Henkivakuutus

Tiedät, mikä sinulle on tärkeintä

Hinnan laskeminen ja vakuutuksen ostaminen eivät juuri nyt onnistu. Pahoittelemme häiriötä.

Yritä kohta uudestaan tai osta vakuutus ottamalla yhteyttä verkko-ostajan tukeen 010 253 6139 (ma‒pe klo 8‒18).

Kun ostat henkivakuutuksen itsellesi tai toiselle henkilölle, käytämme päätöksenteossa apuna automaattista päätöksentekoa ja tarkistamme luottotietosi Suomen Asiakastieto Oy:sta. Lue tarkemmin automaattisesta päätöksenteosta
–20 % alennus

Ensimmäinen vuosi –20 % alennuksella

Saat uusista henkivakuutuksista –20 % alennuksen ensimmäisen vuoden ajaksi. Tarjous on voimassa 31.12.2022 asti henkilöasiakkaille. Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat lisäksi 45 % korotuksen korvausmäärään veloituksetta.

Lue lisää Sulje
1

Henkivakuutuksella taloudellista turvaa läheisillesi

Henkivakuutus on erityisen tärkeä, jos olet vastuussa perheesi toimeentulosta, sinulla on lapsia tai sinulla on lainaa. Vakuutuskorvaus voi auttaa lähimpiäsi taloudellisesti, jos menehdyt.

2

Valitse yhden hengen turva tai pariturva

Valitse elämäntilanteeseesi parhaiten sopiva henkivakuutus taloutesi koon, tulojen ja lainamäärän mukaan. Voit ottaa henkivakuutuksen itsellesi tai hankkia puolisosi kanssa yhteisen pariturvan eli henkivakuutuksen kahdelle. 

Sekä yhden hengen henkivakuutuksen että pariturvan ostaminen onnistuu kätevästi ja nopeasti verkosta – laske sinulle sopivan vakuutuksen hinta muutamalla klikkauksella.

3

Hyödynnä edut

Saat uuteen henkivakuutukseen –20 % alennuksen vuoden ajaksi. Tarjous on voimassa joulukuun 2022 loppuun. Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat lisäksi ilmaisen 45 prosentin korotuksen vakuutuskorvauksen määrään. Jos olet valinnut esimerkiksi 100 000 euron vakuutuskorvauksen, maksamme 145 000 euroa. Korotus vahvistetaan vuosittain. Osuuspankin omistaja-asiakkaana vakuutusmaksusi kerryttävät lisäksi OP-bonuksia.

Mikä on henkivakuutus? Riskihenkivakuutus lyhyesti

Kaikki vakuutukset suojaavat riskeiltä. Henkivakuutus, toiselta nimeltään riskihenkivakuutus helpottaa läheisten elämää kuoleman yllättäessä, kun taas auto vakuutetaan kolarin varalta ja koti vesivahingon tai muun vahingon varalta. 

Jos sinulla on henkivakuutus ja menehdyt, henkivakuutuksen korvaussumma maksetaan edunsaajalle. Vakuutus kattaa sairauden ja tapaturman aiheuttaman kuoleman. 

Usein edunsaaja on lähiomainen, kuten puolisosi tai lapsesi. Edunsaaja voi kuitenkin olla kuka tahansa, jonka taloudellisesta pärjäämisestä haluat pitää huolta. Vakuutuskorvaus auttaa selviämään arjesta vaikeassa tilanteessa. Läheisesi voivat käyttää korvaussumman niin kuin parhaaksi näkevät, esimerkiksi perintöveroihin tai lainojen lyhentämiseen.​ 

Mikä on minulle paras henkivakuutus?

Paras henkivakuutus on sellainen, jonka turvin läheisesi voivat jatkaa arkea ilman huolta perheen taloudesta. Oikein mitoitettu henkivakuutuskorvaus tuo taloudellista turvaa ja auttaa läheisiäsi esimerkiksi kodin lainojen lyhentämisessä tai perintöverojen maksussa. Henkivakuutusten vertailu kannattaa, jotta osaat hankkia juuri omaan elämäntilanteeseesi sopivan turvan.

Henkivakuutusten vertailu >

Henkivakuutusten vertailun jälkeen on aika hankkia sinulle paras henkivakuutus. Montako euroa sitten maksat henkivakuutuksesta kuukausittain tai vuosittain? Laske hinta yhden hengen turvalle tai pariturvalle laskurimme avulla, niin näet mikä hinta kuukaudessa tai vuodessa olisi.​​ Jos olet kiinnostunut myös muista vakuutuksistamme, pyydä tarjous kaikista kerralla. 

45% korotus korvaussummaan Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaille ja osuuspankin omistaja-asiakkaille.

Mitkä asiat vaikuttavat henkivakuutuksen hintaan?

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttavat ikä, terveydentila ja elämäntilanteen mukaan valittu vakuutuskorvaus. Katso taulukosta esimerkkejä yhden hengen henkivakuutuksen ja pariturvan hinnoista, sekä miten Pohjola Vakuutuksen etuasiakkuus ja osuuspankin omistaja-asiakkuus vaikuttavat korvaussummaan. Tällä hetkellä saat uuden henkivakuutuksen –20 % alennuksella ensimmäisen vuoden ajaksi. Tarjous on voimassa 31.12.2022 saakka henkilöasiakkaille.

Venla

Venla 29, osuuspankin omistaja-asiakas

Venlalla on 3-vuotias tytär, jonka tulevaisuutta hän haluaa turvata henkivakuutuksella. Koska Venla on osuuspankin omistaja-asiakas, hän saa automaattisesti 45 % korvaussumman korotuksen valitsemaansa yhden hengen turvaan.

Korvaussumma
100 000 €

Omistaja-asiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkkihinta
16,25 €/kk (195 €/vuosi)

Nyt 13 €/kk
(156 €/1. vuosi)

Olli ja Tuula

Olli 40 ja Tuula 43, Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaat

Olli ja Tuula ovat valinneet yhteisen pariturvan. Heillä on yhteinen asuntolaina ja 3- ja 6-vuotiaat lapset. Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaina he saavat automaattisesti 45 % korvaussumman korotuksen.

Korvaussumma
100 000 €

Etuasiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkkihinta
35,75 €/kk (429 €/vuosi)

Nyt 28,60 €/kk
(343,20 €/1. vuosi)

Heidi ja Teemu

Heidi 28 ja Teemu 30, osuuspankin omistaja-asiakkaat

Heidi ja Teemu haluavat huolehtia toistensa taloudellisesta tilanteesta pariturva-henkivakuutuksella. Heillä on yhteinen asunto. Osuuspankin omistaja-asiakkaan etuna he saavat 45 % korvaussumman korotuksen.

Korvaussumma
100 000 €

Omistaja-asiakkaan korvaussumma
145 000 €

Esimerkkihinta
23,42 €/kk (281 €/vuosi)

Nyt 18,74 €/kk
(224,80 €/1. vuosi)

Mitä eroa on yhden hengen turvalla ja pariturvalla?

Pariturva on nimensä mukaisesti kahden hengen yhteinen henkivakuutus. Yhden hengen henkivakuutuksen voit puolestaan ottaa itsellesi. Kun vastuu perheen taloudesta on sinulla ja kumppanillasi, on pariturva hyvä vaihtoehto. Pariturvan hinnoittelu on myös usein yhden hengen turvaa edullisempi.​ 

Pariturvavakuutuksessa molemmilla vakuutetuilla on omat edunsaajansa. Pariturvassa henkivakuutuskorvaus maksetaan kuolleen henkilön edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille. 

Lue lisää henkivakuutuksen edunsaajan valinnasta >

Yhden hengen henkivakuutus ja pariturva tulee ottaa viimeistään 65-vuotiaana. Molemmat henkivakuutustyypit vaativat terveysselvityksen täyttämisen ja päättyvät vakuutetun täytettyä 70 vuotta tai vakuutetun kuollessa. 

Mistä henkivakuutuksen hinta muodostuu?

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa valittu vakuutuskorvaus sekä vakuutetun ikä. Myös vakuutetun terveydentila voi vaikuttaa vakuutuksen hintaan.  

Henkivakuutuslaskurin avulla voi laskea, millainen on tarpeitasi vastaava vakuutusmäärä ja paljonko vakuutus maksaisi. Täytä laskuriin syntymäaikasi ja elämäntilannetta vastaavat tietosi, jolloin näet henkivakuutuksen hinnan. 

Mikä on edullinen tapa ottaa henkivakuutus?  

Juuri nyt saat uudesta henkivakuutuksesta –20 % alennuksen ensimmäisen vuoden ajaksi. Tarjous on voimassa 31.12.2022 asti henkilöasiakkaille. Edullisin henkivakuutus on silloin, kun olet Pohjola Vakuutuksen etuasiakas tai osuuspankin omistaja-asiakas. Tällöin saat lisäksi maksuttoman 45 % korotuksen henkivakuutuksen korvaussummaan. 

Kun tarkoitus on löytää edullinen henkivakuutus, kannattaa myös tutustua pariturvaan, sillä se voi tulla vakuutusmaksuiltaan edullisemmaksi kuin yhden hengen henkivakuutus. Lisäksi omistaja-asiakkaana ja vakuutukset keskittämällä saat alennuksia useista vakuutuksista.  

Henkivakuutuksen hinta maksetaan vuosittain joko yhdessä tai useammassa erässä. Halvin henkivakuutus on silloin, kun maksat vuosimaksun yhdessä erässä. Tällöin saat 2,5 % alennuksen vakuutusmaksusta. 

Miten henkivakuutuksen korvaussumma määräytyy? 

Henkivakuutuskorvaus maksetaan valitsemallesi edunsaajalle. Mitoitat korvausmäärän oikein, kun se kattaa vähintään osuutesi lainasta, vuoden bruttotulosi sekä 20 000 euroa huollettavaa lasta kohden. Voimassa olevat henkivakuutukset ja varallisuus vaikuttavat summaan vähentävästi. 

Omiin tarpeisiisi sopivan korvaussumman voit laskea ottamalla huomioon: 

  • perheen lainat 
  • huoltajien yhteenlasketut vuoden bruttotulot 
  • lasten lukumäärän      
  • voimassa olevat henkivakuutukset 
  • varallisuuden määrä                             

Jos elämäntilanteeseesi tulee muutoksia, voit muuttaa korvaussummaa milloin tahansa vakuutuksen voimassaoloaikana. Muutokset vaikuttavat myös henkivakuutuksen hintaan.   

Mikä on henkivakuutuksen ikäraja?

Henkivakuutuksen ottamisen alaikäraja on kaksi vuotta ja yläikäraja 65 vuotta, pariturvan alaikäraja taas 15 vuotta ja yläikäraja 65 vuotta. Vakuutus päättyy vakuutetun kuoltua tai sen vakuutuskauden lopussa, jonka aikana vakuutettu on täyttänyt 70 vuotta. Pariturva päättyy, jos jompikumpi vakuutetuista kuolee tai täyttää 70 vuotta. Tällöin vakuutus jatkuu toisen vakuutetun osalta yhden hengen turvana. 

Miten henkivakuutuksen korvausten verotus tapahtuu?​

Henkivakuutuksen korvauksen verotus tapahtuu joko perintöverona tai pääomatulon verona riippuen siitä, onko edunsaaja lähiomainen vai ei.

Lue lisää henkivakuutuskorvausten verotuksesta >

Mitä automaattinen päätöksenteko tarkoittaa?

Automaattinen päätöksenteko tarkoittaa sitä, että päätös vakuutuksen myöntämisestä tapahtuu automaattisen järjestelmämme kautta ja asiakaspalvelijamme eivät osallistu sen tekoon. Tekemämme päätös perustuu antamiisi tietoihin, asiakasrekisteriimme ja  vastuunvalintaohjeisiimme. 

Jos sinä tai toinen vakuutettu haluatte automaattisesti annetun päätöksen asiakaspalvelijamme käsiteltäväksi, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Lue lisää henkilötietojen käsittelystä 

Ota yhteyttä henkivakuutusasioissa​

Jos haluat keskustella asiantuntijamme kanssa henkivakuutusasioista, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme 0303 0303 (ma-pe 8-17).

Henkivakuutukset myönnetään terveysselvityksen perusteella. Kun haet henkivakuutusta, sinun on siis täydennettävä terveysselvitys, jossa selvitetään perustietoja terveydentilastasi. Terveysselvityksen täyttäminen onnistuu helposti verkossa henkivakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Huomioithan, että henkivakuutus ei astu voimaan ennen terveysselvityksen täyttämistä. Pariturva-vakuutuksen osalta kummankin vakuutetun tulee täyttää terveysselvitys. 

Henkivakuutukset voidaan myöntää, vaikka vakuutettu ei olisikaan täysin terve. Ratkaisu henkivakuutuksen myöntämisestä tehdään aina täytetyn terveysselvityksen perusteella. 

On tärkeää, ettet irtisano mahdollista voimassa olevaa henkivakuutusta ennen kuin saat päätöksen uuden vakuutuksen myöntämisestä.  

Henkivakuutusta hakiessasi voit itse määrätä edunsaajan, jolle korvaus kuolemantapauksessa maksetaan. Tätä henkivakuutuksen edunsaajamääräystä voit milloin tahansa muuttaa ilmoittamalla siitä kirjallisesti vakuutusyhtiölle.  

Helpoiten edunsaajamääräyksen antaminen tai muuttaminen onnistuu op.fi-palvelussa Omat vakuutukset-osioissa. Vaihtoehtoisesti voit antaa edunsaajamääräyksen Edunsaajamääräys-lomakkeella. 

Henkivakuutuksen korvaussumma on hyvä tarkistaa, jos elämäntilanteesi on muuttunut esimerkiksi asunnon oston ja isomman lainan myötä tai kun perheeseen syntyy uusi lapsi. Laske korvaussumma niin, että se kattaa osuutesi lainoista, vuoden bruttotulot ja vähintään 20 000 € per huollettava lapsi.

Voit hankkia lisäturvaa ostamalla uuden henkivakuutuksen vanhan rinnalle haluamallasi korvaussummalla. Tällöin vanhan vakuutuksen korvaussumma + uuden vakuutuksen korvaussumma = henkivakuutusturvan määrä.

Lisäturvan ottaminen vaatii myös uuden terveysselvityksen täyttämisen.

Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja etuja. Kun olet lisäksi osuuspankin omistaja-asiakas, hyödyt vieläkin suuremmasta alennusprosentista ja vakuutusmaksuihisi käytetään OP-bonuksia.
Tästä löydät ohjeet ja lomakkeet henkivakuutuskorvauksen hakemiseen. 
ENSIMMÄINEN VUOSI 0 €
NewLife-vakuutus
Kaksi miestä istuu huolettomina, koska heidät on turvattu Henkivakuutuksella.
Henkivakuutus yrittäjälle ja henkilöstölle
Turvaa yritystoiminnan jatkuvuuden ja läheistesi taloudellisen tilanteen, jos pahin sattuu.
Aikuisen terveysvakuutus
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit ja Pohjola Vakuutus toimivat.