Motorcykellån – motorcykelfinansiering från din bekanta bank

Har du hittat dina drömmars motorcykel? Ansök enkelt och tryggt om motorcykelfinansiering från din bekanta bank. Jämför motorcykellån, välj det lån med eller utan säkerheter som passar dig bäst och fyll i ansökan behändigt på nätet.

Specialkredit

En engångskredit utan säkerhet som du snabbt får in på ditt konto.

 • 2 000–15 000 euro
 • Utan säkerhet
 • Ränta 7,95 % + 3 mån. euribor
 • Endast för OP:s kunder

Banklån

Ett engångslån med säkerhet och förmånlig ränta.

 • Från 10 000 euro uppåt
 • Du behöver en säkerhet för lånet
 • Typisk ränta 3–5 % + 12 mån. euribor
 • För alla bankers kunder

Jämför motorcykellån – ett hurdant lån passar mig?

Du kan ansöka om ett lån utan eller med säkerhet för finansiering av din motorcykel.

 • För ett motorcykellån utan säkerhet, det vill säga en Specialkredit, behöver du inte inteckna egendom som säkerhet. Du kan smidigt när som helst ansöka om en Specialkredit för att finansiera ett motorcykelköp. Du kan ansöka om Specialkredit när du är kund hos OP.
 • Ett motorcykellån med säkerhet, det vill säga ett Banklån, är vanligen det förmånligaste sättet att finansiera en motorcykel sett till räntan. För ett Banklån behöver du alltid en säkerhet, till exempel din bostad eller sommarstuga. Du kan ansöka om ett Banklån hos oss även om du inte är kund hos OP.

När du väljer finansiering för motorcykeln, fundera i lugn och ro på hur stort lån du behöver. Med lånet kan du betala också andra inköp som ansluter sig till den nya motorcykeln, till exempel körutrustning.

Specialkredit – motorcykellån utan säkerhet upp till 15 000 euro

Om du vill ha ett lån utan säkerhet kan du ansöka om en Specialkredit. Du kan ansöka om ett motorcykellån utan säkerhet upp till 15 000 euro. Räntan på Specialkredit utan säkerhet är 7,95 % + 3 mån. Euribor.

Fördelen med ett motorcykellån utan säkerhet är att du får kreditbeslutet snabbt. Om du gör en låneansökan i tjänsten op.fi eller i OP-mobilen får du kreditbeslutet genast eller senast inom två bankdagar. Du får pengarna på kontot genast när du har godkänt kreditavtalet.

Observera att du kan ansöka om ett lån utan säkerhet endast om du är kund hos OP.

Läs mer om Specialkredit utan säkerhet >

Banklån – motorcykellån med säkerhet från 10 000 euro uppåt

Du kan ansöka om ett Banklån med säkerhet för finansiering av en motorcykel från 10 000 euro uppåt utan övre gräns. Det går enkelt att ansöka om lån ensam eller tillsammans med en annan person oberoende av om du är eller inte är kund hos OP.

Räntan på lån med säkerhet är förmånligare än räntan på lån utan säkerhet, eftersom säkerheterna tryggar återbetalningen av lånet till banken. Låneräntan bestäms kundspecifikt – vanligtvis är den cirka 3–5 %. 

Som säkerhet används huvudsakligen bostadsegendom, som till exempel en ägarbostad, placeringsbostad eller stuga. Bostaden behöver inte vara skuldfri för att den ska kunna erbjudas som säkerhet för lånet. Annan egendom såsom skog, placeringar eller besparingar kan också användas som säkerhet. En motorcykel eller konsumtionsvara som köps duger inte som säkerhet för ett lån med säkerhet.

Som ägarkund hos andelsbanken får du OP-bonus för ett Banklån med säkerhet.

Läs mer om Banklån med säkerhet >

Hur ansöker jag om motorcykellån?

Du kan ansöka om ett motorcykellån enkelt i tjänsten op.fi eller i OP-mobilen.

Om du ansöker om ett motorcykellån utan säkerhet, det vill säga Specialkredit, får du ett kreditbeslut utan onödigt dröjsmål. När du slutför ansökan och godkänner kreditavtalet får du pengarna på kontot genast. Du får beslutet om ett Banklån med säkerhet ofta inom 1–3 dagar.

Läs mer och ansök om Specialkredit utan säkerhet >

Läs mer och ansök om ett Banklån med säkerhet >

Varför lönar det sig att ansöka om finansiering för motorcykeln hos OP?

Det är lätt och tryggt att ansöka om ett motorcykellån hos andelsbanken.

 • Du får finansiering för motorcykeln till vettig ränta.
 • Du kan betala tillbaka lånet smidigt och ansöka om ändringar i din betalningsplan.
 • Du ser tydligt de totala kostnaderna för ditt lån.

På lånebeslutet inverkar i hur god balans dina inkomster och utgifter är. Vi vill alltid försäkra oss om att lånet är rätt dimensionerat enligt din situation och att det inte uppstår problem med lånebetalningen. Jämför olika alternativ och bedöm din betalningsförmåga realistiskt. Ansök om ett lånebelopp som ger dig tillräckligt med pengar över också till andra utgifter och besparingar.

Flexibilitet i lånet enligt din livssituation

Du kan när som helst betala mer än den avtalade amorteringen på ett motorcykellån med eller utan säkerhet. Du kan också när som helst betala tillbaka hela lånet på en gång.

När du ansöker om ett motorcykellån avtalar du om betalningsposterna för det. Om det behövs kan du ändå under tidens gång ändra beloppet på betalningsposten, byta förfallodag eller ansöka om amorterings- eller betalningsfrihet för ditt lån.

Läs mer om de ändringar du kan göra i en Specialkredit utan säkerhet

Läs mer om de ändringar du kan göra i ett Banklån med säkerhet

Banklånet är en engångskredit. Om 12 mån. euribor är 1,921 % (5.9.2022), är den effektiva räntan på ett banklån på 10 000 euro med en återbetalningstid på fem år 7,2 %, då räntan på krediten är marginalen 3,9 % + 12 mån. euribor. För lånet debiteras en månatlig skötselavgift på 2,50 euro och en expeditionsavgift på 120 euro när lånet tas ut. Den uppskattade totalkostnaden för lånet är 11 842 euro.

Kalkylen har upprättats under antagande om att hela lånet tas ut, låneräntan och övriga avgifter hålls oförändrade under hela lånetiden samt att krediten betalas med jämna poster på 192,88 euro med en månads mellanrum. Banklånet beviljas av andelsbanken.

En Specialkredit är en engångskredit där den effektiva räntan på en kredit på 7 000 euro med en återbetalningstid på 5 år är 11,59 % då krediträntan är 3 mån. euribor + 7,95 % (9,68 % 11/22) och kreditavgiften är 6 euro per månad.

Den uppskattade totalkostnaden för krediten är 9 181,69 euro. Kalkylen har upprättats med antagandet att krediten har tagits ut på en gång och att krediträntan och avgifterna hålls oförändrade under hela kredittiden. Därtill har man antagit att krediten betalas tillbaka med amorteringsposter på 155 euro varje månad ända till den sista posten.

Krediten beviljas av OP Detaljkunder Abp

Som ägarkund i andelsbanken samlar du OP-Bonus för:

 • Pengar på konton för sparande

 • Bolån, studielån och banklån med säkerhet

 • Fonder och fondanknutna försäkringar

 • Betalda premier för till exempel hem- och fordonsförsäkring eller fortlöpande reseförsäkring

OP-bonus används för bankens serviceavgifter och premier.

Finansieringen beviljas av OP Detaljkunder Abp, OP Företagsbanken Abp eller andelsbanken, beroende på finansieringsprodukten.