Nainen ottaa kuvaa arvotavaravakuutetulla kameralla

Arvotavaravakuutus

Vakuuta arvokkaat korut, soittimet ja muut arvoesineet
1

Turvaa jopa ilman omavastuuta

Arvotavaravakuutus on voimassa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

2

Vakuutus esineen arvon mukaan

Voit itse ilmoittaa rahallisen arvon eli vakuutusmäärän, josta arvokkaan tavarasi vakuutat.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Vakuuta arvotavarat, joita kuljetat kodin ulkopuolella

Kotivakuutus kattaa kaiken omaisuutesi ja arvotavarasi silloin, kun tavarat pysyvät kotisi seinien sisäpuolella. Jos kuljetat arvokkaita tavaroitasi vakuuttamasi kodin ulkopuolella, voi erillinen arvotavaravakuutus olla sinulle tarpeen.

Kodin ulkopuolella mukanasi kulkeville tavaroille sattuneita vahinkoja korvataan kotivakuutuksesta 5 000 euroon asti. Jos kuljetat mukanasi esimerkiksi arvokkaita koruja tai kameraa objektiiveineen, voi tavaroiden arvo ylittää helposti 5 000 euron rajan. Silloin on parasta turvata tärkeät esineet arvotavaravakuutuksella. 

Arvotavara voi olla esimerkiksi
 • arvokas soitin
 • koru tai kello
 • kamera varusteineen tai
 • metsästysase.
Vakuuta arvotavaravakuutuksella arvokkaat tavarat, joita kuljetat kodin ulkopuolella.

Mitä arvotavaravakuutus korvaa?

Arvotavaravakuutus korvaa, jos tärkeille tavaroillesi sattuu jokin äkillinen tai ennalta arvaamaton vahinko. Saat korvauksen esimerkiksi silloin, jos vakuuttamasi arvotavara varastetaan tai putoaa ja rikkoutuu.

Korvaamme ensisijaisesti rikkoutuneen arvotavaran korjaamisen, jos se vain on mahdollista. Muussa tapauksessa saat korvauksen esineen arvon mukaan. Enimmillään korvaamme ilmoittamasi vakuutusmäärän verran.

Soittimia kuljetetaan keikoille, kilpailuihin ja treeneihin. Matkalla voi sattua kaikenlaista. Siksi muusikon kannattaa vakuuttaa soittimensa.

Hannu Partanen Vakuutuspäällikkö, Pohjola Vakuutus

Mitä jos koru tai muu arvotavara katoaa tai unohtuu?

Jos rakkaat ja arvokkaat korut, kello tai soittimet katoavat, on harmin määrä suunnaton. Onkin tärkeää, ettei arvotavaroita jätetä ilman valvontaa esimerkiksi uimarannoilla, ravintoloissa tai yleisissä kulkuneuvoissa. Vaihtoehtoisesti mukana kulkevat arvokkaat tavarat voi jättää säilytykseen lukittuun säilytystilaan.

Arvotavaravakuutus korvaa vakuuttamasi esineen katoamisen tai unohtamisen vain, jos katoamisen tai unohtamisen tarkka tapahtumahetki, -paikka ja olosuhteet voidaan määritellä. Katoaminen tai unohtaminen on myös pitänyt havaita heti tapahtumapaikalla ja siitä on tullut tuolloin todistettavasti ilmoittaa ulkopuoliselle.

Äiti ja lapsi peuhaamassa omakotitalon olohuoneessa
Kotivakuutus omakotitaloon

Arvotavaran vakuutusmäärä tarkoittaa sitä rahallista arvoa, josta vakuutat arvotavarasi, kuten korusi, soittimesi tai kamerasi varusteineen. Vakuutusmäärä on myös se summa, jonka verran voit enintään saada vakuutuksesta korvausta vahingon sattuessa.

Vakuutusmäärän tulee vastata esineen todellista arvoa, joten vakuutusmääräksi kannattaa valita uuden vastaavan esineen hinta.
Muistathan myös päivittää vakuutusmäärän, jos esineen arvo muuttuu tai siihen esimerkiksi ostetaan uusia osia.

Vahinkotilanteessa arvokkaan esineen arvo selvitetään perusteellisesti ja tarvittaessa alan asiantuntijoita käyttäen. Tiettyjen esineiden, kuten esimerkiksi digitaalisten kameroiden ja polkupyörien arvo määritellään esineiden iän ja vakuutusehtojen ikävähennysten perusteella.

Kun haluat vakuuttaa yli 20 000 euron arvoisen esineen, tarvitaan todistus esineen arvosta. Ota tällöin yhteys asiakaspalveluumme.

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

 • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
 • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
 • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • tileillä olevat varoista
 • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.