Lasiturva – enemmän kuin tuulilasivakuutus

Lasiturva on valinnainen lisäturva kaikkiin henkilöauton ja pakettiauton kaskovaihtoehtoihin ja kuorma-auton Superkaskoon sekä matkailuauton Isokaskoon. Kyseessä ei ole vain tuulilasivakuutus, sillä lasiturvalla suojaat ajoneuvon tuulilasin ja muut ikkunapinnat kiveniskemän tai muun lasivahingon varalta.

Mikä on lasiturva?

Lasiturva on ajoneuvon kaskovakuutuksen valinnainen lisäturva. Lasiturva on tuulilasivakuutus ajoneuvollesi, sillä turvalla suojaat ajoneuvon tuulilasin siihen suoraan osuvan iskun varalta. Lasiturvasta saat lisäksi suojaa mahdolliselle kattoikkunalle ja muille ajoneuvon ikkunapinnoille.

Lasiturva on saatavilla kaikkiin henkilöauton ja pakettiauton kaskovaihtoehtoihin, kuorma-auton Superkaskoon sekä matkailuauton Isokaskoon.

Jos ajoneuvosi kaskossa ei ole valinnaista lasiturvaa, lasivahinko voidaan lähtökohtaisesti korvata kaskosi kolarointiturvasta. Tällöin vauriolla on kuitenkin vaikutus kaskon bonuskertymään, ja maksat ikkunan korjauksesta 200 euron omavastuun. Lasiturvassa ikkunan paikkauksen omavastuu on 0 euroa. Alta löydät esimerkkejä siitä, miten lasiturva, kolarointiturva ja ajoneuvon pakollinen liikennevakuutus korvaavat henkilöauton lasivahingon sattuessa.

Vahinkotilanne

Liikenne on vilkkaimmillaan, kun Elina ajelee kohti Keski-Suomessa sijaitsevaa perheen vapaa-ajan asuntoa. Kevät on vasta aluillaan, ja siispä maantiellä kulkevat ajoneuvot on pääsääntöisesti varustettu vielä talvirenkailla. Ohitustilanteessa yllättäen napsahtaa, kun edessä ajava auto pölläyttää Elinan auton tuulilasiin renkaasta irronneen nastan. Tuulilasiin tulee särö, joka vaatii korjausta.

Korvaustilanne 1: Lasiturva

Elinan ajoneuvovakuutus sisältää lasiturvan, joka on tuulilasin lasivakuutus. Elina vie ajoneuvon Pohjola Vakuutuksen lasinkorjauskumppanille, joka toteuttaa lasin paikkaamisen ja hoitaa myös vakuutusasiat Elinan puolesta. Koska tuulilasi edellyttää vain paikkausta, Elinan ei tarvitse maksaa omavastuuta. Jos korjaustoimenpide olisi edellyttänyt tuulilasin vaihtoa, Elinan maksettavaksi olisi jäänyt 200 euron omavastuu.

  • Tuulilasin paikkaus: lasiturvan omavastuu 0 euroa.

  • Tuulilasin vaihto: lasiturvan omavastuu 200 euroa.

Korvaustilanne 2: Liikennevakuutus

Elinan ajoneuvovakuutus koostuu pelkästään pakollisesta liikennevakuutuksesta. Liikennevakuutuksesta ei korvata ajoneuvon lasivahinkoa, jolloin Elina joutuu maksamaan lasin paikkauksen tai vaihtamisen itse.

 

Miten saan lisättyä vakuutukseeni lasiturvan?

Jos sinulla ei vielä ole Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuutusta, voit laskea hinnan vakuutukselle ja valinnaiselle lasiturvalle alla olevasta linkistä. Ajoneuvovakuutuksen ja tuulilasivakuutuksen hinta selviää kätevästi verkkokaupassamme.

Jos sinulla on jo Pohjola Vakuutuksen ajoneuvovakuutus, mutta vakuutuksen kaskossa ei ole lasiturvaa tai et tiedä onko vakuutuksessasi lasiturvaa, pääset tarkistamaan ja tarvittaessa laajentamaan vakuutuksesi turvaavuutta kirjautumalla op.fi-palveluun ja siirtymällä omiin vakuutuksiisi. Kun avaat ajoneuvosi vakuutuksen, näet vakuutuksen sisältämät turvat ja voit halutessasi tehdä muutoksia turvan laajuuteen.

Miksi asioida lasinkorjauskumppanilla lasivahingon sattuessa?

Lasivahingon sattuessa suosittelemme asioimaan lasinkorjauskumppaneillamme. Kun asioit kumppanilla, sinun ei tarvitse tehdä vahinkoilmoitusta ja hakea vakuutuskorvausta itse, vaan kumppani hoitaa myös vahinkoon liittyvät vakuutusasiat puolestasi. Saat siis korjautettua lasivahingon ja hoidettua vakuutusasiat kätevästi yhdellä kertaa.

Lasinkorjauskumppanimme ovat apunasi ympäri Suomen. Pohjola Vahinkoapu -palvelusta löydätkin sinua lähimmän korjauskumppanimme osoitteen ja postinumeron perusteella.

Lasivakuutus myös pakettiauton Osa- ja Kevytkaskoon

Olemme uudistaneet 1.4.2021 pakettiauton autovakuutustamme.  Muutoksen myötä lasiturva eli niin sanottu lasivakuutus on saatavilla Superkaskon lisäksi nyt myös pakettiauton Osakaskoon ja Kevytkaskoon.

Jos sinulla on Pohjola Vakuutuksen Osa- tai Kevytkasko pakettiautolle ja olet turvannut ajoneuvon ennen edellä mainittua muutosta, lasiturva ei automaattisesti päivity osaksi autosi vakuutusta. Jos haluat lisätä kaskovakuutuksesi lasiturvan, siirry omiin vakuutuksiisi ja valitse voimassa oleva autovakuutuksesi. Tämän jälkeen pääset tekemään lasiturvan lisäystä koskevan muutospyynnön. Saat erillisen ilmoituksen, kun vakuutuksen muutos on astunut voimaan.