Vakuutustodistuksen tilaaminen

Tässä artikkelissa voit tutustua yleisimpiin tarvitsemiisi vakuutustodistuksiin sekä siihen, miten pääset tilaamaan haluamasi todistuksen kätevästi op.fi-palvelussa ja OP-mobiilissa.

Mihin vakuutustodistusta tarvitaan?

Voit tarvita todistuksen vakuutuksistasi erilaisiin tilanteisiin, esimerkiksi kun lähdet ajoneuvolla ulkomaille tai haet viisumia. Vakuutustodistus toimii myös todistuksenasi vakuutuksesta, kun asioit kumppanillamme. Kotivakuutuskorttia näyttämällä voit myös todistaa vuokranantajallesi, että kotivakuutuksesi on voimassa. 

Vakuutustodistukset verkosta tai OP-mobiilista valintasi mukaan

Voit tulostaa tarvitsemasi vakuutustodistuksen kirjautumalla op.fi-palveluun ja navigoimalla vakuutuksesi tietoihin Vakuutukset-osiossa.

Jos käytät OP-mobiilia, löydät matka-, koti-, vastuu-, oikeusturva- sekä terveysvakuutuskortit kohdasta Vakuutukset > Kortit. 

Alta löydät lisätietoa siitä, miten erilaisten todistusten tilaaminen onnistuu op.fi-palvelussa. 

 

Green Card – vakuutustodistus voimassa olevasta liikennevakuutuksesta

Matkustaessasi ajoneuvolla ulkomaille tarvitset mukaasi Green Cardin, joka on todistus ajoneuvosi voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Voit tulostaa Green Cardin omassa verkkopalvelussasi valitsemalla haluamasi ajoneuvon liikennevakuutuksen > Tulosta Green Card -todistus. Voit tulostaa Green Cardin valkoiselle paperille silloin kun sinulle se sopii.

Ulkomaille matkustaessasi sinulla on oltava mukana myös ajoneuvon rekisteriotteen tekninen osa. Saat tilattua sen Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä palvelusta tai katsastuskonttorilta. Mikäli et ole ajoneuvon omistaja, tarvitset lisäksi ajoneuvon omistajalta käyttövaltakirjan tai maastavientivaltakirjan rahoitusyhtiöltä.

Huomioithan, että ulkomaille matkustettaessa ajoneuvovakuutuksessasi on erityisehtoja. Lisäksi omavastuu on suurempi ulkomailla. Erityisehdoista on kerrottu tarkemmin ajoneuvovakuutusten tuoteselosteessa sekä vakuutusehdoissa.

Matkustaessasi ulkomaille muistathan myös tarkistaa matkavakuutuksesi voimassaolon

Viisumitodistus – vakuutustodistus voimassa olevasta matkustajavakuutuksesta

Viisumihakemusta varten tarvitset usein todistuksen voimassa olevasta matkustajavakuutuksestasi. Todistus on voimassa saman ajan, jolle haet viisumia.

Voit tulostaa todistuksen matkustajavakuutukseesi omassa verkkopalvelussasi seuraavaa polkua käyttäen:

op.fi - Vakuutukset - Valitse matkustajavakuutus - Tulosta matkavakuutustodistus viisumia varten

Jos sinulla ei ole tulostusmahdollisuutta, voit tilata viisumitodistuksen op.fi verkkopalvelustasi verkkoviestillä. Ilmoitathan viestissäsi matkakohteen sekä mille ajalle tarvitset viisumitodistuksen. Tilattu viisumitodistus saapuu sinulle postitse noin viikon kuluessa. 

Jos haet Venäjän vuosiviisumia, matkustajavakuutuksesi keston tulee olla vähintään 90 vuorokautta. Voit tarkistaa tämän matkustajavakuutuksesi tiedoista. Jos kestoa on tarpeen muuttaa, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme verkkoviestillä tai puhelimitse 0303 0303 (arkisin klo 8-19).

Matkavakuutuskortti – vakuutustodistus mukaan matkalle lähtiessäsi

Mikäli matkustajavakuutuskorttisi on kadonnut, voit tilata itsellesi uuden matkavakuutuskortin verkkopalvelussasi valitsemalla Matkustajavakuutus – Tilaa matkavakuutuskortti. Uusi matkavakuutuskortti saapuu sinulle postitse noin kahden viikon kuluessa. Kortti löytyy suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi myös OP-mobiilista.

Voit lähteä matkalle lähtökohtaisesti myös ilman matkavakuutuskorttia, jolloin tarvitset mukaasi vain matkustajavakuutuksesi vakuutustunnuksen. Vakuutustunnuksen löydät verkkopalvelustasi tai Mittaturvan vakuutuskirjalta. Poikkeuksena on Yhdysvallat, jonne matkustaessasi tarvitset aina mukaasi matkavakuutuskortin tai -todistuksen.

Suosittelemme, että tallennat itsellesi Pohjola matkahätäpalvelun numeron +358 10 253 0011, josta saat apua vahingon sattuessa ympäri vuorokauden. Tutustu myös Pohjola Vahinkoapu -palveluumme jo ennen matkalle lähtöä. Vahinkoavusta löydät esimerkiksi yhteistyökumppanimme kohdemaassa sekä tietoa siitä, miten toimia sairastuessasi tai loukkaantuessasi matkalla

Terveysvakuutuskortti – vakuutustodistus voimassa olevasta terveysvakuutuksesta

Terveysvakuutuksen vakuutuskortti kulkee aina mukanasi puhelimessa. Löydät sen OP-mobiilin Vakuutukset-osiosta. 

Vakuutuskortti toimii todistuksena vakuutuksen voimassaolosta ja voit näyttää sitä lääkärikumppanillamme. Vakuutuskortissa on myös Pohjola Terveysmestari -palvelun puhelinnumero, jota klikkaamalla saat suoran yhteyden terveysmestariin hoidon tarpeen arviointia varten. 

Voit myös katsoa Pohjola Vahinkoavusta tarkemmat ohjeet erilaisiin sairaus- ja tapaturmatilanteisiin. Sivuilta löydät myös lääkärikumppaniemme yhteystiedot ja tietoa siitä, mitä vakuutus korvaa.

Vakuutuskortit – vakuutustodistukset mukanasi OP-mobiilissa

Jos käytössäsi on OP-mobiili, löydät koti-, vastuu-, oikeusturva- sekä terveysvakuutuskortit kohdasta Vakuutukset > Kortit.

Kotivakuutuskortti on käytettävissä vakuutuksen sovitusta alkamispäivästä ja se toimii todistuksena voimassaolevasta kotivakuutuksesta. Voit todistaa kotivakuutuksesi voimassaolon vuokranantajalle vaihtoehtoisesti vakuutuskirjalla, jonka löydät sähköisesti verkkopalvelun Oma arkistosta.