Mies huoltaa moottoripyörää

Motorcykelförsäkring

Skydd för motorcyklar

Det går inte just nu att räkna ut priset och att teckna en försäkring. Vi beklagar störningarna.

Prova på nytt om stund eller teckna en försäkring genom att kontakta kundtjänsten 0303 0303 (mån.-fre. kl. 8-19).

Vi utnyttjar automatiskt beslutsfattande i försäkringsbeslut. Läs mer om behandlingen av personuppgifter
1

En ny mer belönande bonus

Ger nya motorcyklister högre startbonus än förut. Erfarna förare får upp till 80 % av maxbonus och ett bonusskydd som skyddar mot bonusförlust.

2

Självrisk endast 150 euro

Självrisken i vår motorcykelförsäkring är den lägsta på marknaden.

3

Förmåner för ägarkunder

Som ägarkund får du rabatt på dina försäkringar och OP-bonus.

En motorcykelförsäkring ger dig och din cykel skydd

Du behöver en lagstadgad trafikförsäkring för motorcykeln, men glöm inte heller kaskoförsäkringen – den ersätter skador som drabbar din motorcykel. Du kan välja kasko efter dina behov. Oavsett om du ska teckna en försäkring för en motorcykel eller en lätt motorcykel, lönar det sig att tänka igenom, hurdan försäkring som är bäst just för dig.

Våra båda kaskoförsäkringar Helkasko och Delkasko ersätter exempelvis stöld av motorcykel. Helkasko som omfattar båda kollisioner och krockar kan du utvidga att omfatta också situationer där en okänd part bucklar till din parkerade motorcykel. Med förnyelsen av försäkringen för motorcykel och lätt motorcykel kan du nu också till Delkasko skaffa ett valbart skydd i händelse av skadegörelse.

Som ny motorcyklist förbättrar du snabbt din körskicklighet – och nu också din bonus. Startbonus i trafikförsäkringen för motorcyklar är nu upp till 40 %. Inom tre år är din bonus redan 64 %.
Mies ja moottoripyörä tallissa

Den bästa motorcykelförsäkringen för dem som uppskattar flexibilitet

Vill du också på våren hoppa upp på motorcykeln genast då vädret tillåter det? En flexibel motorcykelförsäkring som gäller året runt ger dig friheten att njuta av farten när du vill. Om du inte hinner köra, kan du också göra en avställning för sommarmånaderna. Vid en avställning som varar oavbrutet i över 30 dagar får du nu nämligen en gottgörelse på premien för försäkringen för en motorcykel eller en lätt motorcykel.

Eller planerar du att åka utomlands med din motorcykel? Ta med dig Green Card, dvs. Gröna kortet, så kan du köra bekymmersfritt. Med Green Card kan du påvisa att din trafikförsäkring gäller i nästan hela Europa och exempelvis i Ryssland.

Härligast känns det då du knuffar ut motorcykeln ur vinterförvaret och ut på torr asfalt. Då motorcykelförsäkringen gäller året runt, kan jag fara ut på årets första körning genast då vädret tillåter det.

Mikko Uleåborg

Åretruntpremiesättningen sparar tid och pengar

Trafik- och kaskoförsäkringen för motorcykel har premiesatts så att det inte lönar sig att göra en avställning eller säga upp kaskon för vintern av premieorsaker. Motorcykelförsäkringen gäller alltid, men i den lägre premien för vintermånaderna har vi beaktat att du knappast kör med din motorcykel eller lätta motorcykel under vintern.

En försäkring för en motorcykel eller en lätt motorcykel som gäller året runt möjliggör att du inte behöver göra en avställning, trots att du inte använder din motorcykel under vintern. Om du något år inte hinner köra med motorcykeln under hela sommaren, kan du fortfarande göra en avställning och få gottgörelse på premien.

Frågor: Hur mycket kostar en försäkring för motorcyklar?

Premierna för motorcykelförsäkringar varierar beroende på motorcykeln och motorcyklisten. Premien på försäkringar för motorcykel och lätt motorcykel påverkas bland annat av motorcykelns märke och ålder och av de skydd som du väljer för motorcykeln. På premien för motorcykeln inverkar också den bonus i trafikförsäkringen och kaskoförsäkringen som du har samlat som motorcyklist. Bonusen belönar en utmärkt förare genom att premien för motorcykelförsäkringen nedsätts, vilket betyder att då du kör tryggt och skadefritt kan du minska premien för din försäkring för motorcykeln på fakturan för följande försäkringsperiod.

Den billigaste motorcykelförsäkringen är inte nödvändigtvis den bästa motorcykelförsäkringen

Om du endast väljer den obligatoriska trafikförsäkringen som skydd får du en måttligare premie för motorcykelförsäkringen, men då har motorcykeln inget skydd till exempel för kollision med djur, tekniskt fel eller skadegörelse. Därför är nödvändigtvis inte den billigaste motorcykel försäkringen nödvändigtvis den bästa för dig om olyckan är framme. Då du jämför priserna på motorcykelförsäkringar ska du också titta på skyddet som försäkringen erbjuder och tjänsterna du har tillgång till om olyckan är framme - motsvarar den billigaste försäkringen för motorcykeln dina behov både under och utanför säsongen. Genom att mata in uppgifterna om din motorcykel i kalkylatorn kan du enkelt se våra priser och de skydd som vi rekommenderar för din motorcykel.

Nainen nauraa terveysvakuutuksen turvin
FÖR DIG
Hälsoförsäkring för vuxen

Bonus i trafikförsäkringen för motorcykel stiger nu ännu snabbare och sjunker då en skada inträffar måttligare än förut. Startbonus för trafikförsäkringen för motorcykel är minst 40 % och maxbonus 80 %. Den bonusprocent som du intjänat får du på alla dina motorcyklar som du försäkrat.

Till Helkasko får du genast 70 % av maxbonus. Bonus i kasko minskar på premien för kollisions- och krockskyddet, och en skada som ersatts ur skyddet minskar åter på bonus. Observera, att motorcykeln måste vara i trafik minst 90 dagar under försäkringsperioden, för att bonus ska öka.

Intyg över försäkrings- och skadehistoria

Om du behöver ett intyg över ditt fordons försäkrings- och skadehistoria exempelvis på grund av att du flyttar utomlands, kan du beställa det hos Trafikförsäkringscentralen. Med intyget kan du påvisa din körhistoria för ett utländskt försäkringsbolag.

Liikennevakuutuksen bonustaulukko

Förmåner för ägarkunder

Då du är ägarkund hos oss och har försäkringar ur tre olika produktgrupper, får du nästan 10 % rabatt på de flesta försäkringarna. På bilens kaskoförsäkring med bonus är rabatten nästan 18 %. 18–27-åringar får 21 % rabatt på nästan alla försäkringar för hemmet och familjen.

Övriga förmåner

  • en förhöjning med 40 % på försäkringsbeloppet för livförsäkringen
  • en självriskförmån på 200 euro i Mitthem-försäkringen
  • gratis livförsäkringsskydd i ett års tid för föräldrar som har ett barn under ett år

OP-bonus

En ägarkund samlar OP-bonus utöver för premier för hemmet, familjen och fordon också för

  • lån
  • sparande och placering
  • medel på konton
  • inköp som betalats med OP-Visas Credit-funktion.

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och premier.

Försäkringen beviljas av Pohjola Försäkring Ab. Andelsbankerna fungerar som ombud för Pohjola Försäkring Ab.

Har du inget registreringsnummer?