Pariturva

Pariturva on henkivakuutus kahdelle
1

Paras hetki ostaa pariturva on nyt

Elämässä sattuu ja tapahtuu, siksi varautuminen tuo sisäistä rauhaa. Pariturvalla voit turvata puolisosi ja perheesi taloutta, jos menehdyt. Voit hankkia vakuutuksen helposti op.fi-palvelusta tai OP-mobiilista.

2

Laske hinta helposti

Pariturva on usein yhden hengen turvaa edullisempi. Näet hinta-arvion painamalla alla olevaa Laske hinta ja osta -painiketta ja syöttämällä sinun ja puolisosi syntymäajat. Kirjautumalla voit laskea tarkat hinnat ja ostaa vakuutuksen.

3

Hyödynnä asiakasetu

Osuuspankin omistaja-asiakkaana tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaana saat 45 % korotuksen korvausmäärään. Silloin esimerkiksi 100 000 euron korvaus onkin 145 000 euroa. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.

Pariturva on henkivakuutus yhdessä puolison kanssa

Millainen henkivakuutus pariturva on? Pariturvavakuutus on nimensä mukaisesti kahden hengen yhteinen henkivakuutus. Kun vastuu perheen taloudesta on sinulla ja puolisollasi, on pariturvahenkivakuutus eli pariturva hyvä vaihtoehto. Vakuutus tuo turvaa sekä vakavan sairauden että tapaturman aiheuttaman kuoleman varalle. Jos toinen teistä menehtyy vakuutuksen voimassaoloaikana, pariturva voi auttaa säilyttämään perheen elintason vaikeassa tilanteessa.

Pariturva voi sopia sinulle, kun

 • vastuu perheen toimeentulosta on sinulla ja puolisollasi
 • haluat turvata puolisosi ja perheesi taloutta, jos menehtyisit
 • mietit, miten voit vaikuttaa siihen, että läheistesi ei tarvitse luopua esimerkiksi yhteisestä kodista, jos toinen puolisoista menehtyisi

Henkivakuutuskorvauksella voi huolehtia esimerkiksi asuntolainan maksusta tai muista arjen kuluista. Kun mietit, millainen korvaussumma on sinulle sopiva, ota huomioon taloudelliset vastuusi. Pienikin henkivakuutus auttaa surun keskellä, mutta suosittelemme valitsemaan korvaussumman niin, että se kattaa lainat, vuoden bruttotulot sekä 20 000 euroa huollettavaa kohden.

Pariturvan hinta

Kahden hengen yhteinen pariturva on usein yhden hengen turvaa edullisempi.​ Lasket vakuutuksesi hinnat kätevästi laskurillamme: syötä vain sinun ja puolisosi syntymäajat niin näet hinta-arvion. Tarkat hinnat näet kirjautumalla ja voit ostaa vakuutuksen helposti verkosta.

Pariturvavakuutuksen maksut maksetaan vuosittain joko yhdessä tai useammassa erässä. Halvin pariturva on silloin, kun maksat vuosimaksun yhdessä erässä. Tällöin saat 2,5 % alennuksen vakuutusmaksusta.

45% korotus korvaussummaan Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaille ja osuuspankin omistaja-asiakkaille.

Pariturvan edunsaaja

Pariturvahenkivakuutuksessa on yhteinen korvaussumma, mutta kummallakin on omat edunsaajat. Henkivakuutuskorvaus maksetaan kuolleen henkilön edunsaajille. Mikäli molemmat vakuutetut kuolevat samanaikaisesti, vakuutusmäärä maksetaan puoliksi kummankin edunsaajille.

Henkivakuutuksen korvausten verotus pariturvassa

Henkivakuutuskorvauksesta maksetaan joko perintöveroa tai pääomatulon veroa riippuen siitä, onko korvauksen edunsaaja lähiomainen.

Kun olet osuuspankin omistaja-asiakas tai Pohjola Vakuutuksen etuasiakas, saat etuja myös henkivakuutukseen. Ottaessasi vakuutuksen nyt saat 45 % korotuksen mihin vain valitsemaasi korvausmäärään. Jos olet valinnut 100 000 euron korvauksen, saatkin korvausmääräksi 145 000 euroa.  

Mikäli olet ottanut vakuutuksen aiemmin, voi lisäetusi olla eri tai voi olla, ettei vakuutukseesi liity lisäetua. Voimassa olevan etusi löydät uusimmalta vakuutuskirjalta. Olet osuuspankin omistaja-asiakas, kun olet maksanut jäsenosuusmaksun. Omistaja-asiakkaan ja Pohjola Vakuutuksen etuasiakkaan edut päivittyvät sinulle vakuutuskausien mukaisesti. Lisäetu vahvistetaan vuosittain.  
ENSIMMÄINEN VUOSI 0 €
NewLife-vakuutus
    
  
  
  
  
                        Henkivakuutus
45 % korotus 0 €
Henkivakuutus
Vakuutuksen myöntää OP-Henkivakuutus Oy, jonka asiamiehinä osuuspankit ja Pohjola Vakuutus toimivat.