Pankkilainan hakemusten käsittelyssä on tällä hetkellä ruuhkaa.

Pankkilaina

Fiksu vaihtoehto isompien menojen rahoittamiseen – oli sitten kyseessä remontti, auto, sijoittaminen tai jokin muu isompi kuluerä.

 • Iso laina - pieni korko

  Pankkilaina on sopiva vaihtoehto, kun tarvitset rahaa yli 8 000 euroa ja sinulla on lainalle vakuus. Lainalla ei ole maksimiylärajaa. Vakuudellinen laina on edullisempi vaihtoehto kuin vakuudettomat luotot.

 • Suosittelemme sinulle vakuutta

  Sinun ei tarvitse itse miettiä, mitä vakuuksia voit käyttää lainan ottamiseen. Teemme sen puolestasi.

 • Hae lainaa vaikka heti verkossa

  Voit hakea pankkilainaa suoraan verkossa.

Pyydä lainatarjous

OPn asiakkaat:

Pyydä lainatarjous

Muut kuin OPn asiakkaat:

Pyydä lainatarjous

Näin haet pankkilainaa:

 1. Täytä lainahakemus verkossa

 2. Hakemus ei sido lainan nostamiseen

 3. Saat sinulle räätälöidyn lainatarjouksen.

 

Vakuudellinen pankkilaina:

 • Voit hakea pankkilainaa 8 000 eurosta ylöspäin, eikä sillä ole maksimiylärajaa.
 • Tarvitset lainalle vakuuden, esimerkiksi omistusasunnon.
 • Vakuudellinen pankkilaina on edullisempi vaihtoehto kuin vakuudettomat kulutusluotot.
 • Laina kerryttää OP-bonuksia.
 • Lainan takaisinmaksu voidaan suunnitella juuri sinulle sopivaksi.
 • Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.
 • Voit liittää pankkilainaasi takaisinmaksuturvan tai korkokaton
 • Jos ostat pankkilainalla ajoneuvon, sen omistajuus siirtyy suoraan sinulle. Usein osamaksulla hankitun ajoneuvon omistajuus on rahoitusyhtiöllä.

 

Hae pankkilainaa ja allekirjoita lainan sopimukset sähköisesti

Voit allekirjoittaa uuden lainan sopimukset sähköisesti – vaikka omalta kotisohvaltasi! Lainaneuvottelu ja allekirjoitukset voidaan halutessasi hoitaa alusta loppuun verkossa. Sähköisen allekirjoituksen saat tehtyä verkkopalvelutunnuksillasi.

 

Lainaa ilman vakuutta

Jos sinulla ei ole käytettävissä vakuutta, tutustu OP:n vakuudettomiin kulutusluottoihin.

 

Turvaa yllättäviin tilanteisiin

Jos elämä yllättäisi, miten selviäisit? Ottamalla lainallesi turvan, varmistat että selviät lainan takaisinmaksusta myös silloin, kun jotain yllättävää tapahtuu. Voit ottaa vakuudellisen pankkilainan turvaksi esimerkiksi lainan takaisinmaksuturvan tai korkokaton.

Onko sinulla vapaata vakuutta?

Vakuutena kelpaa mm. omistusasunto, metsä tai muu omaisuus. Vakuutta myös vapautuu, kun lyhennät asuntolainaasi. Halutessasi voit selvittää vapaat vakuutesi kysymällä asiaa verkkoviestillä verkkopankissamme.

Tiesithän, että hyödyntämällä vapaata vakuutta saat edullisimman lainan. Pyydä meiltä pankkilainan lainatarjous ja olemme sinuun pian yhteydessä.

Vakuutena kelpaa mm. omistusasunto, metsä tai muu omaisuus. Vakuutta myös vapautuu, kun lyhennät lainaasi. Halutessasi voit selvittää vapaat vakuutesi kysymällä asiaa verkkoviestillä verkkopankissamme.

Lainan hakeminen ja vakuudet Lainan myöntäminen, vakuudet

Hae lainaa netissä

Täytä hakemus op.fi:ssä. 

Voit täyttää lainahakemuksen verkossa, vaikka et olisi vielä asiakkaamme. Lainahakemusta täyttäessäsi sinun ei tarvitse tietää vielä tarkalleen tarvittavan lainan määrää. Lainahakemus on vasta tarjouspyyntö – se ei sido sinua lainan ottamiseen.

Sinulle voidaan myöntää vakuudellinen Pankkilaina, mikäli sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, riittävä maksukyky, raha-asiat hyvin hoidettuina ja vakuuksia käytettävissäsi.

Mihin tarvitaan vakuuksia?

Vakuuksien avulla pankki varmistaa, että laina tulee maksettua ajallaan takaisin. Vakuuksista hyödyt myös sinä, sillä vakuudellinen laina on edullisempaa kuin vakuudeton laina. 
 
Mitä voi käyttää vakuutena? 

Vakuutena voit käyttää esimerkiksi omistusasuntoa, mökkiä, talletuksia, arvopapereita tai metsätilaa. Käytetyimpiä vakuuksia ovat asunnot. Jos olet lyhentänyt aiemmin otettuja lainojasi, esimerkiksi asuntolainaa, sinulla saattaa olla vapaata vakuutta ja voit käyttää sitä myös uuden lainasi vakuutena. 
  
Paljonko vakuuksia tarvitaan? 

Vakuuden vakuusarvo lasketaan sinulle aina tapauskohtaisesti. Erilaisilla vakuuksilla on usein erilaiset laskennalliset vakuusarvot.
 
Kysy lisää vakuuksista 

Lainahakemusta tehdessäsi sinun ei vielä tarvitse tietää tarkasti mitä vakuutta käytät. Voit neuvotella siitä asiantuntijamme kanssa hakemuksen tekemisen jälkeen. Autamme tarvittaessa vakuutesi arvon selvittämisessä.

Lainan maksaminen Lyhennystapa, kuukausierä, eräpäivä

Lyhennystapa ja kuukausierä sovitaan pankissasi. Voit valita itsellesi parhaiten sopivan eräpäivän. Suositeltava vakuudellisen pankkilainan laina-aika riippuu käyttötarkoituksesta. Voit keskustella laina-ajasta pankin kanssa, mikäli viisi vuotta tuntuu liian lyhyeltä ajalta.

Laina päättyy, kun viimeinen erä siitä on maksettu.
Lainan kustannukset Korko, todellinen vuosikorko, marginaali, hoitokulu

Lainan kustannukset muodostuvat viitekorosta, marginaalista ja lainan takaisinmaksuun liittyvistä hoitokuluista. Lainan käyttöönottamisesta ja mahdollisista osanostoista veloitetaan lisäksi pankin palveluhinnaston mukainen palkkio.

Pankkilainan marginaali on asiakaskohtainen, ja siihen vaikuttavat mm. lainan vakuudet, maksukyky ja muu asiakkuus. Lainatarjouksesta näet lainan todellisen vuosikoron, jolla tarjousta voi verrata mahdollisiin muihin tarjouksiin. Todellisessa vuosikorossa huomioidaan lainan nostamiseen ja sen hoitamiseen liittyvät kustannukset.

Pankkilainasta veloitetaan kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä korkeintaan 120 euron suuruinen toimitusmaksu lainan noston yhteydessä. Lainan korko on 12 kuukauden euribor + pankin kanssa sovittu marginaali. 

Pankkilaina on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 20 000 euron lainalle 10 vuoden maksuajalla on 3,64 %, kun luoton korko on 12 kuukauden euribor + 3,65 % (3,18 % 10/2020) ja lainasta peritään kuukausittainen 2,50 euron hoitokulu, sekä lainan noston yhteydessä 120 euron kertaluontoinen toimitusmaksu. 

Arvioitu lainan kokonaiskustannus on 3 781,88 euroa. Laskelma on tehty olettaen, että laina on nostettu kokonaan, lainan korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko laina-ajan ja luotto maksetaan takaisin 200 euron tasaerissä kuukauden välein. Luoton myöntää Osuuspankki.

Lyhennysvapaa ja muut muutokset Maksuerä, maksupäivä, ylimääräinen lyhennys

Voit hakea OP-verkkopalvelussa pankkilainaasi lyhennysvapaata, jonka aikana maksat pelkästään korkoa. Voit hakea muutosta myös maksuerään ja maksupäivään. Muutoksista peritään pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

Ylimääräinen lyhennys

Voit lyhentää lainaasi normaalin kuukausierän lisäksi. Lainaan tehty ylimääräinen lyhennys ei siirrä seuraavaa maksuerää eikä maksupäivää. Ylimääräisestä lyhennyksestä ei peritä kuluja.

Ylimääräisen lyhennyksen tekemiseen tarvitset lyhennettävän lainan numeron, jonka löydät Lainat -osiosta. Siirry tämän jälkeen Päivittäiset raha-asiat -osion kohtaan "Uusi maksu", ja syötä lyhennettävän lainan numero "Saajan tili tai IBAN" -kenttään. Etene tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Ylimääräinen lyhennys lähtee tililtäsi saman päivän aikana.

Jos lainasi on kiinteäkorkoinen, ota yhteys lainan myöntäneeseen konttoriin, koska ylimääräisestä lyhennyksestä saatetaan periä velan ehtojen mukainen korvaus.

Lue lisää muutoksista joita voit tehdä Pankkilainaan

Laina-ajan kuluessa elämä voi muuttua odottamatta ja eteen tulla tilanteita, joissa lainan maksaminen vaikeutuu. Takaisinmaksuturvalla voit turvata sinun ja perheesi taloutta monien riskitilanteiden, kuten työttömyyden, työkyvyttömyyden tai vakavan sairauden, tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta.

Takaisinmaksuturvan hintaan vaikuttavat lainamäärä, kuukausierän suuruus ja vakuutuksen ottajan ikä. 

Esimerkki takaisinmaksuturvan hinnoittelusta:

20 000 euron laina, 10 vuoden laina-aika, 173 euron kuukausierä.

 • 30-vuotias vakuutettu, takaisinmaksuturvan vakuutusmaksu 10,31 €/kk
 • 50-vuotias vakuutettu, takaisinmaksuturvan vakuutusmaksu 20,11 €/kk

Voit ottaa takaisinmaksuturvan uutta lainaa hakiessasi tai liittää sen myöhemmin vanhaan lainaan. Vakuutus voidaan myöntää joko yksilöturvana tai pariturvana lainakumppanisi kanssa.

Korkokatolla voit varmistaa, että lainasta perittävä korko ei nouse yli sovitun rajan. Jos yleinen korkotaso lähtee laskemaan, laskee myös lainasi korko. OP tarjoaa korollesi kattoa jopa 14 vuodeksi. Hintaan vaikuttavat lainamäärä, korkokaton taso ja voimassaoloaika sekä tilanne korkomarkkinoilla. 

Voit ottaa korkokaton euriborkorkoiseen lainaan hakiessasi uutta lainaa tai liittää sen myöhemmin vanhaan lainaan. 

OP-bonukset

Omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi:

 • lainoista
 • säästöistä ja sijoituksista
 • Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
 • kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

OP-bonuksia kerryttävät 1.11.2020 alkaen:

 • asuntolainat, vakuudelliset pankkilainat, opintolainat
 • säästämisen ja sijoittamisen tilit
 • rahastot ja sijoitussidonnaiset vakuutukset
 • vahinkovakuutuksen laskut

Muutoksen myötä 1.11.2020 OP-bonuksia ei kerry:

 • Käyttötilin talletuksista
 • vakuudettomista kulutusluotoista (Jousto-, Täsmä-, Kerta-, ja Tililuotto)
 • OP:n osamaksurahoituksesta
 • OP-Visa credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista, OP-Visa ja OP-Mastercard -korttien korollisen luoton saldosta.

OP-bonuksia käytetään pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin.

Tutustu velkakirjalainoja, panttauksia ja takauksia koskeviin ehtoihin. Hyväksyt ehdot velkakirjan ja vakuussitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Lainan myöntää osuuspankki.