Henkivakuutus on turva tulevaisuuden varalle ja erityisen tärkeä silloin, kun sinulla on perhettä tai lainaa.

Henkivakuutus

Huolehdi huomisesta henkivakuutuksella
50 % korotus 0 €

Entistä kattavampi etu osuuspankin omistaja-asiakkaille ja Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaille

Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 50 % korotuksen korvausmäärään veloituksetta. Esimerkiksi 100 000 euron korvaus on korotuksen jälkeen 150 000 euroa. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.

Lue lisää Sulje
1

Paras hetki ostaa henkivakuutus on nyt

Elämässä sattuu ja tapahtuu, siksi varautuminen ja taloudellinen turva tuovat sisäistä rauhaa. Henkivakuutuksen korvaussumma helpottaa sinulle tärkeimpien ihmisten taloudellista taakkaa, jos menehdyt. Voit hankkia vakuutuksen helposti op.fi-palvelusta tai OP-mobiilista.

2

Laske henkivakuutuksen hinta helposti

Paina alla olevaa Laske hinta ja osta -painiketta ja katso hinta henkivakuutukselle. Valitse vaihtoehdoista sinulle sopiva korvausmäärä. Sinun ei tarvitse kirjautua vakuutuksen hinnan laskemista varten.

3

Hyödynnä asiakasetu ja turvaa läheistesi arkea aiempaa laajemmin

Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat nyt entistä paremman asiakasedun: 50 % korotuksen korvausmäärään. Silloin esimerkiksi henkivakuutuksesta maksettava 100 000 euron korvaus onkin 150 000 euroa. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.

Mikä on henkivakuutus?

Oletko miettinyt, mikä on henkivakuutus, mitä henkivakuutus kattaa ja onko se sinulle tärkeä? Henkivakuutus on turva tulevaisuuden varalle ja erityisen tärkeä silloin, kun sinulla on perhettä tai lainaa. Henkilövakuutuksista henkivakuutus, toiselta nimeltään riskihenkivakuutus, helpottaa ja turvaa läheisten elämää kuoleman yllättäessä.

Henkivakuutuksen ottamisen ikäraja on 65 vuotta. Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella. Vaikka sinulla olisi jokin sairaus, henkivakuutusta kannattaa hakea, sillä vakuutus saatetaan silti voida myöntää. Riskihenkivakuutus edellyttää terveysselvityksen täyttämisen ja päättyy vakuutetun täytettyä 70 vuotta tai vakuutetun kuollessa. Henkivakuutuksen hinta määräytyy korvaussumman sekä vakuutetun iän ja terveydentilan mukaan.

Mitä henkivakuutus korvaa?

Henkivakuutus on vakuutus kuoleman varalta. Henkivakuutus korvaa sekä vakavasta sairaudesta että tapaturmasta aiheutuneen kuoleman. Jos sinulla on henkivakuutus ja menehdyt tapaturmaisesti tai sairauteen, henkivakuutuksesta maksetaan vakuutuskorvaus edunsaajalle.

Usein edunsaaja on lähiomainen, kuten puolisosi. Edunsaaja voi kuitenkin olla kuka tahansa, jonka taloudellisesta pärjäämisestä haluat pitää huolta. Voit muuttaa edunsaajaa aina tarpeen mukaan digipalveluissa.

Lue lisää henkivakuutuksen edunsaajan valinnasta >

Henkivakuutus on taloudellinen turva perheelle. Vakuutuskorvaus auttaa selviämään arjesta paremmin vaikeassa tilanteessa. Läheisesi voivat käyttää korvaussumman niin kuin parhaaksi näkevät, esimerkiksi perintöveroihin tai lainojen lyhentämiseen.

Näin haet henkivakuutuskorvausta >

Miten yhden hengen riskihenkivakuutus ja pariturva eroaa toisistaan?

Yhden hengen henkivakuutuksen voit ottaa itsellesi. Pariturva puolestaan on kahden hengen yhteinen henkivakuutus. Se on hyvä vaihtoehto silloin kun vastuu perheen taloudesta on sinulla ja kumppanillasi. Kummatkin vakuutukset tuovat välitöntä mielenrauhaa ja turvaa kuoleman varalle. Valitse sinulle paras henkivakuutus ja turva sen mukaan, mikä sopii elämäntilanteeseesi.

Lue lisää pariturvasta >

Henkivakuutusten vertailu >

 

Mitä henkivakuutus maksaa?

Lue alta kokemuksia henkivakuutuksesta sekä siitä, mikä on vakuutuksen esimerkkihinta ja miten Pohjola Vakuutuksen etuasiakkuus ja osuuspankin omistaja-asiakkuus vaikuttavat korvaussummaan.

Venla

Venla, 29 
Henkivakuutus

”Haluan turvata 3-vuotiaan tyttäreni tulevaisuutta henkivakuutuksella, jos minulle kävisi jotain.” 
 
Koska Venla on osuuspankin omistaja-asiakas, hän saa 50 % korvaussumman korotuksen valitsemaansa yhden hengen turvaan. 

Korvaussumma
100 000 €

Omistaja-asiakkaan korvaussumma
150 000 €

Esimerkki hinnasta
16,25 €/kk (195 €/vuosi)

Olli ja Tuula

Olli, 40 ja Tuula, 43
Pariturvavakuutus

“Otimme pariturvan, sillä meillä on yhteinen asuntolaina ja kaksi pientä lasta.” 
 
Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaina he saavat 50 % korvaussumman korotuksen. 

Korvaussumma
100 000 €

Etuasiakkaan korvaussumma
150 000 €

Esimerkki hinnasta
35,75 €/kk (429 €/vuosi)

Mia ja Ari

Mia, 28 ja Ari, 30
Pariturvavakuutus

“Halusimme turvata toistemme taloudellisen tilanteen pariturvavakuutuksella, sillä omistamme talomme yhteisesti.” 
 
Osuuspankin omistaja-asiakkaan etuna he saavat 50 % korvaussumman korotuksen. 

Korvaussumma
100 000 €

Omistaja-asiakkaan korvaussumma
150 000 €

Esimerkki hinnasta
23,42 €/kk (281 €/vuosi)

Mistä henkivakuutuksen hinta koostuu?

Henkivakuutuksen hinta riippuu valitusta korvaussummasta ja vakuutetun iästä. Edullisin vakuutus on silloin, mitä nuorempana otat vakuutuksen. Myös vakuutetun terveydentila voi vaikuttaa tämän henkilövakuutuksen hintaan. Laskuri auttaa sinua näkemään, millainen on tarpeitasi vastaava vakuutusmäärä ja paljonko vakuutus maksaa.

Vakuutusmaksut maksetaan vuosittain joko yhdessä tai useammassa erässä. Onko sinulla etsinnässä edullinen henkivakuutus? Vakuutuksen hinta on halvin silloin, kun maksat vuosimaksun yhdessä erässä. Tällöin saat 2,5 % alennuksen vakuutusmaksusta.

Kolme syytä, miksi henkivakuutus kannattaa ottaa

 1. Henkivakuutuksen edunsaajamääräys ohittaa testamentin. Jos menehdyt, valitsemasi edunsaaja (esimerkiksi puoliso) saa heti vakuutuskorvauksen, joka auttaa arjen kustannusten hoitamisessa.
   
 2. Vakuutus voi tuoda mielenrauhaa, kun tulevaisuus on taloudellisesti turvatumpi. Laskuri näyttää sinulle korvaussummat, joista voit valita sinulle sopivan.
   
 3. Paras hetki henkivakuutukselle on viimeistään silloin, kun perheeseenne syntyy lapsi, asuntolainan yhteydessä tai kun olet muuten taloudellisesti vastuussa läheisistäsi.

Ota yhteyttä henkivakuutusasioissa​

Jos haluat keskustella asiantuntijamme kanssa henkivakuutusasioista, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme 0303 0303 (mape 817). Katsotaan vakuutukset yhdessä kuntoon.

Mitä henkivakuutus korvaa? Henkivakuutuksesta korvataan kertaluonteinen summa vakuutetun menehtyessä tapaturmaan tai sairauteen. Henkivakuutuskorvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle. 

Pariturva on vakuutus kahdelle henkilölle ja korvaussumma maksetaan kuolleen edunsaajalle. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille. Pariturva-henkivakuutuksen ottaminen voi olla yksilöturvaa edullisempi vaihtoehto.

Mitoitat korvausmäärän oikein, kun se kattaa vähintään osuutesi lainasta, vuoden bruttotulosi sekä 20 000 euroa huollettavaa lasta kohden.

Omiin tarpeisiisi sopivan korvaussumman voit laskea ottamalla huomioon:

 • perheen lainat
 • huoltajien yhteenlasketut vuoden bruttotulot
 • lasten lukumäärän     
 • voimassa olevat henkivakuutukset
 • varallisuuden määrä    

Jos elämäntilanteeseesi tulee muutoksia, voit alentaaa korvaussummaa milloin tahansa vakuutuksen voimassaoloaikana. Muutokset vaikuttavat myös henkivakuutuksen hintaan.

Mikä voi estää henkivakuutuksen saamisen ja minkä ikäisenä henkivakuutuksen voimassaolo lakkaa? Henkivakuutuksen ottamisen alaikäraja on kaksi vuotta ja yläikäraja 65 vuotta. Pariturvan ottamisen alaikäraja on 15 vuotta ja yläikäraja 65 vuotta. Yhden hengen turva päättyy vakuutetun kuoltua tai sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu on täyttänyt 70 vuotta. Pariturva päättyy, jos jompikumpi vakuutetuista kuolee tai täyttää 70 vuotta. Tällöin vakuutus jatkuu toisen vakuutetun osalta yhden hengen turvana.

Henkivakuutus myönnetään terveysselvityksen perusteella. Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy. Kun haet henkivakuutusta verkosta, sinun on täydennettävä terveysselvitys, jossa selvitetään perustietoja terveydentilastasi. Terveysselvityksen täyttäminen onnistuu helposti digipalvelussa henkivakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Huomioithan, että henkivakuutus ei astu voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä. Pariturva-henkivakuutukseen kummankin vakuutetun pitää täyttää terveysselvitys digipalvelussa. 

Vakuutus voidaan usein myöntää, vaikka vakuutettu ei olisikaan täysin terve. Ratkaisu henkivakuutuksen myöntämisestä tehdään aina täytetyn terveysselvityksen perusteella. 

Ennen henkivakuutuksen hankkimista on hyvä tutustua vakuutusehtoihin ja lukea tarkemmin siitä, mitä henkivakuutus korvaa ja mitä henkivakuutus ei korvaa.

On tärkeää, ettet irtisano mahdollista voimassa olevaa henkivakuutusta ennen kuin saat OP-Henkivakuutukselta päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä.  

Henkivakuutuksen korvauksen verotus tapahtuu joko perintöverona tai pääomatulon verona riippuen siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei.

Lue lisää henkivakuutuskorvausten verotuksesta >

Henkivakuutusta hakiessasi voit itse määrätä edunsaajan, jolle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Tätä henkivakuutuksen edunsaajamääräystä voit milloin tahansa muuttaa maksutta digipalveluissamme. 

Helpoiten edunsaajamääräyksen antaminen tai muuttaminen onnistuu op.fi-palvelussa Omat vakuutukset-osiossa. Vaihtoehtoisesti voit antaa edunsaajamääräyksen Edunsaajamääräys-lomakkeella.

Kuolemanvaravakuutuksesta maksetaan korvaus edunsaajalle, jos vakuutettu kuolee vakuutuksen voimassaoloaikana. Tästä löydät ohjeet ja lomakkeet henkivakuutuskorvauksen hakemiseen. 

Henkivakuutuksen korvaussumma on hyvä tarkistaa, jos elämäntilanteesi on muuttunut esimerkiksi asunnon oston ja isomman lainan myötä tai kun perheeseen syntyy uusi lapsi.  

Voit hankkia lisäturvaa ostamalla uuden henkivakuutuksen vanhan rinnalle haluamallasi korvaussummalla. Tällöin vanhan vakuutuksen korvaussumma + uuden vakuutuksen korvaussumma = henkivakuutusturvan määrä. 

Lisäturvan ottaminen vaatii myös uuden terveysselvityksen täyttämisen.

Kun olet osuuspankin omistaja-asiakas tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat etuja myös henkivakuutukseen. Ottaessasi vakuutuksen nyt saat 50 % korotuksen mihin vain valitsemaasi korvausmäärään. Jos olet valinnut 100 000 euron korvauksen, saatkin korvausmääräksi 150 000 euroa. Lisäetu koskee uusia henkivakuutuksia. 

Mikäli olet ottanut vakuutuksen aiemmin, voi lisäetusi olla eri tai voi olla, ettei vakuutukseesi liity lisäetua. Voimassa olevan etusi löydät uusimmalta vakuutuskirjalta. Olet osuuspankin omistaja-asiakas, kun olet maksanut jäsenosuusmaksun. Omistaja-asiakkaan ja Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaan edut päivittyvät sinulle vakuutuskausien mukaisesti. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.  
NewLife-vakuutus
Kahden hengen yhteisellä pariturvalla turvaat perheesi taloutta, jos menehdyt.
Pariturva
OP Vakava sairaus ja henkiturva
Kolme turvaa samassa paketissa: vakava sairaus, tapaturmainen pysyvä haitta ja henkivakuutus.
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit ja Pohjola Vakuutus toimivat.