Kotivakuutus

Kotivakuutus on turva kodille ja kodin tavaroille. Meiltä löydät kotivakuutukset niin kodille kuin mökille tai vapaa-ajan asunnollekin. Kotivakuutuksella suojaat kodin rakenteet, huoneiston osat ja irtaimiston esimerkiksi vesi- ja palovahingon varalta. Voit valita kotivakuutuksen kattavuuden ja omavastuun helposti tarpeisiisi ja asumismuotoosi sopivaksi. Valitse alta sinulle paras kotivakuutus, laske hinta ja osta se helposti netistä. Alta pääset tutustumaan myös kodin arvotavaroiden vakuutukseen sekä sijoitusasuntoosi soveltuvaan kotivakuutukseemme.

Valitse sinulle sopivin Pohjola Kotivakuutus

Kerrostalo
Erillistalo
Vuokranantajan vakuutus
Rivitalo
Paritalo
Varastoidun tavaran vakuutus
Omakotitalo
Mökki
Arvotavaravakuutus

 

Mitä kotivakuutuksesta korvataan?

Kotivakuutuksesta korvataan huoneiston ja irtaimiston vahinkoja. Vakuutuksesta saat turvaa, kun kotonasi sattuu vahinko, kuten tulipalo, putkirikko, vesivahinko. Voit määritellä vakuutuksen kattamaan myös kodin tavaroiden vahingot, kuten tavaroiden särkymiset, varkaudet ja menetykset, oli kyseessä sitten puhelin, tietokone, televisio tai esimerkiksi silmälasit.

Kotivakuutus - hinta

Kotivakuutuksen hintaan vaikuttavat omat tietosi ja asunto, jonka haluat vakuuttaa. Hintaan vaikuttavat myös valitsemasi turvat ja omavastuut, joiden avulla voit räätälöidä vakuutuksen juuri sinun kodillesi sopivaksi. Esimerkiksi suurempi omavastuu vaikuttaa vakuutuksen hintaan alentavasti, jolloin säästät vakuutusmaksuissa.

Huomioithan, että räätälöidessäsi turvia ja omavastuita myös kotivakuutusten hinnat muuttuvat. Kotivakuutuksen hinta on kätevintä laskea verkkokaupassamme, josta näet vakuutusten hintojen lisäksi myös suosituksemme kodillesi.

Haussa halpa kotivakuutus? Sopivan vakuutuksen valinnassa on hyvä huomioida muutkin tekijät kuin hinta. Halvin kotivakuutus ei välttämättä turvaa haluamallasi laajuudella vahinkotilanteessa, jolloin halvin vakuutus ei usein olekaan paras kotivakuutus. Räätälöi kodillesi siis vakuutus, joka tarjoaa kattavan turvan vahingon sattuessa. Tällöin kotisi turvana on aidosti edullinen kotivakuutus.

Laske edullinen kotivakuutus kätevästi verkkokaupassamme.

Kotivakuutusten vertailu säännöllisin väliajoin on suositeltavaa

Kodin vakuutus on usein yksi tärkeimmistä vakuutuksistasi ja näin ollen sen ajantasaisuuden ja kattavuuden varmistaminen ajoittain on suositeltavaa. Kotivakuutusten vertailussa ja itsellesi parasta vaihtoehtoa etsiessäsi on kuitenkin hyvä ottaa huomioon muitakin seikkoja kuin kotivakuutuksen hinta.

Vakuutusvertailussa on hyvä huomioida muun muassa kodin vakuutuksen sisältämät turvat, enimmäiskorvaukset ja omavastuut sekä kotisi turvaa täydentävät palvelut. Kun vertailet esimerkiksi eri vakuutusyhtiöiden kotivakuutuksia tulevaan kerrostaloasuntoosi, kannattaa varmistaa enimmäiskorvauksen riittävyys niin kiinteiden kalusteiden kuin irtaimistonkin osalta.

Kun vakuutettavan kotisi tiedot ovat selvillä, voit vertailla vakuutuksen hintoja eri kattavuuksilla ja enimmäiskorvauksilla kätevästi verkkokaupassamme. Voit myös valita sopivan omavastuun oman riskinsietokykysi mukaan. Kun vertailet kotivakuutuksia, tutustu huolella myös sinulle tarjottaviin etuihin – erityisesti jos tarkoituksenasi on tehdä kotivakuutusten hintavertailua.

Tiesithän, että osuuspankin omistaja-asiakkaanamme saat jopa 250 euron omavastuuedun, etkä välttämättä maksa omavastuuta lainkaan. Omavastuuetu koskee palo-, luonnonilmiö- ja rikosvahinkoja vahingon määrän ylittäessä valitsemasi omavastuun.

Termit tutuiksi: Pohjola Vakuutuksen Omakoti-vakuutus ja Mittaturva

Pohjola Vakuutuksen kotivakuutus kantaa nimeä Omakoti-vakuutus. Vakuutuksen nimi säilyy samana, vakuutit sillä sitten kerros-, rivi- tai paritalon, omakotitalon, mökin taikka huvilan. Kun vakuutat kotisi Pohjola Vakuutuksella, muodostuu vakuutuksesta Mittaturva-sopimus. Mittaturvaan sisällytetään kaikki asumisen, terveyden sekä omaisuuden vakuutuksesi, kun taas Autoturva koostuu mahdollisista ajoneuvojesi vakuutuksista.

Laaja vai hieman suppeampi kotivakuutus?

Voit valita kotivakuutukseen haluamasi kattavuuden kätevästi verkkokaupassamme. Voit lisäksi muokata vakuutuksen omavastuuta ja räätälöidä enimmäiskorvaukset juuri sinulle ja kodillesi sopiviksi.

Suosittelemme kodin vakuuttamista mahdollisimman kattavasti, jolloin saat parhaan turvan asumisellesi ja ikävien yllätysten varalta. Laajempi kotivakuutuksemme on myös helppo ja varma tapa vakuuttaa vuokra-asunto, koska se kattaa useimmissa tapauksissa kaiken, mistä olet vuokralaisena vastuussa.

Turvaa kodin tavaroille

Irtaimistovakuutus tuo turvaa kotisi tavaroille niille sattuvien vahinkojen varalta. Vakuutuksesta korvataan irtaimiston vahinkoja valitsemaasi enimmäiskorvaukseen asti. Irtaimistoon lukeutuvat mm. huonekalut, vaatteet, astiat, viihde-elektroniikan kuten puhelimen ja tv:n, harrastus- ja urheiluvälineet sekä erilaiset arvoesineet.

Kun pohdit sopivaa enimmäiskorvauksen määrää, kannattaa pitää mielessä, että kodin irtaimistoon sisältyy pääsääntöisesti kaikki, mitä otat mukaan muuttaessasi. Kannattaakin pohtia, paljonko kotisi tavaroiden hankkiminen kaupasta maksaisi nyt, ja asettaa enimmäiskorvaus vastaamaan tätä summaa. Muista kuitenkin huomioida vakuutuksen ikävähennykset ja valitsemasi omavastuu, kun määrittelet irtaimiston arvoa.

Kun lasket kotivakuutuksen hintaa, ehdotamme kotisi tavaroille huoneistoalaan perustuvaa vahinkokohtaista irtaimistovakuutuksen enimmäiskorvausta. Mikäli irtaimistosi on tavanomaista arvokkaampi tai siihen kuuluu arvoesineitä, kuten kallis koru tai taulu, saatat tarvita suuremman euromääräisen enimmäiskorvauksen.

Kiinteät kodinkoneet ja elektroniikka turvattuina

Kodin vakuutus tuo turvaa asunnon kiinteille kodinkoneille, kuten astianpesukoneelle ja jääkaapille. Vakuutathan tavaroidesi lisäksi myös huoneistosi osat tai asuinrakennuksesi. Kun kodinkone rikkoutuu, voit hakea vakuutuksesta korvausta esimerkiksi korjauksen aiheuttamiin kuluihin tai uuden kodinkoneen hankkimiseen.

Kun vakuutat kotisi tavarat, turvaa vakuutus myös kännykkäsi, tablettisi tai kannettava tietokoneesi rikkoutumisen, kastumisen tai varastamisen varalta. Huomioithan kuitenkin, että kotivakuutuksen korvaavuus on riippuvainen siitä, mitä turvia valitset huoneiston, rakennuksen sekä tavaroiden ja omaisuuden suojaksi.

Kotivakuutuksen laiterikkoturva

Laiterikkoturva on turvanasi laiterikon yllättäessä. Laiterikkoturvasta voidaan korvata koneen, laitteen, putkiston tai johdon rikkoutuminen, kun ensisijainen syy rikkoutumiselle on äkillinen ja ennalta arvaamaton sähköilmiö tai mekaaninen syy.

Kotivakuutus rakentamisen tai remontin ajaksi

Jos rakennat tai peruskorjaat rakennusta yksityishenkilönä omaan käyttöösi, voit vakuutta rakennuksen samoilla turvilla kuin millä vakuuttaisit sen valmiina. Huomioithan, että rakentamisen ja peruskorjauksen aikana omavastuu on kaikissa vahingoissa vähintään 1 000 euroa. Jos rakennat tai remontoit talkoovoimin, muistathan vakuuttaa myös talkoolaiset talkoovakuutuksella. Vakuutus turvaa talkoisiin osallistujat tapaturmien varalta sekä talkootyön aikana että siihen välittömästi liittyvillä matkoilla.

Kotivakuutuksesta turvaa myös matkatavaroille?

Tiesitkö, että kotivakuutuksemme turvaa joskus myös matkatavarasi? Pitää paikkansa. Kun matkustat Suomessa tai muissa Pohjoismaissa, kotivakuutuksemme turvaa matkatavarasi jopa 5 000 euroon asti valitsemallasi vähintään 150 euron omavastuulla.

Muista kuitenkin turvata matkalla mukana kulkeva omaisuus erillisellä matkatavaravakuutuksella, jos reissaat Pohjoismaiden ulkopuolelle tai otat mukaan kalliimpiarvoisempaa matkatavaraa. Matkatavaravakuutus on hyvä turva myös siitä syystä, että voit hankkia sen ilman omavastuuta.

Pohjola Vahinkoapu auttaa, kun kotona sattuu vahinko

Pohjola Vahinkoavusta löydät toimintaohjeet kaikkiin kodin vahinkotilanteisiin. Vahinkoavusta löydät myös vahinkotilanteessa palvelevat Pohjola Vakuutuksen huoltoliikekumppanit sekä ohjeet vakuutuskorvauksen hakemiseen. Pohjola Vahinkoapu palvelee asiakkaitamme 24/7.

Tiesithän, että Pohjola Vakuutuksen asiakkaana korvaushakemusta ei aina tarvitse lähettää, sillä monien vahinkotilanteiden kohdalla korjaus- ja korvausasiat hoituvat suoraan kumppanillamme.