ajoneuvovakuutuksia vertaillessa onkin hyvä hinnan ohella tarkastella vakuutusten sisältämiä turvia, korvaavuuksia sekä sitä, minkälaista palvelua saat ajoneuvovahingon sattuessa.

OPn ajoneuvovakuutusten vertailu onnistuu helpoiten yllä olevista painikkeista, ja olemme vastikään tehneet henkilöauton ja moottoripyörän vakuutusten vertailusta entistä helpompaa. Tutustu, laske hinta ja vertaile.

Ajoneuvovakuutus yritykselle tai taksille

Jokainen ajoneuvo tarvitsee vakuutuksen. Meillä voit vakuuttaa oman ajoneuvosi ohella myös yrityksesi ajoneuvot. Tutustu, pyydä tarjous ja turvaa yrityksesi henkilö-, paketti- ja kuorma-autot sekä muut mahdolliset ajoneuvot kätevästi alla olevasta linkistä.

A-vakuutukselta saat toimialakohtaiset ajoneuvovakuutukset yritystoimintasi turvaamiseen. Olipa kyseessä sitten taksiyrittäjän, kuljetusyritysten, linja-autoalan, maarakennusyritysten, sairaankuljetuksen tai metsäkoneiden ja koneyrittäjien vakuuttamisesta, A-vakuutuksesta löydät omaan toimintaasi sopivan ratkaisun. Tutustu A-vakuutuksen vakuutuksiin alta.

Rekisteröinti ja liikennekäytöstäpoisto

Verkkopalvelussamme pääset vertailemaan ja räätälöimään ajoneuvollesi sopivan vakuutuksen. Ostettuasi vakuutuksen voit myös rekisteröidä ajoneuvon, minkä myötä ajoneuvosi on valmis käytettäväksi liikenteessä. Rekisteröinti onnistuu verkkopalvelumme ohella myös Trafin palvelussa, mistä tarvittava tieto välittyy meille.

Jos käytät ajoneuvoasi vain osan kalenterivuodesta, voit OPn verkkopalvelussa tai Trafin palvelussa tehdä ajoneuvolle liikennekäytöstäpoiston sille ajalle, kun et käytä ajoneuvoa. Liikennekäytöstäpoistolla voit säästää ajoneuvokuluissa, sillä kyseiseltä ajalta et lähtökohtaisesti maksa ajoneuvoveroa. Kun olet turvannut ajoneuvosi liikennevakuutuksella, ei liikennekäytöstäpoiston ajalta veloiteta myöskään kyseistä vakuutusmaksua. Huomioithan kuitenkin, että OPn vakuutus esimerkiksi moottoripyörälle on valmiiksi vuodenaikahinnoiteltu, jolloin liikennekäytöstäpoistoa ei välttämättä tarvitse tehdä.

OP Vahinkoapu apunasi ajoneuvovahingon sattuessa

OP Vahinkoapu on haavereiden hakukone. Vahinkoavusta saat nopeasti toimintaohjeet, kun liikenteessä ryskyy. Kirjoita sivuston hakukenttään sattunut vahinko ja palvelu etsii ohjeet tilanteeseesi sekä tietoa ajoneuvovakuutuksen korvaavuudesta. OP Vahinkoavusta löydät myös sinua vahinkotilanteessa palvelevien OP Korjaamomestareiden ja muiden korjaamokumppaneidemme yhteystiedot. Kun asioit Korjaamomestarilla vahingon sattuessa, ei sinun tarvitse tehdä korvaushakemusta jälkikäteen – Korjaamomestari hoitaa tämän puolestasi korjaamolla.

 

Tutustu muihin liikkumisen palveluihimme