Henkivakuutus

Sijoitus sinulle tärkeiden ihmisten elämään

Hinnan laskeminen ja vakuutuksen ostaminen eivät juuri nyt onnistu. Pahoittelemme häiriötä.

Yritä kohta uudestaan tai osta vakuutus ottamalla yhteyttä verkko-ostajan tukeen 010 253 6139 (ma‒pe klo 8‒18).

Hyödynnämme vakuutuspäätöksissämme automaattista päätöksentekoa ostaessasi henkivakuutuksen itsellesi ja tarkistamme luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:sta. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä
1

Taloudellista turvaa läheisillesi

Henkivakuutus on erityisen tärkeä, jos olet vastuussa perheesi toimeentulosta, sinulla on lapsia tai sinulla on lainaa.

2

Elämäsi kokoinen henkivakuutus – valitse yhden hengen turva tai pariturva

Valitse elämäntilanteeseesi parhaiten sopiva henkivakuutus taloutesi koon, tulojen ja lainamäärän mukaan. Voit ottaa henkivakuutuksen itsellesi tai hankkia puolisosi kanssa yhteisen Pariturvan eli kahden hengen henkivakuutuksen. 

3

Saat 45 % korotuksen korvausmäärään

Jos olet Osuuspankin omistaja-asiakas tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat ilmaisen 45 prosentin korotuksen vakuutuskorvauksen määrään. Jos olet valinnut esimerkiksi 100 000 euron vakuutuskorvauksen, maksamme 145 000 euroa. Korotus vahvistetaan vuosittain. Lisäksi vakuutusmaksusi kerryttävät OP-bonuksia. 

 

Hyödynnämme vakuutuspäätöksissämme automaattista päätöksentekoa ostaessasi henkivakuutuksen itsellesi ja tarkistamme luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:sta. 

 

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä

Tutustu tietosuojaselosteeseen

Mitä eroa on yhden hengen turvalla ja pariturvalla? Henkivakuutusten vertailu ja valinta

Paras henkivakuutus on sellainen, jonka turvin läheisesi voivat jatkaa arkea ilman huolta perheen taloudesta. Oikein mitoitettu henkivakuutus auttaa läheisiäsi esimerkiksi kodin lainojen lyhentämisessä tai perintöverojen maksussa. Henkivakuutusten vertailu kannattaa, jotta osaat hankkia juuri omaan elämäntilanteeseesi sopivan turvan. Pariturva on nimensä mukaisesti kahden hengen yhteinen henkivakuutus. Yhden hengen henkivakuutuksen voit puolestaan ottaa itsellesi. Pariturva sopii erityisesti tilanteisiin, joissa perheen toimeentulo on kahden henkilön harteilla. Pariturvan hinnoittelu on usein yhden hengen turvaa edullisempi.  

Voit ostaa sekä yhden hengen henkivakuutuksen että pariturvan kätevästi ja nopeasti verkosta. Yhden hengen henkivakuutus ja pariturva tulee ottaa viimeistään 65-vuotiaana. Molemmat henkivakuutustyypit vaativat terveysselvityksen täyttämisen ja päättyvät vakuutetun täytettyä 70 vuotta tai vakuutetun kuollessa. Henkivakuutusten vertailun jälkeen on aika hankkia sinulle paras henkivakuutus. Tarkat hinnat sekä yhden hengen turvalle että pariturvalle näet kirjautumalla laskuriimme pankkitunnuksillasi ja täyttämällä tarvittavat tiedot.

Haluatko tarjouksen useammasta vakuutuksesta? Pyydä vakuutustarjous > 

Mikä vaikuttaa henkivakuutuksen hintaan?

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa valitun korvaussumman määrä sekä henkivakuutuksen ottajan ikä. Myös vakuutetun terveydentila voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Korvaussumman voit valita oman elämäntilanteesi mukaan, ja sitä voi muuttaa vakuutuksen voimassaoloaikana. Muutokset vaikuttavat myös henkivakuutuksen hintaan. Omiin tarpeisiisi sopivan korvaussumman voit laskea ottamalla huomioon perheen lainat, vuositulot ja lasten lukumäärän. Oikein mitoitettu henkivakuutuskorvaus kattaa vähintään osuutesi lainasta, vuoden bruttotulosi sekä 20 000 euroa huollettavaa lasta kohden. Henkivakuutuksen hinta maksetaan vuosittain joko yhdessä tai useammassa erässä. 

Henkivakuutuksen hintaesimerkkejä

Venla

Venla 29, osuuspankin omistaja-asiakas

Venlalla on 3-vuotias tytär, jonka tulevaisuutta hän haluaa turvata henkivakuutuksella. Koska Venla on osuuspankin omistaja-asiakas, hän saa automaattisesti 45 % korvaussumman korotuksen valitsemaansa yhden hengen turvaan.

Korvaussumma
100 000 €

Omistaja-asiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkkihinta
16,25 €/kk (195 €/vuosi)

Olli ja Tuula

Olli 40 ja Tuula 43, Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaat

Olli ja Tuula ovat valinneet yhteisen pariturvan. Heillä on yhteinen asuntolaina ja 3- ja 6-vuotiaat lapset. Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaina he saavat automaattisesti 45 % korvaussumman korotuksen.

Korvaussumma
100 000 €

Etuasiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkkihinta
35,75 €/kk (429 €/vuosi)

Heidi ja Teemu

Heidi 28 ja Teemu 30, osuuspankin omistaja-asiakkaat

Heidi ja Teemu haluavat huolehtia toistensa taloudellisesta tilanteesta pariturva-henkivakuutuksella. Heillä on yhteinen asunto. Osuuspankin omistaja-asiakkaan etuna he saavat 45 % korvaussumman korotuksen.

Korvaussumma
100 000 €

Omistaja-asiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkkihinta
23,42 €/kk (281 €/vuosi)

Kenelle pariturva-henkivakuutus sopii?

Kun vastuu perheen taloudesta on sinulla ja kumppanillasi, on pariturva hyvä vaihtoehto. Pariturva on kahden henkilön yhteinen henkivakuutus, jossa molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa. Yleensä pariturva-henkivakuutus on hinnaltaan yksittäin otettuja turvia edullisempi. Pariturva-vakuutuksessa vakuutuskorvaus maksetaan kuolleen henkilön edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille. 

Miten henkivakuutuksen korvausten verotus tapahtuu ja kenelle korvaus maksetaan?

Henkivakuutuksen korvaus maksetaan valitsemillesi edunsaajille. Vakuutus kattaa sairauden ja tapaturman aiheuttaman kuoleman. Edunsaajia voit muuttaa verkkopalvelussa koko vakuutuksen voimassaolon ajan. Henkivakuutuksen korvaussumman verotus tapahtuu joko perintöverona tai pääomatulon verona. Mikäli henkivakuutuksen edunsaajana on lähiomainen, kuuluu korvaussumma perintöverotuksen piiriin. Jos taas edunsaajana on muu kuin lähiomainen, huomioidaan maksettava korvaussumma pääomatulon verotuksessa.

Jos haluat keskustella asiantuntijamme kanssa henkivakuutusasioista, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme 0303 0303 (ma-pe 8-19).

Näin arvioit oman henkivakuutustarpeesi helposti: 

Henkivakuutuksen korvausmäärä
= perheen lainat
+ huoltajien vuoden bruttotulot
+ vähintään 20 000 €/huollettava lapsi
- voimassa oleva henkivakuutusturva
- perheen nykyiset varat

 

ENSIMMÄINEN VUOSI 0 €
NewLife-vakuutus
Vakavan sairauden turva
Vakava sairaus järisyttää aina koko perheen taloutta. Vakuutuksella voit turvata sinun ja läheistesi toimeentulon tapaturman tai sairauden yllättäessä.
Aikuisen terveysvakuutus

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella. Kun haet henkivakuutusta, sinun on siis täydennettävä terveysselvitys, jossa selvitetään perustietoja terveydentilastasi. Terveysselvityksen täyttäminen onnistuu helposti verkossa henkivakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Huomioithan, että henkivakuutus ei astu voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä. Pariturva-vakuutuksen osalta kummankinkin vakuutetun tulee täyttää terveysselvitys. 

Henkivakuutukset voidaan myöntää, vaikka vakuutettu ei olisikaan täysin terve. Ratkaisu henkivakuutuksen myöntämisestä tehdään aina täytetyn terveysselvityksen perusteella. 

On tärkeää, ettet irtisano mahdollista voimassa olevaa henkivakuutusta ennen kuin saat päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä.  

Henkivakuutusta hakiessasi voit itse määrätä edunsaajan, jolle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Tätä henkivakuutuksen edunsaajamääräystä voit milloin tahansa muuttaa ilmoittamalla siitä kirjallisesti vakuutusyhtiölle.  

Helpoiten edunsaajamääräyksen antaminen tai muuttaminen onnistuu op.fi-palvelussa Omat vakuutukset-osioissa. Vaihtoehtoisesti voit antaa edunsaajamääräyksen Edunsaajamääräys-lomakkeella. 

Henkivakuutuksen ottamisen alaikäraja on 2 vuotta ja yläikäraja 65 vuotta. Pariturvan ottamisen alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja 65 vuotta. Yhden hengen turva päättyy vakuutetun kuoltua tai sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu on täyttänyt 70 vuotta. Pariturva päättyy, jos jompikumpi vakuutetuista kuolee tai täyttää 70 vuotta. Tällöin vakuutus jatkuu toisen vakuutetun osalta yhden hengen turvana. 
Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.
Tästä löydät ohjeet ja lomakkeet henkivakuutuskorvauksen hakemiseen. 
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit ja Pohjola Vakuutus toimivat.