Asuntovaunun vakuutus

Asuntovaunun vakuutus tuo turvaa matkailuvaunulle ja sen varusteille
1

Sopiva turva vaunulle kuin vaunulle

Pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi voit turvata asuntovaunun vapaaehtoisella Osakaskolla tai Isokaskolla. 

2

Vuodenaikahinnoiteltu Isokasko näkyy hinnassa

Asuntovaunuvakuutuksemme Isokasko on hinnoiteltu vuodenaikojen mukaan. Isokasko on aina voimassa, mutta talvikuukausilta maksat vähemmän asuntovaunun ollessa lähtökohtaisesti pienemmässä käytössä.

3

Etuja etuasiakkaalle ja omistaja-asiakkaalle

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas ja osuuspankin omistaja-asiakas, saat vakuutuksistasi alennusta ja kerrytät OP-bonuksia. Esimerkiksi asuntovaunun kaskosta saat etu- ja omistaja-asiakkaana lähes 10 %:n alennuksen.

Asuntovaunun vakuutus kattaa matkat ja säilytyksen

Asuntovaunun tuomasta vapaudesta on helppo nauttia, kun asuntovaunun vakuutus tuo turvaa niin tien päälle kuin talviteloilla olevalle vaunulle. Pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi suosittelemme kaskoa, joka korvaa asuntovaunullesi sattuneita vahinkoja.

Molemmat asuntovaunun kaskomme, kattava Isokasko ja edullinen Osakasko, korvaavat esimerkiksi palo- ja varkausvahinkoja. Valitse Isokasko, jos haluat asuntovaunun vakuutuksen kattavan lisäksi esimerkiksi kolarit tai puun kaatumisen vaunun päälle.

Matkailuperävaunun vakuutus kattaa myös vaunuun kiinteästi asennetut varusteet.

Turvaa myös kiinteille varusteille

Asuntovaunu mukavuuksineen on usein kuin kesämökki pyörien päällä. Siksi onkin hyvä, että matkailuvaunun vakuutus korvaa myös kiinteille varusteille, kuten vakiovarusteisiin kuuluville jääkaapille tai keittoliedelle aiheutuneita vahinkoja. Asuntovaunun vakuutus kattaa myös kiinteästi asennetut etuteltat tai katokset.

Huomaathan kuitenkin, että esimerkiksi vaunuun tuoduille irrallisille sähkölaitteille tai muulle omaisuudelle sattuvia vahinkoja korvataan matkailuvaunun vakuutuksen sijaan kotivakuutuksesta. Vahingot korvataan kotivakuutuksesta pääsääntöisesti 5 000 euroon asti. Jos tavaroita varastetaan matkailuautosta, joka on kodin, opiskelupaikan tai vapaa-ajan asunnon pihassa tai linnuntietä alle 50 kilometrin etäisyydellä niistä, on enimmäiskorvaus 1 000 euroa.

Tarkista ennen asuntovaunuilukauden alkua kaasuletkun ja -liitosten tiiviys. Voit tehdä sen esim. sumuttamalla letkut miedolla mäntysuopavesiliuoksella, joka auttaa mahdollisten vuotojen havaitsemisessa.

Hanna Veikkola

Asuntovaunu on tärkeää lukita oikein

Asuntovaunu tulee aina säilyttää huolellisesti lukittuna tai lukitussa tilassa. Asuntovaunun oven lukitsemisen lisäksi on tärkeää lukita vaunu myös lukolla tai laitteella, joka estää vaunun siirtämisen tai sen kytkemisen vetoajoneuvoon.

Jos asuntovaunu varotoimenpiteistä huolimatta varastetaan, tee ensin rikosilmoitus poliisille ja ilmoita sen jälkeen varkaudesta meille. Op.fi-palvelussa tai OP-mobiilissa vahinkoilmoituksen teko on helppoa ja saat korvauspäätöksen nopeimmin.

Pohjola Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet matkailuvaunun vahinkotilanteisiin.

Paljonko asuntovaunun vakuutus maksaa?

Asuntovaunun vakuutuksen hinta perustuu muun muassa asuntovaunun tietoihin ja kaskon laajuuteen. Verkkokaupastamme ei pysty ostamaan asuntovaunun vakuutusta. Pyydä meiltä tarjous ja saat räätälöidyn vakuutustarjouksen asuntovaunun vakuutuksesta.

Autovakuutus henkilöautolle
Autovakuutus henkilöautolle
Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.