Mitä tarvitset op.fi-palvelun käyttöön

Voit käyttää op.fi:tä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Parhaiten op.fi toimii yleisimmillä internet-selaimilla.

1. OP:n tunnukset 

Henkilöasiakkaanamme tarvitset OP:n verkkopankin eli op.fi-palvelun käyttöön OP:n tunnukset. Saat ne käymällä paikan päällä OP:n konttorissa. Ota mukaasi voimassa oleva passi tai kuvallinen henkilökortti. Ajokortti ei kelpaa.  

Jos olet yritysasiakas, voit käyttää OP Yrityspalvetunnusta. Tarvitset niiden lisäksi sopimuksen digitaalisesta asioinnista. Lue lisää yritysasiakkaiden digipalveluista sivuiltamme.  

Jos sinulla on jo toisen pankin verkkopalvelutunnukset, voit tulla asiakkaaksemme ja saada OP Tunnuksen myös netin kautta. Lisätietoja löydät täältä

Lataa OP-mobiili-sovellus, niin saat Mobiiliavaimenkin käyttöösi

Kun sinulla on OP:n tunnukset, voit tunnistautua digipalveluissamme käyttäjätunnuksen, salasanan ja avainlukulistan avulla. Helpoiten asioit, kun otat älypuhelimella tai tabletilla käyttöösi OP-mobiilin ja siihen kuuluvan Mobiiliavaimen.  Lue OP-mobiilista ja tutustu Mobiiliavaimeen

2. Tietokone, nettiyhteys ja matkapuhelin 

Kun sinulla on OP Tunnukset ja avainlukulista, voit kirjautua op.fi-palveluun. Op.fi toimii tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Älä mene nettipankkiin hakukoneen kautta, vaan kirjoita osoite (op.fi) itse selaimen osoiteriville.  

Lisäksi tarvitset matkapuhelimen, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä. Kirjautuminen ja maksut vahvistetaan tarvittaessa tekstiviestin avulla. 

3. Tuore versio nettiselaimesta 

Sinun kannattaa käyttää selaimen uusinta versiota turvallisen ja sujuvan asioinnin varmistamiseksi. Tietokoneen, älypuhelimen ja tabletin käyttöjärjestelmä ja kaikki ohjelmat on hyvä päivittää heti, kun uusin päivitys on saatavilla. Helpoimmalla pääset, kun asetat automaattiset päivitykset ainakin käyttöjärjestelmääsi ja nettiselaimeesi. Salli myös evästeiden käyttö op.fi-palvelun osalta.  

Millä selaimilla voi käyttää op.fi-palvelua 

Pääset op.fi-palveluun yleisimmillä nettiselaimilla. Jos käytät tietokonetta, käytä jotain näistä selaimista tai sen uudempaa versiota: 

  • Microsoft Edge 122
  • Firefox 123
  • Google Chrome 122
  • Safari 17

Älypuhelimella ja tabletilla voit käyttää näitä selaimia:  

  • Google Chrome Mobile 122
  • Mobile Safari 17

Selaimen nimen perässä oleva numero viittaa selaimen vanhimpaan versioon, jolla op.fi vielä toimii kuten pitääkin.  

Mistä tietää selaimen version 

Voit tarkistaa selaimen version ja tilata siihen automaattiset päivitykset selaimestasi. Yleisimmin nämä tiedot löytyvät selaimen komentoriviltä kohdasta Tietoja tai Ohje. Tiedot saattavat löytyä myös Asetukset-kohdasta. 

Selainversion päivitys 

Jos selaimesi ei päivitä itseään automaattisesti, löydät uusimman version selaimen valmistajan sivuilta. Pääset eteenpäin myös tästä: 

Lataa Chrome-selaimen uusin versio täältä

Lataa Firefox-selaimen uusin versio täältä

Lataa Edge-selaimen uusi versio täältä

Lataa Safari-selaimen uusin versio täältä

Muut edellytykset

Jotta voit kirjautua op.fi-palveluun ja hoitaa omia pankki- ja vakuutusasioitasi, salli evästeiden ja JavaScriptin käyttö selaimessasi.