Anna palautetta

Palautteesi on meille tärkeä. Palautteen perusteella pyrimme kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä paremmiksi.

Lue, miten olemme kehittäneet palveluita viime aikoina palautteiden perusteella

Anna yleistä palautetta tai jaa kehitysideasi

 

Huomaathan, että palautelomakkeella ei käsitellä henkilökohtaiseen asiointiin tai kyselyihin liittyviä toimeksiantoja.

Apua henkiökohtaisiin pankki- tai vakuutusasioihin

Näin kehitämme palveluitamme asiakaspalautteen avulla

 

Ilmoita teknisestä ongelmasta

 

 

Tarvitsetko apua henkilökohtaisessa pankki- tai vakuutuasioinnissa?

 

 

Mitä tehdä, kun kortti tai tunnukset on varastettu?

Epäiletkö väärinkäytöstä tai korttitunnusten tai OP Tunnusten varkautta? Ota yhteyttä puhelimitse.

Katso OP Sulkupalvelun yhteystiedot

Epäiletkö nettihuijausta?

Oletko saanut huijausviestin tai joutunut nettihuijauksen tai identiteettivarkauden kohteeksi? 

Katso, miten toimia huijaustilanteissa

Saitko palvelussa virheilmoituksen?

Jos digipalveluidemme käytössä on tekninen ongelma, kokeile ensin päivittää selaimesi tai käyttää toista selainta. Myös selaimen välimuistin tyhjentäminen voi auttaa.

Katso tuetut selaimet

Näin tyhjennät selaimesi välimuistin

Lisätietoa palautteen käsittelystä

Kirjautumattoman asiakkaan antama palaute on nimetöntä, jos asiakas ei anna yhteys-, nimi- tai osoitetietojaan. Kirjautumattoman asiakkaan puhelinnumero tai sähköpostiosoite tallennetaan, jos asiakas toivoo yhteydenottoa. Asiakkaan nimi ja osoite tallennetaan, jos asiakas antaa nämä tiedot palautteen sujuvampaa käsittelyä varten.

Kirjautuneesta asiakkaasta tallennetaan palautejärjestelmään asiakkaan tai yrityksen edustajan henkilötunnus, nimi, osoite ja paikallinen osuuspankki, jonka asiakas palautteen antaja on. Lisäksi yritysasiakkaasta tallennetaan yrityksen nimi, osoite ja y-tunnus. Jos kirjautunut asiakas toivoo yhteydenottoa puhelimitse tai sähköpostitse, tallennetaan myös asiakkaan puhelinnumero tai sähköpostiosoite. Lisäksi palautteen käsittelyn yhteydessä saatetaan käyttää myös muuta olemassa olevaa asiakastietoa, mikäli asian hoitaminen sitä edellyttää.

Lisäksi palautejärjestelmään tallennetaan asiakkaan antama palaute, palautteen tyyppi, palautteen kohde sekä mahdollinen aihe.

Kerättyjä henkilötietoja käytetään ainoastaan asiakaspalautteen käsittelemiseksi, jolloin tavoitteena on parantaa ja kehittää asiakaskokemusta sekä OP Ryhmän palveluita. Henkilötietoja käsitellään OP Ryhmän finanssilaitosten asiakasrekistereissä

Kun annat palautetta omaan osuuspankkiisi, asiaasi selvittää ensisijaisesti oma pankkisi. Puhelin- tai verkkopalvelussa annetun palautteen vastaanottaa valtakunnallinen asiakaspalvelumme. Palautteesta riippuen osuuspankkisi tai asiakaspalvelumme vastaa palautteeseesi heti tai välittää sen eteenpäin selvitettäväksi.

Palautteen käsittelyaika riippuu palautteen sisällöstä. Pyrimme vastaamaan palautteisiin mahdollisimman pian, palautteisiin noin kolmen arkipäivän sisällä ja valituksiin viidentoista pankkipäivän sisällä.

Pankki, varallisuudenhoito ja kiinteistönvälitys

Ota ensin yhteyttä yleisen palautelomakkeen avulla. Mikäli olet edelleen tyytymätön saamaasi palveluun, voit ottaa yhteyttä omaan osuuspankkiisi tai muuhun sinua palvelleeseen OP:n palveluntarjoajaan. Jos asia ei ratkea pankin tai muun OP:n palveluntarjoajan kanssa, katso ohjeet kohdasta Muutoksenhaku.

Vakuutus

Jos olet tyytymätön korvauspäätökseen tai haluat siitä lisäselvitystä, ota ensimmäiseksi yhteyttä päätöksen antaneeseen henkilöön. Ohjeet löydät kohdasta Muutoksenhaku. Muissa tapauksissa ota ensin yhteyttä yleisen palautelomakkeen avulla.

Pankki, varallisuudenhoito ja kiinteistönvälitys

Ota yhteyttä ensin omaan osuuspankkiisi tai muuhun sinua palvelleeseen OPn palveluntarjoajaan. Jos asia ei ratkea pankin tai muun OPn palveluntarjoajan kanssa, voit seuraavaksi ottaa yhteyttä asiakasasiamieheen.

OP:n asiakasasiamies käsittelee pankki- ja varallisuudenhoidon palveluihin sekä kiinteistönvälityksen palveluihin liittyvät oikaisupyynnöt aiemmista käsittelijöistä riippumattomasti.

Asiakasasiamies tutkii, onko asiakasvalitukseesi annettu vastaus lain, sopimusehtojen, oikeuskäytännön ja hyvän pankki-, vakuutus- tai välitystavan mukainen. Ammattimaista sijoitustoimintaa koskevien reklamaatiopäätösten käsittely ei kuulu asiakasasiamiespalvelun piiriin.

Vakuutus

Jos olet tyytymätön korvauspäätökseen tai muuhun vakuutusta koskevaan päätökseen tai haluat siitä lisäselvitystä, ota ensimmäiseksi yhteyttä päätöksen antaneeseen henkilöön. Hänen kanssaan voit keskustella päätöksestä, sen perusteista ja jatkotoimenpiteistä. Kun käytte asiaa yhdessä läpi, saattaa tulla ilmi sellaista uutta tietoa, jonka perusteella päätös muuttuu. Henkilön yhteystiedot löydät saamastasi päätöksestä.

Vahinkovakuutuksiin liittyvissä asioissa voit kääntyä OP:n asiakasasiamiesten puoleen, jos et ole tyytyväinen saamaasi ratkaisuun.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta (FINE)

FINE antaa maksutta riippumattomia neuvoja ja opastusta asiakkaille. FINEn Pankkilautakunta ja Sijoituslautakunta antavat myös ratkaisusuosituksia riita-asioihin. FINE ei käsittele riitaa, joka on vireillä tai käsitelty kuluttajariitalautakunnassa tai tuomioistuimessa.

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta
Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki
puhelin (09) 685 0120
www.fine.fi

Kuluttajariitalautakunta

Kuluttajariitalautakunta antaa maksutta ratkaisusuosituksia kuluttajien ja yritysten välisiin riitoihin. Kuluttajariitalautakunnalla ei ole yleisneuvontapalvelua, vaan se käsittelee kirjallisia valituksia (pois lukien sijoitustuotteita koskevat asiat). Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Kuluttajariitalautakunta
PL 306
00531 Helsinki
Puhelin 029 566 5200

Ennen kuin voit viedä asiasi kuluttajariitalautakunnalle, sinun on otettava yhteyttä maistraattien Kuluttajaneuvontaan.

Tuomioistuinmenettely

Voit saattaa asian halutessasi ratkaistavaksi käräjäoikeuteen, jonka tuomiopiirissä pankilla tai palveluntarjoajalla on kotipaikka tai sen hallintoa pääasiallisesti hoidetaan tai asianosaisen ollessa kuluttaja, hänen kotipaikkansa tai vakituisen asuinpaikkansa käräjäoikeuteen.

Riidanratkaisusivusto

Mikäli sinulla on ongelmia verkossa ostamasi tuotteen tai palvelun kanssa, voit hakea asialle ratkaisua riidanratkaisusivuston kautta tuomioistuimeen sijaan. Sivustolla sinun tulee valita riidanratkaisuelin, jonka käsiteltäväksi valitus annetaan. Suomessa riidanratkaisuelimiä ovat yllämainitut Vakuutus- ja rahoitusneuvonta (FINE) ja kuluttajariitalautakunta, joihin voit olla myös suoraan yhteydessä.

 

Epäilyt rikkomuksista tai väärinkäytöksistä toiminnassa

Jos epäilet, että toimintaamme liittyy jokin väärinkäytös tai rikkomus, voit ottaa yhteyttä luottamuksellisen Whistleblowing-kanavan kautta. 

Whistleblowing-kanava on tarkoitettu vain väärinkäytös- ja rikkomusepäilyille. Et siis voi ilmoittaa palveluiden häiriöistä, antaa palautetta tai tehdä asiakasvalituksia tätä kautta. Myöskään nettihuijauksista tai varkauksista ei pidä ilmoittaa Whistleblowing-kanavan kautta.