Mies ja nainen turvattuna parivakuutuksella

Henkivakuutus

Henkivakuutus auttaa, jos pahin tapahtuu
1

Henkivakuutukset sinulle ja puolisollesi

Pariturva on edullisin tapa vakuuttaa henkivakuutuksella teidät molemmat.

2

Henkivakuutusetu omistaja-asiakkaille

Korotamme valitsemaasi henkivakuutuskorvausta 40 % ilman lisämaksua.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Ota henkivakuutus jo tänään

Henkivakuutus auttaa läheisiäsi taloudellisesti pahimman yli, jos menehdyt tapaturmaisesti tai sairauteen. Läheisesi voivat käyttää henkivakuutuskorvauksen esimerkiksi perintöveron maksamiseen tai kodin lainojen lyhentämiseen. 

Omistaja-asiakkaanamme saat henkivakuutusedun eli korvaustilanteessa maksamme edunsaajallesi valitsemasi vakuutuskorvauksen 40 prosentilla korotettuna. Jos olet valinnut esimerkiksi 100 000 euron vakuutuskorvauksen, maksamme 140 000 euroa. Korotus vahvistetaan vuosittain.

Henkivakuutus on erityisen tärkeä, jos
 • sinulla on pieniä lapsia
 • sinulla on asuntolainaa tai muuta lainaa tai
 • olet vastuussa perheesi toimeentulosta.
Henkivakuutuksella voit varmistaa perheesi toimeentulon.

Henkivakuutus elämäntilanteesi mukaan

Voit valita henkivakuutukseen joko kiinteän tai alenevan vakuutuskorvauksen. Kiinteä vakuutuskorvaus on varma valinta elämäntilanteestasi riippumatta. Tällöin vakuutuskorvaus säilyy samana ja vakuutuksen hinta nousee vuosittain vakuutetun iän myötä.  

Aleneva henkivakuutuskorvaus puolestaan voi olla sinulle sopiva vaihtoehto, jos lainaa on vain vähän ja lapsetkin pärjäävät jo omillaan. Aleneva vakuutuskorvaus pienenee vuosittain samalla, kun henkivakuutuksen hinta säilyy ennallaan.

Pariturva on hyvä ratkaisu, jos vastuu perheen taloudesta on molemmilla vanhemmilla.

Taina Kolmen lapsen äiti

Millainen henkivakuutus sopii minulle?

Paras henkivakuutus on sellainen, jonka turvin läheisesi voivat jatkaa arkea ilman huolta perheen taloudesta. Omiin tarpeisiisi sopivan vakuutuskorvauksen voit laskea ottamalla huomioon perheen lainat, vuositulot ja lasten lukumäärän.

Suosittelemme, että valitset henkivakuutuskorvauksen, joka kattaa vähintään lainasi, vuoden bruttotulosi sekä 20 000 euroa huollettavaa lasta kohden. Jos vastuu perheen toimeentulosta on sekä sinulla että puolisollasi, on pariturva erillisiä henkivakuutuksia edullisempi vaihtoehto.

    
  
  
  
  
                        Vanhempi ja lapsi laiturilla
Vakavan sairauden turva
Vakava sairaus järisyttää aina koko perheen taloutta. Vakuutuksella voit turvata sinun ja läheistesi toimeentulon tapaturman tai sairauden yllättäessä.

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella. Kun haet henkivakuutusta, sinun on siis täydennettävä terveysselvitys, jossa selvitetään perustietoja terveydentilastasi. Terveysselvityksen täyttäminen onnistuu helposti verkossa henkivakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Huomioithan, että henkivakuutus ei astu voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä.

Henkivakuutukset voidaan myöntää, vaikka vakuutettu ei olisikaan täysin terve. Ratkaisu henkivakuutuksen myöntämisestä tehdään aina täytetyn terveysselvityksen perusteella.

On tärkeää, ettet irtisano mahdollista voimassa olevaa henkivakuutusta ennen kuin saat päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä. 

Henkivakuutukset ja edunsaajamääräys

Henkivakuutusta hakiessasi voit itse määrätä edunsaajan, jolle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Tätä henkivakuutuksen edunsaajamääräystä voit milloin tahansa muuttaa ilmoittamalla siitä kirjallisesti vakuutusyhtiölle. 

Helpoiten edunsaajamääräyksen antaminen tai muuttaminen onnistuu op.fi-palvelussa Omat vakuutukset-osioissa. Vaihtoehtoisesti voit antaa edunsaajamääräyksen Edunsaajamääräys-lomakkeella.

Edunsaajamääräys (pdf)

 

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

 • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
 • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
 • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • tileillä olevat varoista
 • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Ohjeet ja lomakkeet henkivakuutuskorvauksen hakemiseen.
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy.