Henkivakuutus

Sijoitus sinulle tärkeiden ihmisten elämään
1

Taloudellista turvaa läheisillesi

Henkivakuutus on erityisen tärkeä, jos olet vastuussa perheesi toimeentulosta, sinulla on lapsia tai sinulla on lainaa.

2

Sinulle sopivan kokoinen henkivakuutus

Valitse elämäntilanteeseesi parhaiten sopiva henkivakuutus taloutesi koon, tulojen ja lainamäärän mukaan.

3

Omistaja-asiakkaan etuna 45 % korotus korvausmäärään

Jos olet valinnut esimerkiksi 100 000 euron vakuutuskorvauksen, maksamme 145 000 euroa. Korotus vahvistetaan vuosittain. Lisäksi vakuutusmaksusi kerryttävät OP-bonuksia.

 

Hyödynnämme vakuutuspäätöksissämme automaattista päätöksentekoa ja tarkistamme luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:sta.

 

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä

Tutustu tietosuojaselosteeseen

Haluatko tarjouksen useammasta vakuutuksesta?

Voit halutessasi pyytää meiltä kokonaisvaltaisen tarjouksen henkivakuutuksesta ja muista kodin, perheen ja omaisuuden vakuutuksista yhdellä kertaa.

Elämäsi kokoinen vakuutus

Paras henkivakuutus on sellainen, jonka turvin läheisesi voivat jatkaa arkea ilman huolta perheen taloudesta. Oikein mitoitettu henkivakuutus auttaa läheisiäsi esimerkiksi kodin lainojen lyhentämisessä tai perintöverojen maksussa. 

Henkivakuutuksen hinta

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa valitun korvaussumman määrä sekä vakuutetun ikä. Myös vakuutetun terveydentila voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Korvaussumman voit valita oman elämäntilanteesi mukaan, ja sitä voi muuttaa vakuutuksen voimassaoloaikana. Omiin tarpeisiisi sopivan korvaussumman voit laskea ottamalla huomioon perheen lainat, vuositulot ja lasten lukumäärän. Oikein mitoitettu henkivakuutuskorvaus kattaa vähintään osuutesi lainasta, vuoden bruttotulosi sekä 20 000 euroa huollettavaa lasta kohden.

Pariturvalla mielenrauhaa molemmille

Kun vastuu perheen taloudesta on sinulla ja kumppanillasi, on Pariturva hyvä vaihtoehto. Pariturva on kahden henkilön yhteinen henkivakuutus, jossa molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa. Yleensä Pariturva on yksittäin otettuja turvia edullisempi. Pariturva vakuutuksessa vakuutuskorvaus maksetaan kuolleen henkilön edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille. Jos kiinnostuit pariturvasta, voit varata ajan paikalliselle asiantuntijalle tästä.  

Henkivakuutuksen korvaukset 

Kun sinua ei enää ole, henkivakuutuksen korvaus maksetaan valitsemillesi edunsaajille. Vakuutus kattaa sairauden ja tapaturman aiheuttaman kuoleman. Edunsaajia voit muuttaa verkkopalvelussa koko vakuutuksen voimassaolon ajan. Mikäli henkivakuutuksen edunsaajana on lähiomainen, kuuluu korvaussumma perintöverotuksen piiriin. Jos taas edunsaajana on muu kuin lähiomainen, huomioidaan maksettava korvaussumma pääomatulon verotuksessa.  

Jos haluat keskustella asiantuntijamme kanssa henkivakuutusasioista, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme 0303 0303 (ma-pe 8-19).

Vakavan sairauden turva
Vakava sairaus järisyttää aina koko perheen taloutta. Vakuutuksella voit turvata sinun ja läheistesi toimeentulon tapaturman tai sairauden yllättäessä.

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella. Kun haet henkivakuutusta, sinun on siis täydennettävä terveysselvitys, jossa selvitetään perustietoja terveydentilastasi. Terveysselvityksen täyttäminen onnistuu helposti verkossa henkivakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Huomioithan, että henkivakuutus ei astu voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä.

Henkivakuutukset voidaan myöntää, vaikka vakuutettu ei olisikaan täysin terve. Ratkaisu henkivakuutuksen myöntämisestä tehdään aina täytetyn terveysselvityksen perusteella.

On tärkeää, ettet irtisano mahdollista voimassa olevaa henkivakuutusta ennen kuin saat päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä. 

Henkivakuutukset ja edunsaajamääräys

Henkivakuutusta hakiessasi voit itse määrätä edunsaajan, jolle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Tätä henkivakuutuksen edunsaajamääräystä voit milloin tahansa muuttaa ilmoittamalla siitä kirjallisesti vakuutusyhtiölle. 

Helpoiten edunsaajamääräyksen antaminen tai muuttaminen onnistuu op.fi-palvelussa Omat vakuutukset-osioissa. Vaihtoehtoisesti voit antaa edunsaajamääräyksen Edunsaajamääräys-lomakkeella.

Edunsaajamääräys (pdf)

 

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.
Ohjeet ja lomakkeet henkivakuutuskorvauksen hakemiseen.
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehenä Pohjola Vakuutus toimii.