Mökkivakuutus on mökin oma kotivakuutus.

Mökkivakuutus

Kotivakuutus myös vapaa-ajan asunnollesi
1

Mökkivakuutus tarpeidesi mukaan

Voit valita mökin vakuutuksen laajuuden ja omavastuut itse, joten maksat juuri haluamastasi vakuutusturvasta.

2

Omavastuuetu 200 euroa

Palo-,  luonnonilmiö- ja rikosvahingoissa omistaja-asiakkaan omavastuu voi olla jopa nolla euroa.

3

Omistaja-asiakkaan edut

Omistaja-asiakkaana saat vakuutuksistasi alennusta ja OP-bonuksia.

Mitä mökin tai vapaa-ajan asunnon vakuutus korvaa?

Maisemanvaihdos omalle mökille tai vapaa-ajan asunnolle virkistää mieltä arjen keskellä. Vapaa-ajan asunnon oma kotivakuutus on mökin ja halutessasi myös sen tavaroiden turvana sekä mökkeillessäsi että mökin ollessa tyhjillään. Saat mökin vakuutuksesta juuri sellaisen kuin haluat, sillä voit itse valita haluamasi turvat ja omavastuut.

Korvaamme mökkivakuutuksesta esimerkiksi murtojen, tulen tai myrskyjen aiheuttamia vahinkoja. Jos vapaa-ajan asuntosi varusteisiin kuuluu esimerkiksi ilmalämpöpumppu tai putkia pitkin juokseva vesi, suosittelemme mökkivakuutukseen myös turvaa laitteiden rikkoontumisen ja putkistovuotojen varalta.

Kun vakuutat mökkisi tavarat, korvaamme myös esimerkiksi enintään 5 hv:n perämoottorit 1 500 euroon asti.
Mökkivakuutus kattaa myös esimerkiksi enintään 5 hevosvoiman perämoottorit 1500 euroon asti.

Vakuuta myös sauna ja pihan muut rakennukset

Mökin pihapiiristä löytyy usein esimerkiksi pihasauna ja muita pieniä tai suuria rakennuksia. Saunarakennus tarvitsee aina oman vakuutuksensa. Piha-alueen muut rakennukset taas tulee vakuuttaa erikseen silloin, kun niiden pinta-ala on yli 12 neliömetriä tai arvo yli 7 000 euroa.

Mökin vakuutus kattaa automaattisesti yhteensä 7 000 euroon asti esimerkiksi piha-alueella olevat enintään 12 neliön suuruiset maakellarit, katokset ja kevytrakenteiset rakennukset sekä muut tavalliset kiinteät rakenteet, kuten aidan ja lipputangon. 

Talviteloilla oleva mökki tai vapaa-ajan asunto voi houkutella paikalle ei-toivottuja vieraita. Mökkivakuutuksella saat kuitenkin turvaa myös murtojen ja varkaiden varalle.

Päivi Sivupuro Vahinkoasiantuntija, Pohjola Vakuutus

Pidä mökkivakuutus ajan tasalla

Muista päivittää mökkivakuutus, jos esimerkiksi hankit vapaa-ajan asunnolle uusia tavaroita niin, ettei irtaimistolle valitsemasi enimmäiskorvaus ole enää riittävä. Olipa irtaimistosi minkä arvoinen tahansa, on hyvä muistaa tavaroiden huolellinen säilytys, eikä esimerkiksi jättää omaisuutta autoon tai telttaan ilman valvontaa.

Mökin vakuutus kaipaa päivitystä myös silloin, jos rakennat mökillesi tai vapaa-ajan asunnollesi esimerkiksi umpikuistin tai umpinaisen lasiterassin, sillä ne kasvattavat mökin kokonaisalaa. Kokonaisala tarkoittaa rakennuksen ulkomittojen mukaan laskettua pinta-alaa, ja sen tulee aina olla vakuutuksessa ajan tasalla. Pinta-ala lasketaan jokaisesta kerroksesta erikseen ja summataan yhteen.

Moottoriveneen vakuutus turvaa veneesi ja sen varusteet.
Venevakuutus moottoriveneelle
Kun venevakuutus on kunnossa, on helppo nauttia veneilystä ja vapaudesta.
Soutuveneet korvataan Omakoti-vakuutuksesta yhteensä enintään 1 500 euroon saakka. Pienvenevakuutuksella saat turvaa kalliimmalle veneelle ja enintään 20 hv:n perämoottorille. Suuremman veneen, jossa on yli 20 hv:n moottori, voit vakuuttaa venevakuutuksella.

Omistaja-asiakkaan edut

Kun olet omistaja-asiakkaamme ja sinulla on vakuutuksia kolmesta eri tuoteryhmästä, saat useimmista vakuutuksista lähes 10 % alennuksen. Auton bonuksellisesta kaskovakuutuksesta alennus on lähes 18 %. 18–27-vuotias nuori saa 21 % alennuksen lähes kaikista kodin ja perheen vakuutuksista.

Muut edut

  • 40 % korotus henkivakuutuksen vakuutusmäärään
  • 200 € omavastuuetu Omakoti-vakuutukseen
  • alle 1-vuotiaan vauvan vanhemmille maksutonta henkivakuutusturvaa vuodeksi

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksujen lisäksi OP-bonuksia myös

  • lainoista
  • säästöistä ja sijoituksista
  • tileillä olevat varoista
  • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Osuuspankit toimivat Pohjola Vakuutuksen asiamiehenä.