Vuokralaisen kotivakuutus

Pohjola Kotivakuutus on erinomainen turva vuokralaisen ja vuokra-asunnon tarpeisiin. Vakuutuksella turvaat kodin irtaimiston kuten elektroniikan, huonekalut ja kodinkoneet esimerkiksi rikkoutumisen ja särkymisen varalta. Asumismuodosta riippuen saat vakuutuksesta turvan myös huoneiston osille tai tarvittaessa koko rakennukselle.

Pohjola Kotivakuutus – vuokralaisen vakuutus

Pohjola Kotivakuutus on erinomainen kotivakuutus vuokralaiselle, asuitpa vuokralla sitten esimerkiksi kerrostalohuoneistossa, rivitaloasunnossa tai omakotitalossa. Vuokralainen tai alivuokralainen voi turvata kotivakuutuksella tavarat esimerkiksi särkymisten, rikkoutumisien, ilkivallan sekä palo- ja vesivahinkojen varalta. Asunto-osakemuotoisten huoneistojen kohdalla vakuutukseen sisältyy verkossa ostettaessa aina turva myös vuokrahuoneiston osille. 

Jos asut vuokralla omakotitalossa, voit räätälöidä kotivakuutuksen turvaamaan myös rakennuksen. Yleensä kuitenkin asunnon omistaja eli vuokranantaja vakuuttaa omakotitalon erillisellä vuokranantajan vakuutuksella. Jos asut vuokralla omakotitalossa, keskustele vuokranantajasi kanssa rakennuksen vakuuttamisesta. Mikäli vuokranantajasi vakuuttaa vuokraamasi omakotitalorakennuksen, sinun vakuutuksestasi ei korvata mahdollisesti aiheuttamiasi vahinkoja rakennukselle.

Valitse asumismuotosi ja turvaa vuokralaisen tavarat ja vuokra-asunto

 

 

Onko kotivakuutus pakollinen vuokra-asunnossa?

Vuokralaisena moni saattaa pohtia, onko kotivakuutus pakollinen vuokra-asuntoon. Vaikka mikään laki ei erikseen määrää hankkimaan kotivakuutusta vuokra-asuntoon, useimmiten vuokrasopimuksessa vuokralainen kuitenkin velvoitetaan ottamaan kotivakuutus vastuuvakuutuksineen.

Vuokralaisen kotivakuutuksella voit turvata kotisi tavarat muun muassa särkymisen, rikkoutumisen, ilkivallan sekä palo- ja vesivahinkojen varalta. Vastuuvakuutus tulee avuksesi, jos aiheutat muille henkilöille tai heidän omaisuudelleen vahinkoa, josta olet lain mukaan korvausvelvollinen. Vuokranantajan kotivakuutus turvaa sen sijaan asunnon kiinteät kalusteet ja siellä olevat vuokranantajan omistamat tavarat, jos asuntoa vuokrataan kalustettuna. Onkin sekä vuokralaisen että vuokranantajan edun mukaista, että molemmilla on voimassa oleva kotivakuutus.

Laaja kotivakuutus – paras kotivakuutus vuokra-asuntoon

Pohjola Vakuutuksen kotivakuutus on räätälöitävissä tarpeisiisi sopivaksi. Kun valitset vakuutukseen kattavimman laajuuden, saat vakuutuksesta turvan seuraavien vahinkojen varalta:

Rikkoutumiset ja muut yllättävät vahingot

Vuotovahingot

Varkaus- ja ilkivaltavahingot

Tulipalo-, savu- ja nokivahingot

Luonnonilmiövahingot

Kotivakuutukseen sisältyy aina myös vastuuvakuutus  ja oikeusturvavakuutus sekä muuttoturva, joka on tavaroidesi turvana muuttaessasi ja vakuutuksen ollessa voimassa. Kotivakuutus turvaa myös matkatavarasi Pohjoismaissa, ja vakuutuksesta korvataan myös tilapäisasunnon aiheuttamia kuluja, mikäli joudut esimerkiksi vesivahingon takia muuttamaan hetkellisesti tilapäisasuntoon.

Kotivakuutus turvaa myös vuokralaisen tavarat

Vuokralaisena saat kotivakuutuksesta turvan myös vuokra-asuntosi viihde-elektroniikalle, kodinkoneille, urheiluvälineille, huonekaluille, astiastolle ja muille kalusteille. Vuokralaisen vakuutusta hankkiessasi voit määritellä tavaroillesi haluamasi enimmäiskorvauksen ja omavastuuosuuden. 

Kotivakuutuksellamme tavarasi on turvattu myös vuokra-asuntoon liittyvissä ullakko-, kellari- tai varastotiloissa. Huomioithan kuitenkin, että kun vahinko kohdistuu kyseisissä tiloissa säilytettäviin kodin tavaroihin, korvausta maksetaan enintään 10 % määrittelemästäsi irtaimiston enimmäiskorvauksesta.

Pitääkö kaikkien samassa taloudessa asuvien ottaa kotivakuutus?

Pariskunnalle riittää yksi kotivakuutus vuokra-asuntoon. Vakuutus tarvitsee ottaa vain toisen nimiin. Tällöin vakuutettuna on vakuutuksenottaja ja hänen kanssaan samassa taloudessa asuvat henkilöt.

Haussa kotivakuutus kimppakämppään? Kimppakämpän kotivakuutus tulee hoitaa puolestaan niin, että kaikki kämppikset ottavat omat kotivakuutukset vastuuvakuutuksineen  ja oikeusturvavakuutuksineen. Käytännössä asunnon neliöt jaetaan kämppisten kesken omille vakuutuksille. Jokainen kämppäkaveri vakuuttaa omassa käytössä olevan osuutensa asuinneliöistä sekä omat tavaransa. Yhteisiä tiloja ei tarvitse huomioida vakuutuksessa.

Kotivakuutuksen ostaminen pariskunnan tai kämppisten vuokra-asuntoon onnistuu helposti verkkokaupassamme.

Muuttamassa vuokra-asuntoon? Turvaa myös muutto

Osoitteen muuttuessa on kotivakuutuksen tärkeä muuttaa mukana. Suosittelemmekin, että olet turvannut vuokra-asuntosi ja vuokra-asuntoon muuttavat tavarasi kotivakuutuksella jo muuttopäivästä alkaen. Muuton aikana sattuneita vahinkoja korvataan kotivakuutuksen sisältämästä muuttoturvasta. Saat vakuutuksesta turvaa esimerkiksi televisiolle ja muulle kallisarvoiselle elektroniikalle myös muuton aikana tapahtuvan rikkoutumisen varalle. Helpoiten varaudut kuitenkin muuton aikana mahdollisesti sattuviin vahinkoihin suojaamalla helposti särkyvät esineet huolella muuttokuormaa pakatessasi.