Henkivakuutus

Henkivakuutus turvaa läheisesi
1

Taloudellista turvaa rakkaimmillesi

Henkivakuutus on erityisen tärkeä, jos olet vastuussa perheesi toimeentulosta, sinulla on lapsia tai sinulla on lainaa.

2

Henkivakuutus tarpeesi mukaan

Valitse elämäntilanteeseesi parhaiten sopiva henkivakuutus taloutesi koon, tulojen ja lainamäärän mukaan.    

3

Omistaja-asiakkaan etuna 40 % korotus korvausmäärään

Jos olet valinnut esimerkiksi 100 000 euron vakuutuskorvauksen, maksamme 140 000 euroa. Korotus vahvistetaan vuosittain. Lisäksi kerrytät OP-bonuksia. 

 

Hyödynnämme vakuutuspäätöksissämme automaattista päätöksentekoa ja tarkistamme luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:sta.

 

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä

Tutustu tietosuojaselosteeseen

Millainen henkivakuutus sopii minulle?

Paras henkivakuutus on sellainen, jonka turvin läheisesi voivat jatkaa arkea ilman huolta perheen taloudesta. Tällöin läheisesi voivat käyttää henkivakuutuskorvauksen esimerkiksi kodin lainojen lyhentämiseen tai perintöveron maksamiseen. 

Omiin tarpeisiisi sopivan vakuutuskorvauksen voit laskea ottamalla huomioon perheen lainat, vuositulot ja lasten lukumäärän. Suosittelemme, että valitset henkivakuutuskorvauksen, joka kattaa vähintään osuutesi lainasta, vuoden bruttotulosi sekä 20 000 euroa huollettavaa lasta kohden.

Taloudellista turvaa tarpeidesi mukaan

Henkivakuutus turvaa läheistesi elintason, jos pahin tapahtuu. Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa ikäsi ja valitsemasi korvausmäärä. Voit ostaa henkivakuutuksen itsellesi helposti verkossa.

Jos haluat henkivakuutuksen sinulle ja puolisollesi, erillisille henkivakuutuksille vaihtoehto on pariturvavakuutus. Pariturva on hyvä ratkaisu silloin, kun vastuu perheen toimeentulosta on sekä sinulla että puolisollasi. Jos kiinnostuit pariturvasta tai haluat muutoin keskustella asiantuntijamme kanssa henkivakuutusasioista, voit olla yhteydessä paikalliseen osuuspankkiisi tai asiakaspalveluun 0303 0303 (ma-pe 8-19).

Vakavan sairauden turva
Vakava sairaus järisyttää aina koko perheen taloutta. Vakuutuksella voit turvata sinun ja läheistesi toimeentulon tapaturman tai sairauden yllättäessä.

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella. Kun haet henkivakuutusta, sinun on siis täydennettävä terveysselvitys, jossa selvitetään perustietoja terveydentilastasi. Terveysselvityksen täyttäminen onnistuu helposti verkossa henkivakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Huomioithan, että henkivakuutus ei astu voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä.

Henkivakuutukset voidaan myöntää, vaikka vakuutettu ei olisikaan täysin terve. Ratkaisu henkivakuutuksen myöntämisestä tehdään aina täytetyn terveysselvityksen perusteella.

On tärkeää, ettet irtisano mahdollista voimassa olevaa henkivakuutusta ennen kuin saat päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä. 

Henkivakuutukset ja edunsaajamääräys

Henkivakuutusta hakiessasi voit itse määrätä edunsaajan, jolle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Tätä henkivakuutuksen edunsaajamääräystä voit milloin tahansa muuttaa ilmoittamalla siitä kirjallisesti vakuutusyhtiölle. 

Helpoiten edunsaajamääräyksen antaminen tai muuttaminen onnistuu op.fi-palvelussa Omat vakuutukset-osioissa. Vaihtoehtoisesti voit antaa edunsaajamääräyksen Edunsaajamääräys-lomakkeella.

Edunsaajamääräys (pdf)

 

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.
Ohjeet ja lomakkeet henkivakuutuskorvauksen hakemiseen.
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy.