Hyödynnämme vakuuttamispäätöksessä automaattista päätöksentekoa. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä. Tutustu tietosuojaselosteeseen.
Mies ja nainen turvattuna parivakuutuksella

Henkivakuutus

Henkivakuutus turvaa läheisesi
1

Taloudellista turvaa rakkaimmillesi

Henkivakuutus on erityisen tärkeä, jos olet vastuussa perheesi toimeentulosta, sinulla on lapsia tai sinulla on lainaa.

2

Henkivakuutus tarpeesi mukaan

Valitse elämäntilanteeseesi parhaiten sopiva henkivakuutus taloutesi koon, tulojen ja lainamäärän mukaan.    

3

Omistaja-asiakkaan etuna 40 % korotus korvausmäärään

Jos olet valinnut esimerkiksi 100 000 euron vakuutuskorvauksen, maksamme 140 000 euroa. Korotus vahvistetaan vuosittain. Lisäksi kerrytät OP-bonuksia. 

Etkö ole OP:n asiakas?

Pääset laskemaan hinnan ja ostamaan vakuutuksen kirjautumalla ennen ostoa palveluun oman pankkisi tunnuksilla.

Millainen henkivakuutus sopii minulle?

Paras henkivakuutus on sellainen, jonka turvin läheisesi voivat jatkaa arkea ilman huolta perheen taloudesta. Tällöin läheisesi voivat käyttää henkivakuutuskorvauksen esimerkiksi kodin lainojen lyhentämiseen tai perintöveron maksamiseen. 

Omiin tarpeisiisi sopivan vakuutuskorvauksen voit laskea ottamalla huomioon perheen lainat, vuositulot ja lasten lukumäärän. Suosittelemme, että valitset henkivakuutuskorvauksen, joka kattaa vähintään osuutesi lainasta, vuoden bruttotulosi sekä 20 000 euroa huollettavaa lasta kohden.

Taloudellista turvaa tarpeidesi mukaan

Henkivakuutus turvaa läheistesi elintason, jos pahin tapahtuu. Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa ikäsi ja valitsemasi korvausmäärä. Voit ostaa henkivakuutuksen itsellesi helposti verkossa.

Jos haluat henkivakuutuksen sinulle ja puolisollesi, erillisille henkivakuutuksille vaihtoehto on pariturvavakuutus. Pariturva on hyvä ratkaisu silloin, kun vastuu perheen toimeentulosta on sekä sinulla että puolisollasi. Jos kiinnostuit pariturvasta tai haluat muutoin keskustella asiantuntijamme kanssa henkivakuutusasioista, voit olla yhteydessä paikalliseen osuuspankkiisi tai asiakaspalveluun 0303 0303 (ma-pe 8-19).

    
  
  
  
  
                        Vanhempi ja lapsi laiturilla
Vakavan sairauden turva
Vakava sairaus järisyttää aina koko perheen taloutta. Vakuutuksella voit turvata sinun ja läheistesi toimeentulon tapaturman tai sairauden yllättäessä.

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella. Kun haet henkivakuutusta, sinun on siis täydennettävä terveysselvitys, jossa selvitetään perustietoja terveydentilastasi. Terveysselvityksen täyttäminen onnistuu helposti verkossa henkivakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Huomioithan, että henkivakuutus ei astu voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä.

Henkivakuutukset voidaan myöntää, vaikka vakuutettu ei olisikaan täysin terve. Ratkaisu henkivakuutuksen myöntämisestä tehdään aina täytetyn terveysselvityksen perusteella.

On tärkeää, ettet irtisano mahdollista voimassa olevaa henkivakuutusta ennen kuin saat päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä. 

Henkivakuutukset ja edunsaajamääräys

Henkivakuutusta hakiessasi voit itse määrätä edunsaajan, jolle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Tätä henkivakuutuksen edunsaajamääräystä voit milloin tahansa muuttaa ilmoittamalla siitä kirjallisesti vakuutusyhtiölle. 

Helpoiten edunsaajamääräyksen antaminen tai muuttaminen onnistuu op.fi-palvelussa Omat vakuutukset-osioissa. Vaihtoehtoisesti voit antaa edunsaajamääräyksen Edunsaajamääräys-lomakkeella.

Edunsaajamääräys (pdf)

 

Pohjola Vakuutuksen edut

Saat käyttöösi seuraavat vakuutuksen etuasiakkaan edut, kun sinulla on vakuutuksia vähintään kolmesta eri tuotekategoriasta:

 • 7 %:n alennus koti- ja muista omaisuusvakuutuksista, henkilövakuutuksista, jatkuvista matkavakuutuksista sekä ajoneuvojen kaskovakuutuksista.
 • 18-27-vuotiaana etuasiakkaana 21 %:n alennus lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.
 • 40 %:n maksuton korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään.

Jos olet myös osuuspankin omista-asiakas, saat lisäksi 3 %:n lisäalennuksen useimmista vakuutuksista.

Saat meiltä aina myös seuraavat edut, vakuutustesi määrästä tai asiakkuutesi luonteesta riippumatta:

 • 2,5 %:n maksutapaetu, kun maksat vakuutuslaskusi yhdessä erässä.
 • pysyvä 5 %:n alennus verkkokaupasta ostettavasta henkivakuutuksesta
 • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksuton henkivakuutusturva vuodeksi

Osuuspankin omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat aina seuraavat edut vakuutustesi määrästä riippumatta:

 • kertyneitä OP-bonuksiasi käytetään vakuutusmaksuihin*
 • 40 %:n maksuton korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään.
 • 250 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen.
 • maksuton Tuoteturva-vakuutus OP:n luottokortilla maksetuille ostoksillesi

*Omistaja-asiakkaana sinulle kertyy OP-bonuksia, joita käytetään vakuutusmaksuihin ja pankin palvelumaksuihin. OP-bonuksia kertyy vakuutuksista, lainoista, säästöistä ja sijoituksista, tileillä olevista varoista sekä OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

Ohjeet ja lomakkeet henkivakuutuskorvauksen hakemiseen.
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy.