Purjevene

Pankkilaina

Olisiko aika hankkia vaikkapa uusi menopeli?

Pankkilaina soveltuu parhaiten hieman isompien kertahankintojen tekemiseen.

 • Voit saada pankkilainaa yli 5 000 euron hankintoihin.
 • Tarvitset lainalle vakuuden, esimerkiksi omistusasunnon.
 • Lainan takaisinmaksu voidaan suunnitella juuri sinulle sopivaksi. Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.

Pankkilaina kerryttää OP-bonuksia. Lue lisää "Hyödy eduista" -osiosta!

Hae pankkilainaa ja allekirjoita lainan sopimukset sähköisesti

Nyt voit allekirjoittaa uuden lainan sopimukset sähköisesti – vaikka omalta kotisohvaltasi! Lainaneuvottelu ja allekirjoitukset voidaan halutessasi hoitaa alusta loppuun verkossa. Sähköisen allekirjoituksen saat tehtyä verkkopalvelutunnuksillasi.

Pankkilaina sopii hyvin esimerkiksi auton hankintaan tai kodin kunnostamiseen, kun sinulla on vakuuksia käytössäsi. Pankkilaina on myös edullisempi vaihtoehto vakuudettomiin luottoihin verrattuna. Pankkilainan hakeminen onnistuu kätevimmin verkossa.
Jani Tuomainen‚ tuotepäällikkö, OP
Lainan hakeminen ja vakuudet Lainan myöntäminen, vakuudet

Täytä hakemus verkkopalvelussamme. Olemme sinuun yhteydessä hakemuksen lähettämistä seuraavana pankkipäivänä.

Voit täyttää lainahakemuksen verkossa, vaikka et olisi vielä asiakkaamme. Lainahakemusta täyttäessäsi sinun ei tarvitse tietää vielä tarkalleen tarvittavan lainan määrää. Lainahakemus on vasta tarjouspyyntö – se ei sido sinua lainan ottamiseen.

Sinulle voidaan myöntää vakuudellinen Pankkilaina, mikäli sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat hyvin hoidettuina ja vakuuksia käytettävissäsi.

Lainan vakuudet

Lainalle tarvitaan vakuus, joka turvaa lainan takaisinmaksun pankille.  Voit käyttää Pankkilainan vakuutena esim. omistusasuntoa, vapaa-ajan asuntoa, talletuksia, arvopapereita tai metsätilaa.
Lainan maksaminen Lyhennystapa, kuukausierä, eräpäivä

Lyhennystapa ja kuukausierä sovitaan pankissasi. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan eräpäivän. Suositeltava vakuudellisen pankkilainan laina-aika riippuu käyttötarkoituksesta. Voit keskustella laina-ajasta pankin kanssa, mikäli viisi vuotta tuntuu liian lyhyeltä ajalta.

Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.
Lainan kustannukset Korko, todellinen vuosikorko, marginaali, hoitokulu

Lainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Lainan käyttöönottamisesta ja mahdollisista osanostoista veloitetaan lisäksi pankin palveluhinnaston mukainen palkkio.

Pankkilainan marginaali on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat mm. lainan vakuudet, maksukyky ja muu asiakkuus. Lainatarjouksesta näet lainan todellisen vuosikoron, jolla tarjousta voi verrata mahdollisiin muihin tarjouksiin. Todellisessa vuosikorossa huomioidaan lainan nostamiseen ja sen hoitamiseen liittyvät kustannukset.

Lyhennysvapaa ja muut muutokset Maksuerä, maksupäivä, ylimääräinen lyhennys

Voit hakea OP-verkkopalvelussa pankkilainaasi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat pelkästään korkoa. Voit hakea muutosta myös maksuerään ja maksupäivään. Muutoksista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

Ylimääräinen lyhennys

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.

Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat -osiosta. Siirry tämän jälkeen Päivittäiset raha-asiat -osion kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana.

Jos lainasi on kiinteäkorkoinen, ota yhteys lainan myöntäneeseen konttoriin, koska ylimääräisestä lyhennyksestä saatetaan periä velan ehtojen mukainen korvaus.

Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • tileillä olevat varoista
 • OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
 • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Omistaja-asiakkaan edut

 • Omistaja-asiakkaana saat käyttötilillesi parempaa korkoa: 0,10 % (normaalisti 0,00 %).
 • Omistaja-asiakkaana saat uuteen asuntolainaasi kiinteän koron koko laina-ajaksi, jopa 25 vuodeksi. Näin varmistat, että asuntolainasi korkokulut säilyvät muuttumattomina koko laina-ajan.
 • Omistaja-asiakkaana saat opintolainan ilman toimitusmaksua, kun teet lainahakemuksen op.fi-palvelussa.
Lainan myöntää osuuspankki.