Mopovakuutus

Liikennevakuutus ja kasko mopoille

Hinnan laskeminen ja vakuutuksen ostaminen eivät juuri nyt onnistu. Pahoittelemme häiriötä.

Yritä kohta uudestaan tai osta vakuutus ottamalla yhteyttä verkko-ostajan tukeen 010 253 6139 (ma‒pe klo 8‒18)

Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää automaattisesta päätöksenteosta
1

Vakuutus mopolle tai skootterille valitsemallasi laajuudella

Mopovakuutus koostuu pakollisesta mopon liikennevakuutuksesta ja valinnaisesta mopon kaskovakuutuksesta. Voit valita mopon tai skootterin turvaksi joko suppean Osakaskon tai kattavamman Isokaskon.

2

Kattavin mopon Isokasko korvaa myös ikävän ilkivallan

Kun valitset mopon vakuutukseen kattavamman Isokasko-kaskovakuutuksen, saat vakuutuksesta korvauksen, jos joku tekee ilkivaltaa mopollesi tai skootterillesi. 

3

Mopon ja skootterin vakuutuksen hinnat seuraavat vuodenaikoja

Vuodenaikahinnoiteltu mopon vakuutus on voimassa ympäri vuoden, ja talvella mopovakuutuksen hinta on automaattisesti kesää alhaisempi.

4

Hyödynnä etuasiakkaan ja omistaja-asiakkaan edut

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 7 %:n alennuksen mopon kaskovakuutuksesta. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, saat kaskovakuutuksesta lisäksi vielä 3 %:n lisäalennuksen.

Mopovakuutuksesta alennus etuasiakkaille

Kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat alennusta myös mopon vakuutuksesta. Tarkista oletko jo etuasiakas ja pyydä tarvittaessa vakuutustarjous useammasta vakuutuksesta kerralla.

Mopovakuutus: Pakollinen mopon liikennevakuutus ja valinnainen mopon kasko

Mopo tarvitsee aina lakisääteisen liikennevakuutuksen, joka korvaa kuljettajan ja kyydissä olevan henkilövahingot. Liikennevakuutuksesta korvataan myös syyttömälle vastapuolelle aiheutuneet vahingot.

Mopon tai sähkömopon liikennevakuutus ei korvaa oman moposi tai skootterisi vahinkoja, mutta onneksi voit varautua niihin kaskolla. Mopovakuutuksesta korvataan esimerkiksi tilanteita, joissa moposi varastetaan, se joutuu ilkivallan kohteeksi tai moposi vaurioituu kolarissa.

Syötä rekisterinumero ja laske hinta mopon vakuutukselle. Pääset tutustumaan vakuutukseen, jota suosittelemme mopollesi.

Samalla vakuutuksella turvaat myös sähkömopon tai sähköskootterin

Mopon vakuutuksemme käy myös sähkömopon tai sähköskootterin vakuuttamiseen. Sähköisille tai sähköavusteisille mopoille ja skoottereille tarvitaan liikennevakuutus, kun

  • niiden teho ylittää 250 W tai nopeus on yli 25 km/h polkemisella avustettuna tai
  • sähkömopo tai sähköskootteri kuuluu ajoneuvoluokkaan L1e-A tai L1eB

Voit ostaa sähkömopon tai sähköskootterin liikennevakuutuksen ja kaskon helposti tältä sivulta.

Ota mopovakuutus mopoa käyttävän nuoren nimiin

Usein mopo tai sähkömopo on ensimmäinen moottoriajoneuvo, jolla nuori kulkee itsenäisesti liikenteessä. Mopon tai moposkootterin kuljettajalta vaaditaan liikennesääntöjen hallitsemista, ajokortti, huolellisuutta ja vähintään 15 vuoden ikää.

Mopon, sähkömopon, skootterin tai sähköskootterin vakuutus tulee ottaa ajoneuvon pääasiallisen käyttäjän nimiin. Mikäli käyttäjä on 15–17-vuotias, vakuutuksen saa vanhemman suostumuksella. Silloin pyydämme sinua ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mitä mopon vakuutus korvaa?

  Isokasko Osakasko
Pakollinen liikennevakuutus
Kolarin aiheuttamat henkilövahingot sekä vastapuolen omaisuuden vahingot
Kyllä Kyllä
Varkaus
Moposi varastetaan
Kyllä Kyllä
Eläinkolari
Törmäät mopolla eläimeen ja mopo vaurioituu
Kyllä Kyllä
Palo
Mopo kärsii palovaurioista
Kyllä Kyllä
Oikeudenkäynti
Sinulle aiheutuu asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja riita-asioissa, jotka liittyvät esimerkiksi mopon omistukseen
Kyllä Kyllä
Vastuuturva ulkomaille
Käytät ajoneuvoasi ETA-alueen ulkopuolisessa vihreän kortin sopimusmaassa ja liikennevahingon syyllisenä osapuolena joudut henkilökohtaiseen korvausvastuuseen, jota ei kyseisen maan lakien mukaan korvata liikennevakuutuksesta
Kyllä Kyllä
Kolarointi ja törmäys
Moposi vahingoittuu esimerkiksi kolarin, törmäyksen tai tieltä suistumisen takia
Kyllä Ei
Ilkivalta
Moposi kaadetaan tahallaan tai sille tehdään muuta ilkivaltaa
Kyllä Ei
Rahoitus
Korvaamme ajoneuvon omistajalle kuten autoliikkeelle tai rahoitusyhtiölle ajoneuvon menettämisen tai vaurioitumisen, jos vahinko ei ole ehtojen mukaan korvattava.
Valittavissa Ei

Jos olet tehnyt mopolle liikennekäytöstäpoiston, muistathan varmasti tehdä liikennekäyttöönoton ennen kuin lähdet taas ajamaan.

Teuvo Kaipainen Product Specialist, Pohjola Vakuutus

Vuodenaikahinnoiteltu mopon vakuutus säästää aikaa ja rahaa

Mietityttääkö mopovakuutuksen hinta ja onko etsinnässäsi halpa mopovakuutus? Mopovakuutus on valmiiksi hinnoiteltu vuodenaikojen mukaan, joten vakuutusta ei enää tarvitse keskeyttää hintasyistä esimerkiksi talven ajaksi. Mopon vakuutus on voimassa ympäri vuoden, mutta talvikuukausien alhaisemmassa hinnassa on huomioitu, että talvikeleillä ajetaan usein vähemmän tai ei lainkaan.

Vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen ansiosta sinun tai alaikäisen vakuutuksenottajan ei tarvitse tehdä mopon liikennekäytöstäpoistoa tai ottaa seisontavakuutusta, vaikka mopolla ei ajettaisi talvella. Keväällä mopolla voi lähteä huoletta liikkeelle heti säiden salliessa, sillä vakuutus on valmiina. Jos mopolla ei esimerkiksi jonain kesänä ajeta ollenkaan, voit edelleen tehdä liikennekäytöstäpoiston ja saada hyvitystä mopovakuutuksen hinnasta.

Haussa halvin mopovakuutus? Vaihtoehtoja ja mopovakuutuksen hintoja vertaillessa kannattaa pohtia, minkälainen vakuutus sopii tarpeisiisi parhaiten ja tarjoaa vahinkotilanteessa kattavimman turvan sinulle ja kulkupelillesi. Halvin mopovakuutus ei välttämättä aina olekaan se paras mopovakuutus vahingon sattuessa. Kun valitset mopollesi vahinkotilanteessa auttavan ja vahinkotilanteen kuluja korvaavan vakuutuksen, on kulkupelisi turvana aidosti halpa mopovakuutus.

Mitä mopovakuutus maksaa?

Mopovakuutuksen hintaan vaikuttavat esimerkiksi mopon tai skootterin ominaisuudet, vakuutukseen valitsemasi turvat sekä vakuutuksenottajan tiedot. Näet hinnan helposti, kun syötät rekisteritunnuksen tällä sivulla olevaan laskuriin.

Voit maksaa mopon tai moposkootterin vakuutusmaksut yhdessä tai useammassa erässä. Jos maksat koko vuoden vakuutusmaksut yhdessä erässä, saat 2,5 % maksutapa-alennuksen. Voit lisäksi saada mopon kaskovakuutuksesta 7 %:n alennuksen, jos olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas. Jos olet myös osuuspankin omistaja-asiakas, saat kaskosta vielä 3 %:n lisäalennuksen.

Autovakuutus henkilöautolle
Autovakuutus henkilöautolle
Moottoripyörävakuutus

Ikäviä vahinkoja voi pyrkiä ehkäisemään noudattamalla huolellisuutta ja suojeluohjeita.

Mopo tulee säilyttää aina lukittuna tai lukitussa tilassa. Mopo on oikein lukittu, kun avaimet on poistettu ajoneuvosta ja ohjauslukko on lukittu tai ajonestolaite käytössä. Näiden puuttuessa mopo tulee lukita luvattoman käytön estämiseen tarkoitetulla jarru-, ketju- tai vaijerilukolla.

On myös hyvä muistaa, että mopon virittäminen on kiellettyä ja viritetyllä mopolla liikenteessä ajaminen laitonta.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy.