Kahden hengen yhteisellä pariturvalla turvaat perheesi taloutta, jos menehdyt.

Pariturva

Pariturva on henkivakuutus kahdelle
1

Paras hetki ostaa pariturva on nyt

Elämässä sattuu ja tapahtuu, siksi varautuminen kannattaa. Kahden hengen yhteisellä pariturvalla voit turvata puolisosi ja perheesi taloutta, jos menehdyt. Voit hankkia henkivakuutuksen pariturvana helposti op.fi-palvelusta tai OP-mobiilista.

2

Laske hinta helposti

Pariturva on usein yhden hengen henkivakuutusta edullisempi. Näet hinta-arvion painamalla alla olevaa Laske hinta ja osta -painiketta ja syöttämällä sinun ja puolisosi syntymäajat. Kirjautumalla voit laskea tarkat hinnat ja ostaa pariturvan.

3

Hyödynnä asiakasetu

Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 50 % korotuksen henkivakuutuksen korvausmäärään. Silloin esimerkiksi 100 000 euron korvaus onkin 150 000 euroa. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.

Pariturva on henkivakuutus yhdessä puolison kanssa

Millainen henkivakuutus pariturva on? Pariturvavakuutus on nimensä mukaisesti kahden hengen yhteinen henkivakuutus. Kun vastuu perheen taloudesta on sinulla ja puolisollasi, on hyvä vaihtoehto hankkia pariturvahenkivakuutus eli pariturva. Vakuutus tuo turvaa sekä vakavan sairauden että tapaturman aiheuttaman kuoleman varalle. Jos toinen teistä menehtyy vakuutuksen voimassaoloaikana, pariturva voi auttaa säilyttämään perheen elintason vaikeassa tilanteessa.

Pariturva voi sopia sinulle, kun

 • vastuu perheen toimeentulosta on sinulla ja puolisollasi
 • haluat turvata puolisosi ja perheesi taloutta, jos menehtyisit
 • mietit, miten voit vaikuttaa siihen, että läheistesi ei tarvitse luopua esimerkiksi yhteisestä kodista, jos toinen puolisoista menehtyisi

Pariturvahenkivakuutus on vakuutus kuoleman varalle. Se tuo taloudellista turvaa läheisillesi, jos sinä menehdyt. Vakuutus voi auttaa heitä jatkamaan arkeaan surun keskellä. Henkivakuutuskorvauksella voi huolehtia esimerkiksi asuntolainan maksusta tai muista arjen kuluista. Kun mietit, millainen korvaussumma on sinulle sopiva, ota huomioon taloudelliset vastuusi. Pienikin henkivakuutus auttaa surun keskellä, mutta suosittelemme valitsemaan korvaussumman niin, että se kattaa lainat, vuoden bruttotulot sekä 20 000 euroa huollettavaa kohden.

Pariturvan hinta

Usein on edullisempaa ottaa kahden hengen yhteinen pariturva kuin henkivakutuukset yhden hengen turvina molemmille erikseen.​ Lasket vakuutuksesi hinnat kätevästi laskurillamme: syötä vain sinun ja puolisosi syntymäajat niin näet hinta-arvion. Tarkat hinnat näet kirjautumalla ja voit ostaa pariturvavakuutuksen helposti verkosta.

Pariturvavakuutuksen maksut maksetaan vuosittain joko yhdessä tai useammassa erässä. Halvin pariturva on silloin, kun maksat vuosimaksun yhdessä erässä. Tällöin saat 2,5 % alennuksen vakuutusmaksusta.

50% korotus korvaussummaan Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaille ja osuuspankin omistaja-asiakkaille.

Pariturvan edunsaaja

Henkivakuutuksella tuot turvaa valitsemillesi edunsaajille. Pariturvahenkivakuutuksessa sinulla ja puolisollasi on yhteinen korvaussumma, mutta kummallakin on omat edunsaajat. Jos toinen vakuutetuista kuolee, henkivakuutuskorvaus maksetaan kuolleen henkilön edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, korvaussumma maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille. Jos sinulla on jo olemassa oleva henkivakuutus, saatat pohtia, voiko olla kaksi henkivakuutusta. Pariturvalla voit hankkia lisäturvaa vanhan henkivakuutuksen rinnalle ja valita haluamasi edunsaajat.

Henkivakuutuksen korvausten verotus pariturvassa

Henkivakuutuskorvauksesta maksetaan joko perintöveroa tai pääomatulon veroa riippuen siitä, onko henkivakuutuksen korvauksen edunsaaja lähiomainen.

Kun olet osuuspankin omistaja-asiakas tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat etuja myös henkivakuutukseen. Ottaessasi vakuutuksen nyt saat 50 % korotuksen mihin vain valitsemaasi korvausmäärään. Jos olet valinnut 100 000 euron korvauksen, saatkin korvausmääräksi 150 000 euroa. Lisäetu koskee uusia henkivakuutuksia. 

Mikäli olet ottanut vakuutuksen aiemmin, voi lisäetusi olla eri tai voi olla, ettei vakuutukseesi liity lisäetua. Voimassa olevan etusi löydät uusimmalta vakuutuskirjalta. Olet osuuspankin omistaja-asiakas, kun olet maksanut jäsenosuusmaksun. Omistaja-asiakkaan ja Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaan edut päivittyvät sinulle vakuutuskausien mukaisesti. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.  
NewLife-vakuutus
    
  
  
  
  
                        Henkivakuutus on turva tulevaisuuden varalle ja erityisen tärkeä silloin, kun sinulla on perhettä tai lainaa.
50 % korotus 0 €
Henkivakuutus
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit ja Pohjola Vakuutus toimivat.